|
|
| נשלח ב-14/1/2013 00:06 |
|
| |
סמלים,
ראיתי לא מזמן סרט "אהבה משולשת" (לא מי יודע סרט טוב, בוודאי לא מומלץ ליראי שמים) אבל הוא מתחיל עם עצכ"חיות ועל זה רציתי לדון,
הפרופסור: פשוט שורף דגל אמרקאי בכיתה מול הסטודנטים
סטודנט כעוס: אתה לא יכול לעשות זאת,
הפרופסור: התיקון הראשון לחוקה אומר שאני יכול,
הסטודנט הכעוס: אבל זה הדגל האמריקני,
הפרופסור: אני מכבד את העובדה שאתה לא אוהב שאני שורף את הדגל הזה,
אבל אתה בתמורה צריך לכבד את זכותי לעשות כן,
סטודנט כעוס אחר נזעק: אתה חייב להודות שזה חוסר כבוד,
סטודנט נינוח יותר: זה רק סמל,
סטודנט הכעוס: קרוב משפחה שלי נהרג באפגניסטן בשביל הדגל הזה,
הסטודנט הנינוח משיב: דודי מת בקוריאה בשביל המדינה שלו, ולא בשביל חתיכת בד.
הסטודנט הכעוס: זה מה שחתיכת הבד מסמלת,
מתערבת סטודנטית ספרדית נחמדה: אף פעם לא הבנתי למה יש לכם האמריקנים, הערצה לדגל שלכם,
הפרופסור מתערב: מעניין (שאלתה של הסטודנטית) אבל מה ההיסטוריה המסוימת של הדגל הזה, שמיוצר בסין ונמכר בניו יורק, אומרת על פטריוטיות במאה ה21 ?
הסטודנט הנינוח: יש תעשייה שלמה שבנויה סביב מכירת החלום האמריקני.
הסטודנטית הספרדית ממשיכה: שדורשת תחזוק של מדיניות שמתייחסת בהערצה עיוורת למיתוסים אלה ולמוצרים שמייצגים אותם,
הסטודנט הכעוס פונה לסטודנטית: את קומוניסטית או משהו ?
הסטודנטית עונה: ממש לא, האמת אני סוציאל דמוקרטית.
(הסרט ממשיך לרוץ ובעיקר לשבור עוד מוסכמה שהיא "מסגרת המשפחה וחוקיה" ואני לא רוצה לדון בעניין הזה, אבל ברור שמפיק הסרט רוצה להצדיק את שבירת חוקי המשפחה בזה שהוא רוצה לטעון שזה שווה ערך כמו הסמל\הדגל שזה לא העיקר, ולדעתי זה ממש הפוך, כי אהבה היא דווקא הסמל\הדגל שלא החשוב, ודווקא חוקיות המשפחה הם העיקר, אבל שוב לא בזה אני רוצה לדון)
ובכן נתעלם מעצם הסרט בכללותו, ונתרכז רק בסיפור של הפרופסור ותלמידיו,
לדעתי הפרופסור עשה דבר ענק ביותר,
הרי הוא מודע מאוד לרגישות והסמליות וכו' וכו' וכו'
בכל זאת לקח אומץ ללמד את תלמידיו תבונה,
יש את הטפל האמצעים ויש את העיקר,
שתלמיד לומד לעשות את ההבחנה הזאת הוא יגדל להיות תלמיד טוב,
אייך אמר הסטודנט הנינוח, דודי נהרג בשביל המדינה ולא בשביל בד\דגל,
גם המילה בשביל המדינה אין לה שום משמעות יותר מלומר בשביל הדגל, אבל ברור היא כוונתו שדודו נהרג בשבילך ובשבילי,
מה שאני רוצה לציין היא, שאם נהרגתי בשבילך, אני רוצה לראות זאת, בכל מקום,
כלומר שאני הולך ברחוב אני רוצה לראות על פני האנשים הכרת הטוב, חיוך או מה,
אייך זה שכל אדם לאדם זאב ברחוב ?
אם אדם לקיומו חייב חברה, ואין לו קיום בלי חברה, אז אייך זה לא מורגש ברחוב ?
זה כאילו לכל אחד יש תשובה כמו: טוב הוא עושה למדינה\לדגל הוא לא עושה זאת בשבילי ממש,
זה מה שעושה הסמלים,
אותו דבר הפכנו את המושג "אלוקים"
כל אחד עם קצת שכל מבין שכל היש שקיים סביבו הם מפעולות האנשים סביבו ועשיית הדורות הקודמים,
אז אייך זה שהוא מתכחש בכך ואומר האלוקים עשה זאת ולא אתה,
טוב אם כבר כן עשה אז עשה לאלוקים (מצווה וכדומה) ולא לי ממש, במילא אני לא חייב לו אפי' חיוך ק"ו הכרת הטוב,
המצאת הסמלים אפי' המושג האלוקים בעצם היא בריחה מהכרת הטוב,
וזה לא רק עניין של מוסר, זה יותר עניין של ידע ותבונה,
כי אם נכיר בעשית הרפואה אז נלמד יותר רפואה,
אם נכיר בכל עשית האדם בחברה שהיא לכולם אז נאהב יותר, אחד את השני,
שום דבר חברתי ומוסכמה חברתית לא תהיה עיוורת, היא תהיה תבונית וערכית באמת,
אותו דבר לגבי חוקיות המוסר, שאדם עושה משהו מוסרי וזה גם החוק, אז כל אחד לא מכיר בזה כמעלה או מה,
וגם הפוך שהאדם מבין מוסרית שהוא חייב לצפצף על החוק, אז כל החברה יחד שופטים אותו כעבריין,
בקיצור: הסמלים החוקיות לוקחת מאיתנו את האישיות האישית, הופכת אותנו לזאבים על דרך אדם לאדם זאב,
בזמן שכל בר דעת היה חייב לנשק אנשים ברחוב, כל הפחות לחייך לכולם,
מה דעתכם ?
