את המילים המפורשות האלה הוא אמנם לא אמר אבל הוא כן אמר את כל מה שמסביב ואת כל מה שצריך ואף יותר מזה כדי שיבינו שזאת הכוונה. מבחינתו מלך המשיח כבר התגלה וכעת ממתינים רק להכתרתו. הדברים פשוטים וברורים לשומעי לקחו לחסידיו ולכל הנמצאים בקרבתו.
אני טענתי כל הזמן שהוא עמוס הנביא, מתוך רשימת שמונת נסיכי האדם. אוקיי, אני לא מתרגש מזה יותר מדי, כי אני יודע שנותרו לנו חודשים ספורים עד שהאמת תתגלה ויתברר עם מי הצדק.
נשלח ב-1/2/2013 11:50
עד שלא יתגלה במפורש בן דוד כמלך המשיח, אי אפשר לדעת בדיוק מי...
נשלח ב-1/2/2013 12:39
שתי הערות
אל תקבע בבקשה מה אפשר לדעת ומה לא. תדע הרבה תורה תזכה להשגה רוחנית כלשהי ואחרי זה תעיז לקבוע מה אפשר לדעת ומה לא. עד אז אפשר להסתפק בהבעת דעה אישית ותו לא.
לא אמרתי שהוא המשיח רק אמרתי שהוא הכריז על עצמו כן. האם זה מתאים לנו? האם מתאים לנו שהרב ב"א הוא יהיה המשיח? את ההחלטה הזאת יעשה כל אחד בינו לבין עצמו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/02/2013 12:39:47
נשלח ב-1/2/2013 14:51
אני רק שאלה בקשה
אבל אני מבקש לענות בכנות ובלי הצגות
כאשר מתגלה המשיח ואין ספק שהוא אכן המשיח, אבללל.. אממ.. איך לומר בעדינות.. הוא לא בדיוק מי שתיכננת הוא לא ממש דומה לדמות שכל הזמן הסתובבה בדימיונך האם היית מעדיף שהמצב הקיים ימשיך ונמשיך לחכות אולי יהיה משיח אחר או שמא בבחינת 'אין מה לעשות אלה השחקנים ואיתם עולים למגרש' ואם זה רצון ה' אז מי אני שאעדיף מועמדים אחרים.. אהה חברים מה אתם אומרים על זה?
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/02/2013 14:52:58
נשלח ב-2/2/2013 20:37
הרב בן ארצי מעולם לא אמר זאת על עצמו ואת שאמר, אמר כבר מספר חודשים רב ! לשאלה האחרונה נקבל כל מי שעומד בקריטריונים שהורונו חכמי ישראל ובראשם הרמב"ם...
נשלח ב-2/2/2013 21:23
לי קשה לדמיין את הדמות. מי הוא זה שילכד סביבו ספרדים אשכנזים תימנים ליטאים חסידים חרדים מיזרוחניקים חילונים וכו' הרי אם יהיה שייך לאחת הקבוצות האחרות יתקשו לאמצו. יש כזאת 'גאוות יחידה' לכל קבוצה..
אני מאמין שהוא יתברר מעל כל צל של ספק ואני כמו כולם נלך אחריו.
לא הבנתי מדבריו של הרב בן ארצי שהוא המשיח רק הבנתי שהוא מבסוט מהתוצאה של לפיד... עם זה היה לי קצת קשה אבל לך תדע איך יתגלגלו העניינים.
נשלח ב-2/2/2013 21:25
שבוע טוב יוסי, טוב לשמוע את כבודו מדי פעם
הרב אמר ועוד איך.. אתה מוזמן ליצור קשר עם כאלה שנמצאים סביבו ולהתרשם בעצמך ממה שתשמע. לי יש את הדרך שלי לדעת דברים גם מבלי שנאמרו ישירות בגלוי ברחל בתך הקטנה. לא רוצה לסמוך עליי? אדרבה, נסה להגיע לקרובים אליו ותראה בעצמך.
רמב"ם אמרת? אין שום בעיה, נו בכבוד מתאים לקריטריונים שלו או לא?
תוקן על ידי המיייחל ב- 02/02/2013 21:26:13
נשלח ב-3/2/2013 09:13
והיה אם אכן יתברר שהרב ב"א הוא באמת המשיח הרי לכם מה שטענתי כל הזמן שאין מה להתרגש מההתגלות הראשונה של המשיח שכן לא לא צפוי בה שום דבר מיוחד והכל ממשיך כרגיל וההתגלות ככל הנראה תהיה בפני תלמידיו וחסידיו וכו'. כ"ש כאשר מדובר ברב ב"א החסיד הגדול של עולם כמנהגו נוהג והכל בדרך הטבע וכו' אתם מכירים את סגנונו והשקפתו. אשר יגורתי בא..
