|
|
| נשלח ב-4/10/2014 20:24 |
|
| |
איפה הבנת מדבריי שהרב כן יודע?? הרב בפירוש לא יודע משום שהקב"ה לא מגלה זאת לאף אחד! אפילו לא למשיח עצמו. ואעפ"כ זה לא עומד בסתירה ליכולת של הרב לדעת האם זה יקרה בשנה זאת או לא.
לגבי שאלתך הנחת הנחה בנית עליה בניין ושאלת שאלה. יפה מאוד. אבל זה לא עובד כך ידידי. אין פה לא קושיא ולא כלום.
תוקן על ידי המיייחל ב- 05/10/2014 08:09:52
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 18:45 |
|
| |
לפי הבנתי הרב תולה את ההמלכה בעליית יהודי הגולה לארץ, אמר משפט בסגנון 'יתן להם עוד קצת זמן'..אז אני מאוד מקווה שזה יקרה השנה. דבר נוסף בקשר לאור הגנוז זאת פעם ראשונה כמדומני שהרב אומר שהאור הגנוז מולבש עליו, לאחר שבפעם אחרת הזכיר את האור הגנוז בקשר להמלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 18:53 |
|
| |
שלום לכל הבאי הפורום במיוחד למייחל העושה עבודה נהדרת תבוא עליך ברכה מן השמים. קודם כל גמר חתימה טובה והשם ימלא כל משאלות ליבכם לטובה וליברכה
מקווה שזה יהיה השנה הזאת כי כל הסימנים נימצאים פה רק מי שעיוור לא רואה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 19:22 |
|
| |
אני לא יודע מה איתכם אבל אני עדיין מוטרד מהמינוס.
לא, לא המינוס בבנק, המינוס שבשלטון... [למינים ולמלשינים...].
מחכה לראות מתי יבוא סופם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2014 22:26 |
|
| |
תודה על התגובות חברים, אוהב אתכם אחד אחד!
שיר הגאולה מסכים עם כל מילה שאמרת! גם אני זוכר את המשפט שציטטת אם כי אני לא מאמין שפירושו הוא שהקב"ה מעכב את המלכת המשיח בגלל יהודי הגולה. ממש לא. ואכן כן, חידוש גדול חידש לנו הרב על האור הגנוז שמולבש עליו. מחזק אותי עוד יותר להתאמץ להגיע אליו בשבוע הבא בחוה"מ לזכות להקביל את פני המשיח.
ר' צבי היקר תודה על הברכות אחי היקר כל המברך מתברך ויהי רצון שנזכה לראותך במהרה איתנו כאן בארץ.
תופון אחי היקר.. גם אני הייתי כמוך עד לא מזמן אבל בזכות המשיח והניסיון העקבי לדבוק בו ובדרכו אני מרגיש כיצד אט אט אני נגמל ב"ה מההתעסקות ברוע וברשעים ומשתדל להתמקד בטוב. המשיח מלמד אותנו אמונה גם בתחום הזה - לא לדאוג על שלטונם של הרשעים! ברגע שיומלך המשיח הוא כבר יסדר את העניין הזה. בא נשאיר קצת דאגות גם לקב"ה ולמשיח עבדו ולא נעמיס הכל על כתפינו הצנומות. בקיצר, אל תדאג אחי גם העניין הזה יבוא על מקומו בשלום. בא נתמקד בשמחה העצומה שיש בימים הקדושים האלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 08:59 |
|
| |
לגבי האור הגנוז המולבש על המשיח
ההבנה הפשוטה בדברים היא שזה משהו חדש שהרב זכה לו מדרגה שעוד לא היתה לו לפני כן.
אני יודע דבר אחד לגבי האור הגנוז, באמצעותו רואים מסוף העולם ועד סופו. זה מופיע בחז"ל וכל בר-בי-רב מכיר זאת.
נשאלת א"כ השאלה: מה התחדש אצל הרב שעוד לא היה לו עד עכשיו? הרי תמיד (לפחות בשנים האחרונות) הרב ידע להסתכל מסוף העולם ועד סופו ולראות מה קורה ומה יקרה ולראות לתוך ליבם של האנשים.. אז מה החידוש כעת? 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 09:44 |
|
| |
נראה לי שהחידוש הוא בשידרוג יכולות המשיח לעבוד ולפעול להגן ולשמור על ארץ הקודש ולכן מה שאני מבינה מכל זה זה דבר פשוט, יש כאן עליית שלב בדרך להמלכה. ישנה גם התייחסות של הרב לאור הגנוז בעלון פרשת שופטים :
"שהאור הגנוז יצא בזכות האחדות של הדתיים והלא דתיים בארץ ישראל, קיום עשרת הדיברות, ובקשה מבורא עולם שימליך את מלך המשיח!
ירד האור הגנוז משמיים, יצא ויכריז על המלכת מלך המשיח! זה לא הזוי, העולם לא מודרני - אין חדש תחת השמש!"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 09:59 |
|
| |
שוב משמע מדבריו של הרב שהשנה לא תהיה המלכת המשיח
הרב דיבר הבוקר על שנה טובה מוצלחת ומבורכת שתהיה ליהודים במדינת ישראל כאשר מכל הדיבורים האלה משתמע איך לומר... ש"זה עדיין לא זה". שוב, לא רמז חד משמעית אבל כך משמע. לדידי בכל אופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2014 15:40 |
|
| |
נאלצת להסכים והלוואי ואנחנו טועים, הרב דיבר על כך שהשנה יהיה גוג ומגוג לגויים עם כל הבלאגן שדאעש ושאר מרעין בישין עושים, אז אני מניחה שעל רקע הדברים באיזה שהוא שלב משיח יומלך כדי לעשות סדר בעולם וזה גם מסתדר עם מוצאי שביעית. הלוואי ואני טועה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2014 19:33 |
|
| |
חח..אתם לא תאמינו לי בשבוע האחרון חלמתי פעמיים על הרב..
|
|
|
|
|