בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות לפוליתאיזם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2013 21:25 לינק ישיר 

בילי, גם אני כותב ללא שום נימה של לעג.
יללות והשמצות אינן תחליף לטיעונים. אם אתה רוצה להביע עמדה, השתדל לנמק אותה ולהתייחס לגופו של עניין. רצוי גם לא להתעצל ולכתוב את הדברים בצורה בהירה ומובנת, אחרת קשה לדון איתך (באשכול בו ביקשת מהציבור להסביר את דבריך אין עדיין הבהרות כאלה. ייתכן שבכל זאת אתה צריך לעבוד חזק יותר על הבעת הדברים).

בעל, יכולת לשער שעל חוק פשוט כזה גם אני יכולתי לחשוב. הבעיה היא שחוק כזה אינו מאפשר לנו לחזות התרחשויות פיסיקליות (שזו מטרת התנהלות העולם על ידי חוקים, לפי הצעתי), כי לנו אין את היכולת לאבחן אנשים. אז כיצד נדע אם העצם יפול או לא? זה מצב שאין בו חוק (במובן הפיסיקלי).

תלמיד, כבר ענית בעצמך בשמי. אכן לגבי עצמים שאין להם בחירה אפשר לשקול הכל. ועדיין לא בטוח שאפשר לבנות חוק שיוציא את כל התוצאות הטובות בלי הרעות. גם אם אני יודע את כל מה שיקרה, אין זה אומר שאני יכול ליצור חוק שיבצע זאת (ויהיה בר חיזוי וכדומה). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2013 22:04 לינק ישיר 

הרב מיכי
אז בכל זאת בחרת להתייחס לדבריי כהשמצה ,
ולא היא ,הרבה יותר מחמאה מאשר כל דבר אחר ,
אני גם חושב שהינך מסכים לרוב מה שכתבתי ,
אני חושב שכאן פשוט זרקת משהו לאויר בתור אתגר ואתה הולך ומסתבך ,
דוקא פסילות והשמצות כבודו עשה באשכולי שפתחתי אמש ,וללא נימוק ובטעם לפגם ,
בנושא הרוע איני רואה שום תכלית בלהכנס לנושא ולמעגליות של שאלות ותשובות אינסופיות,אולי אעשה את זה דוקא בתור סיכום כשנושא זה יעמוד לפני מיצוי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 09:55 לינק ישיר 

בילי, קח שיעור חינם קצר בלשון הקודש:

השמצה (ויקימילון): פגיעה בכבודו של אדם או במוֹנִיטִין שלו על ידי אמירה או כתיבה של עלילת דברים, דברי גנאי בלתי מבוססים, דברי דִּבָּה.

ציטוט של כל דבריך מלמעלה (שלא תאמר שהוצאתי אותם מהקשרם או משהו): 
יאמר לזכותו של מיכי שיש לו את הקרדיט לזרוק רעיונות הזויים ללא כיסוי ,
הרי מה מיכי מחפש כאן כבר שנים ללא שימאס לחזור שוב ושוב על אותם נושאים ?
הוא כותב ספרים ,מתוכח עם אנשים ,אולי אף מרצה באתרים מסוימים ,
כתיבתו בעצכ"ח ,ויכוחיו ,הגיגיו שהינו מעלה תוך כדי ,הם אלה שנותנות לבמות האלה להתקיים בבחינת וידעת היום והשבות אל לבביך,[שאגב עוזרים וטובים לשם שינוי לכל באי בית זה ,בבחינת שחת בערימה של מחט[ים],]
הוא יכול להתוכח ולזרוק סיסמאות ואם הוא מרגיש שידו על העליונה או שסברתו ראויה להיעלות על שולחן סטימצקי הוא אף מרשה לעצמו להעלות את זה בכתביו וספריו ,
עד כאן הכול ראוי ,מבורך טוב ויפה,,
מה שקרה כאן הוא דבר אנושי ופשוט,בטחונו לעמוד באתגרים ולצאת בהם בלתי מנוצח גרמו לו לעמוד באתגר חדש ,
לזרוק כאן סיסמאות חדשות ולפתור בהם את בעיית הרוע בכדי למלאות בהם את שורות ספרו הבא ,
אלא שכאן הוא בפזיזות יתר הלך צעד אחד רחוק מידי והינו פוגע כבר באינטליגנציה של הציבור ובעצם פוגע באינטליגנציה שלו עצמו וחבל,

נבדוק התאמה להגדרה המילונית: כתיבה של עלילת דברים, דברי גנאי בלתי מבוססים, דיבה. דומני שהכל כאן. הדגש הוא על "בלתי מבוססים". אם היית ימביא בדל נימוק לדבריך, לא היתה לי שום בעייה עם מילים קשות וגם ציניות. גם אני משתמש בזה, אבל אני עושה זאת ליד נימוקים. אני ממליץ לך לאמץ את המנהג היפה הזה, ולנסות לנמק את דבריך (וגם לשפר את הבהירות).

