| נשלח ב-2/1/2013 10:37 |
|
| |
מצד אחד- נעימות ועדינות, מצד שני- עוצמה וחד-משמעיות, אני אוהב זה! (ראינוך ושמענוך 'נכנס בהצלחה' לנעליים של אריה בראון, של יאן פירס, מי הבא בתור?) 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 12:15 |
|
| |
אולי לא מקובל לפרגן כאן בפורום, אבל לחזן שכבר ממש לא אי שם- לדעתי דניאל כל טוב הוא דוגמא לחזן שלא מחקה ולא נכנס לנעליים של איש. כשמדברים על כך שחזנים צריכים להיות הם בעצמם- אפשר לראות איך דניאל לומד ומיישם זאת. מכיר את הבחור כמה שנים. לא מעט. העקביות וההתמדה, וקיום "לא ייבוש מפני המלעיגים" מביאים אותו למקום ייחודי של אמירה חזנית, ידע וביצוע משל עצמו. חבל רק שלדעתי כפי שהמצב היום- אין לו סיכוי להגיע לבמות הגדולות, כי הוא לא צורח. רוצה דוגמא? העלו כאן את הקטע "מודים" (רפפורט-הרשמן) בביצועו המיוחד של צבי וויס. כל כך נהניתי, עד הפראזה האחרונה, בה הוא עלה וסיים (חושבני) ב"סי במול". למה? ככה! זה מה שהולך היום. חזנים אמיתיים כמו דני כל טוב, כל עוד שלא יגררו לשטות הזאת- נהנה ונתמוגג ממנו, אבל "מחיי החזנות" ישאירו אותו מאחור. ואולי אתבדה? הלוואי!
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 14:47 |
|
| |
למניש- ודאי שדני שר 'כמו הוא בעצמו'. בביטוי 'נכנס לנעליהם של' התכוונתי לומר 'מתמודד עם ביצועיהם של'.. כעת אדוני מרוצה?
אכן, מסכים איתך בלב שלם לגבי הפיסקה האחרונה, ובארצנו 'רווית הדם' (גם רצון ל'דם' מצד הקהל..)- אין הרבה ביקוש, לצערנו- לחזנים ''ממוצא'' באריטונאלי או טנור דראמאטי.. (הנה, בקונצרטים של סובול למשל- הבאריטון היחיד שהצליח שם לאורך זמן היה רפאל פרידר, וגם זה- כי עשו עימו חסד...) מה אומר ומה אדבר.. נתפלל לשינוי המצב..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 19:19 |
|
| |
החזן דב הלר הוא טנור או באריטון?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 19:48 |
|
| |
הוא ללא ספק התחיל כבאריטון, נראה לי שבמשך הזמן- המנעד שלו 'התמתח' קצת כלפי מעלה. בקונצרטים של אלי יפה הוא מקבל יחס חם וראוי, בקונצרטים של סובול- עד כמה שידוע לי- הוא זכה להופיע רק בהיכל התרבות בפ"ת..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2013 12:02 |
|
| |
שמע ישראל של אייב זכה לביצוע גדול. כלטוב הוא השורה הראשונה של השנים הבאות. שימו לב לתנועה בשירה לדנמיקה
|
|
|
|
|