נשלח ב-3/2/2013 10:38
אפשר לפרש את דברי הרב גם באופן אחר!!
ככל ששמתי-לב, שני פרמטרים בדבריו המביאים למסקנה הלכאורית שיש בדבריו רמז כי הוא המשיח:
הדבר הראשון שאמר הוא שמשיח למעשה כבר התגלה ומחכה להכתרה השני הדבר שאמר הוא שהמשיח פועל מזה שלוש שנים.
אתחיל מהקל אל הכבד: לגבי זה שמשיח פועל שלוש שנים ניתן, על נקל, לומר כי מתכוון כב' הרב שהאדם שעתיד לקבל את תפקיד ה'משיח קיבל לפני 3 שנים את הכוח להשפיע ולהפעיל בדיבור את המציאות, או להטות את מידת הדין ע"פ רצונו.
ברי, שיש קשר כרונולוגי בין הזמן שהרב התגלה לציבור באופן מובהק לאחר שחרורו ל-3 השנים הללו, אך עדיין קשה ! זה לא מחייב ואף לא קושר דווקא אותו !
לגבי הדיבור הנוסף כי משיח כבר התגלה שני פירושים לדידי: האחד, כי אותו כוח שהמשיח מפעיל - היינו הטיית מידת הדין - כבר בגלוי ואפשר לחזות בעין את הפעולות שכוח זה מפעיל - היינו כל המהפכות בעולם הערבי, אסונות טבע וכו'. פירוש שני הוא: שהאדם שעתיד להיות המשיח כבר התגלה למי שצריך להתגלות, וכעת מחכים להכתרה, היינו שיתגלה בפני כל העולם.
מי שחושב כמוני שישאיר פרטים בפרטי ויקבל משלוח מנות מושקע במיוחד , ואולם אם יש מישהו שלא חושב כמוני, ואין כזה, גם אותו לא אקפח והוא יקבל גם משלוח מנות [קרב ].
תופאי.
נשלח ב-5/2/2013 20:41
מה אגיד לכם אחיי ורעיי.. מה אדבר ומה אצטדק
מאז פתיחת האשכול אני משקיע לא מעט מאמצים כדי למצוא איזה פירכא כדי לאתר איזשהי הוכחה שהרב בן-ארצי אינו המשיח.. בינתיים לא רק שלא מצאתי משהו כזה אלא בדיוק ההיפך. ההוכחות והסימנים שהוא אכן המשיח רק הולכות ונערמות על שולחני. יצאתי לחפש חמורים ואתונות ומצאתי מלוכה. מלוכה של המשיח.. לא סופי ומוחלט עדיין אבל זו הערכת המצב נכון לשעה זו.
נשלח ב-5/2/2013 21:46
תופאי מבכר את שיטת תנא קמא
המייחל שלום רב לך !!
אכן הנני יודע כי פרפראות הגימטריה מדברות אליך כמו חברותא בין ש"ס לכוח להשפיע, ובכל זאת שים-לב לכך ששמתי-לב לכך ש: 1. ניר בן-ארצי ראשי תיבות נבא - כשיטת תנא קמא; 2. מקובלני (חלום צמוד למדד המעו"ף) שהמשיח ראשי תיבות שמו הן אב-נר (משמע אב לכל הנשמות; א"ב - ראשי התיבות לשמו, נ"ר - סופי תיבות], שהוא בחלקו עצם סוד הכתוב כי המשיח נולד ב-9 בא"ב, היינו תשע אותיות לשמו ו-א"ב הן ראשי תיבותיהם. 3. [עד כאן פרפראות] ברמת הרציונל: הרב בן-ארצי עוסק תכל'ס בהכנת העם לגאולה ולמשיח, וזה שקוף ביותר! פשיטא בעיניי! ותמה אני עד מאוד שהינך , ואחרים רבים, סוברים שהוא המשיח! ראה 4. 4. הגאולה הראשונה הייתה גאולה זמנית ואילו הגאולה האחרונה סופית ובהחלט הנצחית, ולכן אפשר להניח שיש בשמיים קיטרוג גדול על עם ישראל ובטח ובטח על המשיח, דבר המחייבנו להסיק קל וחומר כזה: שאם בגאולה הראשונה היה צריך להצפין את המשיח - משה - בתוך התיבה ואח"כ בבית פרעה, אז על אחת כמה וכמה שצריך להצפינו בקליפות בגאולה הנצחית, ודו"ק; שהרי הרב בן-ארצי גלוי ויש לו כוחות רוחניים גדולים ואיך ייתכן שהרב סובל את ייסורי המשיח עדיין? יש לרב ב"א הרבה עבודה, כבוד אישי גדול וסיבה טהורה להיות שמחה בעבודה הרוחנית שבורא עולם נתן לו, לא כן המשיח שנאמר עליו שנמצאהו סובל חלאיים , מוכה, מצורע וכו'... אכן חוליינו נשא, חשבנוהו חדל אישים וכו'. זה לא מסתדר נכון לעכשיו עם הרב בן-ארצי! 5. אני יודע שמחוז קטלוניה זה בספרד, אבל למדתי שיש גם מחוז כזה באש-דוד, אז יש לך חמש דקות לשגר עליה רקטה - אני מוכן ! ((((תופאי))))
נשלח ב-6/2/2013 09:46
שלום רב לאוהבי תורתך..
