בית פורומים בצלצלי שמע

וידויו של מרן: למה חתמתי על ה"קול קורא"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2013 16:43 לינק ישיר 

האמת היא שחברי הכנסת הנוכחיים, אפילו אינני זוכר בדיוק את שמותיהם, בחיים לא הגיעו לשאול אותי מה לעשות.

ואני כל כך בכעס על מקצת מהפעילות, ורוב אי הפעילות שלהם, בכל התחומים, שהחלטתי מכבר לא להצביע להם, אלא רק אם יבוא דור חדש של עסקנים, שאני מכיר, ושאני סומך עליהם. שיהיו מחוברים לדור של המצביעים, ואני אוכל גם לחוות דעה. שהרי הרבה פונים אלי בבקשות שונות ואני מסדר את בעיותיהם מול כל הגורמים, ויש סגל עסקונה רחב ומגוון שנענים לבקשותי ואנחנו סומכים זה על אלו...

ופתאום מגיעים אלי שני המחתימים של המפלגה, ובחיוך מגישים לי קול קורא מסורתי...

מה הייתי צריך לעשות?

אני בכלל לא אחד כזה ש"עונה אמן בעל כרחו". הייתי יכול לשלוח אותם למאורה ממנה יצאו, ולבקש שחברי הכנסת יגיעו בעצמם, ולא רק בעשרת הימים שלפני הבחירות.

או להגיד להם שאינני סומך על מפלגתם, איני מכיר אותה וכו'.

ולא היה איכפת לי ששני הנציגים שהגיעו אלי הם מקבלים את כספי מימון המפלגות על מעט התנודה והתנועה שלהם בכביש בימי חורף, ואם אני לא חותם הם מאבדים פרנסה. ואם לא לגמרי – המוניטין שלהם בתור המחתימנים המוצלחים בשוק – ירדו פלאים, ותיפגע פרנסתם.

אבל מצד שני, מה שהכריע את הכף, היו שני שיקולים מאוד רציניים.

אלף, למדתי המון שנים תורה. לימדתי תלמידים. ישבתי לילות וגם ימים. היו שבועות וחודשים שממש הייתי בדחקות ובקשיים, לא היה לי קל להתרכז ולהמשיך בשיגרת סדר היום. ותמיד האירה לי את האופק הציפייה שהכל שווה. סוף הכבוד לבוא. מי שעמל ומתעלה מגיע לראשות הפירמידה.

מה זה השפיץ? להקרא מרן. להכנס למועצס. שיחתימו אותי על קול קורא לבחירות.

הנה זה בא!

נכון זה בכלל לא כזה נוצץ כמו שהיה נדמה לי מראש.

אבל לוותר על הכל?

לשם מה עבדתי?

בית, אילו לא הייתי חותם, ובזה היו לומדים לקח. הייתי עושה בזה משהו.

משהו גדול, ששוה להתבזות בשבילו.

אבל מה יהיה כאן? אני לא אחתום, וילכו הם לאחרים, שהשיקול שלהם להיות חתומים יגבר על כל המשקעים והאכזכה, על הצטברות הכעסים, ועל ההחלטות מראש לא להצטרף כחותמת גומי למפלגה שלא שואלת גדולים, שלא שואלת קטנים, שלא מחוברת לציבור שלה, ולא למנהיגיהם.

האחרים יחליטו שעדיף כן לחתום, בשביל כבוד להתנוסס על המודעה, או מאי נעימות מול חלקלקות לשון המחתימנים...

ואף אחד לא ישים לב בכלל שאני לא חתום. אז מה עשיתי? להתבזות בחינם? שאפילו לא ירגישו שעשיתי פה משהו??

בזה סיימתי את לבטיי, נטלתי עט.

חשבתי אם לחייך מול הבזק המצלמה, או להיות מאוד רציני.

החלטתי בסוף שכדאי להיות בחרדת קודש.

וחתמתי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 18:20 לינק ישיר 

בעלנסיון כתב:

האמת היא שחברי הכנסת הנוכחיים, אפילו אינני זוכר בדיוק את שמותיהם, בחיים לא הגיעו לשאול אותי מה לעשות.

ואני כל כך בכעס על מקצת מהפעילות, ורוב אי הפעילות שלהם, בכל התחומים, שהחלטתי מכבר לא להצביע להם, אלא רק אם יבוא דור חדש של עסקנים, שאני מכיר, ושאני סומך עליהם. שיהיו מחוברים לדור של המצביעים, ואני אוכל גם לחוות דעה. שהרי הרבה פונים אלי בבקשות שונות ואני מסדר את בעיותיהם מול כל הגורמים, ויש סגל עסקונה רחב ומגוון שנענים לבקשותי ואנחנו סומכים זה על אלו...

