( עכשיו שיש בפורום "2 הטיות" סמוכות של :שטרן ושטארק , "המנתחים"יכולים להגיב ).
דרך אגב - מה קרה עם "שמאלצסימו" שמזה כחודשיים נעלם , לי הוא חסר ובפרט
בשנינותו והצבעוניות שבכתיבתו העולים עשרות מונים על "ניקים משמימים" אחרים .
אם אתה קורא זאת - הגיע הזמן להתעורר מתרדמת החורף שהתחיל רק היום !!! שכידוע
21 לדצמבר ,לפי מניינם ,הינו התחלת החורףהרשמי
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/12/2012 07:02:02
נשלח ב-21/12/2012 07:44
שרגאפייבל
למה אתה מעלה שאלת תם באשר להעלמותו של שמאלצסימו ???
כנראה הוא לקח ללב את התאריך ( 21.12.2012 למנינם ) שאתה טוען כי בו מתחיל החורף. אך יודעי ח"ן הודיעו על קץ כל בשר... והוא נמלט למקום מבטחים...
ארבל - לגבי שנינותך כלל לא פיקפקתי ומאחל שתמשיך כך עוד הרבה
"קייצים" ( מהשורש -קץ כל בשר ,כפי שרשמת )
לגבי החזן יעקב יוסף שטארק - מאוד נהניתי מהביצוע לעיל אבל ,,,,,,יש לי
"שאלה פרובוקטיבית" : מתי החזן שטארק מתפלל ? שהרי אנו רואים /שומעים
אותו רק בכינוסים כנ"ל / בקונצרטים בחו"ל / בשמחות ולא זכור לי כי קראנו על
השתתפותו בתפילה בבית כנסת כלשהוא
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/12/2012 08:54:54
נשלח ב-21/12/2012 09:06
שרגאפייבל
דער חזן אז די הוסט דען נומען גשריבען, דאווענט אזוי שאטרק אז מי קען איימן נישט הערען
נשלח ב-21/12/2012 09:40
שרגא, אני לא מנתח, אבל הביצוע הזה מאכזב ליד שטרן, הוא מלא במשיכות לגבהים, ונטול רגש עצמי, הוא מזכיר לי חזן אחד מהדור הקודם שהיה נוהג לעשות כדרכו, אבל ההוא כבר לא בחיים אז אני לא יזכיר את שמו, אם כי הביצוע הזה מרתק והוא מעורר תשוקה לשמוע עוד, אבל זה רחוק מאוד משטרן, סורי..... אגב, אני מאוד אוהב את שטארק אבל צר לי לגלות שבעד כסף (כנראה) הוא הלך להופיע אצל מהר"א מסאטמר, בעוד שבניו ומשפחתו לומדים אצל מהרי"י, והוא היה מופיע אצל מהרי"י במשך כמה שנים רצופות, למרות שזה לא איסור אבל לדעתי יש כאן איזה שהוא בגידה קטנה וקצת נוטה שמאלה, לא חשבתי שהוא יעשה את זה בחיים (אני מכיר קצת את המשפחה).
נשלח ב-21/12/2012 09:45
סליחה. לא התכוונתי לרדת או לגנות את שטארק ח"ו, רק מפני ששרגא אמר לנתח, אז הבאתי את דעתי, וגם,שבמשך כל הביצוע הזה המילים האלו "עמדו לי על הלשון", אז כתבתי. תגובה זו מיועדת לאלה שמכירים אותי ותמהים על סגנון הכתיבה הזה.
נשלח ב-21/12/2012 12:37
מזל-טוב לשרגאפייבל !!!
בריטוןבאס כתב על מכובדי שרגאפייבל נתון מעניין ביותר רק מפני ששרגא אמר לנתח...
אמנם בין חברי הפורום ( הפעילים והדוממים ) ישנם כמה וכמה פרופסורים ודוקטורים כולל בתחום הרפואה. אך על היות שרגאפייבל בקי בכירורגיה על ענפיה ושלוחותיה, לא ידעתי עד כה...
