|
|
| נשלח ב-21/4/2015 09:20 |
|
| |
ר' דב מה חדש בגיזרת הרב? היית לאחרונה אצל הרב שמעת משהו חדש? עדכן אותנו בבקשה אם יש משהו משעמם קצת בינתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2015 15:56 |
|
| |
הייתי בראש חודש בשחרית אצל הרב , אני מתעתד להיות בשחרית ביום העצמאות אצל הרב וגם למחרת ביום שישי. בינתיים אין לי משהוא חדש , כשיהיה אני אכתוב בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2015 16:03 |
|
| |
אשריך על המסירות וההתמדה הלוואי עליי
אם היה לי רכב הייתי מגיע בכיף אבל מה לעשות אין זכות גדולה להתפלל שחרית אצל הרב ביום העצמאות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2015 20:22 |
|
| |
לגבי מה שהרב אמר שכל 7 אלף שנה העולם נחרב, תמיד היו אומרים לנו שאנחנו העולם האחרון. נשמע מדברי הרב שאנחנו לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2015 21:58 |
|
| |
לא יודע מה להגיד לך זה נושא עמוק וקשה לדבר בו למרות שרבנו הרמח"ל כבר דיבר גם בזה וכתבנו על זה לפני הרבה זמן גם כאן. בכל אופן אני לא רואה טעם להתעסק בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 18:10 |
|
| |
תיקון קל לגבי הלל ביום העצמאות , הרב הקריא היום את תקנת הרבנות להלל ביום העצמאות , והתקנה היתה לומר הלל ללא ברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 20:45 |
|
| |
בהחלט כן כך עשינו
גמני שמתי לב לכך שהרב מתבטל לרבנות הראשית בעניינים האלה הרב כנראה יודע שמשמיים מדריכים אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2015 22:16 |
|
| |
מסר חזק צלול וברור מאוד השבוע! עונג אמיתי לקרוא אותו

שתי שאלת למי שיודע לענות 1. מדוע הרב אומר/כותב "צבא הגנה לישראל" ולא מסתפק בקיצור צה"ל? 2. מדוע במקום להשתמש במילים 'גבר אשה' הוא משתמש במילים 'בחור בחורה' קצת מביך למען האמת. אם אין איזשהו עומק נסתר בדבר מדוע אף אחד לא טורח לתקן אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2015 15:55 |
|
| |

מעניין מי הם אותם רבנים. אני בכל אופן לא שמעתי על משהו מיוחד. כך או כך אני לא רואה בזה מעליותא מיוחדת הרי גם ככה אותם רבנים לא ממש יודעים מה זה משיח ומה זה גאולה. אשמח אם מישהו יאיר את עיניי מה הרבותא בכל הסיפור הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2015 00:41 |
|
| |
שלום לכולכם!
בנוגע לשאלה שהמייחל שאל לפני האחרונה - נראה לי שהרב בן-ארצי אומר את השם המלא של צ.ה.ל. כדי להדגיש את תפקידו ופארו, ולכבדו.
בנוגע ל"בחור/ה," זה מזכיר לי את הכרובים שהיו כילדים... אולי קשור לזה...
כל טוב ובשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2015 08:45 |
|
| |
על התרוץ הראשון מודה שגם אני חשבתי עליו. על השני נשמע מעניין אך הכרובים על הארון היו תינוק ותינוקת או ליתר דיוק ילד וילדה מה שקצת קשה להלביש על בחור ובחורה אבל עדיין נשמע מעניין ואני נוטה יותר לקבל את ההסבר מאשר להישאר בלי.
תודה חני נשמח לשמוע ממך לעתים קרובות יותר 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2015 09:40 |
|
| |
ר' דב שאלה לי אליך בבקשה
מדוע בכנסים של הרב רואים מדי פעם אנשים מן המושב עצמו (תלמים) עומדים בין הקהל ומחכים להחליף כמה מילים עם הרב כמו שאר אנשי המקום כאילו שאין הם שכנים של הרב ולא יכולים לראות אותו כל יום. תופעה מוזרה בעיניי שהייתי שמח לשמוע לה הסבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2015 10:15 |
|
| |
בדרך כלל אנשי תלמים בגלל קרבתם לרב הם מרשים לעצמם לזרוק לרב כמה מילים ביציאה מהתפילה , כי זו ההזדמנות שלהם לדבר עם הרב , ולפעמים הם שואלים על השיעור של יום שישי , זה צורת הדיבור שלהם עם הרב , כי אין להם את האפשרות להיכנס לרב ל 5 דקות , דוקא בגלל שהם קרובים ושכנים לרב הסדר אצלם שונה מאחרים , הם מדברים עם הרב בזמנים שיוצא מהתפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2015 23:06 |
|
| |
שיעור חזק ביותר אמש בנס-ציונה

בד"כ כאשר ישנם שני כנסים בשבוע הכנס הראשון יוצא מוצלח יותר מבחינת רמת השיעור ואיכות הדיבור בו הפעם זה היה שונה, הכנס השני בנס-ציונה יצא מוצלח יותר והדיבור בו היה שונה מהרגיל בעוצמתו ומפורט במיוחד! הרב אמר דברים שלא זכור לי ששמעתי אותם בפעמים קודמות, פשוט מדהים! דיבר כמעט בלי הפסקה ולכל אורך השיעור על מה שיהיה בקרוב לאחר המלכת המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 09:10 |
|
| |
שיעור עצבני משהו הבוקר 'עצבני' אצל הרב = טונים גבוהים יענו ("כמה סתומים יכולים אנשים להיות כמה?!") שוב הקדיש הרב הרבה דיבורים וזמן אוויר על מה שהולך להיות בקרוב לאחר המלכת המשיח וכמה טוב שהולך להיות פה בארץ עם הזמן הרב מפרט יותר ויותר ומזכיר פרטים שלא הזכיר בעבר.
|
|
|
|
|