|
|
| נשלח ב-21/5/2013 14:48 |
|
| |
הרצליה !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2013 14:56 |
|
| |
שלום ידידי, אני עוקב - והיום! פורסם המסר של פרשת בהעלותך, אך בטור האמצעי (הקישור). במסר זה מרבה הרב לפרט את מצבו ומעשיו של המשיח, תמהני: מאין הוא יודע? האם הוא מכיר אותו? חלם אותו? האם פגש בו? לקיפודים הפתרונים ;-)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2013 15:30 |
|
| |
יפה דנמש!!! הפתעת אותי !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2013 15:59 |
|
| |
תסלחו לי שאני מתפרץ לכם לכביש ודורך לכם על הקיפודים אבל מיועד הצחיק אותי לאללה.. מניח הנחה שהרב ב"א לא המשיח ואז זורק קושיא בומבה לאוויר: "מאיפה הוא יודע כ"כ הרבה על המשיח?!"
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 17:42 |
|
| |
תגובה אנושית פשוטה: ללאא
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 17:47 |
|
| |
תודה לכולם!
מה כבר אפשר להגיד חוץ מ"קוקו'"?! איפה הייתם עד עכשיו!!!! מחיאות כפיים סוערות למלך המשיח!!!!
מזכיר לי בדיחה בין בני זוג אחד הבעל חב"דניק ואשתו ברסלבית שמתווכחים הרבי של מי יותר חזק.. אומרת האישה לבעלה נח נח נח.. אומר הבעל לאשתו: נח נח נח.. נכון שהרבי מלובביץ' הוא מלך המשיח?
לאותו בעל חב"דניק מתוק מהבדיחה הראשונה הגיע אחת ההתוועדויות של חב"ד בחור חדש, מבוגר, שמנמן ומתוק כזה, שתפס מהבעל בדיחה שלנו כצדיק כזה ושמבין בענייני העולם הזה, בין היתר, ושאל אותו: תגיד לי איך שאתם החב"דניקים מקיימים כל הזמן התוועדויות עם אוכל ושתייה לכל פה ואתם פה נראים טוב רזים... ושאל אותו האם הוא מכיר שיטה טובה להוריד את הבטן... השיב לו הבעל הבדיחה: יש לי שיטה מעולה !!! תשמע אמר לו.. זה עובד בדוק!! בבוקר כשאתה קם תאכל 7 פיצות... בצהריים 7 סטייקים... ובערב מה שתרצה - המבורגרים סטייק חופשי ! העיקר שבע מכל דבר !! הבחור שלנו היה המום.. אמר לו מה אתה רציני? ככה אתם עושים בחב"ד וזה יוריד לי את הבטן? אמר לו הבעל בדיחה בטח שיוריד לך את הבטן.. עד הרצפה יוריד...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2013 00:30 |
|
| |
ההבדל בין "נמשח בארץ ישראל" לבין "יוכתר בקרוב"
1. כידוע שתפקיד המשיח הוא להאיר את העולם החשוך באור האינסוף ברוך הוא.
2. טעות היא לחשוב שההמשחה יעליך מדבר הרב בן ארצי היא המשחה בשמן המשחה איתו היו ממשיכים את המלך, שכן לגבי המלך המשיח נאמר שבגאולה בעיתה תחילה יהיה בחזקת משיח ויתקיימו בו הסימנים ורק לאחר מכן יימשך בפועל ויוכר למפרע שבאמת הוא המשיח.