נשלח ב-21/12/2012 14:50
בריטון-ידוע כי סטטיסטיקה של צפיות מהווה אינדיקציה של "הצבעה ברגלים"לרמת
הביקוש/טיב ליצירה זהה המבוצעת ע"י מבצעים שונים.איני חולק על רמת הביצוע
של החזן משה שטרן אבל כרגע הסטטיסטיקה אומרת שלביצוע של שטארק האזינו
"עשרת מונים" יותר ,היינו פי 10!!! יותררררררר (כעת היחס הינו 450: 49 -לטובת שטארק)
מעניין מה היתה יכולה להיות תגובתו של החזן משה שטרן לו שמע את הביצוע
של שטארק וכן קורא את התגובות שנרשמו לעיל
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/12/2012 14:59:09
נשלח ב-21/12/2012 15:34
חברה מישהו נפל על הראש? לא מתקרב למשה שטרן בואו נראה אותו מתפלל תפילת מעריב של חול או תפילת מנחה של חול ונראה מה יהיו חלומותיו הוא חולם להיות שטרן אבל חזן זה לא רק קונצרטים ולצערי אני מסתובב הרבה במקומות איפה שהוא מופיע ויש הרבה כשרונות בשטח הסטמערי אבל כולם יודעים לשיר קטעים כבדים מסביב לרוזנבלט ופינטשיק באופן כבד ביותר מבלי תחושת מוזיקלית יתר על מידה לא קצב ולא תווים ולא נוסח שזב הכי הכי חשוב שדווקא בעניין תפילת שבת החזן שטארק כן יודע אחרי שלמד את זה מהקלטה של החזן שטרן ואת זה טוחן בכל מקום וטוב שכך ומזל שכך אבל חבל שלא שמע מנחה ומעריב ומתוך התגובה רואים את הבורות של האנשים כמה חזנות נפל ואין לצערי היום אפילו מי שיבכה גם זה חסר
אבל מכאן להשוות למשה שטרן ? איך אומרים ביידיש ? גיי אין מקווה לך תלמד מה זה חזנות תספוג את עצמך עם מלא חזנות אין טובל זיך מיט חזנות ואחרי זה תנסה להשוות
נשלח ב-22/12/2012 23:10
רבותיי למה לא ייתכן מצב שיחזור הזמן שבו בתי הכנסת יהיו מפוצצים במתפללים הכמהים לשמוע תפילת חזן טוב (לא שיגיד תכנת של יוסלה או ישמח משה של קווארטין או בריך שמיה של יוסלה וכו' אלא שיגיד נוסח מעניין ומוכר הנכנס ללב השומעים שיגיד שוכן עד עצמאי הבנוי על הנוסח ממקומך של עצמו עם הבעה אישת ועמוקה ויאלתר כיד ה' הטובה עליו ויעמוד בדחילו ורחימו כעבדא קמיה מריה כראוי וכיאות לש"ץ הניגש למלאכה כה נשגבה, ופשוט ייתן למתפלל לחוש את משמעותם העמוקה והפנימית של מילות התפילה). הגיע הזמן שבתי כנסת יתחילו למכור כרטיסים לתפילות שבת של חזנים ועם האוכל יבוא התיאבון. דעתי האישית שהעוילם מחפש ועוד איך משהו איכותי כמו פעם אלא שעוד לא קם החכם שיביא להם את זה הגיע הזמן שתפילה חזנית תהיה חוויה רוחנית עמוקה ואמיתית ולא עוד איזה 'שואו' ובילוי סתמי. לעת עתה הנוסטלגיה כבר בדרך חזרה (עם בנייתם של חורבה שוה'ל ובית הכנסת תפארת ישראל ניסן בק שוה'ל) רק חסר שיתחילו לחיות את ההווי הזה ובמקום לריב מי כן טוב ומי לא הגיע עת לעשות לה' ולהתחיל לחזור לשיטות הישנות איך להעמיד חזנים אמיתיים ע"י שליחתם של ילדי חמד רכים אל החזן שילמדם חזנות אמיתית מהי את פירוש מילות התפילה, נוסח, תווים, הרמוניה של מקהלה, והעיקר דע לפני מי אתה עומד. שבוע טוב חברים
תוקן על ידי תלמידבמכון ב- 22/12/2012 23:12:40
נשלח ב-23/12/2012 01:05
ליבי החסיר פעימה עת נתבשרתי על ההתעניינות בי... אני בודק שוב את הקוצב, ידעתי שאסור לי לרכוש את החיקוי הסיני... הסיבה האמיתי לכך שאינני פעיל כבעבר היא אחת, יום אחד למעשה, ההבדל בין גיל 15 ל-16... פשוט, חגגתי יומולדת שש עשרה והרגשתי שהתבגרתי מידי בשביל לכתוב בפורום של נערים בני 15 אז הלכתי לטייל קצת... אז תהנו בינתיים עם החזן העולמי X והמנצח הגלאקסי Y והמאסטרו האפוקליפטי Z. ומי יודע, אולי אשוב יום אחד...
נשלח ב-23/12/2012 01:35
שמאלצי - הבנתי רמזיך ומאחל לך הרבה מזל-טוב שכן בהגיע אדם לפרקו
(לבטח טעית לעיל בנומרטור של השנים) ומתווסף "לשוק השידוכין" מן הראוי
שיפרוש מלהגי האינטרנט המזיקין ומרחיקין את קץ הגאולה
ולגבי מידת הנאתנו, גם כאן ראינו התקדמותך בלימודי הליבה שכן בשעט"ומ
הבאת לנו את רוח משיח צדקינו ככתוב : Zול שויין קומן ד'גאולה