בית פורומים שידוכי חרדים

רגע אחרי ההורדה תחושת אשמה והחמצה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2013 22:52 לינק ישיר 

עמלת_שורה כתב:
אחרי כמה פגישות, והרבה מאוד לבטים והתייעצויות, החלטתי להוריד.  אבל רגע אחרי שעשיתי את זה הרגשתי תחושת החמצה, אז נכון, לא הורדתי את השידוך ללא מחשבה או על דעת עצמי בלבד. ואני לא חושב שאם היה ביכולתי להחזיר את הגלגל אחורה הייתי עושה משהו אחרת. אבל עדיין, אני מרגיש משהו כלפי הבחורה, וקשה לי לחזור שוב לשוק הבשר הנוראי הזה מנקודת ההתחלה.

ומעבר לכך, אני פשוט מלא רחמים על הבחורה שגררתי אותה לסבב פגישות, ושנתתי לה להתחיל לדמיין את עצמה בשמלת כלה ואז לזרוק אותה למציאות בחזרה. אני יודע שאני לא אשם, אבל אני ממש מרגיש ככה.

מכירים את זה?  איך מתמודדים?

הרחמים, זו תחושה יהודית, תכונה של בן אנוש.. (שלשה סימנים בישראל - הרחמנים וכו'..) הרחמים, זו תחושה גם שמגיעה משמיים..  כך, שזה יפה שאתה מרחם עליה, אבל מרחמים שמכאיבים לך, עד רחמים על מה שהיא מרגישה המרחק הוא רב. כך, שלצאת מאותם רחמים כואבים, פשוט תנווט אותם למקומות טובים יותר, לרגישות יותר לזולת, לתפילות עליה, וכו'.. 

אבל למען האמת, תחושתי האישית,(מתוך מה שכתבת) שאותם רחמים עזים עליה, לא נובעים רק כי אתה בעל לב רחום, אלא כי אל אף שהורדת אותה, לא אתה הורדת אותה, אלא כך יעצו לך, ולכן הרחמים שלך נובעים בעצם מהקשר האישי שלך אליה בלב, מתחושת האכזבה וההחמצה.. ובמלחמה בין הרגש לשכל, כידוע הרגש הוא המנצח.  
ואם לא תשכנע את הרגש  שלך חזק, כמה שהיא באמת לא טובה לך, ועד כמה שהיא לא באמת טובה לך, אז בעצם גם אתה לא טוב בשבילה.. אז הרחמים, האכזבה, התקווה, וכו'.. יכו בך ויפריעו לך להמשיך הלאה חלק ונקי.. 

נקודה למחשבה.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 22:57 לינק ישיר 

מעפיל, 
שבוע טוב.

צר לי שבחרת לרוץ למסקנות בלי לדעת דבר וחצי דבר על הסיפור. המסקנות שלך אינן נכונות, וגם אם הן היו נכונות, האם תפקידך לחנך את העולם?! האם כל מי שלא חושב כמוך ראוי להיקרא "טיפש"?! אמנם הסתייגת לאחר הודעתך הראשונה, אך משיטוט קטן בפורום אני מגלה שאני לא היחיד שזוכה למילות גנאי ולהטפת מוסר על ידך. http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2914606&forum_id=17053

אם הכל היה פשוט כל כך כפי שאתה מנסה לחשוב, ואם אין מקום לספקות ולהתלבטויות בשידוכים, אזי אין מקום לפורום המכובד הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 23:03 לינק ישיר 

נקודה, אתה צודק לחלוטין, אני אכן לא שלם עם ההורדה, מטבע הדברים אם נפגשתי איתה 4 פגישות כנראה מצאתי בה משהו, אבל אני בהחלט יכול להגיד לך שלא הייתי נוהג אחרת אילו הגלגל היה חוזר לאחור, הורדתי את השידוך לאחר שהתייעצתי עם אישיות רבנית חשובה ועם איש מקצוע מהמוביל בתחום הזוגיות. ושניהם הורו לי להוריד את השידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2013 23:08 לינק ישיר 

עמלת_שורה כתב:
נקודה, אתה צודק לחלוטין, אני אכן לא שלם עם ההורדה, מטבע הדברים אם נפגשתי איתה 4 פגישות כנראה מצאתי בה משהו, אבל אני בהחלט יכול להגיד לך שלא הייתי נוהג אחרת אילו הגלגל היה חוזר לאחור, הורדתי את השידוך לאחר שהתייעצתי עם אישיות רבנית חשובה ועם איש מקצוע מהמוביל בתחום הזוגיות. ושניהם הורו לי להוריד את השידוך.

אני מבין אותך.. ויפה שהתייעצת והורדת על אף שהלב שלך לא היה שלם עם ההורדה.. אבל היות ושורה תחתונה בלב שלך אתה לא שלם עם זה, אף שבשכל אתה כן שלם עם זה, לכן בלבך יש רחמים עזים עליה.. (הייתי מחליף את המילה בגעגועים..) לכן אתה מסתובב עם תחושת החמצה ופספוס..  ואם העלית על הכתב את התחושות האילו שלך, משמע זה מפריע לך.. ועל כן כתבתי, שאם באמת אתה רוצה להשתחרר מאותם רגשות לא נעימות, אתה חייב שגם הלב שלך יהיה שלם עם ההורדה הזאת, אחרת כל הזמן זה יעיק עליך..

בהצלחה ושבוע טוב:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2013 23:06 לינק ישיר 

דווקא בשידוך הזה כמעט לא היה מעורב רגש מצידי, ובאמת שאני לא כואב את כאבי, אך יש לי הרגשה שהבחורה לקחה את העסק בצורה רגשית, ועצוב לי מאוד עליה, זה פשוט לא מגיע לה. היא התנהלה בשידוך בצורה מכובדת ומכבדת, וקשה לי לחשוב שהיא עצובה בגללי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רגע אחרי ההורדה תחושת אשמה והחמצה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext