|
|
| נשלח ב-17/8/2013 23:03 |
|
| |
סיפור אישי משבת.
שבוע טוב לכולם.
במהלך קבלת השבת בבית כנסת / בית מדרש האשכנזי למהדרין תוך כדי ניגון אשכנזי בעל מתק שפתיים שרתי גם אנוכי את ה-"לכה דודי לקראת כלה". גם השבת הניגון זרם, וזרם ... ואני במהלך הניגון שלא כהרגלתי - מודה אני - חושב לעצמי על תוכן המילים, פירושם ועומקם, ושמתי לב שבדומה לתפילת העמידה - 18 ברכות - שמכוונת את סדר הגאולה כך גם לכה דודי ... שימו לב לבתים הבאים שכולכם מכירים:
"...והיו למשסה שאסיך, ורחקו כל מבלעייך, ישיש עלייך אלוהייך, כמשוש חתן על כלה.
לכה דודי...
ימין ושמאל תפרוצי, ואת ה' תעריצי, על יד איש בן פרצי, ונשמחה ונגילה.
לכה דודי...
בואי בשלום עטרת בעלה, גם בשמחה ברינה ובצהלה, תוך אמוני עם סגולה, בואי כלה, בואי כלה.
האם מישהו שם לב שאיש בן פרצי מזכיר מאוד את ניר בן ארצי? ותחשבו על התוכן וההקשר.
נ.ב: אם מישהו יודע קצת יותר על הרקע של השיר אולי יוכל לשפוך קצת יותר אור בסוגיה לגבי המשקל של הממצא.
שבוע טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2013 23:36 |
|
| |
מעבר לזה שאת הפיוט חיבר ר' שלמה הלוי אלקבץ ונתפשט בכל קהילות ישראל לא ידוע לי מאומה. אכן יפה שמת לב לדימיון בין איש בן פרצי המתייחס כמובן לפרץ בנו של יהודה ממנו יצאה שושלת מלכות בית דוד משא"כ זרח אחיו לניר בן ארצי. בהחלט עלית על חידוש מיוחד ואם יורשה לי יש לי ההרגשה שכל הקרדיט שמור לך. אתה הראשון חביבי. 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 00:29 |
|
| |
מצאתי פירוש לשיר לכה דודי ע"פ קבלת האריז"ל שם הספר "לכה דודי לכרת כלה עם ביאור אל חפצי החיים"
ועל המילים בן פרצי הוא אומר: רמז למשיח, "הנה הכתוב אומר: "הודיעני ה' קצי ומדת ימי מה היא". כי הנה דוד הע"ה, היה מן המלכות, כנודע. וגם בסבא דמשפטים, דוד הוי יתיב בעלמא דנוקבא. גם מצינו שהיה בן לאה, בסודמשיח בן דוד, הבא מן יהודה (אבי פרץ - "בן פרצי"), בנה של לאה, נמצא שהוא נשרש מן שתיהן (רחל ולאה)", עכ"ל בספר עץ חיים שער לח פרק א, מ"ת. "גם מ"ש, וצמיחת קרן לדוד עבדך, הוא ברחל, הצומחת ממטה למעלה, ואין בה רק ב' יחודים" הויה אלקים, הוי' אדנ"י, שהם גי' בא"ר. אבל, ועריכת נר לבן ישי, הוא בלאה, שהיא כדוגמת הבינה העליונה. ולכן יש בה ג"כ יחוד הג', של הויה אהיה, אשר ג' היחודים הנז' יחד הם בגי' נ"ר. וזמ"ש ועריכת נר לבן ישי, שהיא לאה, אשר ממנה יצא משיח בן דוד, בן ישי (בן עובד, בן בועז, בן שלמון, בן נחשון, בן עמינדב, בן רם, בן חצרון, בן פרץ ["בן פרצי"], בן יהודה, בן לאה)", עכ"ל בשער הכוונות - דרושי ראש השנה, דרוש ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2013 07:24 |
|
| |
הכל טוב ויפה ותודה על הדרוש הנחמד רק שאני לא מוצא בו משהו שיש בו להסביר את החידוש של התופון שליט"א. בכל אופן תודה ר' ארוש.
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/08/2013 07:22:56
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 15:52 |
|
| |
המלכת מלך המשיח בדור הזה.יאמינו או לא יאמינו - זה יהיה בדור הזה!
מסר מפי הרב ניר בן ארצי שליט"א פרשת כי תבוא תשע"ג 213 ריבונו של עולם ממשיך וימשיך, עד המלכת מלך המשיח בדור הזה. יאמינו או לא יאמינו - זה יהיה בדור הזה! הדור הזה זכה, צריך לקיים את עשרת הדיברות, לזעוק ולבקש שימליך בורא עולם את מלך המשיח ברחמים!
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:11 |
|
| |
אלה דברים פשוטים הנוגדים את המדיניות שלי שלא להביא דברים פשוטים לפורום. "המלכת המשיח בדור הזה"! וואוו.. בחייאת.. תישבע! ממש הפלת אותי מרצפה לתקרה. חידוש עצום שלא נשמע כמוהו מאז ברוא אלקים אדם על הארץ. אנחנו מתעסקים פה ברמות של תאריכים מדוייקים ואירועים ספציפיים ברמה כירורגית ומביאים לי פה דיבורים במונחים של "בדור הזה" אין מילים.. פשוט לעג לרש. שלא אובן לא נכון.. אני לא כועס חלילה. אני מדבר מתוך חיוך וגיחוך. זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 16:25 |
|
| |
זה לא מנחם ואף קצת מייאש, מזה "בדור הזה"? זה יכול להיות עוד 5 שנים, 10 שנים, 20 או 30 שנה שנה...ממש לא מעודד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 17:02 |
|
| |
נישמע שאין לו מושג מתי זה יקרה. זה אפילו לא כמו להגיד בקרוב , זה בחמישים שנה הקרובות , ממש לא רוצה שיתפסו אותו במילה אהה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 17:06 |
|
| |
אם יורשה לי אנסה להיכנס לרגע לנעליו של כבוד הרב ולנסות להסביר אותו כפי שאני מבין אותו כשאני צופה בו, כשהרב אומר "בדור הזה" הוא לא מתכוון במובן של זמן יענו שזה יכול לקחת עוד 5 10 או 20 שנה, ממש לא, זה ודאי שזה אוטוטו שנה שנתיים גג שלוש, בדור הזה הרב מתכוון למבט שלו לאיך שהוא מסכל על הדור הזה כי המבט של הרב הוא מבט כללי, משיח זו נשמה כללית, הרב מתכוון שסופו של הדור הזה להגאל ולהיות מתוקן ושלם בכל מכל. פשוט לי שזו כוונתו של הרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 17:08 |
|
| |
"אוטוטו שנה שנתיים גג שלוש" מפיך לה' יתברך, הלוואי! 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 17:23 |
|
| |
תלמידי הישיבה לא יחזיקו שנתיים שלוש , נקווה שזה יביא לקיצור משמעותי בזמני הגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2013 17:33 |
|
| |
אמן
שירלי היקרה! הרשי לי לומר לך שבזכותך התחדש לי כעת חידוש נוסף בנושא אחר לגמרי. לא התכוונת כמובן אבל המשפט הבודד הזה שלך האיר לי פתאום להבין קטע חשוב ומרכזי במדרש המדבר על תקופת שלטון גוג הנשיא והגזרות שהוא יגזור על ישראל והפיתרון להם שהמדרש מציע כדי להינצל וכעת בזכותך פתאום הבנתי את תוכניתו של לפיד שר"י להרוס את עולם התורה. אני לא רואה טעם לדבר על זה בשלב כה מוקדם אבל כשיגיע הזמן אני מבטיח לפרוס הכל ותראו כמה יפה היא התמונה, קצת מפחידה אבל עדיין יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 00:19 |
|
| |
לפחות זכיתי אני מקווה שתלמידי הישיבות ינצלו , בעצם אני מקווה שהם יהיו חזקים ובזכותם ננצל
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 04:14 |
|
| |
המייחל ..... אנחנו פה בדיוק בשביל השילוב הקטלני הזה -דברים יפים ומפחידים
קח אותי לדוגמא . . ... והמבין יבין
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2013 07:13 |
|
| |
הבנתי אחויה הבנתי טוב מאוד..  וגם אני צחקתי.. בדיוק כמוך. בסדר אחי האהוב שכנעתני. רק בגללך ורק בגלל שביקשת זאת אעשה מאמץ לפתוח אשכול חדש בנושא ולפרוס את החומר הקיים. למרות ואני מדגיש למרות שזה עדיין מוקדם.
|
|
|
|
|