תוקן על ידי maxmen ב- 14/01/2013 00:11:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 11:14 |
|
| |
מקס לו אתה סטודנט. והפרופסור היה שורף ספר תורה. מתוך אותו עקרון, הייתה נינוח- כועס -אדיש?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 13:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
לו אתה סטודנט. והפרופסור היה שורף ספר תורה. מתוך אותו עקרון, הייתה נינוח- כועס -אדיש? |
|
אפי' את זה לימדוני רבותינו ז"ל (כלומר הפרופסור לא חידש לי כלום) "גווילים נשרפים, ואותיות פורחות באוויר". כלומר, האויב יכול לשרוף את הגווילים (שעליהם נכתב ספר התורה) אך לא את תוכנה של התורה,
בכל זאת יש הבדל, כי התורה היא לא סמל יש בה תוכן תבוני יש בה זיכרון לדורות בתוכן, ולו נשרוף את כל ספרי התורה בעולם אז מתבטל התוכן, כלומר לא נכיר את התוכן וישכח הזיכרון,
מה שאין כן לו נשרוף את כל דגלי אמריקה, לא מתבטלת החברה\האומה אמריקאי,
עוד משהו שחייבים לזכור, שגם בתורה לגבי התוכן אסור לעשות מהם סמל, כמו שהצדוקים עשו,
אייך שלא נסתכל על התורה מכל זווית אסור להפוך אותה למשהו עליון נגד התבונה האנושית,
החכמים והנביאים בכל דור הם כותבים לנו את התורה מחדש על פי הדור,
תוקן על ידי maxmen ב- 14/01/2013 13:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 15:17 |
|
| |
אשה אומרת לבעלה- תראה את השכנה- היא חושבת שלבן שלה , אין טעויות והוא מושלם. אומר לה בעלה- תראי כל אמא חושבת שלבן שלה, אין טעויות והוא מושלם. איך אתה אומר לי דבר כזה- צועקת האשה- אם לבן שלי היו טעויות ואם הוא לא היה מושלם. לא הייתי אומרת?
הפרופסור שרף רק דגל אחד! וגם רק ספר תורה אחת. הוא לא שונא ואויב. הוא רק רצה להוכיח משהו. בשני המקרים. להכיח את השקפת עולמו הנפסדת, כי סמל הוא סמל וקדוש למי שהוא מאמין שהוא קדוש. ושרפת הדגל שווה במקרה הזה , לשריפת כל דבר קדוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 16:44 |
|
| |
אין שום קדושה בספר תורה הראיה אם יש טעות כתיב אז זורקים אותו (בכבוד לגניזה)
תוכן התורה עיקר, וגם לא מקודש הראיה שכל נביא וסנהדרין יכולים לתקן ולשנות ולהוסיף,
בקיצור אין שום דבר מקודש, הפה שאסר הוא הפה שמתיר, האדם הוא המקדש והוא השולל את הקדושה,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 17:08 |
|
| |
ספר התורה קדוש. למאמין בקדושתו. אפילו אם יש טעות בכתי הוא ממשיך להיות קדוש.
הדגל קדוש- למי שחושב שהוא קדוש, כי אנשים מבינים כי הוא מסמל דבר קדוש בשבילם את המדינה שלהם.
סיסמת הסוציאליזם, שאתה נביאו כאן בפורום עם התוכניות הכלכליות שלך, בהמנונם הם שרו.
ללא אל ללא מלך ללא גיבור. אין קדושה בכלום! יש אל יש מלך ויש גיבור! יש קדושה בכל דבר שהאדם קידש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 17:19 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
ללא אל ללא מלך ללא גיבור. אין קדושה בכלום!
יש אל יש מלך ויש גיבור! יש קדושה בכל דבר שהאדם קידש.
|
|
כל מילה אמת ויציב, וזה גאוות היהודים בכל הדורות מאז אברהם אבינו,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 17:40 |
|
| |
רציתי להוסיף,
שאסור לאדם להיות גאוותן ולשלול שום דבר לפני שהוא בודק עם תבונתו את עומקם של דברים,
ולכן הוא חייב לדעת שכל מוסכמה חברתית ודתית יש בהם משהו, ואסור לזלזל בהם סתם,
לפעמים לא תהיה לו דרך חזרה אם יזלזל בלי לבדוק האם זה רלוונטי לגביו,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 23:06 |
|
| |
אולי נתין לרמוז על זה את הפסוק ודגלו עלי אהבה שהוא כל כך אוהב את הדגל יותר מאת האדם .
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|