|
|
| נשלח ב-7/7/2013 18:19 |
|
| |
נמאס לי מהחיים אשמח לקרוא סיבה מספיק טובה להחזיק מעמד הגלות והייסורים חנקו אותי אני מרגישה תלושה מהעולם הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 21:36 |
|
| |
מי שלא רוצה לחיות זכותו המלאה. אפשר לפנות לבוס ולבקש ממנו לעוף מפה. אבל להתאבד? כולנו יודעים ששם יהיה גרוע יותר מפה. כך שזה לא יהיה חכם להחליף צרה בשתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 00:23 |
|
| |
האם זה רק אצלי או
שכבוד הרב ניר בן ארצי מגביר את הפעילות שלו בזמן האחרון. הוא הרבה עולה לרדיו, הרבה כנסים ברחבי הארץ. האם לפי דעתך המייחל יש כאן החלפה להילוך גבוה יותר? הוא מרבה לומר ש"הליצנים" עוד יראו כמה הם טעו. האם זה מרמז שבקרוב מאוד הוא יתגלה כמשיח ויזעזע את כולם?
בכל מקרה, רציתי לכתוב לך תודה שעל שזכינו להבין זאת דרכך. קשה לי לעכל את זה שאני מסתכל על המשיח כאשר אני צופה או מאזין לו. מרגש ומפחיד בו זמנית.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/07/2013 16:52:30
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 17:07 |
|
| |
התשובה לרוב שאלותיך היא חיובית. אכן מורגש שהרב מגביר עוצמת פעילות בזמן האחרון אמנם לא הייתי תולה זאת בעלייה לרדיו משום שזה כבר לא קשור אליו אלא אם מזמינים אותי והוא נעתר ובד"כ מבקשים לשמוע את דעתו כאשר קורים אירועים גדולים עליהם הוא דיבר הרבה זמן מראש והבטיח שכך יהיה.
ההתרגשות ש"הנה אני מסתכל על המשיח! וואו!" נובעת מתפיסת יסוד מוטעית שמשיח הוא איזשהו יצור רחוק ועוף מוזר שאמור לנחות כאן לאחר שעזב את ביתו שבכוכב קריפטון וחצה את הגלקסייה ונחת אצלנו לגאול אותנו. בקיצור בובעמייסס. סיפורי סבתא ועלי בבא ו400 הרעבנים. גידלו פה דורות על גבי דורות של טועים ומטעים והטמיעו בהם השקפה בורית ועמארצית בנושא הגאולה וכיצד היא אמורה להיראות. האמן לי שאם לא היה אלא רק את הבושה שהיא מביאה על בעליה החרשתי אבל כאשר הנגזר ממנה הוא אי זיהוי הגאולה גם כאשר היא מול עינינו ואי קבלת המשיח האמיתי.. פה כבר הרבה יותר קשה לשתוק.
אין מה לפחד מהמשיח, המשיח הוא אדם מתוק והמהות שלו היא "מנחם" לנחם את עם ישראל ולעודד אותו ולחזק את רוחו. משיח זה לא יצור מפחיד! משיח זה צדיק בדור שמייצג את בורא עולם ורצונו בצורה הכי אמינה וטובה. וככל שיעבור הזמן והוא יצמח ויגדל עוד ועד זה רק ילך וישתפר. הכל זה תהליך.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/07/2013 17:09:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 20:10 |
|
| |
אתה חושב שהמשיח יבוא אוכל לדבר איתו או שהוא כבר יידע עליי בגלל רוח הקודש שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 20:42 |
|
| |
משיח לא בא משיח כבר פה. נא לשדרג את הלשון. אמור מעתה "כשהמשיח יומלך"
גם עכשיו את יכולה לדבר איתו ואף להגיע אליו. לא מבין למה זה צריך להיות קשור לרוח הקודש או כל דבר אחר. אמר שלאחר הכתרת המשיח החולים יתרפאו וייפסק הסבל? אמר.
אז זהו, נותר רק לחכות ליום הזה ולהמשיך להתפלל מה' שיחיש את הזמן הזה. את צמח עבדך מהרה תצמיח! להדגיש ולכוון במילה מהרה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/07/2013 20:42:15
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 22:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2013 21:43 |
|
| |
יצא לי השבת לעבור על כמה נבואות משיח וגאולה בישעיה
מה אגיד לכם חברים.. דמותו של הרב ב"א כמו שהוא היום מרחפת על כל הפסוקים שם וזה עוד בלי לעיין במפרשים השונים רק בפשוטו של מקרא ממש! ליודעים כיצד קוראים פשוטו של מקרא כמובן כי לא כל אחד יודע.
זה כ"כ שקוף כ"כ ברור שהוא המשיח ואין בילתו שחבל לכולם על הזמן. למרות שמדובר על יותר מדי חומר לכתיבה ויותר מתאים לשיעור בכל זאת אשתדל לזרוק איזה עצם פה ושם. צריך למצוא את הזמן ואת המוזה המתאימה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2013 22:29 |
|
| |
חוויה אישית ממוצ"ש פרשת ראה.
