חברה שאלה אותי שאלה.... היא לא ידעה איך בדיוק להסביר את עצמה, אבל... אני לקחתי את השאלה למקומות אחרים.... משתפת, ושואלת את דעתכם.
ידוע שאפשר לומר מוחלט על דברים גשמיים מסויימים. כמו: כולם יסכימו שהתמונה יפה. כולם יאמרו שהמחיר הוא זול. כולם יתענגו על קול ערב.
אלו הם דברים גשמיים, שיכולים להתנדנד בקטע של "יחסיות" לכאן ולכאן, אבל בסופו של דבר... יש את הדעה הרווחת שתצביע על טוב מוחלט או רע מוחלט.
---
בעניינים רוחניים. ביהדות. האם יש מושג כזה של טוב מוחלט? האם יש מושג כזה של רע מוחלט? או האם יש מושג של פושר?
אני חשבתי כך:
לדוג': התורה היא מורה לנו את דרך החיים, את ה... טוב.
את מה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות. נותנת לנו פתרונות למקרים שונים.
אך,
יש את הדברים שלא כתובים בצורה ברורה.
כמו הנהגות, שאיפות.
לדוג': האם השאיפה לבעל יושב ושוקד על התורה--? האם זה טוב מוחלט?
האם לנהוג בצורה מסויימת... זה טוב\ רע מוחלט?
איך אפשר להצביע על דברים כאלה, ולחתוך לכאן או לכאן?
עד כאן זה טוב מוחלט או רע מוחלט.
-----
מתי נכון להתפשר?
(כתבתי פה הרבה כמו ולדוג', וקצת הרבה סבטוכא.... תסתדרו ;) מחכה לתשובות)
נשלח ב-17/12/2012 20:52
וואי, סיבכתני...
החיים הם לא שחור לבן, בשום דבר אין טוב מולחט ורע מוחלט, גם לא בתורה עצמה,השאלה היא בחיים הרוחניים את מה את מכנה "טוב" משו נח? משו נעים? (מפלגה)? משו שעוזר לחיות רמה אחת יותר? או רמה אחת פחות? האם כוונתך ל:רשע וטוב לו"?
נשלח ב-17/12/2012 20:56
tootii2 כתב:
ידוע שאפשר לומר מוחלט על דברים גשמיים מסויימים. כמו: כולם יסכימו שהתמונה יפה. כולם יאמרו שהמחיר הוא זול. כולם יתענגו על קול ערב.
כבר התחלת לא טוב.. ממילא השאלה שלך לא מתחילה.. =)
נשלח ב-17/12/2012 21:15
אדם_ה1 כתב:
כבר התחלת לא טוב.. ממילא השאלה שלך לא מתחילה.. =)
אתה מוזמן להאיר את עיניי....
נשלח ב-17/12/2012 21:17
----------------------
סבטוכא שלמה עשיתי פה...
התכוונתי: האם אי מי יוכל לומר לי: שבאופן גורף בעל לומד זה טוב\ רע? ההאם אי מי יוכל לומר לי: שחצאית קצרה (שעומדת בכללים, כן?) זה טוב או רע? ----------------
יוני, עיין שם.
תוקן על ידי tootii2 ב- 17/12/2012 21:36:06
נשלח ב-17/12/2012 21:21
אדם צודק... מה שהזכרת אלו דברים שניתנים למחלוקת...
נשלח ב-17/12/2012 21:23
tootii2 כתב:
בסופו של דבר... יש את הדעה הרווחת שתצביע על טוב מוחלט או רע מוחלט.
תוקן על ידי tootii2 ב- 17/12/2012 21:25:33
נשלח ב-17/12/2012 21:28
זה מזה אינדיבידואלי ותלוי את מי את שואלת ויש מושג של "יפה אבל לא לטעמי" אבל זה באמת שונה מאחד לשני לדוג' אם תשאלי רב לגבי חצאית צנועה/בעל אברך אני משערת שתעני בטוב מוחלט לעומת זאת אם תשאלי בעל בעמיו או כל אחד אחר שהוא אנטי הוא יגיד לך שזה לא טוב ובלה בלה בלה... אין בזה מוחלט רק את יכולה כלפי עצמך והקב"ה להחליט לפי הדרך שבחרת לעצמך אם זה מה שה' רוצה ממך עכשיו או לא...
נשלח ב-17/12/2012 21:36
פחחחח אתה מתיימר לענות על זה במוחלטות? א י נ ד י ב י ד ו א ל י ! יש כאלו שבעינם כשיושבים עם חצאית ברך זה הכי טוב (ה' ישמור) (וגם אם הם 'חרדים'...)
תוקן על ידי חדשונט ב- 17/12/2012 21:38:55
נשלח ב-17/12/2012 21:38
tootii2 כתב:
----------------------
סבטוכא שלמה עשיתי פה...
התכוונתי: האם אי מי יוכל לומר לי: שבאופן גורף בעל לומד זה טוב\ רע? ההאם אי מי יוכל לומר לי: שחצאית קצרה (שעומדת בכללים, כן?) זה טוב או רע? ----------------
יוני, עיין שם.
תוקן על ידי tootii2 ב- 17/12/2012 21:36:06
נשלח ב-17/12/2012 21:57
tootii2 כתב:
בסופו של דבר... יש את הדעה הרווחת שתצביע על טוב מוחלט או רע מוחלט.