|
|
| נשלח ב-19/1/2013 21:49 |
|
| |
איני זוכר את שמו, חיבר ספר ארוך בשם המשכיל שלא פורסם. נותרו ממנו כ 100 עמ'/ נתקלתי בציטוא הקטע באחד מכרכי ישורון
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2013 22:05 |
|
| |
תלמיד לא אחד הראשונים. ראשון האחרונים
ים של שלמה מסכת גיטין פרק ה
ועיר שכולה כהנים ואין שם ישראל, נראה לי דהכהן יקרא ב' פעמים, ושוב יקראו נשים, דהכל משלימין למנין ז' ואפילו אשה ועבד וקטן,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 02:37 |
|
| |
[מיכי,
א. "כשהן מביעות רצון אחר הן בד"כ נענות" - חוששתני שאנו חיים ביקומים מקבילים. ניסיוני מלמד, שבד"כ הן דווקא אינן נענות, לפחות עד שיש מספיק גברים שתומכים ברצונן ומוכנים לקדמו... כאמור, אני מסכימה שיש גם נשים רבות שאינן מביעות רצון לשנות, כיוון שבאמת אינן רוצות שינוי. משום מה, בד"כ (לפחות ביקום בו אני חיה) בוחרים (מנהיגי הקהילה, שהינם כמובן גברים) להקשיב דווקא להן (שלא לומר - לעודד מראש, בדרכים שונות, את השמעת קולותיהן).
ב. אני מבינה לחלוטין מה שאתה כותב על השוויון. דומני שגם אתה תסכים, שמי שאינו יודע (אם בשל הסתרה מכוונת ממנו, ואם בשל סיבות אחרות) שיש לו זכות, גם אינו יכול לעשות בה שימוש. בנידון דידן, אני חושבת שרבים (נשים וגברים כאחת) אינם יודעים כי הזכות לשוויון (מסוים, לפחות) קיימת, וכל בקשה לשינוי בכיוון נתפשת בעיניהם כ"פרובוקציה" (עיין במה שכתבתי לעיל לדה וינצ'י).
ג. אני מסכימה בעיקרון, שאין סיבה לכפות שחרור (מדיכוי) על מי שאינו חש שהוא זקוק לו. מנגד - ובהמשך למה שכתבתי בא' - ראוי בעיניי לזכור, שהמודעות לדיכוי (בלי מרכאות כלל) אינה טריוויאלית, ופעמים רבות היא עצמה מחייבת סוג של שחרור (אישי-פנימי או תרבותי), ומי שאינו יודע שיש לו זכות, גם אינו מעז לחשוב שהיא מגיעה לו.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 09:56 |
|
| |
אמא, אני מסכים עקרונית לכל מה שכתבת. אבל בכל זאת אביא דוגמה מהיקום בו אני חי. בביהכ"נ שלנו (לשעבר, בפ"ת) החליטו להוריד את הוילונות שלפני הנשים (הן נמצאות בגובה של כחמישה מטר מעל הגברים מאחור ומהצדדים), ובמקום זה לשים קישוטי זכוכית (שמגלים טפח או שניים ל"ע). למרבה הפלא היו לא מעט נשים שמחו על כך בתוקף (הרבה יותר מאשר מספר הגברים השמרנים, שהיה קטן מאד). אני אומר לך באחריות מלאה, שבבתיהכ"נ שאני מכיר זהו המצב, כמעט ללא יוצא מן הכלל. יש לי עוד דוגמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 10:00 |
|
| |
אמשלום, מסכימה איתך בכל מילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 14:04 |
|
| |
[מיכי,
הדוגמא שהזכרת אכן מלמדת את מה שכבר הסכמתי עליו - שיש נשים רבות שאינן רוצות שינוי (באופן אישי לחלוטין, איני מבינה מה הטעם בשינוי כגון זה שהזכרת ומה מקומו בדיון שלנו, אבל ננניח לזה). להזכירך, היקומים השונים בהם אנו חיים לא הוזכרו כלל בהקשר זה, אלא בהקשר של "כשהן (נשים) מביעות רצון אחר (כלומר, בשינוי לכיוון של שוויון) הן בד"כ נענות". סביר לי שגם לזה יש לך דוגמאות, אבל סביר לי יותר שכל הקוראים והכותבים כאן (בין אם הם רוצים בשינוי כזה ובין אם לאו) יוכלו לאסוף תוך דקות אלף דוגמאות נגדיות וטריויאליות הרבה יותר...]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 21:05 |
