|
|
| נשלח ב-9/4/2013 10:00 |
|
| |
אם הוא המשיח אז מיהו אליהו הנביא שמכין את העם לגאולה ומחזיר היהודים בתשובה לפני בואו של המשיח? אתה מעלה על דעתך שיקום עוד מישהו כדוגמת הרב ב"א ויכין אותנו לגאולה ולמשיח כהכנה לשלטון עדי עד של המשיח?
גם לוגית גם מנטלית וגם רגשית קשה לי עם זאת מאוד!
אין ספק שימים קרובים ביותר יגידו מי מאיתנו צדק, אם בכלל, אבל לי תפור תפקיד הנביא שמכין את העם לגאולה ולמשיח על הרב בן ארצי. ואין מחלוקת שחייב להיות אדם כזה שהוא לא המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 10:02 |
|
| |
אם הרב ב"א הוא המשיח אז מי הוא אליהו הנביא אם אנו כ"כ קרובים לשעת השין?
אם הוא המשיח אז מיהו אליהו הנביא שמכין את העם לגאולה ומחזיר היהודים בתשובה לפני בואו של המשיח?
אתה מעלה על דעתך שיקום עוד מישהו כדוגמת הרב ב"א ויכין אותנו לגאולה ולמשיח כהכנה לשלטון עדי עד של המשיח?
גם לוגית גם מנטלית וגם רגשית קשה לי עם זאת מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 10:11 |
|
| |
האמן לי אחי שאני מבין טוב מאוד את הקושי שלך
אדרבה, אלמלא הידע שלי (כך אני מאמין) מיהו אליהו הנביא באמת היה מסתבר לומר כמוך. שהרב ב"א הוא אליהו המכין את העם לתשובה לפני בא יום ה' וכו'. אבל לאחר שאני כבר יודע (או לפחות מאמין) מיהו אליהו הנביא שהוא אגב גדול בתורה ומפוסקי הדור אני יודע שזה לא חייב להתנגש. ביאתו של אליהו לא כלומר התגלותו לא צפויה עכשיו אלא בהתגלויות המאוחרות יותר של המשיח שזה באמת לא יום ה' הגדול והנורא וכו' שזה יוצא עוד כמה שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 21:52 |
|
| |
המייחל עם כל ההערכה שיש לי כלפיך ויש כבוד אבל נראה לי שבנושא של ר' ב.א. קצת נסחפת כתוב על מלך המשיח ונשא וגבה מאד =אדם שמלך המשיח גדול יותר אפילו מאדם הראשון בחכמה הווא אומר שהוא נבחר גם ללמד את הבחינה של תורה חדשה מאיתי תצא=תורתו של משיח לכל עם ישראל ועוד כותב הרמב"ם הקד' שהוא גאון עצום בתורה ', מכאן זיל גמור וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2013 23:07 |
|
| |
נו באמת..  ואת לתומך בטח חשבת שציטוטייך נעלמו מעיניי נכון?
אני יכול לענות לך ישירות קצר ולעניין אבל בכל זאת ארחיב טיפה. גישתך בקושייא זאת מייצגת את רוב האנשים כולל רבנים וחכמים שלא מצליחים להקיף את כל החומר הקיים בסוגיית המשיח והגאולה אלא תופסים רק חלק ממנה מה שגורם להם להבנה מאוד חלקית ולקויה ולפרספקטיבה מצומצמת על כל הנושא.
לא אעיד על עצמי אבל כשאני אומר משהו מביע דעה או קובע עמדה אני מביא בחשבון את מכלול המקורות ובעיקר את ההבנה העמוקה שלהם לה זיכני הקב"ה ואין לי מושג למה. הייתי מוסיף ואומר שבמובן מסויים יש בי מן הדימיון לרב ב"א, כמו שלו יש יכולות מיוחדות והשגות רוחניות לא רגילות והוא מודע להן ובאמצעותם רואה דברים שאחרים לא רואים ואין הוא זקוק לקבל אישור על כוחותיו הסגוליים כך גם אני לא זקוק לקבל אישור מאחרים על ההבנה המיוחדת שה' נתן לי באמצעותה אני מבין הרבה מעבר לסוגיית אחרית-הימים רק שאני לא מדבר על זה כאן כי אין זה מענייני הפורום. אני משתדל לא לגלוש למרות שאנו באינטרנט.
לגופו של עניין - המדרגות הגבוהות בהם זוכה המשיח לא מופיעות אצלו בתחילת הדרך כי אם בהמשך בהתגלויות הבאות. כל התגלות הוא עולה בדרגה ומקבל לפניה חלקים רוחניים של נשמה חיה ויחידה וכו'. אבל בתחילת דרכו בתחילת הגאולה הוא נקרא "עני ורוכב על חמור" עני - כלומר עני מכוחות ויכולת להושיע את ישראל ולשנות את המציאות כי הכל אבל הכל כולל הוא בעצמו תלוי במעשיהם של ישראל וכשאין רמה רוחנית גבוהה בעם הוא נמצא איתו אי שם למטה ולכן הוא נקרא צמח "את צמח עבדך מהרה תצמיח" כמו שצמח לא צומח ביום אחד אלא כל פעם קצת כך גם המשיח. הכל בכפוף לרמה של העם. ויש עוד מלא מה לומר פה ואפשר למסור על זה שיעור שלם אך מה שעלייך לדעת הוא שהאמיני לי שכאשר אני אומר משהו הבאתי בחשבון את כל הכתובים והמקורות שאתם מכירים. ואני יודע גם מה לסנן החוצה ומה לא. אין זאת אומרת שאני לא יכול לטעות ודאי שכן, אבל לא בדברים הגדולים אלא רק בפרטים הקטנים.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/04/2013 23:08:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2013 22:50 |
|
| |
הייתי בכנס ב"ה שמעתי ראיתי התחזקתי וגם נהינתי
לאחר מכן כשכולם ליוו את הרב החוצה וכל אחד נדחף עם בקשת הברכה שלו עמדתי בצד ודיברתי עם חגיי הצלם זה שמלווה את הרב עם המצלמה, בחור צדיק ומתוק שחבל על הזמן, הכרתי אותו כבר שנה שעברה במאי 2012 בכנס האחרון של הרב בעיר ואז אמרתי לו שהרב הוא גלגול עמוס הנביא, הופתעתי לראות שאיך שהוא ראה אותי הוא מיד זכר אותי מאז ואפילו את מה שאמרתי לו על הרב, רק שהפעם עידכנתי אותו שכבוד הרב כנראה לא עמוס הנביא אלא המשיח בעצמו כך לפי כל הסימנים. רגע לפני שהרב יצא מהבניין ונכנס לרכב עוד הספקתי להתייצב מולו ובניגוד לכל מבקשי הברכות למינהם אמרתי לו בזה"ל: ואני הקטן רוצה לברך את הרב שיתגלה במהרה בחודשים הקרובים כי אנחנו יודעים שהרב הוא המשיח ויש לנו את כל ההוכחות לכך. הרב חייך ונראה מופתע מאוד מהדברים, הרים את עיניו ונעץ בי מבט חייך ואמר "אמן אמן" והמשיך הלאה. זהו, רק רציתי לשתף אתכם בחוויה.

תוקן על ידי המיייחל ב- 10/04/2013 22:52:10
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 14:23 |
|
| |
זכית המייחל זכית!!!!
עם זאת, לעניות דעתי, משום שהרב ניר בן-ארצי הינו עניו ועדין נפש קשה לי, באופן אישי, להתרגש יתר על המידה מתגובתו.
ובכל זאת, שיחקת אותה !
נ.ב: מה בנוגע לשיעור ? ימי חול המועד כבר עברו והעראק הגנוז כבר נמכר לגוי וחזר להיות ברשותי!
יאללה להרים הפקה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 15:18 |
|
| |
מחילה אם הובנתי לא נכון אך לא התכוונתי לומר שהוא כאילו הסכים עם מה שאמרתי! בסה"כ תיארתי את מה שקרה זה הכל.
לגבי שיעור לא יודע מה אני אגיד לך. אין מצלמה אין אנשים אין בריאות במיטבה בקיצור אלו דברים שאין להם שיעור.
אם תדאג לארגן מצלמה ומספיק אנשים אשקול בחיוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 15:28 |
|
| |
מה ?!?
בריאות לא במיטבה ?!? 
איך יכול להיות ?!? למזכה הרבים ?!?
צדיק ! תביא ת'ראש לפה !
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב משֶׁה וְאַהֲרן דָּוִד וּשְׁלמה הוּא יְבָרֵךְ אֶת הַחוֹלֶה המייחל בן שרה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִמָלֵּא רַחֲמִים עָלָיו לְהַחֲלִימוֹ וּלְרַפְּאֹתוֹ וּלְהַחֲזִיקוֹ וּלְהַחֲיוֹתוֹ, וְיִשְׁלַח לוֹ מְהֵרָה רְפוּאָה שְׁלֵמָה מִן הַשָּׁמַיִם לְרַמַ"ח אֵבָרָיו וּשְׁסָ"ה גִּידָיו בְּתוֹךְ שְׁאָר חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל, רְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ וּרְפוּאַת הַגּוּף , הַשְׁתָּא בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב. וְנאמַר אָמֵן:
תוקן על ידי danmash ב- 11/04/2013 15:34:10
מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 15:42 |
|
| |
תודה אחינו כבר מרגיש יותר טוב
אבל נו באמת.. נראה לך שבגלל שהבריאות לא במיטבה לא נקיים שיעור?! הרי אם הייתי בקו הבריאות לא הייתי פה אתכם אלא מתאמן בהטלת כידונים לקראת האולימפידה..דווקא בגלל מצבי אני תקוע פה אתכם.. אהה.. אהה.. חשבת על זה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 17:20 |
|
| |
אחי . . לא ירדת לסוף רוח הנבואה שלי
הלא הוספתי בסיפא
מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ. זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2013 17:34 |
|
| |
המייחל, נראה לך שאם באמת הרב בן ארצי הוא המשיח, האם כל הציבור בעיקר החרדי האשכנזי יסכים לקבל אותו? או החבדניקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2013 18:06 |
|
| |
בהתחלה ודאי שרוב עם ישראל לא יקבל אותו, אין פה שאלה בכלל. אבל מההתגלות השנייה ואילך כאשר כבר יהיו לו כוחות רוחניים גדולים יותר והוא יוכל לשנות דברים ולהכתיב מציאות בגזירת פיו לא רק בעם ישראל יקבלו אותו אלא כתוב בזוהר שבכל העולם הוא יתפרסם ובכל מקום ישמעו עליו. בהתחלה הוא כמובן יהווה איום עליהם וינסו לתפוס אותו ולפגוע בו אבל הרעיון מובן. כל זה מדובר מההתגלות השנייה ואילך שאם הכל ילך כשורה צפויה להיות לקראת תשרי-חשון תשע"ה. בתנאי שלא יהיו עיכובים נוספים.
|
|
|
|
|