|
|
| נשלח ב-7/7/2015 09:09 |
|
| |

ר' דב שאלה לי על המשפט העוצמתי הזה של הרב
על נבואת משה רבנו מעיד הקב"ה פֶּה אֶל פֶּה אֲדַבֶּר בּוֹ וּמַרְאֶה וְלֹא בְחִידֹת וּתְמֻנַת ה' יַבִּיט מה שנקרא אספקלריא המאירה.
בעבר התבטא הרב כמה פעמים על השגתו ואמר כלפי אלה המפקפקים בו שהדיבורים על הבלאגן במצרים מתמהמהים וההבטחה על סכר אסואן לא נראית באופק וכו' הגיב הרב ואמר שצריכים להבין איך נבואה עובדת, לא כל דבר אומרים במפורש אלא זה חידות וצריך לדעת לפענח אותם נכון, ואם אני זוכר טוב אף הביא דוגמא על עץ ופתאום באה רוח ועוקרתו על פניו ושכל זה משל וצריך לתרגם למה התכוונו מלמעלה וכו'
נמצא א"כ שכן יש כאן חידות ולא תמיד דיבורים מפורשים, אז איך מסתדרים הדברים עם הנאמר על משה רבנו?
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/07/2015 14:48:58
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2015 14:26 |
|
| |
אני לא רואה שום סתירה בין הדברים. יש לחלק בין הדיבור של בורא עולם לנביא , לבין שהנביא מוריד זאת לעם ישראל. הרב מוריד את הנבואות בחידות , לא שהרב מקבל את הנבואה בחידות. והכוונה לרב יש מידע מפורט על כל דבר , אבל הרב גם מודרך מה ואיך לומר לעם ישראל. לכן ישנם שאלות שהרב יכול לומר אסור לי לענות , או כך אומרים , כך אומרים זה גם אומרים מה לומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2015 15:34 |
|
| |
ואני לא רואה שום יישוב בדבריך
באותו דיבור הרב הסביר מדוע נבואות מסויימות מתמהמהות להתגשם משום שלא נתגלו לו דברים מפורשים אלא "קודים" שהיה צריך לפענח אותם!
אז מה אתה בא לומר לנו כאן
אפשר לומר לא יודע לא חייבים לאנוס פיל להיכנס לחור של מחט
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2015 17:44 |
|
| |
"אין לי סבלנות כבר לעבוד בסתר" זה המשפט שהקיץ אותך אני מבין.
אני זוכר בזמנו כשראינו את זה בשידור חי בשישי בבוקר התלבטתי האם הרב מתכוון על עצמו או כביכול על הקב"ה. לא זכור לי שהכרעתי לכאן או לכאן.
לא שאנחנו צריכים את האמירות המפורשות האלה של ב'רחל בתך הקטנה' שהרי הכל ברור ומובן מאליו לכל מי שצופה ברב ולא חרש שוטה וקטן אבל כן זה בהחלט מרענן מדי פעם לשמוע זאת.
ברוך שובך אחינו ויהי רצון שמכאן ואילך נזכה לשמוע גם אותך.. :))
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 08:37 |
|
| |
ר' דב עדכונים מאחורי הקלעים בבקשה..

הרב אמר שלא תהיה חתימה על הסכם בשיחות הגרעין בין איראן למעצמות כמו"כ הדגיש מאוד מאוד את העניין שהלחימה בסוריה היא זו שמגנה על מדינת ישראל ובכך שהם נלחמים ביניהם ומחסלים אחד את השני הם מגנים על ארץ ישראל כי אלמלא המלחמה ביניהם הם ודאי היו נלחמים בנו ואז ה' ישמור מה היה קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 11:17 |
|
| |
הרב אמר לי היום בפגישה שהסיפור עם הרב בצפת זה ס"א שבורא עולם עשה שידביק איתו את כל הטומאה ויתפוצץ ביחד עם כולם, הרב גם אמר לי שאלו שנפלו בגללו זה משמיים שכנראה היו להם כל מיני חטאים ועל ידי זה שנפלו איתו זה התיקון שלהם, כשיצאתי הרב אמר לי - זה הכי בסדר.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/07/2015 12:33:10
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 13:04 |
|
| |
תודה רבה ר' דב ויישר כח על העדכון חזק וברוך על החידוש!
נ.ב אני מבין שלא יצא לך לדבר עם אמיר אגב התרשמתי שהיו הרבה אנשים, ישנו סיכוי מסויים שבשבוע הבא יהיה לי טרמפ להגיע אבל אני חושש שבגלל כמות האנשים אין מצב שנצליח להשתחל לרשימה.. מה אתה מציע?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 13:31 |
|
| |
להרשימה היתה רק של 14 איש ולא יותר , וגם הרב מקבל בקיץ יותר מ 15 , אפשר לבוא מוקדם יותר. אין לי מתי לדבר עם אמיר ביום שישי , כי מיד אחרי השיעור הדרכים נפרדות כי יש ללכת מיד ללשכה .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 13:43 |
|
| |
14 איש ולא יותר?? וואוו, די מפתיע ביחס לכמות האנשים שנראו אחרי השיעור. כן אני יודע שמאפשרים עד 20 איש אבל למוד לקח ולמוד המתנה מעצבנת אני וזוכר טוב מאוד כמה קשה להמתין שעתיים ושלוש, אני רוצה להיות מהראשונים אבל קצת קשה כאשר אתה מסרב לעשות לנו טובה ולהכניס אותנו אחריך ברשימה.
לגבי אמיר, לא מסכים איתך, עדיין אפשר להחליף איתו כמה מילים תוך כדי שהרב חולף על פני המתפללים לפני שהוא בכלל יוצא מבהכ"נ אבל אם קשה לך אז בסדר אין צורך אני כבר אטפל בו בפעם הקרובה שאגיע בע"ה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/07/2015 13:43:50
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2015 13:56 |
|
| |
אם היית יודע כמה אנשים מבקשים ממני לרשום אותם אחרי היית מבין למה אני לא יכול .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2015 21:26 |
|
| |
שמתם לב עם מה פתח כבוד הרב את השיעור של שישי בבוקר?
עם ההדגשה על אלה שכל הזמן שואלים אותו "מתי כבוד הרב מתי כבר?!" כלומר אלה שכל הזמן שואלים אותו מתי כבר יומלך המשיח
ומה אמר הרב.. "מתי זה ההיפך מחיים"
כלומר במילה מתי יש מת - כלומר מי שעוסק במתי עוסק במוות במקום לעסוק בחיים שזה תיקון המידות וקיום עשרת הדברות שזו התכלית של האדם וזו ההכנה הטובה ביותר לימות-משיח. ואין לי ספק שכאשר הרב שואל בשמיים "נו מתי בכל זאת?" התשובה המרכזית שהוא מקבל היא שבמקום לעסוק בשאלת המתי על עם ישראל לדאוג לקיים את עשרת הדברות ולתקן את מידותיו. זה המתי הכי טוב שיכול להיות.
וכל מי שיתבונן בזה יראה כמה זה אמת לאמיתה, שבעוד אנחנו שואלים את השמיים "נו מתי כבר?" בשמיים עונים לנו "נו מתי כבר תתקנו את מידותיכם!"
תוקן על ידי המיייחל ב- 11/07/2015 21:26:07
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2015 08:18 |
|
| |
יש איזה הדלפה משיעור הנשים אמש?
סתם סקרנות של שיעמום
|
|