|
|
| נשלח ב-11/1/2014 19:09 |
|
| |

אני מקווה שאתם שומעים את השיעור של יום שישי בבוקר משום שחידושים מעניינים מאוד הרב מגלה שם חבל לפספס. אין לי את הכח להתחיל לסכם את עיקרי הדברים כל פעם מחדש ולהראות מה הבטיח וכיצד הדברים מתקיימים בשטח, אל תסמכו עליי הכי טוב שתעקבו בעצמכם. אגב זה השיעור הכי אהוב עלי. ככל שהדיבורים יותר אינטימיים כך הם יותר איכותיים ואטרקטיביים משא"כ הדיבורים בכנסים ההמוניים בהם שולט יותר הפוליטקלי-קורקט.
תוקן על ידי המיייחל ב- 11/01/2014 19:09:58
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 14:48 |
|
| |
מה פשר התפנית הזאת?

http://www.tairneri.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/mesermishpatim.pdf
במסרים הקודמים לפני כמה חודשים כשהרב דיבר על איראן הוא התבטא בלשון הרבה יותר חריפה וקשה ממנה הובן ש"הנה! אוטוטו עוד שנייה וחצי הקב"ה הולך להחריב את איראן!" וכעת פתאום נסיגה בתהליך?! עכשיו זה כבר "תלוי" אם איראן תנקוט בצעד התקפי נגד ישראל "רק אז" בורא עולם יתערב?? מה פה פה קורה פה?! 
תוקן על ידי המיייחל ב- 19/01/2014 15:08:05
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 15:05 |
|
| |
אני יודע בדיוק מה קורה פה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל לא הולך להגיד לכם בעת הזו.... אלא אם תבקשו יפה יפה ואז תקבלו תשובה מפורטת ומנומקת בשעות הקטנות של כחצי הלילה. כי מה לעשות שאני עסוק עד למעל הראש-תוך-סוף.
נ.ב: עוד 5 ימים שוב יום שישי ויהיה טוב. טוב מאד אפילו. ניצ'תמע חבר'ה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 14:11 |
|
| |
קושיא
נתון שבעובדה: מצינו (גליון 225) את הרב בן ארצי מוסר: כמו משה רבנו משיח ראשון, אותו אדם במדויק משיח אחרון!
שאלה שבמחלוקת: הכיצד ניתן ליישב שמשיח אחרון הוא בחינת משה רבנו אם לשיטתך מרן הוא גלגול משה רבנו?
יישוב אפשרי: לא מצאתי. סתירה מניה וביה.
המסקנה: הרב בן ארצי איננו בן דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 14:16 |
|
| |
או כמובן לחילופין שמרן איננו גלגול משה.
.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 14:25 |
|
| |
תפסיק לשאול שאלות כשאתה לא באמת מחפש תשובות!
שאלת זאת בעבר עניתי לך אבל לא ניחא לך בתשובה (כאילו שהקפת את כל החומר בנושא) אז עשה לנו טובה ותרד מהעניין. די חפש נושא אחר להציק לו. אם היו אנשים שמעוניינים להגיע לשיעור/ מפגש בנושא משה רבנו הייתי מוכן להשקיע ולפרוס את כל הסוגייא אחת ולתמיד. היות ואין אנשים מה שנשאר זה רק חברותא בינינו, תחשוב על זה ואם תהיה מוכן תודיע לי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 11:52 |
|
| |
נמאס כבר לחקות / לחכות.
למי יש ביצים לשאול 'שאלת רב' באתר של תאיר נרי את השאלה: "מתי הרב מתגלה כמב"ד; והאם כדאי להכין ממ"ד כשזה קורה". ותבקשו שתימר תשובה כתובה בפורום שלנו תהיה אסמכתא, במקום התשובה הטלפונית. ותוסיפו: על החתום - השמיניה של הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:21 |
|
| |
אני יכול לחתום לך מה התשובה האמיתית לשאלה הזאת
הרב בעצמו לא יודע
הוא יודע שזה קרוב אבל מתי בדיוק גם הוא לא יודע בגלל שזה תלוי באוקיי משמיים וההחלטה בידיו של בורא עולם בלבד.
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/01/2014 10:31:47
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 10:19 |
|
| |
המייחל יש עניין שהייתי מעוניין שתבאר אם תוכל. האם יש הסבר למה הרב נותן דגש על עשרת הדיברות יותר משאר תרי"ג מצוות? כמובן שהוא מזכיר את עניין התפילות, איסור על דיבורי חול בשבת ועוד.. אך עדיין זה נראה שמהסר המרכזי הוא עשרת הדיברות. העם היהודי מצווה יותר מאשר עשרת הדיברות שאין להמעיט בחשיבותם (לא כל כל קל לקיים אותם כמו שזה נראה). האם אנחנו צריכים להבין שבתקופה הזו עשרת הדיברות ותיקון המידות יותר חשובים שיעשו ע"י כל עם ישראל מאשר השאר?
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/01/2014 10:30:05
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 10:28 |
|
| |
שאלה יפה אותה שאלתי עוד בתחילת היכרותי את הרב לפני 3 שנים
יש לי תשובה אני מאמין אך היא טיפה ארוכה. בהזדמנות אחרת בל"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 10:58 |
|
| |
לי יש תשובה לי יש תשובה לי יש תשובה תשובה לי יש תשובה לי יש תשובה לי יש תשובה. אני מתנצל בשם מרשי שמרשה לעצמו לדחות מענה לשאלות כה חשובות להזדמנות אחרת ובמקביל מצפה למענה "כאן ועכשיו" [כדאיתא ברישא דפורום] מבורא עולם. עד כאן דברי תוכחה.
הפשט של הדברים לה להבנתי זה ככה: לכל בית סטנדרטי יש שלושה פתחים: דלת כניסה, חלון אוורור וארובה. 1. בזמן בית המקדש הראשון [שהוא כנגד אברהם אבינו שהקים את אוהלה של תורה ובנה אוהל שבו קיבל גרים מ-4 קצוות תבל] נמצאנו שהחטא היה חטא חיצוני של שפיכות דמים, עריות ועבודה זרה. מי שקיבל בשורש את התיקון של החיצוניות זה הדתיים ע"י התורה. כנאמר, יצר הרע נתתי לו תורה-תבלין. משמע שאם יש תבשיל שהוא ההטבה של הבורא והתורה היא תבלין משמע שיצר הרע מצפין בחובו את הטוב הגנוז השמור לצדיקים. נמצאנו שהכניסה לבית של הקב"ה של הדתיים היא דרך הדלת היינו הדת. 2. בזמן בית המקדש השני החטא היה חטא פנימי של שנאת חינם. והוא בחינת יצחק שיצא לשוח בשדה היינו 10 קבין של שיחה ירדו לעולם 9 נטלו נשים. מהו קבין של שיחה? זהו תפילה. נמצאנו שהתיקון זה תפילה וכנגד 10 קבין של שיחה שצריך לתקן יש את עשרת הדיברות. על מי מוטלת החובה לתקן את עשרת הדיברות? יפה אמרתם - על העולם החילוני. זהו בחינת חלון לביתו של הקב"ה. עוד נגלה שהרבה מהחילונים זה נשמות גבוהות מאד שהן יותר גבוהות מהרבה דתיים שאין להן צורך ב'קיום מצוות כדי להיכנס לבית של הקב"ה. 3. הבית השלישי יהיה כלול משתי הבחינות הללו - בית וחלון. וכל היתר יכנסו דרך הארובה - היינו דרך ייסורים ועונשים.
אזל מה הרב מרבה לדבר על עשרת הדיברות? כי זה תיקון הפנימיות שהוא כולל בתוכו גם את החיצוניות. היינו מי שמתוקן בפנימיות אז מניה וביה מתוקן [לפי השכל האלוקי] בחיצוניות. וזה יהיה תפקידו של המשיח להראות לנו כמה טעינו בהבנת הדברים כהוויתם.
מצפה לשם שינוי לתגובות נלהבות ומלאות בפידבק חיובי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 11:22 |
|
| |
תוספות לתופאי.
ועל זה יש להוסיף שמי שאומר 3 פעמים אשרי יושבי ביתך מובטח לו שהוא בן העולם הבא. כי אם מבקש רחמים על כל שלושת סוגי היהודים ומבקש מבורא עולם להכניס לתוך ביתו גם את הדתיים, גם את החילוניים וגם את אלו שצריכים לעבור דרך הארובה [גיהנום] משמע שיש לו רחמנות ומידה כנגד מידה גם מהשמיים ירחמו עליו ויתנו לו את הויזה לעולם הבא (מעניין איך נראית הויזה הזאת ומה מצויר עליה...) יש מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 11:25 |
|
| |
כדי להבין את התוספות יש לקרוא בעמ' הקודם את העיקרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2014 13:47 |
|
| |
יא חביבי יא חלאולאו יא תופאילאולאו...
איזה חידושים איזה הסברים.. פששש... חידושיך מאירים בכזה אור שגורם לי להסתכל על עצמי עכשיו כאילו אני כסומא בארובה  מיותר לציין שאני לא מסכים עם מילה ממה שכתבת. למרות שלא הבנתי אפילו חצי מילה. איך זה הולך ביחד? גם את זה טרם הבינותי.
|
|
|
|
|