|
|
| נשלח ב-11/2/2013 09:24 |
|
| |
שאלתך תלויה במחלוקת הפסוקים והמקובלים האם אומרים סיבוב ישר או סיבוב ישרה
לענייננו: כשאני עורך את המקורות המתאימים לדמותו של הרב יעקב עדס למשיח לעומת המקורות שהולמים את הרב ב"א הכף מכרעת בבירור לטובת הרב עדס. ולכן למרות שאמרתי שישנם סימנים לטובת הרב ב"א עדיין לא חזרתי בי מדעתי שהרב עדס עדיין היה ונשאר המועמד המתאים ביותר. אז למה לא ירדתי מאפשרות הרב ב"א לגמרי? זו שאלה טובה. משום שמקור מאוד חזק, פסוקי המשיח בישעיה י'א, הולמים אותו יותר מאשר את הרב עדס. ושם הרי מדובר בנבואה הכי מרכזית והכי חזקה על דמותו של המשיח, מה שנקרא סוגייא בדוכתא. לערוך את כל המקורות זה מול זה עם כל ההסברים מצריך הרבה עבודת כתיבה והשקעה רצינית, כשחשבון הבנק שלי יתחיל לשמוע מכם בשורות טובות אשקול זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 16:33 |
|
| |
מה יהיה הצד החזק יותר של המשיח? בין אדם לחברו או בין אדם למקום?
לכל אדם (כמעט) צד חזק יותר וצד חלש יותר. בד"כ מה שמאפיין נשמות מצד הגבורה זה חוזק בעבודת בין אדם למקום ונשמות מצד החסד חזקות יותר בצד של בין אדם לחברו. כיצד לדעתכם ייראה משיח בן דוד?
[יש לי הרבה חומר בנושא רק על זה לבד אני יכול למסור שיעור שלם]
תוקן על ידי המיייחל ב- 11/02/2013 16:34:55
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:03 |
|
| |
לפני שנענה (=נהמר) על המשיח אולי כדי שזה יהיה הימור יותר מושכל אפשר לעשות את אותו ניתוח על דמויות מוכרות יותר? למשל, משה רבינו - יותר עבד ה' או יותר אוהב עם ישראל? אפילו כאן קשה לענות, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:05 |
|
| |
לכבוד הרב המייחל שיחי'
לא!!! ממש אל תטרח לענות, כי לא הצגתי שאלה. אמנם עשיתי סימן שאלה, אבל הכוונה לומר בצורה ברורה. זה ממש לא מעניין. ואגב, כשפתחת את האשכול על "למי פונים...." כבר שמחתי שהבנת סוף סוף שאתה מבזבז זמנך לריק. והייתי בטוח שהנה כבר יחזור המיייחל ללמוד תורה כמו שהקב"ה רוצה גמרא רש"י תוס' עם הראשונים ולא לנסות לקלוע כל מיני תחזיות מוזרים יותר ומוזרים פחות. אבל כנראה שפתיחת האשכול היתה רק למשוך עוד קצת תשומת לב. תראה כבוד הרב, אני לא מכיר אותך אישית, אבל נראה לי שבלימוד נורמלי תשיג יותר השגות רוחניות ותגיע ליותר מדרגות מאשר ההתעסקות בכל הדבר הזה. סליחה על השורות, אבל ככה אני מרגיש ואני טיפוס שאוהב לומר את האמת גם אם היא לא הכי נעימה. וכן, גם בחיי היום יום אני מדבר דוגרי ולא רק מאחורי ניק כזה או אחר. ואגב, אנשים אוהבים את זה. אז במטותא, קבל את האמת ממי שאמרה בצורה בוגרת. וד"ל.
תוקן על ידי קפיץנודד ב- 11/02/2013 20:06:35
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:28 |
|
| |
גור לביא שאלה טובה. אבל דומני שהתשובה פשוטה. פשוט שמשה רבנו היה חזק יותר בענייני המקום, קר תורה והשגות רוחניות גבוהות. נכון שהיתה לו ענווה ואהבת ישראל מאין כמוה אבל זה עדיין לא אומר שהצד החזק שלו זה בן אדם לחברו. חוצמזה שאין ללמוד ממקרה משה לדידן משום שאז הקב"ה חיפש את האיש שימלא את תפקיד נותן התורה ועמוד התורה שילמד תורה לכל העם מה שאין כן ביחס למשיח שלא זה התפקיד המיועד לו כי לא תורה חסרה בעם, תורה מונחת וכל הרוצה יבוא וילמד. דוגמא לדבר: "ולא ילמדו עוד איש את רעהו לאמר דעו את ה' כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם"
ולך קפיצי האמת די הופתעתי מדבריך. קצר ולענין: אם כך מה מעשיך כאן? זו משימתך לשכנע אותי לסגור את הפורום?! ולמה זה אתה מכנה אותי בשם "רב" ? מה עשיתי לך?! זה נכון שאני רב עם אנשים אבל לא בפורום.. רק בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:33 |
|
| |
ראשית אתה בעצמך הצרת על כך שאני לא בא הרבה לבקר. ושנית אינו דומה הצצה יומית בפורום מלהשקיע את כל כולך בדברים אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:38 |
|
| |
אם כך נראה שמשיח בן דוד יתרכז בעיקר בבין אדם לחברו, כי לפי מצב הדור,זקוקים לתיקון רב במידות ויחסי אנוש בין אדם לחברו, ויש הרבה על מה לעבוד על זה, ב"ה אכן תורה יש ובשפע מלא ישיבות, אבל במידות יש הרבה מה לתקן, אז אני נוטה לכיון בין אדם לחברו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 20:42 |
|
| |
הוא פשוט יבוא, אתם נסחפים, חברה תרגעו. משיח פשוט יבוא. ההתעסקות בו לא מקרבת אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 21:05 |
|
| |
טעות גוררת טעות שגוררת טעות
קפיצי אנחנו לא פה בשביל לקרב את המשיח. אין לי מושג מאיפה הבאת את האכסיומה הזאת עליה בנית בניינים. גם אם הייתי רוצה להשקיע את כל כולי בפורום לא הייתי יכול מלבד הזמן שאני כן יכול שזה קצת בבוקר בצהריים ובערב, זהו. לו רק היית יודע כמה דברים אני נמנע מלכתוב בגלל השקעת הזמן שזה מצריך ואין לי לא היית מדבר ככה.
בקיצר, באמת שאני לא מבין מה אחד כמוך עושה בפורום, אני בטוח שאתה יודע היכן הדלת ואין צורך להראות לך אותה. לא כעס ולא קפידא ולא שום דבר, אפשר להיפרד כידידים ואפילו להישאר כאלה. בהצלחה בכל אשר תפנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 21:49 |
|
| |
המעגל הולך ונסגר: מבחינתי מתרבים הסימנים שהרב הוא אכן המשיח
אך לפני הכל אני רוצה להדגיש דבר אחד, בין אם אתם מאמינים לי ובין אם לא חשוב שתדעו שאני מאמין באמונה שלימה (ליתר דיוק לא מאמין יודע) שיש לי יכולת לראות דברים שאחרים לא רואים לתוך המציאות ולתוך אנשים.

בניגוד לפעמים קודמות הפעם צפיתי בכנס הערב (נהריה) בקשב רב עם ריכוז גבוה במיוחד והפעלתי את כל החיישים והלויינים הכי רגישים שלי כדי לעמוד על הניאונסים הכי דקים שיש ולצלול כמה שיותר עמוק לתוך נשמתו של כבוד הרב ע"מ להשיג את הודאות הכי גבוהה שאפשר.
מסקנות: ברור לי ברמת גבוהה במיוחד שהרב אכן מאמין שהוא המשיח. ומה לדעתי, האם הוא אכן כזה? סיכוי טוב שכן. מעבר לזה קשה לי לומר. האם יש לו כוחות? יש ועוד איך. הוא רואה דברים רוחנים שומע אותם ויודע נסתרות. אין אפילו צל של ספק בכך. יש לו עוצמה רוחנית מדהימה וטוהר נשמתי מיוחד במינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 21:58 |
|
| |
ידוע מדברי חז"ל בסנהדרין, שאחד מתכונותיו של המשיח זה שהוא "מורח ודאין", דהיינו דן ושופט לפי חושיו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 22:03 |
|
| |
בקשר לחידה
המשיח לכאורה הוא מהמלכות, שהיא כנודע עם נטייה לגבורה, ולכן לכאורה התשובה די פשוטה (כמובן שהיא ממזגת גם את קו החסד)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2013 22:08 |
|
| |
חזק וברוך. אם כבר הזכרת גמ' סנהדרין קבל עוד אחד
"משיח מנחם שמו" אמרו שם. וידוע ופשוט לכל בר-דעת שאין הכוונה לשם ת.ז של המשיח אלא למהותו של המשיח כי שם משמעותו מהות. הוי אומר שמהותו של המשיח היא לנחם את עם ישראל ולהשמיע לו דיבורי עידוד ונחמה. חחחח... היש מישהו בדור הזה שאפילו מתקרב לרמה הזאת של כבוד הרב??
מצחיק אילו לחשוב על זה. כ"כ שקוף כ"כ פשוט.
יפה מאוד ר' הרוש! נגעת בנקודה אמיתית ונכונה. אפשר כמובן להרחיב עליה כיד ה' הטובה עוד ועוד. וזו כמובן נקודה לחובתו של הרב ב"א שכל כולו בין אדם לחברו ופחות למקום. מכאן גם ההסתייגות מהכתרתו כמשיח שאני משאיר לעצמי.
תוקן על ידי המיייחל ב- 11/02/2013 22:11:28
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 19:17 |
|
| |
שימו נא לב לכמה נקודות
מיסודות סוגיית הגאולה והתגלות המשיח היה החיבור הבלתי ניתן לניתוק בין ניסוי גרעיני בצ' קוריאה להתגלות המשיח. כעת שימו לב כיצד שני העניינים הלכאורה בכלל לא קשורים זה לזה קמו והרימו ראש בדיוק באותם ימים! מחד דיבוריו של הרב ב"א שעלו מדריגה בשבועות האחרונים עד כדי הכרזה כמעט חד-משמעית "אני המשיח" שחוץ ממנה הוא כבר אמר הכל וזה המשפט האחרון שנשאר לו לומר. ומאידך רואים כיצד הסיפור הגרעיני הקוריאני עבר לקידמת הבמה עם הבטחות מפורשות שזו רק ההתחלה וההמשך צפוי להיות הרבה יותר מרתק.
איך יתכן ששתי הזירות הללו התחילו לרקוד בו זמנית כזוג רקדני טנגו לקול החליל המתנגן לו באיזה פורום נידח והזוי המתעקש לדעת את מהלכי הגאולה ושלביה. כלום מקרה הוא?! ואלה לא הזירות היחידות כי גם הזירה הסורית-איראנית בדרך כמובטח באשכולות אחרים שהם קשורים לשלב ההתגלות הראשונה של המשיח.
נקודה נוספת אני חוזר מההודעה הקודמת בה אמרתי שמשיח אמור להיות יותר מצד הדין. היום ראיתי חידוש באחד מספרי הקבלה על-פיו יוצא שמשיח הוא ג"כ מצד הבל כמו משה בשעתו שהיה גלגול הבל כידוע. בקיצור בלי הרבה דיבורם מיותרים של סחור סחור - הרב ב"א אמור להיות מתאים לתפקיד משיח בן-דוד.
נקודה נוספת ההתגלות אמורה להיות בגליל ולפי המפרשים על הזוהר הכוונה לטבריה. אני מהמר על קבר ר' מאיר בעה"נ. ואם זה לא יהיה בטבריה אז קבר רשב"י.
כמו"כ תתקיים כאן הבטחה נוספת לפיה ההתגלות תהיה בפני תלמידים/חסידים ולא יקרה בה שום דבר דבר ניסי אלא הכל טבעי ונורמלי ושום דבר על-טבעי לא יחול. בסה"כ הצהרה בפני אנשים ומצלמות ש"אני המשיח וה' שלח אותי לגאול אתכם וכו' וכו' "
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 19:32 |
|
| |
זה ממש לא מקרה, כמה שהסיפור הקוריאני-סורי יתגלגל, כך נראה קרוב מועד התגלותו של מב"ד בע"ה
|
|
|
|
|