|
|
| נשלח ב-9/9/2015 00:10 |
|
| |
בסדר גמור הורדתי ושמעתי. חזק מאוד. תודה רבה אנסה בהמשך להעלות את זה כאן לטובת כולם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 07:22 |
|
| |
אני מביא עוד גירסא , שיתכן ור חיים לא התכוון עד ראש השנה , רק ביקש לבוא עד ראש השנה כי משיח צריך להגיע , ואותה אשה פירשה שמשיח יגיע עד ראש השנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 07:30 |
|
| |
מסכים, יתכן בהחלט שכך הבינה האשה ולא שהרב אמר זאת במפורש מה גם שזה יתנגש עם אמירה אחרת של ר' חיים שאמר עד סוכות מקסימום הושענא-רבא משיח פה. הנה השיחה של אותה גברת, חברה של אישתו של הרב קצין עליו ציווה ר' חיים לעלות
הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/09/2015 07:33:09
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 07:40 |
|
| |
מהשיחה הזאת רואים כמה אנשים לא מבינים את המציאות של הגעת המשיח, הם לא מבינים שמי שלא יעלה לפני ההמלכה יעלה בביזיונות קשים, אין לי מושג איך אותו רב זכה לכך שר' חיים קרא לו לעלות ועלה בכבוד, אפילו האשה שמספרת את זה לא מבינה בכלל את המשמעות של העניין.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/09/2015 07:44:16
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 07:49 |
|
| |
יפה אמרת אכן ניכר שהדוברת ממש לא מבינה מה היא שחה אבל מה לנו כי נלין עליה שהרי היא והחברה בה היא חיה הם תוצר של ההשקפה החרדית הקלאסית שלא מבעיא שאין להם שום קשר למשיח וגאולה אלא אפילו ארץ ישראל אדמת הקודש!! לא תופסת מקום בתמונת עולמם. מבחינתם אתה יכול לגור בכל מקום בעולם שרק תבחר לך העיקר ש"תשמור תורה ומצוות" פאתטים זה לא מילה.
לכן אני מבחינתי מתעלם מהם ואלמלא שאתה הבאת אותם אני לא הייתי מתייחס אליהם אפילו שמדובר במשיח וגאולה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 08:25 |
|
| |
להערכתי והבנתי זה יקרה בין כיפור לסוכות
הקב"ה רוצה שעם ישראל יעבור את ר"ה עשי"ת וכיפור כדי שיעשו תשובה ויטהרו ואז ורק אז ימליך את מלך המשיח וכך ניכנס לסוכות שהוא גם חג הגאולה כמופיע במקורות בהקשר של גוג ומגוג וכו' ולא רק אלא גם בגמ' ריש ע"ז מצווה קלה יש לי וסוכה שמה וכו'.
בקיצור בין כיפור לסוכות - המלכת המשיח
זו דעתי והבנתי את תמונת המצב והנהגת שמים בעת הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 10:42 |
|
| |
יש סיכוי למה שאתה אומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 11:41 |
|
| |
אז היום כבר לא יהיה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 12:30 |
|
| |
אשר יגורתי בא לי
מה נענה על זה ר' דב.. אם ההמלכה לפני סוכות איך יתכן קיום המעמד כמדי שנה כאילו עולם כמנהגו נוהג? זה לא נראה טובבב..

|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 18:27 |
|
| |
האירועים ימשכו כרגיל עד להמלכה בפועל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 19:54 |
|
| |
לא צריך להתאכזב , כי אנו ממש קרובים עד ראש חודש חשון זה ודאי זה מה שכתבתי למישהו בהודעה . לדעתי ההמלכה לא תהיה בין החגים כי הרב אמר שיהיה שבועיים בלגן לכן נראה לי שאם לא לפני ראש השנה ההמלכה תהיה אחרי שמחת תורה ולכן אני אומר לאנשים עד ראש חודש חשון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 21:45 |
|
| |
הואיל ואדחי אדחי...
זה מדהים איך כל פעם שיש עיכוב אז מוצאים תירוץ!
וכעת מוכרח אני להעלות קושיה - ככל שמדובר במוצאי השביעית האמיתית המדוברת והמפורסמת, האם יש מושג כזה של "קו סיום" בבחינת המועד האחרון שבו יכולה להתרחש ההמלכה? וכי יש עניין שמגביל את ההמלכה עד לר"ח חשון?
גם לי קשה לחיות עם העובדה שנקבע לו"ז בחוה"מ סוכות לביקור בסוכת הרב נוכח התחזית.
אשמח שמישהו ישפוך אור וייתן את כל המועדים המסוגלים ויפסול את המועדים שהם בוודאי לא מסוגלים ע"פ משנת הרב.
שנה טובה לכולם !

|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 21:46 |
|
| |
ר' דב אין לי בעיה עם מה שאתה אומר אדרבה כך הייתי מעדיף מלכתחילה אבל מה נעשה עם הבטחת ר' חיים שאמר עד סוכות מקס' הושענא רבא..
תופון אין לוח זמנים כזה כמו שהיית רוצה הרי יודע כבודו שאין תאריך בשמיים וזה אפילו חידוש שר' חיים נקב בקו אדום - סוכות
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/09/2015 21:48:41
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2015 22:07 |
|
| |
בגלל ר חיים לכן אני חושב שלפני ראש השנה, ההמלכה לא תהיה בין החגים כי זה יפריע לחגים. האירוע של הרב בסוכות לא משנה שום דבר, כי הרב פועל רגיל עד ההמלכה ללא קשר למה שנאמר לו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/09/2015 22:18:22
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2015 15:17 |
|
| |
הנה משהו חדש שחשבתי עליו
אתה שומע ר' דב..
הרב אמר ששבוע בערך אחרי סוכות תגיע נפילה כלכלית גדולה שתתחיל בסין ותשפיע גם על ארה"ב ואירופה
אם משיח מתגלה לפני סוכות או במהלכו אין סיבה שהנפילה הזאת לא תקרה מיד אלא מכאן משמע שאם ההמלכה תהיה בתשרי היא לא תהיה לפני "אחרי החגים"
אני מתפלא על עצמי איך לא שמתי לב לזה עד עכשיו
|
|
|
|
|