|
|
| נשלח ב-2/2/2013 22:57 |
|
| |
דבריו של נקודה מעוגנים בהרבה ספרים וכו, אז מה שנותר לי הוא רק להסכים...
(למשל- מקרי דיכאון לידה, הוא אשמתו של הגבר...)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2013 22:58 |
|
| |
| אריסה כתב: |  | דבריו של נקודה מעוגנים בהרבה ספרים וכו, אז מה שנותר לי הוא רק להסכים...
(למשל- מקרי דיכאון לידה, הוא אשמתו של הגבר...) |
|
המצאה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2013 23:01 |
|
| |
אריסה, ממש לא נכון! דכאון אחרי לידה נוצר כתוצאה משינוי ההורמונים בגוף. אין שום קשר לאופי וליחס הגבר!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2013 23:11 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | אריסה, ממש לא נכון! דכאון אחרי לידה נוצר כתוצאה משינוי ההורמונים בגוף. אין שום קשר לאופי וליחס הגבר! |
|
אני מסכים עם אריסה ואסביר למה: עיקר הסיבה של דיכאון לידה נובע לא משינוי ההורמונים כמו מהטראומה שהגוף עובר, הטראומה הזאת גורמת להרבה דברים לקרות. אבל אם הבעל תומך, מעניק, מרפד את הטראומה, אז הגוף (הנפש) עובר את הכל בשלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2013 23:25 |
|
| |
טיע, לא תמיד אשמתו, בד"כ... לא המקום להאריך..
(אם היא אוהבת אותו ומרגישה שיש לה כתף ותומך, זה אמור לעבור לה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2013 10:40 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | עיקר הסיבה של דיכאון לידה נובע לא משינוי ההורמונים כמו מהטראומה שהגוף עובר, הטראומה הזאת גורמת להרבה דברים לקרות. אבל אם הבעל תומך, מעניק, מרפד את הטראומה, אז הגוף (הנפש) עובר את הכל בשלום. |
|
שני דברים: א' לא תמיד הדיכאון נובע מהטארומה. ב' לא תמיד הבעל יכול לרפא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2013 10:47 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | א. מה בכך אם הדרך שלה להשיג את מבוקשה זה ע"י בכי, וכי בגלל כך לא מגיע לה את משאלת לבה??
אם אשה (או גבר) מבקשת משהו מהבן זוג, הוא אמור לשקול את השאלה ברצינות ולקחת את כל הפרטים בחשבון. אני לא חושב שברגע שהיא מתחילה לבכות אז הוא אמור לשכוח מכל ההיגיון ולהתרכז רק בבכי שלה.
הוא לא אמור לשכוח מכל היגיון, אבל בהחלט הוא אמור לשים את ההיגיון בצד ולשים את לבה של אשתו במרכז!
ב. וכי אין זה מתפקידו של הגבר להעניק לאהובתו בכל מצב, בכל עת ובכל מחיר??!!
לא. הוא אמור להעניק בהתאם ליכולתיו הממוניות והנפשיות, לא מעבר. גבר לא חייב לשחוק את עצמו נפשית בכדי למלא את כל הבקשות של אהובתו, וכן לא חייב להכנס לחובות בכדי לקנות לה כל מה שהיא מבקשת. והנה לשון המדרש קהלת: ומוצא אני מר ממות את האשה וגו', רבנן אמרי ע"י שהיא תובעת בידו דברים שאינו יכול לעמוד בהן סוף שהיא ממיתה אותו מיתה מרה.
אתה צודק בהחלט שגבר לא אמור לשחוק את עצמו נפשית בגלל אשתו, ולא להיכנס לחובות בגללה. אבל אם להעניק לאהובתו מביא אותו למצב של שחיקה נפשית, או לרמה של חובות, זה חסרון שקיים בו לא בה! אילו היה משכיל להעניק לאהובתו את צרכיה האמתיים בטוחני - א. שהיא לא הייתה מביאה אותו למצב של שחיקה נפשית. ב. אם הוא היה אוהב באמת, הוא היה נהנה להעניק ולא ההפך!
ג. אם אשה משיגה את רצונה רק ע"י בכי, או שהיא נזקקת לבכי כדי להשיג את מבוקשה, יסלח לי נא מר, אבל זה אות כשלון לבעל לא לאשה!!
תלוי בנסיבות. לפעמים הגבר אשם שהאשה מרגישה שהדרך היחידה שהוא יתייחס אליה ברצינות זה על ידי שהיא בוכה, ולפעמים האשה אשמה שהיא מנסה להפעיל מניפולציות לקבל מה שלא מגיע לה ומה שאין בכוח הבעל לתת.
אני לא חושב שיש דבר כזה - אשה אשמה! בטוחני שאם גבר יעניק לאשתו את הדברים שהיא באמת זקוקה להם, הוא יהיה מלך והיא תהיה מלכה חייכנית ולא בכיינית... |
|
א. מה ההבדל בין לשכוח מההיגיון ולשים את ההיגיון בצד? בשני המקרים הוא לא פועל בצורה הגיונית אלא בהתאם ללחצים רגשיים שמפעילה עליו אשתו היקרה.
ב. לפעמים האשה כל כך מלאה בתביעות ודרישות שכן, זה שוחק את הגבר. וידועים דברי המדרש ששלשה אינם מכירים טובה לבעליהם, ואחד מהם זו אשה. רוב הגברים אוהבים וכמהים להעניק, אבל מה לעשות שלפעמים הפרוטה בכיס לא מצויה שיוכל להעניק כמה שהוא רוצה.
ג. זה שאתה לא חושב שיש כזה דבר אשה אשמה, זה משהו מאד אציל ויפה מבחינתך. אני מציע לך לפעול כך במסגרת הנישואין שלך, אבל הזוי לחשוב שבכל העולם אין כזה דבר אשה אשמה. יש גברים אשמים ונשים אשמות - כל מקרה לגופו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2013 11:48 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | הבכי שלה מביך אותך או נראה לך הדבר הכי טבעי בעולם? |
|
אותי זה מביך...אולי תלמדו אותי איך לנהוג?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2013 16:17 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | נערתהבזק כתב: |  | | הבכי שלה מביך אותך או נראה לך הדבר הכי טבעי בעולם? |
|
אותי זה מביך...אולי תלמדו אותי איך לנהוג?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 13:42 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 19:19 |
|
| |
אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
שכחתי על מה אני בוכההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 19:22 |
|
| |
פולני שואל את אשתו "סוניצקה שלי...בלוויה שלי...את תבכי..?"
אז אשתו עונה לו ..:.."בטח זאצק! הרי אתה יודע שאני בוכה מכל שטות...!"
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 19:37 |
|
| |
כשהבכי הוא מוצדק הוא נוגע ללב, וכשהבכי הוא לא מובן קשה יותר להבין אותו. בכל מקרה הבעל צריך תמיד להביןן את אשתו. בכי שמגיע מהלב יכול להיכנס ללב, וגם לב של גבר שמיחסים לו רכיבים של אבן, המים יחדרו אל האבן והאבן תכיל אותן..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 12:13 |
|
| |
שלא ימס את הלב של הגבר יותר מדי, כי אז לא יהיה לה על מי להישען.
|
|
|
|
|