|
|
| נשלח ב-17/1/2013 15:45 |
|
| |
א. האמת מיכי אני מתפלא עליך, למדת ממנו רק קטעים?! ב. אתה יכול לא להסכים זו סוג של הבנה. ג. שמירת המחשבה היא בנקיותה- אכן זה מה שכתבתי,לדעתי יש כאן אף יותר מזה על האדם להשתדל וללמוד מושגים המרוממים את הא-ל יותר מתודעתו. הלימוד צריך לחדור אותו כך, שיונח אצלו בתודעה שכל השגה שישיג אף המופשטת ביותר, אינה תופסת בבורא והיא רק סמל לאחוז את הקשר התודעתי כלפיו.(ע"ד הסבר ריה"ל לחטא העגל שבקשו להם סמל וכו')
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 15:46 |
|
| |
מקס זה גם אני הבתי אבל שאלתי מה זה שייך לנושא האשכול שמחה ואהבה כציווי. או שהתניא כמו דז'וקר מתאים לכל מצב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 16:01 |
|
| |
אגב שםהאחר- נושא האשכול מאוד מאוד קשור לספר התניא , כאשר רווב רובו של הספר דן בנושא כיצד לקיים את מצוות אהבת ה' ויראת ה'. כמו כן ישנה אגרת שכתב תלמידו המובהק ר' איזיק מהומיל שם הוא מביא בשמו שהמצווה (לאהוב ולירא מה')היא ההתבוננות בדברים המעוררים את האהבה, ואלו אם האהבה והיראה באים לפועל זה כבר תוצאה לבד. החובה א"כ היא בהתבוננות. אגב בספר התניא עצמו הוא מתיחס גם למצב שאהבת ה' ויראתו לא באים לידי גילוי אף אחר ההתבוננות, וקובע שגם במקרה כזה הקב"ה צרף מחשבה למעשה וכיון שמעשה המצוות נעשה ע"י אותה מחשבה נחשב לו כאלו עשה אותה מתוך דו"ר בהתגלות ממש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 18:34 |
|
| |
ייתכן שעצם הציווי ניתן בשביל לתת כוח לאדם שירצה בכך להגיע למידת השמחה והאהבה המושלמת בבורא או בכל שאר הדברים הרוחניים .
אחרי שהקב''ה טבע זאת בטבע קל יותר להשיג את הדברים ולהתחבר אליהם מהצד הרגשי והאנושי ולא כחלק מהכרח על ידי גזירה אלוקית שמיימית .
שהרי האדם בדברים הגשמיים מבין ומשיג או לפחות מנסה להגיע לאהבה ושמחה ועל ידי הכלים הנכונים יוכל לתרגם זאת גם לגבוה יותר ולשאוף לכך .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 20:24 |
|
| |
דורש יחודך צר לי לאכזב אותך אבל התניא לא בדיוק ספר שמוערך כאן על ידי חברי הפורום כך בכל אופן התרשמתי נדמה לי כי גם אתה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 20:34 |
|
| |
שםהאחר- סבבה, אתה לא חייב להעריך. ספר התניא לא זקוק לא להערכתי ולא להערכתך והוא לא צריך שייחצנו אותו. רק נסיתי לעלות אפשרות לתשובה למיכי זה הכל. המשך לילה נעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 20:44 |
|
| |
זה כמו שחיידקים לא אוהבים אנטיביוטיקה.
:)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 21:08 |
|
| |
מקסמן
כתבת: "יש הבדל גדול, כי שם מדובר על לא תעשה,"
לא הבנתי מה זה משנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 21:11 |
|
| |
אליקים מלהמנע לעשות משהו קל יותר מלעשות משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 21:14 |
|
| |
דורש יחודך אני רואה שגם עם מיכי לא נחלת הצלחה גדולה עם התניא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 22:50 |
|
| |
לכבוד שם האחר- נצחת, כל הכבוד! אני מודה- אני לוזר! נרגעת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2013 23:06 |
|
| |
אני מבקש גם פה לנסות להגיע לאהבה ושמחה ולא לענות בצורה שאינה הולמת .
המשך דיון פורה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 14:17 |
|
| |
החכמה היא לאהוב שקשה לך אתו ואתה לא סובל את מעשיו ברגע זה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 16:08 |
|
| |
ואיך אתה מסביר את הפסוק הזה על השנאה, שהתורה מבינה כי היא קיימת וגם משלימה איתו,
שמות פרק כג
(ה) כִּי תִרְאֶה חֲמוֹר שֹׂנַאֲךָ רֹבֵץ תַּחַת מַשָּׂאוֹ וְחָדַלְתָּ מֵעֲזֹב לוֹ עָזֹב תַּעֲזֹב עִמּוֹ: ס
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 07:41 |
|
| |
לא כתוב שהתורה מסכימה ולהפך דורשת ממך לעשות מעשה בכדי שהשנאה תצא או לכל הפחות תקטן על ידי העזרה והסיוע יקרה החיבור הנדרש ביניכם .
|
|
|
|
|