3. ההמשחה המדוברת היא במובן של גילוי אור האינסוף ברוך שמעלים את השכינה בארץ ישראל. זה יתבטא בכך שמכיוון שיש כמה מעגלים הקרובים למשיח, שהראשון שבהם הוא ל"ו צדיקים שמלווים את המשיח, אח"כ גדולי הדור, וכן הלאה וכן הלאה, אזי בשלב ההמשחה שדיבר עליו הרב, יתגלה להם בדרך כזו או אחרת את סוד המשיח, זהותו, מהותו וכיו"ב. רמז לכך הוא שהמילה נמשח אותיות שם-ח"ן כלומר שם [הקב"ה] במוחם של יודעי ח"ן [חכמת הנסתר] את הדעת של סוד המשיח; דעת זאת, כמובן, איננה מכוח העיון וגם לא מכוח ההיסק, אלא מתנת חינם של הבורא בבחינת אתה חונן לאדם לדעת, שמי שהגיע[ו] לדרגת אדם (ויקרא שמם אדם - היינו כאשר הזכר מתחבר עם הנקבה) יוכל לזכות לכך.
4. בשלב היותר מתקדם הדעת הזאת תתרחב עוד ועוד. צריכה להישאל השאלה מדוע דווקא רק אלו שיימצאו בא"י יזכו לדעת הזו? תשובה: על פי מה שנאמר כבר בחז"ל (יבמות ס"ב) כי כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא תורה, בלא חומה, בלא שלום וכו'... על פי הפשט זה פשוטו כמשמעו. על פי הדרש נראה לי שזה אומר כי מי שלא נשוי לא יוכל לקבל דעת במוחין דגדלות שזה אומר חידושי תורה שלא בדרך עיון והיסק אלא בדרך של מתנת חינם. ועל פי סוד נראה לי שזה אומר שמכיוון שארץ ישראל היא הכלי של הברכה (היינו הנקבה של כנסת ישראל) אז מי שלא נמצא בארץ ישראל גם הוא לא יכול לזכות למוחין דגדלות הללו, ואפילו גדולים בתורה שמצד עילויים מצד האמת היו זכאות לזכות לגילויים הללו בזמן הזה של סוף הגלות, אולם בגלל שהם ממאנים לעלות לא"י הם לא יזכו לכך - ועל זה מוחה וצועק הרב בן ארצי לעלות דחוף... כי כשתגיע העת של הקץ אפילו לא ירגישו את גודל צרתם...
5. ורק אז בשלב הבא יוכתר המלך המשיח שזה אומר כי יקבל המשיח את דרגת 'יחידה' היינו יתאחד עם השכינה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 22:36 |
|
| |
הלוואי.. מאד מאד מאד הופתע אם זה יתקיים בו .
איך עד כה אנשים לא שואלים|:מניין לכבודו כל מה שאומר ? כמו כן כמעט ואין שום חידוש מהותי מכנס לכנס.. ומעט מידי משתתפים... מאד תמוהה.
אבל אם המיחל נתן לו הכשר.. נמתין ונראה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 22:46 |
|
| |
יפה אמרת.
דע ידידי שעל הטענה המרכזית הזאת שלך שאגב אנשים כל הזמן טוענים לי כשאני אומר להם שהרב הוא המשיח אני נוהג לענות כך: "אל תחלוק עליי בזה לא כדאי לך, אצלי זה לא סברא זה לא (רק) בשכל אצלי זה ברמת הראייה, אני רואה את זה בראייה רוחנית פנימית ועמוקה, אצלי זה בחוש ממש. אני לא טועה בדברים האלה. כמעט שלא שייך אצלי לטעות בדברים כאלה. תרצה לקבל הנה מה טוב לא תרצה אוכל להוכיח לך גם שכלית-תורנית בהוכחות מכל הכתובים והמקורות לאורך ולרוחב ובעיקר לעומק אבל זה יקח שעות של שיחה צפופה"
כך אני נוהג לענות לאנשים המפקפקים בי או בדבריי. ואם אתה זוכר טוב כך גם כתבתי לאחר שהייתי בכנס של הרב פה בעירנו לפני כמה חודשים וסיפרתי שניגשתי אליו בסוף ואמרתי לו שאנחנו יודעים שהרב הוא המשיח ויש לי את כל ההוכחות לכך ואנחנו מברכים את הרב שיזכה להתגלות בחודשים הקרובים בע"ה.
וכשאני אומר שיש לי את ההוכחות לכך אז האמן לי שזה ארוך ועמוק ומקיף את כל התורה כולה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/06/2013 22:47:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 23:00 |
|
| |
מאחר ואנחנו מכירים כמה "ימים" כתבתי שמאחר ואתה חושב כמו שכתבת לעייל. אני נוטה לשמוע ולהמתין... ברקע אני מזכיר לעצמי שגם רבי עקיבא חשב שהוא מזהה את המשיח ולא עלה הדבר..(וכן אני מכיר את כל השיטות שהוא לא טעה רק הדור לא היה.. והרבנים לא חשבו כמוהו ועוד..) ה ל ו ו אי ובנושא הזה אתה צודק וזה גם יתקיים במהרה כמו שהוא מבטיח. לגילוי נאות אספר שהרב נתן ברכה לחמתי לפני מספר חודשים וב"ה התקיים לטובה. כך שיש לי את כל הסמפטיה אליו..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2013 23:13 |
|
| |
תודה.
אגב זה לא קשור לסיפור ר' עקיבא ובר כוכבא, ממש לא. המחלוקת בינו לבין חכמים לא היתה אם בר-כוכבא ראוי לתפקיד המשיח או לא, ודאי שכולם ראו בו משיח פוטנציאלי רק שחכמים סברו שזה לא הזמן והדור אינו זכאי ממילא זה לא יעבוד והוא לא יצליח כי משיח תלוי ברמה של הדור מהם הוא מקבל את כוחו והתברר שהם צדקו. ר' עקיבא לעומתם שהיה אדם מאוד חיובי כידוע עם עין טובה ותמיד ראה רק את הטוב שבכל דבר כמפורסם בכל המעשיות בש"ס ובמדרשים האמין/ראה שכן ישנה אפשרות שזה זה. התברר שהוא טעה. ממילא אין קשר בין המעשה ההוא לענייננו וזמננו.
שמח לשמוע שחמתך נושעה מברכתו של הרב, כן ירבו ישועות בעם ישראל. אבל שוב, אני לעולם לא מערב נטיות אישיות ב'דעת התורה' שאני מפרסם. אדרבה, אם אתה שואל אותי הייתי מעדיף שהוא לא יהיה משיח כי הוא לא הבחירה הטבעית שלי והוא לא לטעמי, הייתי מעדיף מישהו אחר. ובכל זאת אני אומר את מה שאני אומר לא כי אני רוצה בכך אלא בגלל שאני רואה המציאות האובייקטיבית כפי שהיא גם כאשר היא לא נוחה לי. אני לא רואה את מה שאני רוצה לראות אלא מה שה' עושה! יחי ההבדל הקטן.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/06/2013 23:15:49
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2013 14:33 |
|
| |
התייחסות לרב בן ארצי
מודה אני לפניכם עבדיכם הנאמן שביני לביני התחלתי לעכל, ופסקתי לעקל, את האפשרות הסבירה המצטיינת בעיננו שהרב בן ארצי הוא המלך המשיח.
כמה שאלות חקוקות לי למייחל שליט"א: 1. הרב כותב בגיליון שהמלך המשיח פועל בכל כוחו - כלומר קיבל את היחידה? - אז איך זה יכול להיות שבדור של משה נאמר שמה שראתה שפחה שבים לא ראה יחזקאל בן בוזי, ואם בגאולה הראשונה כך היה שהאנשים הפשוטים ביותר ראו מחזות אלוקים אז האם אז לא קל וחומר שכעת הגיע הזמן שכל פשוטי ישראל יראו את האמת ויכירה בה ולא יצטרכו לראיה רוחנית עמוקה או לפלפולי תורה חריפים?
2. בהנחה שאנו מקבלים את דבריי הרב כאמת צרופה לגבי פועלו של המשיח בכל כוחו, האם זה מחייב שהוא קיבל את הבחינת יחידה? אם כן, האם זה לא סותר מניה וביה שטרם הוכתר?
3. התגעגעתי לטבלאות של המיועד! איפה אתה יא חביבי יא חלאווולאוו?
|
|
|
|
|