בית פורומים שידוכי חרדים

בררנות יתר-זו הסיבה האמיתית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2013 12:47 לינק ישיר 
בררנות יתר-זו הסיבה האמיתית?

כמעט בכל מאמר ובכל ספר העוסק בענייני שידוכים כשעוסקים בסיבות לעיכובים אני נתקל שחלק נכבד מהסיבות לעיכוב היא כתוצאה מבררנות יתר.
נכון שיש מציאות כזו ואפשר לטעון אותה על רוב הרווקים והרווקות "שפיספסו" את השידוך שלהם.
אבל יסלחו לי חכמי ישראל מחברי הספרים בענייני שידוך והרבנים החשובים הטוענים טענה זו שיש לי הרהור וספקות האם זו הסיבה בהא הידיעה או שהיא רק סיבה לסיבה. לדעתי, כל זמן שלא הגיע זמנו או מזלו של הרווק/ה למצוא את שידוכם כל עיכוב (מכל סוג ולאו דווקא בררנות יתר) אינה אלא  אמצעי לבצע את גזרת הרווקות והיא אינה הסיבה האמיתית לעיכוב.
ברגע שמגיע זמנו של רווק/ה להשתדך ה' נותן להם חן ואז אין בררנות ואין הססנות רק התלהבות ושמחה.
לכן אני טוען שהמושג בררנות אינו אלא תירוץ המגלם אי יכולת לעזור למציאת פתרון.  
מה דעתכם? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 12:55 לינק ישיר 

אני ממש בעד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 13:04 לינק ישיר 

אבל א"א להתכחש לזה שכולנו בררנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 13:23 לינק ישיר 

alieel כתב:
כמעט בכל מאמר ובכל ספר העוסק בענייני שידוכים כשעוסקים בסיבות לעיכובים אני נתקל שחלק נכבד מהסיבות לעיכוב היא כתוצאה מבררנות יתר.
נכון שיש מציאות כזו ואפשר לטעון אותה על רוב הרווקים והרווקות "שפיספסו" את השידוך שלהם.
אבל יסלחו לי חכמי ישראל מחברי הספרים בענייני שידוך והרבנים החשובים הטוענים טענה זו שיש לי הרהור וספקות האם זו הסיבה בהא הידיעה או שהיא רק סיבה לסיבה. לדעתי, כל זמן שלא הגיע זמנו או מזלו של הרווק/ה למצוא את שידוכם כל עיכוב (מכל סוג ולאו דווקא בררנות יתר) אינה אלא  אמצעי לבצע את גזרת הרווקות והיא אינה הסיבה האמיתית לעיכוב.
ברגע שמגיע זמנו של רווק/ה להשתדך ה' נותן להם חן ואז אין בררנות ואין הססנות רק התלהבות ושמחה.
לכן אני טוען שהמושג בררנות אינו אלא תירוץ המגלם אי יכולת לעזור למציאת פתרון.  
מה דעתכם? 

לרוב זה מגלם יותר האשמה כלפי הבחור/ה או ההורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 13:45 לינק ישיר 

בס"ד
מסכימה עם מה שאמרת אם כי לפעמים הבררנות גורמת לדחית השידוך לשנים מבוגרות יותר,שאז האף יורד ושומעים... או ששמעתי שיש את העניין של יקדימנו אחר...ואם אדם מברר יותר מדי בטוח שאפשר להקדים אותו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 14:10 לינק ישיר 

הטענה שלי שאין מושג כזה הנקרא בררנות בשידוכין, אלא עיכוב משמים המתגלם אצל הבחור או הבחורה בצורת בררנות.
כך יוצא שהבררנות אינה קיימת כמשהו שניתן להאשים את רווק או הרווקה, ברגע שמשמים יחליטו שיהיה  שידוך הבררנות נעלמת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 14:45 לינק ישיר 

יוניקו, צודק במליון אחוז!!
לפני כמה שנים, איזה קרוב משפחה 'נחמד', בא ואמר לי, שבטוח הפסדתי כבר את השידוך שלי משמים ושאני בררנית וכו' וכו', אמנם לא נפגעתי ממנו, אבל באיזשהו מקום, הוא הדליק לי נורה מזהירה. רציתי להיות יותר רגועה ושלחתי את אבא שלי לאחד מגדולי ישראל שליט"א בבני ברק והוא סיפר לי את הגיל שלי ושאל האם זה נכון שהפסדתי את מה שנגזר עלי משמים?
ענה לו הגאון שליט"א: בשום אופן. אם היא מעוכבת, סימן שזה משמים העיכוב ונגזר עליה עוד לחכות ובעז"ה כשיגיע המיועד לה משמים, הכל ילך בקלות ממש.
והוסיף אחרי זה ואמר, שגם עיכובים הם משמים.

ואני גם חושבת כך, שמי שמחפש לתלות סיבות בעיכובי זווג, עיכובי פריון וכו', הוא מקטני אמונה. בורא עולם החליט מתי יבוא מזלו של כל אחד ואחד, ולפעמים בעיני בשר ודם זה נראה כאילו אנחנו גורמים לכך במעשינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 15:33 לינק ישיר 

בס"ד
לידיעתך עיכובי פיריון /זיווג נהיים בגלל פגיעה בזולת,שמעתי סיפורים על זה...שכשביקשו מחילה נפתח להם המזל!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 15:40 לינק ישיר 

הרבה פעמים אמרו לנו שפגיעה בזולת גורמת לכשלונות  ועכובים בעניינים שונים.
אך לא ברור, למשל, האם כל אלו שהתחתנו מעולם לא פגעו באף אחד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2013 16:14 לינק ישיר 

alieel
זה לא ממש נכון. הקב"ה גוזר לכל אדם את שכרו ועונשו. נכון וגם ידוע, שאם לאדם יש קפידה ממישהו, זה יכול להזיק לו, אבל זה עדיין לא אומר, שכל מי שעלה מזלו, הוא צדיק וישר ולא פגע באף אדם.
יש אנשים שהקב"ה בחר להעניש אותם בצורה זו של עכוב בזווג, בגלל שפגעו באנשים ולא בקשו מחילה על כך ויש אנשים שהתחתנו צעירים וענשם על בן אדם לחברו, יגיע בצורה אחרת או אולי אפילו בעולם הבא.
אף אחד לא היה בשמים ולעולם לא נוכל לדעת, מה נגזר על כל אחד ומהו השכר והעונש שאנחנו מקבלים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 16:25 לינק ישיר 

כמה עוונות כבר יש לצעירים בני 20 שהם לא מוצאים זיווגים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 16:52 לינק ישיר 

אדם, כבר נאמר, אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2013 20:15 לינק ישיר 

זה תירוץ רווח, אין ספק.
אבל מי בדיוק צריך להמציא פתרון? ולמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 02:28 לינק ישיר 

שתי האשכולות שלך עוסקים בחיפוש אחר פתרון...
מי אמר שיש כזה? למה נראה לך שדרשנים אמורים לספק פתרון לבעיה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2013 08:55 לינק ישיר 

טבע האדם לחפש פתרונות, כל החוקרים של המאה האחרונה קידמו את האנושות ע"י שחיפשו פתרונות החל מזיגמונד פרוייד בתחום נפש האדם  ועד תומאס אדיסון בתחום הטכנולוגיה השימושית. כך העולם מתקדם.
אני מקווה שדיונים כאלו יסללו דרך לפתרון הנושא שאנו מעלים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בררנות יתר-זו הסיבה האמיתית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext