שאול חיון בניתוח אדיר של המצב
שאול חיון בניתוח אדיר של המצב
שעה קטנה לפני עלות השחר, קראתי את כל התגובות של כולם. אני מנסה להבין מה קורה כאן. ספרים של ילקוט יוסף נשרפים ע״י בן אדם מנהל עסק ואז הופכים אותו למעורער בנפשו. נכון שהמעשה הוא בערות אבל הוא נהיה לא שפוי? כמי ששני אחים שלו חיים באור יהודה, וכאחד שעזר לרב העיר הנוכחי להימנות לרב העיר, יודע שהרב אברהם יוסף לא שקוע בעיר כבעבר, וכבר לפני שקם כח להשפיע יש בלאגן עם חנויות בעיר בעניין הבד״ץ בית יוסף. אבל למה דווקא עכשיו נשרפו הספרים? לפני שאני יענה על זה, אני חייב להבהיר שאני הקטן מכיר ומוקיר את הרב אמנון עוד בהיותי בן אחד עשרה. כשאחת לשבועיים בערך הייתי במחיצתו חמישי שישי שבת. עוד לפני קום שופר. בימים של ערכים. נחל יהונתן. תגלית. וכו׳ ראיתי בעיניים מעל עשור סמינרים סימפוזיונים וכמויות של בעלי תשובה בהרצאות שלו. ללא צל של מחשבה להמעיט בערכו ובזיכוי הרבים שלו. וגם לא מנסה להבין את צעדיו. קטנתי. מאידך אני מכיר ומכירים אותי כמעט כל חברי הכנסת החרדים למעט אריה דרעי. ומעולם לא קיבלתי מהם טובת הנאה אחת ולפעמים בקושי שלום כשנפגשים. אבל כשהם עם הילדים שלהם פתאום הם חברים שלי. וכו׳. והיה לא פעם כשאני על במות מסוימת קיבלתי טלפון מעוזר או מנהג שלהם. תקבל את פלוני כמו שצריך וכו׳. וכשאני רציתי עזרה מהם ולא משנה מה? התענינו במה אפשר לעזור. ולא עזרו. כעסתי? אולי לרגע. ומיד הבנתי. שאם הייתי במקומם גם לי היה קשה לעזור לכל מי שמתקשר אלי. כי לצערינו כולנו זקוקים לעזרה. אם כלכלית אם חברתית. ואם נפשית. תארו לעצמכם שכל חבר כנסת המורכב מעשרים וחמש אלף קולות לכל הפחות, יקבל ביום אחד טלפונים מחמש אחוז מהבוחרים שלו. כמה שיחות יוצא? 1250 איש ביום. הרי זה לא הגיוני לענות להם. רק להקדיש דקה לאדם ייקח 20 שעות. ואז אמר לי חכם אחד כשהתקשרתי לח"כ אשכנזי עזר לי יותר מהשסניק. עניתי בקטנה ובלי לפגוע. כי כשהייתי צריך משהו אישי פניתי אליהם כי הם לא מוטרדים עם רשת גנים. רשת בתי ספר. רשת מעונות יום. רשת שיעורי תורה. רשת קירוב רחוקים. רשת כוללים. מאות ראשי ישיבות במצוקה. מאות מוסדות של ספרדים שחייבים עזרה. רשת מקוואות שלא הגיעו לגמר. עשרות סגני ראשי ערים שזקוקים לתקציבים. מאות תרבויות תורניות שזקוקים לייעוץ כסף לפעילות טיולים חוגים. שיעורי ערב. וכו׳ וכדו׳ וכיוצא. אז לצערי או שמחתי הח"כים האשכנזים מעט יותר פנויים וטוב שכך. ועכשיו מגיע האיש הפרטי עם הבעיה הפרטית שלו. ומצפה שעם כל מה שאמרתי לפני כן גם יטפל לו בבעיה פרטית מול ים בעיות קשות אחרות של הכלל. כשרצו להעלות בכמה אגורות את מוצרי היסוד. לחם חלב ביצים. הם נעמדו עם רגלים אחוריות 11 מול 109 חכים שלא רצו שש"ס יקבלו קרדיט. אני מכיר אישית את הנהגים של השרים והחכים שארוחת הבוקר שלהם כמעט בכל יום בשנה ובלי קשר לבחירות מבצעים אולי בברית בצהרים שהח"כ מוזמן. ולפעמים בהזכרה בלילה או פתיחת מקווה על רוגלך. אני בחיי הייתי פעמים בחיי ביום חסר פעילות בכנסת. ראיתי ח"כים שלנו מתרוצצים עם שפשפות בכנסת בין טלפון לוועדה. ובין ראש ישיבה שנחת בכנסת ובטוח שכל ש"ס חיבת לו ובדיוק יש הצבעה גורלית על העלת מיסי המים. תפנימו ש"ס בכוחה הדל גם כשהיו 17 מנדטים. לא מפלגה לבעיות פרטיות כל יום גזירה חדשה על עולם הישיבות גם לא השבבניקים. מעל 200 ישיבות קורסות בנטל בלי לימודי ליבה. רק אוכל שכירות וחשמל ומלמדים בעלי שכר נמוך. ביחס למורה מקצועי. בהשוואה לחוק של ביבי גנים ללא תשלום נוצר עמק של כמה מיליונים אם לא מיליארדים בתקציב. וכאן עוד מלמדים להוריד ״בערות״ במגזר החרדי. איזה ישיבה תשרוד בתקציב הנוכחי עם הוצאה כזו. ועל הליבה לא בא לי להתייחס. כי צריך עוד אגרת ענקית עד כמה אין קשר בין למידה