| נשלח ב-5/1/2013 21:38 |
|
| |
באשכול שכן - פרטים על תפילת חזן בביכ"נ "רמה"
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2992841&forum_id=771
להלן הערות שרגאפייבל :
1,אשכול שפתחתי בנוסח :דיווח על תפילת החזן י,מ,הXXXXט בביהכ"נ "רמה"
הוסר ע"י הנהלת הפורום --ללא מתן הסבר כלשהוא
2,לכן כתבתי את הכותרת כנ"ל
אם שוב יימחק - אסיק את מה שצריך לגבי המשך דרכי
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/01/2013 21:43:57
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2013 21:50 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/01/2013 21:50:13
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2013 22:17 |
|
| |
בבקשה, לאאאאאאאאא !
שרגא פייבל היקר, בדרך כלל אתה מייצג את התגובות השפויות והמאוזנות בפורום.
זאת נוסף לידע שלך ולאינפורצמצי'ה החשובה שאתה מביא לידיעתנו.
אם אתה תברח, עם מי נישאר...?
באשר להלפגוט, אני לא מבין מה יש להסתיר. כולנו בני אדם, וכל אחד יכול להיות מושבת...
על אחת כמה וכמה קול כל כך מיוחד הדורש שמירה וטיפוח מיוחדים, דבר שעד היום אולי
ר' איצ'ה מאייר לא כל כך הבין וחשב שהדברים מובנים מאליהם...
אם היית בא השבת לבית הכנסת הגדול, יכול להיות שלא היית מתאכזב... אמנם חזן לא ידוע,
קהל לא גדול, אבל עם יכולות לא מבוטלות ...
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2013 22:37 |
|
| |
בכתבה ראשית באתר בחדרי חרדים
אחרי צעדה רגלית התברר - הלפגוט לא הופיע | עשרות תושבי בני-ברק והמרכז צעדו רגלית לבית כנסת בצפון תל אביב, כדי להאזין לתפילת החזן העולמי יצחק מאיר הלפגוט • לאכזבתם הצטרד הלפגוט ולא הצליח להתפלל | | יקי אדמקר, בחדרי חרדים 20:03 05/01/2013 |
| |
| > | החזן יצחק מאיר הלפגוט. צילום: ארכיון מתפללי בית הכנסת 'רמה' שבצפון תל-אביב התאכזבו הבוקר (שבת) כשגילו שהחזן יצחק מאיר הלפגוט, שהגיע מניו-יורק לא יגש לתפילת מוסף, בניגוד למתוכנן.
כמשך שנים, עורך עו"ד פסח מור, ניצול שואה שבת חזנות יוקרתית בפרשת שמות בבית הכנסת התל-אביבי. חובבי החזנות מכל הארץ מכינים את עצמם מבעוד מועד לקראת השבת.
גם השנה, הוזמן החזן יצחק מאיר הלפגוט שהגיע היישר מניו-יורק, מקום מגוריו.
אורחים רבים, וגם תושבי העיר בני ברק שצעדו רגלית מילאו את בית הכנסת מפה לפה.
הלפגוט היה אמור לגשת לעמוד בתפילות הבוקר, שחרית ומוסף.
אלא שבתחילת תפילת מוסף, התברר כי הלפגוט לא יגש לעמוד. שכן החזן הצטנן והתקרר כתוצאה ממזג האוויר החורפי וההצטרד.
הגבאים והמארגנים טיכסו עצה ובמקומו של הלפגוט ניגש לעמוד - מרדכי סובול.
מי שניצח על המקהלה, היה בנו, אופיר סובול. |
|
לפי הכותרת הלפגוט לא הופיע,לפי הכתבה הוא התפלל שחרית וברכת החודש.
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2013 09:25 |
|
| |
ולהלן "הפרפראות" מתגובות לכתבה שהביא ליבזון :
| אילו היו חושבים קצת אחרת | | יהודי טוב 22:49 05/01/2013 |
אילו היה מר סובול הנכבד נותן במה לצעירי החזנות שהיו נוכחים בין הקהלהרב, והיו חזנים טובים כגון: ישראל גולדפריינד, מאיר שטרית שאף היה החזן בביה"כ בימים הנוראים. וכן אלעזר ברוק שהינו כוכב צעיר ונוסק בעולם החזנות. אזי יתכן שהחזן הלפגוט היה יכול להשתלב אף בתפילת המוסף, ולציבור הגדול שהגיע היה יכול להיות עונג שבת אמיתי.
אין ספק שהייתה תפילה יפה ונעימה בכל זאת.
שבוע טוב | 4 |
| הנייעס האמיתי | | אחד שהיה שם 23:14 05/01/2013 |
טוב אלפגוט הוא בסך הכל בנאדם וקרה מה שקרה . . .
אבל הנייעס האמיתי הוא שבקהל היה את החזן שיטרית (אחד האחים) /שהוא חזן בחסד עליון. והוא נגש לסובול ואמר לו "תן לי, תן לי להתפלל" אך הגאוותן הזה הד"ר לא הסכים הוא סירב. חבל חבל חבל | 6 |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 06/01/2013 09:26:40
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2013 09:40 |
|
| |
טוב, מאחר וגם אני נכחתי בתפילה, אומר כך: הייתה תפילת שחרית מצוינת והחזן נתן את כל מה שהיה לו. לא ניתן לבוא אליו בטענות כי לא הוא אחראי על מזג האוויר החורפי המקשה על הנשימה של כולנו...דבר נוסף. למי שמכיר את ביהכנס הנל, בקידמת הבימה קבועות מספר רב של נורות הפולטות חום רב מה שגרם לחזן להזיע מאוד בשילוב עם הרוח הקרה שחדרה פנימה דרך החלונות,ובתפילת שחרית אף ניתן היה לזהות את מורת רוחו מהעובדה הזאת. וזה גם לדעתי מה שגרם לחוסר יכולתו להמשיך בתפילה.אך העיקר, הוא חזן ענק מצוין וכל הסופרלטיבים האפשריים צבע קולו יפהפה שליטה בקול ומה לא. לגבי המחליף של הלפגוט בתפילת מוסף, עדיף לא להרחיב את הדיבור.רק אציין שהיו שם לפחות שני מחליפים ראויים יותר שאני ראיתי וייתכן שהיו יותר.
בברכת שבוע טוב
נחמן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2013 01:16 |
|
| |
מי שם פה לאדם...או מי ישום אילם... פרשת השבוע התאימה מאד למאורעות השבת... לעיתים החזן שוכח מי נתן לו את המתנה הנפלאה הזו - קול וכישרון לשיר ולזמר לפני הקב"ה בביתו ובהיכלו... ואז באה תזכורת קטנה לאדם - מי בעל הבית... זכורני ראיון שערך ברוך שיין עם דוד קוסביצקי ושאלו : איך נהיים דוד קוסביצקי... והוא השיב לו [ביידיש] : צריך להיוולד דוד קוסביצקי... - זו מתנת שמים..! וטוב שחזנים לא ישכחו זאת בגישתם לפני התיבה. באשר להערות על המחליפים שיכלו למלא את מקומו, אכן מצד אחד באמת חבל... אני מכיר את מאיר שיטרית והוא בהחלט יכול הי'ה להנאות את הקהל בקולו החזק והגבוה והמיוחד. בלי ספק מגיעה לו חשיפה גדולה יותר. מצד שני, אני גם מצדיק את החלטת הגבאים. הי'ה בכך איזשהו יותר משמץ של "מתכבד בקלון חברו..". וטוב שכך נהגו. יבורכו כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 10:08 |
|
| |
לכל מי שהלך והספיד את הלפגוט אתמול היה קונצרט שהלפגוט היה בשיא!!!!!!!!!
|
|
|
|
|