רצ"ב חוויה אישית - מי שירצה יקרא.
השבת קצת התעכבתי בסעודה השלישית וירדתי לערבית בדיוק בזמן אבל משום מה הבית כנסת שבדר"כ מתפלל ערבית בדיוק במוצ"ש התחילו כמה אולי דקה קודם וכשבאתי כבר היו בקריאת שמע... השעון השכלי שלי אמר שחבל על דאבדין ובוא נסיים עם זה... אבל הלב לא נתן לי להתפלל תפילה מרוקאית כדבעי והלכתי לכולל האשכנזי הסמוך שגם שם אני מתפלל הרבה.. ולמרבה האירוניה גם שם באתי בדיוק כשהתחילו קריאת שמע... ומה אגיד לכם... השכל א
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2013 22:33 |
|
| |
השכל אמר לי נו אתה רואה.. עוד מעט אתה גם תתפלל יחיד.. ואז השתקתי אותו ואמרתי לשכל שיש מניין אחד שבא אחריו.. אשכנזי למהדרין ... וחיכיתי.. בזמן שאני מחכה בחוץ עם הציבור שמתאסף תפס את תשומת לבי ילד קטנצ'יק חמוד בן שנתיים וחצי לא יותר.. ואני הרהרתי על אורך הגלות והמשיח וכמה עוד אפשר לחכות.. הגיעה התפילה.. התפללנו ... ואני יוצא מבית המדרש עם ה'רשימו' של התפילה ושואל בלב את בורא עולמים עד מתי? ואז אותו ילדון קטנצ'יק צועק כשאני יוצא "משיח! משיח!" אין לכם מושג כמה מילה של ילד בן שנתיים יכולה לרגש בן כמעט 30 כמוני ברגע של אמת!
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2013 22:41 |
|
| |
זה מה שנקרא סיפור בהמשכים? כנגד בית ראשון ובית שני?
נו נו, המשיח שלי הזכיר לך את המשיח שלך..  שיהיה שבוע טוב ומבורך ומוצלח העיקר, שבוע של חודש אלול.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2013 14:29 |
|
| |
קושיה שעלתה בעבר בפורום וחוזרת שוב - תרומות לעמותה - האם זה כשר וראוי / כשר מדין מלכותא; קראו נא.
תופעה - עדותו של תופאי: ככה חוויתי את חוויית השאלות לרב ניר בן ארצי דרך האתר/פקס.
אתה שולח שאלה, תוך כ-24 שעות חוזר אליך אחד משני עוזריו הצמודים של הרב שמקריא לך את תשובת הרב. עד כאן הכל יפה אלא שעובר לסיום תשובת הרב, כאילו זו מצוות עשה שהזמן גרמא והיא בבחינת זכור ושמור את יום השבת או קריאת עשרת בני המן - שהמדרין עושים כן בנשימה אחת, פונה אליך עוזר הרב בתוקפנות אתה מעביר את התרומה?
אז נכון ואמת הדבר שידוע לכל בעל קורא עלונים את המסר של פרשת תרומה שיהודי אשר נותן תרומה הוא בעצם יותר מקבל מאשר נותן, ובכל זאת עדיין קשה ללב לקבל את הסגנון התוקפני במידה לא מבוטלת של מי שאמורים לייצג את הטוען לכתר המשיח.
יש למישהו הסבר לתופעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2013 16:05 |
|
| |
אם השאלה היא על המשיח אז אין פה שאלה אך אם השאלה היא על העוזר 'התוקפן' והלא מנומס אז כן, יש פה בהחלט שאלה ואף יותר מזה - תמיהה של ממש.
אני במקומך הייתי מתחכם ושואל בנוסף לשאלה הרגילה "מדוע כבוד הרב מאפשר את ההתנהלות הברברית הזאת של העוזר?!" (בל נשכח שגם מעיני אלישע הנביא לא נגלו כל תעלומות מעלליו של גיחזי)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 14:57 |
|
| |
ברכה אחרונה.
מי ששמע את השיעור האחרון של כב' הרב - שהיה אגב פתוח-חינמי לציבור באופן מפתיע - הרב בירך כדרכו בקודש וסיים שמשיח צריך להתגלות בכל שנייה ממש.
ובאמת כך ראיתי שלפי סדרת סוד החשמל של המקובל יקוטיאל פיש [בכפוף ללא לבעלי לב ספרדי], שהמשיח צריך להתגלות בשניות אלה ממש החל מר"ח אלול (סוף זמן התגלות המשיח אב תשע"ב - שהוא תשע"ג).
אז מה דעתכם משקיפים יקרים? האם אתה סוברים שע"פ הידוע בנגלה ובנסתר המשיח יתגלה כבר בתשע"ג - שהיא תשע"ב לשיטה הנוספת - או שהוא כבר התגלה רק עדיין לא הוכתר?!
תופאי מייחל לתשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2013 15:53 |
|
| |
אבל אנחנו בסוף תשע"ג !!!
|
|
|