לא מצאתי בשום מקום שהכנסת מילות נימוסין חסרות בסיס והקשר מפקיעה את המונח השמצה. כלומר, גם אם אתה שותל מדי פעם ללא קשר את המילה 'קרדיט', 'אנושי', 'מבורך, טוב ויפה', זה לא ממש משנה את המצב. חשוב על מישהו שאומר לך שאתה אידיוט וטיפש, אבל זה  רק לזכותך ולקרדיט שלך וזה אנושי ומבורך ויפה. האם יש כאן השמצה או לא?

הבהרה נחוצה. כל זה לא נכתב בגלל שנפגעתי. ממש לא נפגעתי (באמת לא), אני רק מנסה לשקף לך את עצמך. הירידה להטחות כאלה נובעת בד"כ מאבדן עצות ומהיעדר נימוקים. אמנם זה אנושי ומבורך וטוב ויפה, ואני נותן לך קרדיט על כך....

אז לכן אני 'בחרתי' לראות זאת כהשמצה. כל אחד וה'בחירות' הלא מבוססות שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 21:20 לינק ישיר 

אני חדש כאן, אבל רציתי להציע שכל מי שמפנה לאשכול מקביל, יכתוב את השם של האשכול, אחרת אין לאף אחד מושג על איזה אשכול מדובר..

כמו כן אני חושב שהדברים שהרב מיכאל כתב בנושא הרע בעולם ברורים, ואני לא מבין על מה יצא כל הקצף..
אבל כמו שכבר כתבו (אני לא זוכר מי) אין ממש אפשרות להוכיח שיש אפשרות למערכת חוקים אחרת טובה יותר, בפרט כשאנחנו עדיין לא מבינים לגמרי את המערכת הקיימת..

תוקן על ידי torko ב- 14/01/2013 21:22:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 17:52 לינק ישיר 

מה שהנני מעלה כאן הוא תחושה אמיתית לגמרי ללא נימה של לעג ,ובמלוא הכבוד

יאמר לזכותו של מיכי שיש לו את הקרדיט לזרוק רעיונות הזויים ללא כיסוי ,
הלואי עלי מחמאה כזאת
הרי מה מיכי מחפש כאן כבר שנים ללא שימאס לחזור שוב ושוב על אותם נושאים ?
הוא כותב ספרים ,מתוכח עם אנשים ,אולי אף מרצה באתרים מסוימים ,
כתיבתו בעצכ"ח ,ויכוחיו ,הגיגיו שהינו מעלה תוך כדי ,הם אלה שנותנות לבמות האלה להתקיים בבחינת וידעת היום והשבות אל לבביך,[שאגב עוזרים וטובים לשם שינוי לכל באי בית זה ,בבחינת שחת בערימה של מחט[ים],]
מומלץ לכל הוגה דעות
הוא יכול להתוכח ולזרוק סיסמאות ואם הוא מרגיש שידו על העליונה או שסברתו ראויה להיעלות על שולחן סטימצקי הוא אף מרשה לעצמו להעלות את זה בכתביו וספריו ,
אמת ויציב ,הרב מיכי האם אין הדברים תואמים את המציאות?
עד כאן הכול ראוי ,מבורך טוב ויפה,,
מה שקרה כאן הוא דבר אנושי ופשוט,בטחונו לעמוד באתגרים ולצאת בהם בלתי מנוצח גרמו לו לעמוד באתגר חדש ,
לזרוק כאן סיסמאות חדשות ולפתור בהם את בעיית הרוע בכדי למלאות בהם את שורות ספרו הבא ,
אלא שכאן הוא בפזיזות יתר הלך צעד אחד רחוק מידי והינו פוגע כבר באינטליגנציה של הציבור ובעצם פוגע באינטליגנציה שלו עצמו וחבל,
מה שנכון נכון ולא השמצה,ואם כן הרי הוא כמי שאינו ברוב מחמאות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 20:51 לינק ישיר 