|
| |
אמשלום, אני ממש לא משוכנע בזה. כוונתי לבתי כנסת דתיים מודרניים ולא חרדיים (זו הסביבה בה אני חי). אבל אשמח לשמוע דוגמאות שיובאו כאן. ככל שאני מכיר, ביקום שלי (ולא רק בביהכ"נ שלי) זה לא קרה. תחושת הקיפוח הזאת היא מדומיינת לדעתי, וקיימת בעיקר מבחוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 22:39 |
|
| |
[מיכי,
רק בשכונתי (לשעבר) אני מכירה שתי קהילות שדחו חזור ודחֹה בקשות של נשים (וגברים) ליותר שוויון. באחת הקהילות פרשה קבוצה גדולה של אנשים על רקע זה, והקימה קהילה נפרדת. בקהילה השנייה נוצרה סיטואציה דומה ואיני בטוחה כיצד הסתיימו הדברים שם. זה לגמרי לא מדומיין, אבל זה גם לא בדיוק קיפוח. יותר דינמיקה של "אם אתם רוצים שינוי, תצעקו חזק; אם תצעקו חזק, נוכל בקלות לדחות אתכם בטענה שאתם פרובוקטיביים, אנוכיים, לא באמת דתיים ומונעים 'מבחוץ'..."]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 10:47 |
|
| |
תוכלי לפרט? מה בדיוק היו הדרישות, ומתי זה היה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 13:25 |
|
| |
לעולם לא יהיה שוויון בין גברים לנשים מבחינת היחס הרציני לתורה, למצוותיה ולהלכותיה. הנשים מנצחות בגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 13:53 |
|
| |
[מיכי,
מדובר היה ברצון לאפשר לנשים עלייה לתורה וקריאה בתורה (בקהילה אחת - כחלק מן התפילה ה"רגילה" של הקהילה, ונדמה לי שבשנייה - באופן נפרד, לנשים בלבד...). מדובר בשנים האחרונות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 15:13 |
|
| |
דוגמא נוספת תוכל להחזיר את הדיון כאן לשניות המוצגת בכתבה הנוצרת בעקבות הסתירה בין עולם החול לעולם הקודש? או שחשוב למשתתפים כאן להשאר בדיון כן נשים\לא נשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 18:50 |
|
| |
למשל ממזרות בחיים (לפחות כל עוד לא תהיה סנהדרין) לא יהיה פתרון מלא לבעיה כי הדת המחייבת הוטמעה לפי מוסר שאינו רלוונטי היום לכן אני חוש שיש בדברי המחברת צביעות. היא מודעת לכך ששיטה זו מהווה כלי תמידי להסגת הדת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 21:03 |
|
| |
[תלמיד,
דווקא ממזרות אינה שייכת לסוג הבעיות הללו, כיוון שבמאות השנים האחרונות (אם לא יותר) נמצאו לה פתרונות פרקטיים ונקודתיים טובים למדי. אמנם בהלכה של "הספרים" הבעיה עלולה להיות חמורה אולם בפרקטיקה, היא כמעט ואינה קיימת.]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 00:01 |
|
| |
דה וינצי, יש לי דוגמא מן העת העתיקה (מותר?): עבודה זרה. בחוץ הכל היה מלא עבודה זרה: בשוק, בדרכים, במרחץ (של אפרודיטי!), איפה שלא הלכת - ע"ז. רק בביהכנ"ס יצרו היהודים המוזרים מין מציאות מנותקת, שלא רצתה להכניס את זה. פשוט חיים בשני עולמות. איך ייתכן? בהכרח יש כאן שקר. חייבים להקים תנועה שתתקן את הפער הבלתי-נתפס הזה.
תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 22/01/2013 00:16:58
|
|
|
|
|