|
|
| נשלח ב-16/1/2013 01:47 |
|
| |
לא למשוך שעתיים. לזרום שעתיים... יכול להיות שהפגישות שלי די ארוכות כי שעתיים ורבע היה המינימום... פחות זה נשמע לי מבייש תצד השני..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 10:42 |
|
| |
| האלכסנדרה כתב: |  | אמר לי פעם שדכן שלגבי אלו שעדיין לא מצאו את שידוכן (מה שנקרא עיכוב) השיטה הקיימת כיום של פגישות קצרות גורמת לדחיה של הרבה שידוכים.
לדבריו אין אפשרות להתחבר לאדם היושב מולך בזמן קצוב של שעה.
הדרך הטובה ביותר לרווקים/ת שכבר נפגשו ועדיין לא מצאו את השידוך היא ליצור מפגשים ארוכים כמו סוף שבוע, טיול, וכו'
שבו ניתן יהיה להכיר ולהתחבר לשני הרבה יותר טוב ממפגשים קצרים בבית קפה.
לטענתו הזמן הקצר במפגשים הם בעוכרי הרווקים והרווקות המחפשים שידוך, תשים לב אמר לי שהרבה זוגות התחתנו דרך היכרות באוניברסיטה, במקומות עבודה, בטיולים ואם היית מביא אותם לפגישת היכרות קצרה היו דוחים אחד את השני.
הסיבה לכך הוא אומר שהרווק והרווקה מגיעים עם צפיות מסוימות, וכשלא פוגשים את החלום פוסלים מיד את ההצעה, אילו היו נותנים להם זמן להכיר אחד את השני, הצפיות היו מפנים את מקומן לראיה מפוכחת יותר.
הלוקח משל מן אחינו התועים אחרינו מי ישורנו.
|
|
זאת גם דעתנו התורנית בנושא, וצדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים ונכתבה על ידם מפאת קיצור הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 11:38 |
|
| |
אני חושב שאורך הפגישה צריך להיות משהו ספונטני, ולא בסיגנון של בואו נפצח בריקוד ספונטני, רק משהו ספונטני על באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2013 11:51 |
|
| |
בס"ד אכן,אין כמו ספונטני
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 01:19 |
|
| |
לא היתה כאן כוונה לגבי אורך הפגישות אלא לאופיים. מסכימה עם פותח האשכול שאם צורת ההיכרות היתה שונה, היינו יכולים למצוא זוגות ששדכן רגיל לעולם לא היה מעז להציע. קצת קשה לי לראות איך זה יכול לקרות בציבור החרדי, יש לך רעיונות מעשיים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 12:09 |
|
| |
זה יכול להיות בדרך של הזמנה לשבתות (נקרא לזה שבת שידוך) כמובן על טהרת ההפרדה. בשבת הזו מלבד התפילות הארוחות וההרצאות יהיו גם אנשי שידוך שינסו לגשר בין הרווק והרווקה המתאימים ולתת להם את האפשרות להעביר את השבת עם מספר פגישות למשל פגישה ראשונה בערב שבת לאחר הארוחה, שניה לאחר סעודת יום שבת, שלישית אחה"צ. פגישות כאלו הם רגועות, ללא לחץ זמן, אוירה פתוחה, וניתן להתחבר ולהכיר טוב יותר את הצד השני, וכמובן שההרצאות יעסקו בתחום הרלוונטי בתחום השידוכים וגם לתקופה של אחר הנישואין. בכדי לצמצם עלויות ניתן לערוך אותם לא דווקא בבתי מלון אלא במוסדות שיש להם אפשרות אירוח. וזה רק אחת מהדרכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 12:15 |
|
| |
זה קצת לא נעים להיות תקוע עם בחורה לשבת שלימה אם כבר בשעתים הראשונות היא לאתמצא חן בעינך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 15:19 |
|
| |
הוא לא חייב להמשיך איתה מעבר לפגישה אחת. מלבד זאת שיהיו לו מן הסתם כמה הצעות באותה שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 15:25 |
|
| |
| מנחמחיים כתב: |  | זה קצת לא נעים להיות תקוע עם בחורה לשבת שלימה אם כבר בשעתים הראשונות היא לאתמצא חן בעינך. |
|
אני מסכימה ואומרת בדיוק את אותו הדבר...... אבל מהצד שלי...
אני לא מסוגלת לשבת בכפיפה אחת שעה(!!) עם אדם מהסוג הזה...... אז שבת שלמה לרראות אותו??
NO WAY
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 15:27 |
|
| |
אגב, בארצות הברית מאד מקובל, אפילו אצל הציבור החרדי (קרי, בחורי ישיבת ובנות סמינר), שהזוג המשודך מוזמנים לסעודת ליל שבת, אצל משפחת השדכן או משפחה אחרת ואחרי הסעודה הם יוצאים לטייל בחוץ ולדבר..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:08 |
|
| |
סעודה לוקחת בין שעה לכמה שעות. לא שבת שלמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:11 |
|
| |
נכון, אבל גם לשבת בסעודת שבת אחת מול בחור שבוחן אותך כל הזמן, זה לא הכי נחמד..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:13 |
|
| |
סליחה??
את לא בוחנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:13 |
|
| |
אז הגענו למסקנה שעדיף לשבת במלון בפגישה קוצבנציונלית?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 16:16 |
|
| |
תותי, כתבתי מהצד שלי, ברור שגם אני בוחנת.. :)
צדיק, למעשה זו האופציה הריאלית.. מלון/פארק/מרינה וכד'..
|
|
|
|
|