בילי, אנחנו כנראה מדברים בשפה שונה (על אף השימוש באותו כתב ובאותן מילים). זה לא נכתב באירוניה אלא בשיא הרצינות.
פעם חשבתי שאני לא מבין את המשפטים שלך (=החיבור בין המילים), אבל כעת השתכנעתי שאני לא מבין גם את משמעותן של המילים הבודדות. אתה משתמש בהן במשמעות אחרת לגמרי משלי.
אני מקווה שאת המשפטים הללו שכתובים בשפה שלי תבין לאשורם, אם כי הסיכוי לכך קלוש כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 22:58 לינק ישיר 

עוד מחמאה מבית מדרשי,
יש לך את כל הקרדיט שאאמין לך שאינך נפגע מהדיוטות כמוני,
ואין גם כל סיבה במקרה דנן להפגע ממה שכתבתי או לקחת אותו בתור השמצה אלא אדרבה...
ובכל זאת הינך מגיב כאחרון הנפגעים,
ולשם שינוי ,הפעם באמת לא הבנתי את דבריך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2013 19:23 לינק ישיר 

הערות אחדות.

א. לא יהיו לך אלהים אחרים על פני. בתחילה, ההכרה האמונית שלנו משייכת את עם ישראל אל אלהי ישראל ואוסרת על העם הזה לעבוד אלהים אחרים. הדגש הוא בזיקה שלנו אל אלהי ישראל, ועל הדרך הראויה לעבוד אותו. תאולוגיה, רוצה לומר מחשבה עיונית מופשטת על האל, לא היתה עיסוקם של חכמינו. הם הסתפקו ב'משל למלך'. מחשבה בדבר קיום אל אחד ויחיד, בעל מציאות מיוחדת, בשונה מכל הנמצאים, כלומר מחשבה מונותאיסטית, - מחשבה זו היא רעיון של הוגים יווניים ועיסוקם במדע הטבע והמתמטיקה. לידי הכרה מעמיקה מה הם תכונותיו של אל זה לא הגיעו היהודים אלא עם מפגשם בעולם העיוני של היוונים.

ב. אוסף האלים מביא סובלנות. על כל פנים, כך הדבר בעולם היווני והרומי. לאל השמים שלי קוראים א', לאל השמים שלך קוראים ב', משמע א' ו ב' אחד הם. ואם חסר לך איזה אל אתה יכול להשאיל מן האוסף שלי.

ג. אל מונותאיסטי אמתי אי אפשר לתפוס ודאי לא לעבוד אלא בקושי רב מאד מאד. רוב בני האדם זקוקים לסבא רחום וחנון וכל יכול שידאג להם ויעשה צדק. אני אומר זאת בלי טיפת ציניות ולעג. זה צורך אנושי עמוק מאד מאד ויש להכיר בו. לכן את מקום הפסלים החליף אוסף של מלאכים, ואוסף של איקונים וצילומים, ונשמות קדושות היושבות על מצבותיהן למלא בקשות של מאמינים לפרנסה בריאות ופרי בטן. ולא חסרים אנשים חיים שעולים אליהם לרגל לקבל מהם ברכה וישועה, ולהתפעל ממבטם החודר עמוק עמוק. מבט חודרני מפורסם שכזה לא מנע מן האדון דנקנר לפשוט את הרגל שלו עם כספי החסכונות שלנו. אם פעם היה לאדם איזה פסלון חימר קטן מונח בפינת החדר כדי לפנות דרכו בבקשת סיוע מאל הרפואה או אל הגשם, היום אנחנו מחזיקים מלאי עצום של פסלים גדולים. אבל אלו אינם עשויים עוד חימר. התקדמנו, הלא כן?

ד. שלשת הדתות המונותאיסטיות הן דתות של אהבה. אבל אהבה זו היא מסוג מיוחד. אני אוהב את אלהים שלי בדרך עבודתי שלי, היא בלבד דרך הגאולה האמתית. לכן אני אוהב את כל ההולך בדיוק בדרכי על פי אמונתי. אם אתה חושב אחרת הרי אתה מונע את הגאולה, דינך לאש או לחרב...

ה. לכן יש לחנך 'לשמוע בקולו', כלומר לציית למורה שלך, 'כאשר יורוך'. לזכור 'מי שמך!', להיות מודע תמיד למקומך הנחות. 'ללכת בדרכיו' מתיר לך יותר מדי חופש מחשבה ומעשה, ואלו מסוכנים ובלתי נסבלים.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות לפוליתאיזם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext