| נשלח ב-21/1/2013 01:37 |
|
| |
אמונת חכמים---
אתם לא מרגישים שבעקבות הבחירות וכל התעמולה הנלווית,האמונת חכמים שלכם מתערערת במקצת?
כל יום אני קוראת על רב אחר שנגד רב שני,שאמר ככה וככה על רב נוסף.
כל אחד מביא טענות הכי צודקות למה הצד שלו והרב שלו והפלג שלו הכי צודקים ומשמיץ את הצד השני כאילו אין מחר.
לא מרגישה שזה עושה לי טוב..
מה אומרים? מיש'ו מזדהה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 11:05 |
|
| |
זה לא הבחירות אלא הפוליטיקה והשררה וכל אחד מרגיש את זה ביום יום, וזה רק מתבטא בבחירות,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 12:16 |
|
| |
לצערי זה לא רק בתקופת הבחירות. בדור שלנו כל חוג בטוח שרק שיטתו היא הצודקת, ואילו הרב או המנהיג של ציבור אחר סוטה מן הדרך. בשלב הראשון החיצים מופנים לחוגים אחרים, ובלב השני המלחמה נערכת בבית פנימה. או כמו שמר מי שאמר מתחילים לירות בתוך הנגמ"ש...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 23:52 |
|
| |
| מבריקה כתב: |  | אתם לא מרגישים שבעקבות הבחירות וכל התעמולה הנלווית,האמונת חכמים שלכם מתערערת במקצת?
כל יום אני קוראת על רב אחר שנגד רב שני,שאמר ככה וככה על רב נוסף.
כל אחד מביא טענות הכי צודקות למה הצד שלו והרב שלו והפלג שלו הכי צודקים ומשמיץ את הצד השני כאילו אין מחר.
לא מרגישה שזה עושה לי טוב..
מה אומרים? מיש'ו מזדהה? |
|
בימים שכאלו, אני באופן אישי מעדיף לשמור מרחק מכל נושאי הפוליטיקה והתעלומות למיניהם. מה דעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 00:51 |
|
| |
צודק בהחלט!
למרות שזה לא כזה פשוט למי שזה מעניין אותו, ורק "קורא בלי להתערב"..עדיין זה משפיע..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 00:57 |
|
| |
| מבריקה כתב: |  | צודק בהחלט!
למרות שזה לא כזה פשוט למי שזה מעניין אותו, ורק "קורא בלי להתערב"..עדיין זה משפיע..
|
|
אם ברור לך מהי בחירתך, אז למה שתהיה לזה השפעה? אלא אם לא בטוחים בבחירה, אז יש מקום לספקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:02 |
|
| |
אני לא מדברת בכללללל על הבחירות,ועל השפעה בהם.
אני מדברת על אמונת חכמים, יומיומית שנפגמה. שהאמנתי ברבנים,בת"ח,שהחזקתי מהם גדולי הדור, גדולי עולם! ואני נכנסת לאתר,ושומעת כל מיני סיפורים,ורואה איך אנשים מתירים לעצמם לזלזל ברבנים,ואיך מתירים להרים יד ולשפוך דם בשביל לא יודעת מה,וכמה הרבנים שלנו מסובבים ע"י העסקנים ולא שולטים במצב. ואז אני חושבת לעצמי..זה גדול הדור? ככה מתנהגים אנשים יראי שמיים שכביכול הם האנשים שלו..?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:10 |
|
| |
מאה אחוז וזה מצמרר ואני בעצמי זה הורג אותי העניין הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:11 |
|
| |
| מבריקה כתב: |  | אני לא מדברת בכללללל על הבחירות,ועל השפעה בהם.
אני מדברת על אמונת חכמים, יומיומית שנפגמה.
שהאמנתי ברבנים,בת"ח,שהחזקתי מהם גדולי הדור, גדולי עולם!
ואני נכנסת לאתר,ושומעת כל מיני סיפורים,ורואה איך אנשים מתירים לעצמם לזלזל ברבנים,ואיך מתירים להרים יד ולשפוך דם בשביל לא יודעת מה,וכמה הרבנים שלנו מסובבים ע"י העסקנים ולא שולטים במצב.
ואז אני חושבת לעצמי..זה גדול הדור? ככה מתנהגים אנשים יראי שמיים שכביכול הם האנשים שלו..? |
|
ענית בעצמך. ברוב המוחלט של המקרים, אלו העסקנים והמסובבים שמסובבים כרצונם. ולכן, לא צריך להאמין לכל מילה שנאמרת בתקשורת או לכל דיווח כזה או אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:13 |
|
| |
אוקיי, אבל אם אני יודעת שהרב שאני מאמינה בו מסובב ע"י עסקנים, זה לא ממש מחמיא לו, ולא מעלה את הערך שלו בעיני! הרי על כל דבר שהוא יאמר ויורה אני יוכל לטעון ,אה, זה לא באמת הרב אמר ככה,זה העסקנים שהטעו אותו..אין לזה סוף!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:20 |
|
| |
צודקת. אך לא נראה לי שאותו רב מוסיים מודע לכך שהוא בעצם מסובב ע"י עסקנים וכו'. הכל מתנהל כך שהוא לא ירגיש בזה וזה מצער מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:21 |
|
| |
אני לא מדברת על רב מסויים,מדברת על כל הרבנים.
מאוד מצער,וברגע שנחשפים לעניין,שזה באמת מתנהל ככה,זה הכי מצער..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 01:24 |
|
| |
יש תפילה של הרבי לוי יצחק שאומרים במוצאי שבת, ובה מבקשים שתהיה לנו אמונת חכמים. כנראה שבאמת צריך להתפלל על זה.
|
|
|
|
|