חבר סיפר לי שקרא על סיפור מאד מעניין באחד מהספרים על שלום בית
מסופר שם על שני חברים מישיבה מסויימת, שסגרו וורט עם שני חברות... אחד מהם סגר עם מישהי כלילת המעלות, אחת שלא מפסיקה לעשות חסד, עוזרת לכולם, רגישה ומתחשבת לזולת, מבטלת את רצונותיה בפני כולם וכל כולה רק חסד חסד וחסד... ואילו חברתה(הכלה השניה) ההפך הגמור. סנובית, אגואיסטית, לא עוזרת וכו' וכו'...
לכאורה מה כל אחד מאיתנו היה מעדיף? מובן שאת הבעלת חסד אלא שאחרי החתונה התהפכו היוצרות. זאת שהיתה בעלת חסד עם כולם, כמובן המשיכה בדרכה גם אחרי החתונה, אלא שעם בעלה? הרי עכשיו שהתחתנו שנינו זה כאילו אחד, גוף אחד. ממילא כשם שאני לא עוזרת לעצמי אלא רק לאחרים... כך גם אתה צריך להיות, וממילא אני גם לא יעזור לך כי אתה זה כאילו אני.... ואילו האגואיסטית כן דאגה לטפח את בעלה. שהרי הוא זה כאילו היא... חלק ממנה. ולכן לא הפסיקה לדאוג לו ולצרכיו.
מה דעתכם?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/01/2013 20:55:27
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/01/2013 00:26:29
נשלח ב-19/1/2013 19:52
המידות הטובות של האדם נמדדות בהתנהגות שלו בבית..
נשלח ב-19/1/2013 20:15
שמעתי על הסיפור הזה... יש בזה הרבה. (זה לא אומר שחו״ח לא צריכים להיות בעלי חסד...אלא לקחת דברים בפרופורציות נכונות)
נשלח ב-19/1/2013 20:17
מעניין שאני שמעתי את הסיפור הזה הפוך, על שני בחורי ישיבה, אחד אגואיסטי והשני בעל החסד של הישיבה..
אני חושב שהסיפור אינה אלא המצאה. מי שיש לו באמת מידות טובות, גם בבית יהיה לו מידות טובות, ומי שיש לו מידות גרועות אז הבית יהיה עוד יותר גרוע. יכול להיות שגם בעל מידות טובות לא יודע בדיוק איך להתנהג עם בת זוג, וזה דבר שנלמד במשך הזמן, ויכול גם להיות שהבחורה הגאוותנית קצת תדאג לבעלה אחרי שהיא מסיימת לדאוג לעצמה. אבל מידות טובות ומידות רעות זה לא דבר שמשתנה מהרגע להרגע, ובעוד שמידות טובות יכולות להפוך למידות גרועות יחסית בקלות, מידות גרועות ישתנו לטובות רק אחרי הרבה מאד עבודה.
נשלח ב-19/1/2013 20:29
אז טיע, איך את מסבירה את זה שיש אנשים שעוזרים לכולם בחוץ, אבל בתוך הבית שלהם לא עוזרים בכלל? לי זה נשמע סיפור מאד הגיוני
נשלח ב-19/1/2013 20:31
מעפיל כתב:
אני חושב שהסיפור אינה אלא המצאה. מי שיש לו באמת מידות טובות, גם בבית יהיה לו מידות טובות, ומי שיש לו מידות גרועות אז הבית יהיה עוד יותר גרוע. יכול להיות שגם בעל מידות טובות לא יודע בדיוק איך להתנהג עם בת זוג, וזה דבר שנלמד במשך הזמן, ויכול גם להיות שהבחורה הגאוותנית קצת תדאג לבעלה אחרי שהיא מסיימת לדאוג לעצמה. אבל מידות טובות ומידות רעות זה לא דבר שמשתנה מהרגע להרגע, ובעוד שמידות טובות יכולות להפוך למידות גרועות יחסית בקלות, מידות גרועות ישתנו לטובות רק אחרי הרבה מאד עבודה.
אף אחד לא אמר שצריך להיות אדם אנוכי בשביל להצליח בחיי הנישואין בעתיד. כבר ציינו את זה בתחילת האשכול. מה שכן, אני חושב שכן יש אמת בסיפור הזה, וגם אם הוא המצאה כדבריך, על כל פנים ודאי שדברים כאלו קורים ואפילו מוכרים. המוסר השכל צריך להיות מכאן שצריכים להיות בעלי מידות טובות, אבל להיות אמיתיים עם עצמינו, שזה יבוא מנקודת אמת פנימית ולא מהצגה חיצונית
נשלח ב-19/1/2013 20:56
לא בהכרח שזה מהצגה חיצונית, לפעמים זה פשוט מחוסר מודעות והתבוננות. אין חבוש וכו'.