לעניות. רק במילה אחת כמה אומנים בעלי ידע עולמי זרוקים ברחובות הומלסים בשם האומנות. כמה חרדים בעלי השכלה ישיבתית חיים בבתים קנויים וכמה מהציבור הכללי בעלי תארים חיים בשינקין בדירות שכורות. עד כאן על זה. נחזור לשס "הגנבים. מחפשי הכיסאות. בעלי הכבוד. השררה. וכו׳" (כמובן במרכאות), בסיכום של יום הפעילות שלהם מלאה בלכבות שרפות בהחזקת תורה של כל מה שהזכרתי למעלה. עכשיו אני שואל הגיונית. האם יכולה שס עם 17 מנדטים לכפות על 50 חברים בכנסת לסבסד לחם בשקל? הרי רק בשביל שהחרדים לא יקבלו קרדיט על העזרה לשכבות החלשות הם יסבירו איך זה פוגע בתקציב צהל. וכו׳ הרי לא נולדנו אתמול. האם שס עם 17 מנדטים יכולה להוזיל לכלל את מחיר הדלק. הם לא היו עושים את זה? הרי זה טוב לבחירות. וכולם יצביעו להם. אבל עובדה שעם כל הרצון הטוב הם בקושי הצליחו לבלום פעם אחת את עלית הלחם. אז להוריד??? חוק בריאות שינים חינם עד גיל מסוים. אגודת ישראל והרב ליצמן הצליחו? אתם תגידו כן. אבל מישהו מכם ניסה את זה? אני כן. אז זה בזול לא בחינם. נכון שחברות ביטוח נותנות סל תרופות וטיפולים שלא בסל הכללי בסך של 25 שקלים לחודש לנפש. אבל זה מעבר לסל הבריאות הממלכתי. אז בנינו כמה מהמבוטחים משתמשים בביטוח של חברות הביטוח. כמעט אף אחד. אז זה משתלם! אבל עם סל הבריאות הנוכחי היקר לכאורה. יש שביתות בבתי החולים. אז סל של 20 ₪ גם הבתי חולים יעשו שנור בחו״ל בכדי לשלם חשמל. אז בנינו למה צריך חברי כנסת בבנין הכנסת. מדברי לעזור לפרט ברמת הפרט הם לא יכולים או מתקשים. ברמת הכלל הם רק מנסים ולפעמים מצליחים לסיכום: הם כלבי השמירה שלנו שלא ירסקו לנו את הדת במדינה. ויקצצו בתקציבים של מוסדות הדת. כל מפלגה שלא מהמגזר שלנו. הכניסה במצע הבחירות שלה משהו נגד הדת. לשם כך המפלגות שלנו נמצאות שם. בשביל שילדנו ונכדינו יוכלו להמשיך ללמוד בישיבות ומוסדות התורה עם פחות לחץ כלכלי. ולראות פחות את ראשי הישיבות בחו״ל נאנקים על התורמים. אז בנינו מה יעזור לחם בשקל אם הילדים שלנו ירצו סבסוד ללימודי תאור באוניברסיטה. כי יסגרו מוסדות התורה. הרי סטודנטים אוכלים במזנון של הפקולטה. לא? ובבית לחם יחזיק שבוע עד שיעפיש. ונראה שדברי הובהרו מאוד. ועכשיו לחלק מהמצע של מפלגה שבראשה עומד רב בישראל או מזכה הרבים הגדול. מצע המורכב ממעל 44 סעיפים ורק בקושי כחמישה קשורים איך שהוא ליהדות תורה ומה שבניהם. זה פלא עצום. לא מאמין שאחד מחברי המפלגה לא בילו יום בכנסת להבין מה קורה שם והאם הם מסוגלים לבצע אחד מהדברים שנאמרו במצע. גם אני ואתה ואנחנו יכולים להרכיב מצע מכל מה שמפריע לנו. ואז??? נראה לכם שנזיז משהו. אם לא נהיה מפלגה עם חלק נכבד מההרכב של הממשלה? לכן הצעקה של מי שכבר נמצא בפנים אל תחלישו אותנו. אנחנו טובים לכל האמור לעיל כשאנחנו חבל עבה לא כחבלים בודדים. אריה בשעתו עם הסקרים קיבל שבע מנדטים למה לא רץ לבד? חוץ מעניין שלא לפגוע במרן. כי לוגית אריה דרעי מבין בכנסת. שבע מנדטים מתרסקים אחרי מערכת בחירות אחת? ראו מפלגת הגמלאים. שינוי. וכו׳ צריך אחת חזקה. חברייה אני בטוח שאתם הבנתם על רגל אחת מה המצב. למרות ששוב יומרו ליצנו הדור ודלי הנסיון בחיים שאני מצחיק. והנה עוד מערכון. עכשיו לאלו שהמתינו לתשובה על השאלה לעיל. מה הקשר בין שריפת הספרים לכח להשפיע. הרי הבלאגן עם מוכר הבשר היה מזמן. והשריפה היתה אמש. אחרי שהרב אמנון נשאל אצל אמנון לוי אם מרן גדול הדור יגיד לך להפסיק עם המפלגה תעצור? אמר הרב אני ירוץ יותר מהר. זה לקרר את כוחו של מרן וכח התורה שחונכנו עליה. ואז למי שלא גדל על ברכי התורה כששומע את זה מה זה בעיניו לשרוף ספרי לימוד חשובים. אז בלי קשר נוצר הכשר לקשר. נכתב מתוך האהבה לכל אחד ואחת מכם ללא שינוי דת גזע צבע עור. שאול חיון.
 |
 |
|
|