|
|
| נשלח ב-19/12/2012 20:52 |
|
| |
מה התגובות הללו O.o
לא צריך ללכת רחוק הרי רשום כמה דברים
"אם הנשמה סיימה את תפקידיה ומחוייבויותיה היא אמורה להסתלק מן העולם, גם אם אין זה המצב הטבעי עבורה כמו מיתה בגיל צעיר, אך אם אינה מתקנת עוד עליה להסתלק,"
יש גלגולי נשמות צריך לתקן עברות מסויימות ולכן יש גם מיתה בגיל צעיר
חוץ מזה החיים זה פדיון של הקדוש ברוך הוא
זה שלו ולא שלכם
אתם רואים מיתה של ילד כאילו זה הסתיים מת אבל למעשה זה בכלל נשמה של בורא עולם והוא לא מת הנשמה שלו חוזרת למעלה
ובנוגע למי שהרג המון אנשים ... 2 דברים
1. יש ש"מעמיקים" לו גיהנום (מי שמתקן "מצננים" לו גיהנום) 2. יש פיצול נשמות נשמה שלא יכול לתקן יכול להיות שהיא מתפצלת להמון חלקים וכל חלק כזה חוזר בגלגול ככה שניתן יהיה לתקן אותה
וכדי למנוע אי הבנה נוספת אני רשמתי במרכאות "מעמיקים" "ומצצנים" כיוון שזה על פי המשל זה לא משהו גשמי בכלל רק כדי שהשכל האנושי יבין
כמו שאומרים אור האינסוף זה לא אור פשוט אור זה מתאר זאת הכי קרוב זה הכל
דבר נוסף:
גיהנום זה לא מה שהגויים תופסים תרגמו להם לא נכון
זה אמור להיות סוג של חסד גם כן כיוון שעל ידי גיהנום הנשמה עדיין יכול להתנקות ולתקן
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 21:23 |
|
| |
מאיפה אתה יודע? מי סיפר לך אלוהים או מי סיפר למי שסיפר לך אתה לא חושב שאתה משתמש בשם אלוהים לשוא אתה מעז לדבר בשמו, מי הסמיך אותך לחילול הקודש הזה לדעת מה אלוהים עושה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 21:51 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | שותף- כתבת שהחטא הוא שימוש לא נכון בעולם אשר יוצר בו מכשולים ומיצרים חדשים.
ההתחככות במיצרים אלו גורמת לייסורים, אבל באותו זמן גורמת גם לפריצתם והחזרת המצב לקדמותו בקיצור לחטא יש מציאות מטפיסית והיא המביאה את העונש אם כן מדוע י"א שמותר לגרום לתינוק להיות מתעסק. וכ"ת שאין זו עבירה (אף שנהנה מעצם המשחק) עדין קשה מהא דפעמים ואין חובה להפריש קטן מאיסור |
|
למה המציאות המטפיסית של החטא, כפי שקראת לזה, מחייבת שגם מעשים חסרי משמעות (כגון פעולות של חסרי דעת) ייחשבו כחטאים ?
השאלה של איך ומתי נוצר חטא היא עניין בפני עצמו שלא קשור לשאלה איך ומי מתקן חטא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 01:35 |
|
| |
| ר_שמערל כתב: |  | msorti התינוקות שאני מכיר, לא 'חוטאים'..
לא יודע איזה תינוקות יש לך, במידה ויש. אולי יש לך תינוקות מוזרים שמקבלים החלטות.. אנחנו נמצאים בעידן המודרני למען השם, מה זה הטרמינולוגיה הזו 'תינוקות חוטאים' ובכלל צידוק לפסק דין מוות לתינוקות..? (, עמלק, עיר הנידחת וכו')
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 19/12/2012 18:50:56
|
|
מסכים איתך גם התינוקות שאני מכיר אינם חוטאים פשוט בדור המבול התינוקות היו ברי דעת פי אלף ממה שהם היום וחזל אמרו שגם הם חטאו כמו שהבאתי את הקישור לעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 08:06 |
|
| |
שותף
אמירתך היתה המשך לדיון מדוע קטנים נענשים ולכן פירשתיה כנימוק לכך. טוב שטעיתי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 09:49 |
|
| |
| msorti כתב: |  | msorti
התינוקות שאני מכיר, לא 'חוטאים'..
לא יודע איזה תינוקות יש לך, במידה ויש.
אולי יש לך תינוקות מוזרים שמקבלים החלטות..
אנחנו נמצאים בעידן המודרני למען השם, מה זה הטרמינולוגיה הזו 'תינוקות חוטאים' ובכלל צידוק לפסק דין מוות לתינוקות..? (, עמלק, עיר הנידחת וכו')
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 19/12/2012 18:50:56
מסכים איתך גם התינוקות שאני מכיר אינם חוטאים
פשוט בדור המבול התינוקות היו ברי דעת פי אלף ממה שהם היום וחזל אמרו שגם הם חטאו כמו שהבאתי את הקישור לעיל
|
|
אם התינוקות היו ברי דעת פי אלף מהיום. כלומר המבגורים גם היו ברי דעת פי אלף מהמבוגרים של היום.
מענין אם כך איפה נעלמה הציויליזציה המפותחת הזו? המבול שטף את זאת ודאי.
אבל אם כן למה ה' ציוה על נח לבנות תיבה מעצים וציפוי גופר, הוא היה המטומטם היחד בדור ההוא? עם כזו רמה של דור.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 12:13 |
|
| |
msorti כתב "מסכים איתך גם התינוקות שאני מכיר אינם חוטאים פשוט בדור המבול התינוקות היו ברי דעת פי אלף ממה שהם היום וחזל אמרו שגם הם חטאו כמו שהבאתי את הקישור לעיל"
נו באמת..
ומעבר לזה, להרוג גם את התינוקות של עיר הנידחת (שזה אותו הדבר) זה צו לדורות ללא כל קשר לכמות התבונה שהענקת לתינוקות הללו בדור זה או אחר..
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 20/12/2012 12:47:29
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 12:26 |
|
| |
שמערל זה אני בערעל.לא אני כתבתי רק העתקתי את הגיגו של מסורתי,- או כך לימדו אותו רבותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 13:00 |
|
| |
ר' שמערל ראית את הקישור לעיל? אם יש לך טענות זה לא עלי אלא על חזל ולגבי עיר הנידחה אפשר לומר שזה ענין שונה כוון שזו גזירה על כולם והתינוקות לא יוצאים מן הכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 13:30 |
|
| |
| msorti כתב: |  | ר' שמערל ולגבי עיר הנידחה אפשר לומר שזה ענין שונה כוון שזו גזירה על כולם והתינוקות לא יוצאים מן הכלל
|
|
מה ההבדל העקרוני שכל כך מפריע לך בין התינוקות של דור המבול לתינוקות של עיר הנידחת? ב2 המקרים מדובר בתינוקות שנהרגים למרות שהם תינוקות.. אותו הגיון (?) שאומר שזה בסדר להרוג את אלה, יאמר שזה בסדר להרוג את אלה. (לגבי עיר הנידחת, מה שאתה כותב לא נשמע לי הגיוני.. )
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 20/12/2012 14:05:43
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 13:32 |
|
| |
מסורתי איפה חז"ל כותבים את מה שכתבת על תינוקות דור המבול
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 16:35 |
|
| |
| ר_שמערל כתב: |  | ר' שמערל ולגבי עיר הנידחה אפשר לומר שזה ענין שונה כוון שזו גזירה על כולם והתינוקות לא יוצאים מן הכלל
מה ההבדל העקרוני שכל כך מפריע לך בין התינוקות של דור המבול לתינוקות של עיר הנידחת? ב2 המקרים מדובר בתינוקות שנהרגים למרות שהם תינוקות.. אותו הגיון (?) שאומר שזה בסדר להרוג את אלה, יאמר שזה בסדר להרוג את אלה. (לגבי עיר הנידחת, מה שאתה כותב לא נשמע לי הגיוני.. )
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 20/12/2012 14:05:43
|
|
ההבדל פשוט בדור המבול הגזירה היתה על מי שהוא רשע ולכן נח ובני ביתו ניצלו כלומר הגזירה היתה אישית ולכן אם התינוקות לא חטאו מדוע שיענשו? בעיר הנידחה הגזירה היא על כל העיר ולכן התינוקות לא יוצאים מן הכלל כי בשעת מגיפה וכד' מלאך המוות לא מבדיל בין צדיק לרשע
הנה שוב הקישור שאומר בשם חזל שהתינוקות בדור המבול חטאו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 17:51 |
|
| |
| msorti כתב: |  | ההבדל פשוט
בדור המבול הגזירה היתה על מי שהוא רשע ולכן נח ובני ביתו ניצלו כלומר הגזירה היתה אישית ולכן אם התינוקות לא חטאו מדוע שיענשו? בעיר הנידחה הגזירה היא על כל העיר ולכן התינוקות לא יוצאים מן הכלל כי בשעת מגיפה וכד' מלאך המוות לא מבדיל בין צדיק לרשע
הנה שוב הקישור שאומר בשם חזל שהתינוקות בדור המבול חטאו
|
| א. לגבי הלינק שהבאת: (פירושים שכוללים אמונות בשדים ורוחות וכיו''ב), יש גישות יהודיות רציונליות יותר:ב. לגבי מה שכתבת : 'ההבדל פשוט': הוא לא פשוט בכלל. שערי תירוצים לא ננעלו כידוע ואם היית מתעקש, בקלות יכולת לומר לגבי המבול את אותו התירוץ שכתבת לגבי עיר הנידחת, 'כי בשעת מגיפה\מבול, אין מלאך המוות.. וכו' ומשפחתו של נח ניצלה כי 'נח מצא חן בעיני השם ומשפחתו וילדיו ניצלו בזכותו' , (עיין באוה''ח על נוח: 'ומעתה מי שאין אביו צדיק, יילכד במוקש..' וכו') זה אמנם לא נשמע הרבה יותר טוב מהקשקושים על תינוקות שמשחקים עם שדים..וזה אפילו חד יותר בהמשך ההתפלפלות שכתבת לגבי עיר הנידחת: 'כי בשעת מגיפה וכד' מלאך המוות לא מבדיל בין צדיק לרשע' על איזה מגיפה אתה מדבר? מדובר בקטילה אנושית שיטתית של כל יושבי העיר, בוודאי שאפשר לברור מתוכם את התינוקות שלא עשו כל רע. מלבד זה שה'רציונל' ש'מלאך המוות לא מבדיל.. וכו' נשמע בעצמו כמו תירוץ ג''כ..
