| נשלח ב-22/1/2013 14:19 |
|
| |
בגידה בנפש?
האם קשר וירטואלי הוא בגידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 14:30 |
|
| |
כן
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 14:56 |
|
| |
לא חושבת שאפשר לענות כאן בצורה מוחלטת על כזו שאלה. תלוי מה רמת הקשר? מה רמת האמון שהיתה קודם? מה את מכנה בגידה? עד כמה מנסים לשחק ולהסתיר... ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 15:22 |
|
| |
חגית, במה לדעתך שונה קשר וירטואלי מקשר מציאותי? שואלת ברצינות. לא בהתרסה
תוקן על ידי סינדרלה13 ב- 22/01/2013 15:23:28
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 17:56 |
|
| |
כמו שכתבה 'דוקרנית', זה שאלה מאד דינמית, הענין העיקרי הוא מהן אמות המידה, יש את ההלכתיות, יש את המוסריות (כלומר המחמירות, שמקורן בפרישות יתר), ויש את החברתיות, המקובלות, הנורמות.
אנחנו כחרדים, כמובן שנותנים את הבכורה לאמות המידה ההלכתיות, ואם כן, זו שאלה שפוסק אמור לענות עליה, את מן הסתם התכוונת מבחינה רגשית, אם אפשר לחיות עם זה, ולישון בשקט, ואני חושבת, כמו שכבר כתבו לך פה, שתמיד כדאי לדבר ולהפתח, בזוגיות בריאה אין סודות בין בני הזוג. ואולי זה סימפטום למשהו שחסר בזוגיות, וניתן לשפר אותו אם מדברים עליו.
כמובן, שיש אפשרות שזו סתם אובססיה שנובעת משעמום, אם למשל גולשים בצ'אט ומשוחחים עם מישהו שמגדיר את עצמו מהמין השני, בלי זהות ובלי כלום, כדאי מאד ליידע את בן הזוג, אבל עם זאת לא לעשות מזה דרמה, כלומר לספר על זה תוך כדי שיחה כי לפעמים האובססיה שלנו להיות מושלמים, מנפחת את הפורפציות ואנחנו כביכול 'רעים' בכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2013 13:52 |
|
| |
קצת הזכיר לי את ה"ווארט" של הבעש"ט על הפסוק "ועם מנאפים חלקך" שבן אדם יכול לנאוף גם עם אשתו.
אותו דבר אשה יכולה לבגוד גם כשהיא נמצאת עם בעלה. "בגידה" לא חייבת להיות עם פעולות מסויימות, היא מתקיימת גם כשהיא בפוטנציה.. כמובן שההלכה תמיד מדברת על מעשים מותרים ואסורים, ולכן גם פה ישנה הגדרה הלכתית, אבל גם כשבוגדים במעשים עיקר ומקור הבעיה היא הבגידה בנפש.
הבעש"ט אומר "במקום שהמחשבה שם היא האדם"
תוקן על ידי מערכי_לב ב- 07/02/2013 13:57:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 17:34 |
|
| |
| מערכי_לב כתב: |  | קצת הזכיר לי את ה"ווארט" של הבעש"ט על הפסוק "ועם מנאפים חלקך" שבן אדם יכול לנאוף גם עם אשתו.
אותו דבר אשה יכולה לבגוד גם כשהיא נמצאת עם בעלה.
"בגידה" לא חייבת להיות עם פעולות מסויימות, היא מתקיימת גם כשהיא בפוטנציה..
כמובן שההלכה תמיד מדברת על מעשים מותרים ואסורים, ולכן גם פה ישנה הגדרה הלכתית, אבל גם כשבוגדים במעשים עיקר ומקור הבעיה היא הבגידה בנפש.
הבעש"ט אומר "במקום שהמחשבה שם היא האדם"
תוקן על ידי מערכי_לב ב- 07/02/2013 13:57:28
|
|
לדעתי יש להדגיש גם כן שכנראה רוב העולם בשלב כזה או אחר של החיים, בסיטואציה כלשהי, נכנסים תחת הקטגוריה "המחמירה" מצד אחד, והמתארת מצב נפשי מציאותי מאידך, של בגידה בפוטנציה, מחשבות על חיים אחרים, על "לו היה כך וכך", חוסר שלימות עם המקום בו אני נמצא כעת, חלומות על משהו אחר. יתכן ואין מספיק את האומץ להודות בכך, ואפילו בין האדם לבין עצמו, או אולי אני רואה מהרהורי לבי.
חז"ל אומרים "מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה", וגם "הרהורי עבירה קשים מעבירה". אולי ההסבר לזה שאין הקב"ה מצרף מחשבה רעה למעשה, כשהמחשבה, החלום, מהווים תמרור, להתבוננות פנימית, לחשיבה מחודשת, לשיתוף, לבנייה ולחיפוש אחר פתרונות. ואותה מחשבה קשה מעבירה אם היא מחניקה את כוח החיים שלנו ושל זולתנו, מובילה לבגידה ואפילו מופשטת, שהיא בסופו של דבר בגידה בעצמנו
|
|
|
|
|