כמו שאמרת בעצמך מה לי ולר"ת וס"ת גימטריאיות ושאר פרפראות. אין חלקי באלה ולא דרכי בם. מה שהורס אותי אצלך זה הסברות האלה שאתה שולף.. השד יודע מאיפה.. ' בגלל שזה גאולה אחרונה וסופית אז יש קטרוגים על המשיח' תהרוג אותי אם אני מצליח להבין איך הראש שלך עובד, מאיזה מדינה אתה מייבא את הסברות האלה?? נכון שמסין?! תגיד ת'אמת!! לגבי ייסורי המשיח: כבודו שכח את הרמח"ל במאמר הגאולה שאומר במפורש שאין הכוונה לאדם שהוא המשיח אלא לנשמת המשיח הנמצאת בגן-עדן שהיא זו שסובלת. חוצמזה שאנחנו כבר נכנסים לגאולה עצמה ומה שהיה נכון לתקופת הגלות לא בהכרח ממשיך להיות אקטואלי לימי הגאולה עצמה והאירועים המלווים אותה. אוטוטו גאולה כבר!! אם הייתי חושב שכל הכתובים על המשיח מתאימים לרב ב"א מזמן כבר הייתי מצהיר בראש כל חוצות שהוא הוא המשיח, אבל אתה רואה שלא רק שלא עשיתי כן אלא אפילו עכשיו אני עדיין אומר את הדברים בזהירות רבה ורק מצביע על כיוונים ומגמות ולא מדבר בהחלטיות משום שקשה עדיין קשה לדעת בוודאות, יש חוסר בהירות והתאמה בין המקורות השונים על תכונותיו של המשיח ומעשיו ומאפייניו. בעוד שכתוב אחד הולם אותו כתוב אחר הרבה פחות. לכן אני כל הזמן מתעקש על ה-מ-ת-נ-ה. נמתין עוד קצת כדי להיות בטוחים יותר.
נשלח ב-6/2/2013 10:40
.
על זה היה המסטר שלי במכון למוזיקה מישפטית אומר סטיגידיש מי שמסטגדש אחרון!
נשלח ב-6/2/2013 23:57
אז כבר ויתרת על הרב עדס?
נשלח ב-7/2/2013 08:52
תודה על השאלה הטובה, חיכיתי לה
אז ככה.. לא מאמין שאתם זוכרים אבל בהודעה ישנה מלפני שנתיים בערך (באשכול "הציבור החרדי - הקרוב ביותר או המזיק ביותר?" כמדומני) דיברנו על דוד המלך ע"ה ובדרך אגב אמרתי שאם הרב יעקב עדס לא היה מתוייג אצלי כמשיח אין לי ספק שהוא היה מקבל אצלי את תפקיד דוד המלך משום שאני רואה בו את כל ואני מדגיש את כ-ל המאפיינים של דוד המלך. לעצמי תירצתי זאת בכך שגם המשיח צריך להיות דומה לו ומשום כך באמת נקרא משיח בן-דוד. נוסיף על זה העובדה הפשוטה שלא מילאתי את כל רשימת שבעת הרועים ושמונת נסיכי האדם, למשל דוד המלך גם מופיע שם ברשימה ובכל זאת לא הצבעתי על מישהו לתפקיד הזה..משום שהמועמד הכי ראוי מבחינתי כבר היה תפוס לתפקיד המשיח - הרב עדס. אבל כעת אם אכן יתברר שהרב ב"א הוא המשיח אזי בקלי קלות הרב עדס חוזר למשבצת המקורית של דוד המלך לה הוא הכי מתאים. כעת נשאר למצוא את עמוס הנביא אם הרב ב"א יסרב בכל תוקף לקבל את התפקיד הזה. איך שלא יהיה נותרו לנו חודשים ספורים להתגלות האמת הראשונה אחריה כולנו נהיה חכמים יותר. הכל קרוב בע"ה הכל כ"כ קרוב ממש מעבר לפינה.