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 20/12/2012 17:55:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 19:21 |
|
| |
ר' שמערל
א. לגבי הלינק שהבאת: (פירושים שכוללים אמונות בשדים ורוחות וכיו''ב), יש גישות יהודיות רציונליות יותר:ב. לגבי מה שכתבת : 'ההבדל פשוט': הוא לא פשוט בכלל. שערי תירוצים לא ננעלו כידוע ואם היית מתעקש, בקלות יכולת לומר לגבי המבול את אותו התירוץ שכתבת לגבי עיר הנידחת, 'כי בשעת מגיפה\מבול, אין מלאך המוות.. וכו' ומשפחתו של נח ניצלה כי 'נח מצא חן בעיני השם ומשפחתו וילדיו ניצלו בזכותו' , (עיין באוה''ח על נוח: 'ומעתה מי שאין אביו צדיק, יילכד במוקש..' וכו') זה אמנם לא נשמע הרבה יותר טוב מהקשקושים על תינוקות שמשחקים עם שדים..וזה אפילו חד יותר בהמשך ההתפלפלות שכתבת לגבי עיר הנידחת: 'כי בשעת מגיפה וכד' מלאך המוות לא מבדיל בין צדיק לרשע' על איזה מגיפה אתה מדבר? מדובר בקטילה אנושית שיטתית של כל יושבי העיר, בוודאי שאפשר לברור מתוכם את התינוקות שלא עשו כל רע. מלבד זה שה'רציונל' ש'מלאך המוות לא מבדיל.. וכו' נשמע בעצמו כמו תירוץ ג''כ.. -------- הרמב"ם לא חולק על חזל ח"ו, בזמנו לא התגלה ספר הזוהר ולכן היה קשה לו לעכל את דברי חזל (והוא טעה בזה וחזר על זה בגלגול כפי ששמעתי שמבואר בשער בכתבי האריזל) לגבי עיר הנידחת לא בדקתי את הענין מעצמי ולכן אני חוזר בי רמב"ן דברים פרק יג פסוק טז
החרם אתה ואת כל אשר בה - אותה, הם אנשים הנדחים, ואת כל אשר בה, הנשים הנגררות אחר האנשים. אבל הטף שהם קטנים בזכרים ובנקבות אין ממיתין אותן, וכן אמרו בספרי, חנן אומר לא יומתו אבות על בנים וגו', בעיר הנדחת הכתוב מדבר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2012 20:53 |
|
| |
"הרמב"ם לא חולק על חזל ח"ו, בזמנו לא התגלה ספר הזוהר ולכן היה קשה לו לעכל את דברי חזל .."
------- עם פילפולים כאלו כדאי לך להיות לוליין באולימפיאדה במידה ואתה עדיין לא..
"לגבי עיר הנידחת לא בדקתי את הענין מעצמי ולכן אני חוזר בי
רמב"ן דברים פרק יג פסוק טז: ..." ------- כנראה ששכחת את פסק הדין של הרמב"ם: י ... אם הודחה כולה; ואם נמצאו העובדים רובה, מכין את כל הטף והנשים של עובדים לפי חרב." אולי על זה הוא חזר בגילגול, אבל היות ואני לא מבין ב'גילגולים' אין לי שמץ..
----- מיותר לציין שכל הרג אנשים מכל סיבה שהיא, גם מבוגרים וכל שכן נשים וילדים (ובוודאי כשמדובר בסיבה אמונית) הוא מזעזע ביותר.
תוקן על ידי ר_שמערל ב- 20/12/2012 21:45:52
|
|
|
|
|