למרות שהיה לי בתכנון לבוא, לבסוף תוכנית אחרת שיבשה לי את הערב.. אשמח לקבל דיווח מפורט, מי שר מה.. חנוכה שמח!
נשלח ב-14/12/2012 08:49
ידידיי חברי הפורום הנכבדים חודש טוב וחג חנוכה שמח בהמשך לשאלת חבר הפורום הנכבד מאסטרו_גו וכפי שכבר כתבתי לכם השבוע היה אתמול בהיכל הקודש ישורון שבעיה"ק ירושלים תובב"א ערב מהנה ומרתק הרבה יותר משציפיתי. בוודאי אתם יודעים שאינני מחברי הפורום הנכבדים והקולניים המפרטים והרושמים מגילות שלמות על תענוגותיהם אך כאן אחרוג מעט ממנהגי ואציין לכם ידידיי מספר דברים מהם נהניתי והופתעתי במיוחד בראש ובראשונה החזן צבי וייס ששר אתמול את יצירתו המופלאה של משה שטרן על הנסים , מודים של הרשמן , ובנחה של יוסלה בלווי המקהלה אך שיא השיאים של החזן וייס היה לא פחות מאשר אחי גיבורי התהילה בעבר שמענו מספר חזנים ששרו את היצירה המרגשת הזו שמתאימה מאוד לחג החנוכה אך ביצוע מרגש ליצירה זו שזכיתי לשמוע אמש פשוט העביר בי צמרמורת צבי וייס הוא חזן מושלם ועתידו עדיין לפניו. על הזמר והחזן אברימי רוט אינכם צריכים שאפרט אתם ידידיי חברי הפורום הנכבדים כבר שמעתם אותו הרבה פעמים חזן המשלב שירה וזמר המשלב חזנות באופן יוצא דופן. הפתעת הערב היתה כשמנחה הערב החזן גרשון שטיין ראה את החזן שלום סלומון יושב בקהל והזמין אותו לעלות לבמה ולבצע את מה אשיב שלום עלה לבמה בלי חליפה ובלי פפיון ושר בצורה מושלמת את היצירה חזן בג'ינס ונעלים ... שנהניתי עד מאוד משירתו. מקהלת החזנים הירושלמית נפרדה בערב זה ממנצחה הוותיק בנימין גליקמן וקיבלה לראשונה בקונצרט את מנצחה החדש המוזיקאי המוכשר מאיר בריסקמן לכם ידידיי חברי המקהלה אני יכול לומר שזכיתם שמוזיקאי בסדר גודל כזה יהיה מנצחכם. מאיר בריסקמן שימש בערב זה גם בתפקיד המנהל המוזיקלי של הערב במקומו של ישראל מונק שהלך לעולמו לפני כשבועיים. בשורה תחתונה אני יכול לומר לכם ידידיי חברי הפורום הנכבדים שהיתה לי אמש חוויה של חזנות ושירה יהודית אמיתית אפילו אשתי שישבה בעזרת הנשים נהנתה מאוד מערב מרתק זה ששילב בתוכו חזנות ניגונים ושירה מחצרות חסידים. יבואו על הברכה כל המארגנים שעמלו קשה להצלחת הערב. אני מאחל לכם ידידיי חברי הפורום הנכבדים שבת שלום חודש טוב וחג חנוכה שמח
נשלח ב-14/12/2012 09:06
מהיר אתה אדון החזן הראשי, רק בבקשה בפעם הבאה שאתה מביא דיווח, לא יזיק אם תשב ותשקיע כמה שניות לסדר את השורות, שגם כבדי ראיה כמוני יוכלו להנות מפניני קולמוסך.. בקיצער, אני ממתין לוידיאו או להקלטות.