ופתאום מגיעים אלי שני המחתימים של המפלגה, ובחיוך מגישים לי קול קורא מסורתי...

מה הייתי צריך לעשות?

אני בכלל לא אחד כזה ש"עונה אמן בעל כרחו". הייתי יכול לשלוח אותם למאורה ממנה יצאו, ולבקש שחברי הכנסת יגיעו בעצמם, ולא רק בעשרת הימים שלפני הבחירות.

או להגיד להם שאינני סומך על מפלגתם, איני מכיר אותה וכו'.

ולא היה איכפת לי ששני הנציגים שהגיעו אלי הם מקבלים את כספי מימון המפלגות על מעט התנודה והתנועה שלהם בכביש בימי חורף, ואם אני לא חותם הם מאבדים פרנסה. ואם לא לגמרי 23 המוניטין שלהם בתור המחתימנים המוצלחים בשוק 23 ירדו פלאים, ותיפגע פרנסתם.

אבל מצד שני, מה שהכריע את הכף, היו שני שיקולים מאוד רציניים.

אלף, למדתי המון שנים תורה. לימדתי תלמידים. ישבתי לילות וגם ימים. היו שבועות וחודשים שממש הייתי בדחקות ובקשיים, לא היה לי קל להתרכז ולהמשיך בשיגרת סדר היום. ותמיד האירה לי את האופק הציפייה שהכל שווה. סוף הכבוד לבוא. מי שעמל ומתעלה מגיע לראשות הפירמידה.

מה זה השפיץ? להקרא מרן. להכנס למועצס. שיחתימו אותי על קול קורא לבחירות.

הנה זה בא!

נכון זה בכלל לא כזה נוצץ כמו שהיה נדמה לי מראש.

אבל לוותר על הכל?

לשם מה עבדתי?

בית, אילו לא הייתי חותם, ובזה היו לומדים לקח. הייתי עושה בזה משהו.

משהו גדול, ששוה להתבזות בשבילו.

אבל מה יהיה כאן? אני לא אחתום, וילכו הם לאחרים, שהשיקול שלהם להיות חתומים יגבר על כל המשקעים והאכזכה, על הצטברות הכעסים, ועל ההחלטות מראש לא להצטרף כחותמת גומי למפלגה שלא שואלת גדולים, שלא שואלת קטנים, שלא מחוברת לציבור שלה, ולא למנהיגיהם.

האחרים יחליטו שעדיף כן לחתום, בשביל כבוד להתנוסס על המודעה, או מאי נעימות מול חלקלקות לשון המחתימנים...

ואף אחד לא ישים לב בכלל שאני לא חתום. אז מה עשיתי? להתבזות בחינם? שאפילו לא ירגישו שעשיתי פה משהו??

בזה סיימתי את לבטיי, נטלתי עט.

חשבתי אם לחייך מול הבזק המצלמה, או להיות מאוד רציני.

החלטתי בסוף שכדאי להיות בחרדת קודש.

וחתמתי.

שויתי עצמי לנגדי תמיד, היא הקדמה לשויתי ה' לנגדי תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2013 18:25 לינק ישיר 

אואה!!
סלבודקה כבר באנדרואיד!

על זה ניגנו כל המנגנים לאמור: מי רואה אותם יוצאים ואינו יוצא עמהם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2013 09:14 לינק ישיר 

אנו בטוחים שהחתימה לא נשלחה באנדרואיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2013 12:54 לינק ישיר 

אגב הוידוי המקורי שייך למרן אחד זצ"ל מלפני שנים רבות.
אלא שהוא כיין המשתבח וטעמו לא פג עם השנים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2013 18:28 לינק ישיר 

בעלנסיון כתב:
אואה!!
סלבודקה כבר באנדרואיד!

על זה ניגנו כל המנגנים לאמור: מי רואה אותם יוצאים ואינו יוצא עמהם!

הבחורים טענו שלא אוכל להוכיחם אם לא טעמתי טעמו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שויתי עצמי לנגדי תמיד, היא הקדמה לשויתי ה' לנגדי תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2015 02:39 לינק ישיר 

שוב חתמתי.
אתם כבר יודעים למה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > בצלצלי שמע > וידויו של מרן: למה חתמתי על ה"קול קורא"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext