|
|
| נשלח ב-15/1/2013 12:33 |
|
| |
מה לאישה בבית הכנסת????? אין אישה אלא ליופי ולבנים!!!!! אומנם היא יכולה לבוא לעזרת נשים כפי שנהוג מקדמת דנה אבל מה להם להתפלל שזה לא תפקידם וכבודם???????
נשים במאי זכיין באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי גברייהו בי רבנן ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן!!!!!!! ולא בזה שהולכות בעצמן לבית הכנסת חלילה!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 14:59 |
|
| |
לא תסור: שהולכות בעצמן לביהכ"נ חלילה!!! אני מקווה שזה רק התחלק לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 15:24 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 17:03 |
|
| |
[מיכי,
אולי הוא התכוון, שבגלל שהן רוחניות כ"כ ומלאות באופן מובנה במצוות מראש ובלי צורך לקיים שום מצווה אחרת, ברור שאינן צריכות להשתמש ברגליהן כדי ללכת בעצמן לביהכ"נ, והן אמורות להינשא לשם על כנפי השכינה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 20:55 |
|
| |
אמאלה, את מקלידה כאן בעצמך חלילה, או שמא השכינה היא שמדברת ממקלדתך? אני חושש שאם נכשלת בעוון קל כזה את עלולה להיכשל בהליכה לביהכ"נ בעצמך ח"ו. ואחריתך מי ישורנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2013 21:01 |
|
| |
| yakovkov כתב: |  | | כתבתי באשכול על עלייה לתורה, ואוסיף כאן שאני נהנית מאוד בבתי כנסת בהם יש הרבה מקומות קרובים למחיצה, שבנויים בצורה שאראה את כל מה שקורה- הגבהה וכשבעלי עולה לתורה וכולי. כמו כן חשוב לי שיקראו מספיק בקול, ועבורי זו אכן חוויה אחרת מתפילה בבית- שמעתי קריאת התורה, קדושה, קדיש, ברכת כהנים. אני אכן חלק מהחוויה ואין לי רצון להיות זו שמניפה את התורה כיון שההפרדה שומרת מבלבול בתפילה לשני הצדדים. |
|
V
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 00:13 |
|
| |
[מיכי,
הסר דאגה מליבך - לעולם איני עושה דבר בעצמי. זה הרי בזבוז אנרגיה משווע...]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 02:52 |
|
| |
בעל
לגבי מיכל בת שאול ציינתי לפסיקתא, ונעלם ממני אותה שעה שהם דברי הירושלמי בעירובין פ"י ה"א._________________
yakovkov <שאראה את כל מה שקורה- הגבהה>
מסכת סופרים פרק יד ה"ח: "מיד גולל ספר תורה עד שלשה דפין, ומגביהו ומראה פני כתיבתו לעם העומדים לימינו ולשמאלו, ומחזירו לפניו ולאחריו, שמצוה לכל אנשים ונשים לראות הכתוב ...". __________________
לא_תסור
<היא יכולה לבוא לעזרת נשים כפי שנהוג מקדמת דנה אבל מה להם להתפלל שזה לא תפקידם וכבודם> צדקת. היא יכולה לבוא לעזרת נשים לראות את הרב דורש אל ציבור משועמם ורדום כפי שנהוג מקדמת דנה, אבל מה להן להתפלל רח"ל, זה לא תפקידן ולא בשביל כך נבראו. אף שמעיקר הדין, אישה יכולה למלא את תפקידה בבית, עליה לבוא לעזרת הנשים מפני שבעלה הוא בבית הכנסת.
נ.ב.
אתה חושב בלע"ז את מה שאתה כותב בעברית?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/01/2013 03:46:10
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 14:09 |
|
| |
משום מה זה נראה שמטרת לא תסור היא רק להפרות את הדיון, בשל כך נראה שלא צריך להסחף מלשונו ודרכי התבטאויותיו, אלא לנסות לקלפם ולהתייחס לדעות שהוא מנסה לייצג, גם אם אולי הוא עצמו אפילו לא סבור כמותן. [זה רושם שנוצר לי גם מאשכול סמוך].
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 14:18 |
|
| |
באשר לעצם המאמר הנידון. הוצגו בו שני נידונים. [לא קראתי את סיכומו של מיימוני, קראתי את המאמר עצמו]. האחד, נידון ספציפי של מעמד האשה בהלכה [ובאגדה]. השני, נידון כללי של השניות הנוצרת בין העולם הדתי לבין העולם הכללי שבתוך כל אחד ואחת מאיתנו, מה שכמבון קיים גם בסוגית מעמד האשה, אך קיים בסוגיות נוספות כגון הייחס להומוסקסואליות, ממזרות ועוד.
במשך המאמר היא טוענת שישנם פתרונות מתוך תחומי ההלכה לסוגית מעמד האשה, וכך ניתן ליישב את השניות הנוצרת מהסתירה בין העולם הדתי לעולם הכללי.
אך בייחס לבעיות אחרות גם היא טוענת שאין פתרון אמיתי, ואולי היא רומזת לזה שעצם ההכרה בסתירה מרככת את הבעיתיות שבה.
האם אכן זה כך? ההכרה בסתירה אכן תפתור את הבעייתיות?
הבעייתיות שהיא מדברת עליה מורכבת מ'קוקטייל' לא מלבב של; חוסר כנות, חוסר אותנטיות, זיוף ולבסוף גם קשיחות [נפשית]. האם יש אכן דרך לפתור בעיות אלו מתוך תחומי ההלכה, מלבד פתרונות פורמליים שהוצגו לא מכבר באשכול על פסיקותיו של הרב משאש וכדו'?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 15:01 |
|
| |
כל הענין קצת מוזר, אותן נשים שנדחפות לעלות לתורה, האם הן בד"כ גם שומרות על טהרת המשפחה? האם הן נשמרות כראוי בדברים שצריכים לשמור "על" כבוד האשה? האם הן מקיימות את מצוות הצניעןת כראוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 15:20 |
|
| |
הצניעות היא לא המצאה של גברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 15:56 |
|
| |
רעביש, האם גם אצל גברים שרוצים לקיים מצווה אתה בודק האם הם מקיימים את שאר המצוות? ואם נניח שהנשים הללו רוצות לעשות דווקא את זה משיקולי פמיניזם (אני בהחלט מניח שזה נכון לגבי חלק מהן), האם זה אומר שאין להתיר להן לעשות דבר שמותר לעשותו? וכי כל מי שלומד או עושה מצווה אתה בודק את מניעיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 16:13 |
|
| |
עולה בי החשש כי הבעיה עם תפילת הנשים בבית הכנסת תפתר, אם יהיה משגיח בדלת בית הכנסת ויתחקר ויבדוק אולי את הנשים החשודות בעיניו, בכל מיני מעשים לא צנועים. כך בתפילתן בכותל וכך לפני כל השגחה על כשרות בבתי אוכל.
|
|
|
|
|