בית פורומים אגודה אחת

האם ניתן לזהות נער במצוקה בשלבי 'אי ההתאמה', או שאסור לטפל עד שינשור מהעץ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2013 00:50 לינק ישיר 
האם ניתן לזהות נער במצוקה בשלבי 'אי ההתאמה', או שאסור לטפל עד שינשור מהעץ?

כיצד ניתן למנוע נשירת בחורי ישיבות מהמסגרות? הרב ניר דוד מספר על "המדרשה התורנית למנהיגות" המתכוננת כבר לשנה השלישית!

| 09/01/2013 | חינוך | אין תגובות

כולנו נתקלים בהם, בקרנות הרחוב, אין מי שלא מכיר אותם מקרוב או מרחוק. הם עסוקים בשוטטות חסרת מעש, ובפריקת כל עול ורסן במרחב הציבורי. הם מכל המגזרים ותתי המגזרים בציבור החרדי, המשפחות שלהם, חלקם טובות, וחלקם אפילו טובות מאוד, מה שנקרא 'משפחות משלנו', האליטה של הציבור, השכבות העליונות של השמנת החרדית.

קוראים להם – 'נפלטים', 'שבאבניקים', נושרים, או כינויים אחרים, וכבר שנים כולם מדברים עליהם, על הבעיה הקשה הזו, מחנכים ורבנים עוסקים בסוגיה הזו, ומנסים לתת לה מזור ומרפא.

מקובל להתייחס אל אותו נוער כאל תאונת דרכים קשה באמצע שנות התבגרותו של הנער, וכסטייה לא צפויה של הנער מדרך המלך. וכשמתרחשת התאונה נזעקים המחנכים לאחות את הקרעים והשברים.

כאן מגיע ה'אבל' הגדול, אותו 'אבל' שאמרו אחי יוסף – 'אבל אשמים אנחנו על אחינו אשר ראינו צרת נפשו בהתחננו אלינו ולא שמענו' [בראשית מב' כא'].

עסקנים רבים נרתמים לבנות בית חולים על יד הגשר השבור, הצלת הנוער שהדרדר אל פי פחת היא האתגר שאותו כולם רואים כאידיאל מרכזי. אך ההתמודדות עם בעיית היסוד כמעט ואינה קיימת.

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 10/01/2013 00:53:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2013 15:34 לינק ישיר 

ואני מכיר אתגר נוסף, שעליו ודאי שאין נותנים את הדעת.
בחורים שנתפסים להשכלה במובן הקלאסי של המילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2013 16:16 לינק ישיר 

התופעה אכן קיימת, לא רק אצל בחורים אלא גם אצל "אברכים", אין לי נתונים, אך הרושם שלי הוא ששיעור הנשירה מחוסר התאמה גבוה בהרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2013 16:29 לינק ישיר 

לי הקטן נראה שהקלקול הגדול באירופה נבע מסוציולוגיה יותר מפילוסופיה.
מאידך, ההסברה החרדית הרי טוענת שהקלקול הגדול נבע מההשכלה.
לכן, עליהם להיות מודאגים יותר ממשכילים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2013 10:18 לינק ישיר 

אולי תתאימו את הישיבות שלנו לכמה סוגים של ילדים ולא רק לשלוח את כולם לישיבה שמתאימה ל- 50%? לא הבחורים הם הבעיה, אלא הישיבות. אפשר ללמוד הלכה, אגדה, תנ"ך ואמונה, אבל לומדים רק גמרא. אפשר שבחורים ברמה נמוכה ילמדו מקצוע כמו טכנאים וכדומה במספר שעות קטן מסדר היום. אפשר ללמוד לימודי סמיכה לרבנות או סופרי סת"ם ושחיטה ומילה. אבל לא- חייבים רק גמרא וגמרא. מה הפלא שכולם בחוץ? שלא נדבר על דוגמא רעה מהצוות החינוכי שאינו ראוי לחינוך ולא יודע להתמודד עם שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2013 10:16 לינק ישיר 

ניתן לזהות על ידי מעקב תמידי .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם ניתן לזהות נער במצוקה בשלבי 'אי ההתאמה', או שאסור לטפל עד שינשור מהעץ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext