בית פורומים עצור כאן חושבים

"כאשר המבוזה הופך למבוקש: מה עשה יפתח ומה ראוי לעשות".

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2013 15:15 לינק ישיר 

[quote
]...
, הדתי חייב להבין שהחינוך החרדי בנויה הרבה על דמגוגיה, במילא אל לו להתרגש מכל מיני צעקות של נאצים וגויים וכדומה,

...

צדיק: אני מקווה שלא חידשתי לך כלום,

[/quote]

למד-ווניק יסוד עולם:

לפי מה שאתה אומר, אסור להתייחס ברצינות לאף בוגר של החינוך החרדי.

בוגר של איזה חנוך אתה, אנא הזכר לי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 16:48 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
[quote
]...
, 
[/quote]

למד-ווניק יסוד עולם:

מה פתאום, תקלף את הנאצי ואת הגויים ותתמקד בתוכן בהשקפה,
שהחרדי זועק הוא זועק עם הרבה מטאפורה, ראה את הרב עובדיה וראה בספרות בחז"ל וכודמה,

מתי נבין שהשפה היא רק כלי\אמצעי ותו לא,

אני בוגר החינוך הטהור בחינוך החרדי, (תשים לב למילים הטהור, ותשים לב שזה אומר שיש חינוך חרדי לא טהור. וכל זה הם חלק מהדמגוגיה החרדית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 17:18 לינק ישיר 

maxmen כתב:
[quote
]...
, 
[/quote]

למד-ווניק יסוד עולם:

מה פתאום, תקלף את הנאצי ואת הגויים ותתמקד בתוכן בהשקפה,
שהחרדי זועק הוא זועק עם הרבה מטאפורה, ראה את הרב עובדיה וראה בספרות בחז"ל וכודמה,

מתי נבין שהשפה היא רק כלי\אמצעי ותו לא,

אני בוגר החינוך הטהור בחינוך החרדי, (תשים לב למילים הטהור, ותשים לב שזה אומר שיש חינוך חרדי לא טהור. וכל זה הם חלק מהדמגוגיה החרדית)

עזוב, גם בוגר החינוך הממ"ד מדבר במטאפורות.

תקלף את ה"שוויון בנטל", תבין שהוא בסך הכל אומר לך "מאי חזית דדמא דידך סומק טפי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 17:51 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

תקלף את ה"שוויון בנטל", תבין שהוא בסך הכל אומר לך "
מאי חזית דדמא דידך סומק טפי".

זה גם מטאפורה, ודמגוגיה זולה,
אף חרדי לא חושב לרגע שחילוני צריך להקריב את חייו בשבילו ולא בשביל אחרים,
זה שהחילוני עושה זאת לא אומר שהחרדי גם צריך לעשות זאת,
נכון שאחרי שהחילוני עושה זאת אני כחרדי מרגיש לא נעים, וכך כל חרדי נורמלי,
ולכן זו דמגוגיה זולה, האם יעלה על הדעת שמישהו יקריב את חייו בשבילי ואני לא יכיר לו טובה ? או לחליפין אני לא מקריב את חיי בשבילו ?!
מה זה המילים האלה "מאי חזית דדמא דידך סומק טפי" ????
יש חרדי אחד שחושב כך ???
נוו באמת ?

יש עוד דמגיגיה בנושא הזה בחברה שלנו,
שבנט כביכול אמר שהוא לא ישמע לפקודה לפרק ישובים ולגרש יהודים, אז כל החברה נזעקה חמס, אפי' ראש הממשלה נזעק לומר שהוא לא יישב בממשלה עם אדם שמטיף להפר פקודה,

מצד שני כל תינוק יודע שכל חרדי שיתגייס ייהפר פקודה ולא ישמע לרמטכל מול הרבנים,
כלומר החרדים בצבא הם גייס חמישי יותר גרוע מגיוס הערבים לצבא,
כל אדם נורמלי יודע זאת,
במילא אין סיכוי אמיתי לגייס את החרדים, לא מצד החילוני שאמור לפחד מגיס חמישי, ולא מצד החרדי שלעולם לא יתגייס,
אז מה כל הבלגן כאן בחברה שלנו ???:

התשובה הפשוטה היא "הכלכלה" העשירים יעשו הכל בכל מכל כל שהוויכוח הציבורי\חברתי תהיה או החרדים או ויכוח מדיני,
בשני הנושאים אין מוצא במילא, אבל עדיף להם שהדיון תהיה בנושאים האלה מבנושא הכלכלי חברתי והצדק החברתי,
ששם רק העשירים יפסידו כמובן,

אז אנא תהיה קצת אדם מעמיק ונבון ותבין את המשחק המלוכלך כאן,

לסיכום:
שני הנושאים החרדי והמדיני הם נושאים תמידים אך ורק לטמטם את ההמון העם מהדבר העיקרי שזה שלילת החופש והעבדות לטייקונים,
אנא תתעוררו כבררררררררררררר,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/02/2013 17:52:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 17:59 לינק ישיר 

מקס
מה תאמר אם אני אומר שאתה בגדר מורידין ואין מעלין כי אתה גולש בעצכ"ח? ואני גם אכין חבל לעזור לך לרדת.
האם תבין זאת כמטפורה להחזרתך בתשובה ולהוציאך מעולם הווירטואלי.

באמת

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/02/2013 17:59:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 20:40 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
מה תאמר אם אני אומר שאתה בגדר מורידין ואין מעלין כי אתה גולש בעצכ"ח? ואני גם אכין חבל לעזור לך לרדת.
האם תבין זאת כמטפורה להחזרתך בתשובה ולהוציאך מעולם הווירטואלי.

באמת

צדיק זה עמוק מידי בשבילי,

אני כותב כאן ברשות הרבנים שלי, ראה כאן שאלתי את הרב

האם מורידין וגו' היא מטפורה ?! בוודאי שכן !! אחרת אייך יש חילונים בכלל ? הרי היו מורידים אותם באותם קטנים ויחידים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 20:42 לינק ישיר 

maxmen כתב:

תקלף את ה"שוויון בנטל", תבין שהוא בסך הכל אומר לך "
מאי חזית דדמא דידך סומק טפי".

זה גם מטאפורה, ודמגוגיה זולה,
אף חרדי לא חושב לרגע שחילוני צריך להקריב את חייו בשבילו ולא בשביל אחרים,
זה שהחילוני עושה זאת לא אומר שהחרדי גם צריך לעשות זאת,
נכון שאחרי שהחילוני עושה זאת אני כחרדי מרגיש לא נעים, וכך כל חרדי נורמלי,
ולכן זו דמגוגיה זולה, האם יעלה על הדעת שמישהו יקריב את חייו בשבילי ואני לא יכיר לו טובה ? או לחליפין אני לא מקריב את חיי בשבילו ?!
מה זה המילים האלה "מאי חזית דדמא דידך סומק טפי" ????
יש חרדי אחד שחושב כך ???
נוו באמת ?

יש עוד דמגיגיה בנושא הזה בחברה שלנו,
שבנט כביכול אמר שהוא לא ישמע לפקודה לפרק ישובים ולגרש יהודים, אז כל החברה נזעקה חמס, אפי' ראש הממשלה נזעק לומר שהוא לא יישב בממשלה עם אדם שמטיף להפר פקודה,

מצד שני כל תינוק יודע שכל חרדי שיתגייס ייהפר פקודה ולא ישמע לרמטכל מול הרבנים,
כלומר החרדים בצבא הם גייס חמישי יותר גרוע מגיוס הערבים לצבא,
כל אדם נורמלי יודע זאת,
במילא אין סיכוי אמיתי לגייס את החרדים, לא מצד החילוני שאמור לפחד מגיס חמישי, ולא מצד החרדי שלעולם לא יתגייס,
אז מה כל הבלגן כאן בחברה שלנו ???:

התשובה הפשוטה היא "הכלכלה" העשירים יעשו הכל בכל מכל כל שהוויכוח הציבורי\חברתי תהיה או החרדים או ויכוח מדיני,
בשני הנושאים אין מוצא במילא, אבל עדיף להם שהדיון תהיה בנושאים האלה מבנושא הכלכלי חברתי והצדק החברתי,
ששם רק העשירים יפסידו כמובן,

אז אנא תהיה קצת אדם מעמיק ונבון ותבין את המשחק המלוכלך כאן,

לסיכום:
שני הנושאים החרדי והמדיני הם נושאים תמידים אך ורק לטמטם את ההמון העם מהדבר העיקרי שזה שלילת החופש והעבדות לטייקונים,
אנא תתעוררו כבררררררררררררר,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/02/2013 17:52:27

בבלאי טפשאי, משום דדיירי בארעא חשוכא אמרי שמעתא דמחשכן.

אני אומר לך שבמלחמת מצווה - להציל ישראל מיד צר - צריכים לצאת כולם חוצץ, ואתה עונה לי בנהמא שערי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 20:47 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
בבלאי טפשאי, משום דדיירי בארעא חשוכא אמרי שמעתא דמחשכן.

אני אומר לך שבמלחמת מצווה - להציל ישראל מיד צר - צריכים לצאת כולם חוצץ, ואתה עונה לי בנהמא שערי?

קודם בא נסכים מהי מלחמת מצווה, ובוודאי שבמלחמת מצווה כל החרדים יתגייסו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 20:58 לינק ישיר 

.

האם, לעניות דעתך, כשיורים על יהודים בארץ ישראל, אין זו מלחמת מצווה?

האם כשמכוניות מתפוצצות ברחובות ערי יהודה, אין מצווה לצאת ולהלחם באויב?

אנא, הגדר מהי מלחמת מצווה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 21:00 לינק ישיר 

מקס
אתה מעיד על עצמך- אני בוגר החינוך הטהור בחינוך החרדי,

מלחמת מצווה מה היא? אולי באמת תוכל ללמד אותנו מה זו מלחמת מצווה לפי ההלכה?

היות וזה ענין הלכתי חשוב אבקש מקורות ואסמכתאות הלכתיות,  ולא דמגוגיה זולה מבית מדרש סאטמר או ויספיש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 21:49 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.האם, לעניות דעתך, כשיורים על יהודים בארץ ישראל, אין זו מלחמת מצווה?

האם כשמכוניות מתפוצצות ברחובות ערי יהודה, אין מצווה לצאת ולהלחם באויב?

אנא, הגדר מהי מלחמת מצווה

אני הגדיר זאת בפשטות בלי שפת הלימודים וציטוטים מהמקורות, כי פשוט לא נגמור לעולם את הדיון,
ולכן אני אדבר אך ורק תוכן,

מלחמת מצווה רלוונטי אך ורק אחרי שחוקקנו חוקה שקובעת שארץ ישראל שלנו ורק שלנו, והיכן הם הגבולות של ארץ ישראל,
אחרי שקבענו את הדבר הפשוט הזה כחוקת יסוד. שאפי' האלוקים לא יכול לשנות את החוקת יסוד,
אז מתחיל המלחמת מצווה,

אומרים לערבים: ערבים היקרים זה הארץ שלנו, ויש לכם שני ברירות 1, גר תושב (כפשוטו ולא כדרש חז"ל כגרים) = אזרח 2 לעזוב את ארצינו אחרת נשמיד אותכם,

כל ערבי שמקבל להיות כגר תושב שזה אומר מקבל את החוקה שלנו, אז ניתן לו לגור אצלינו כי גר היינו במצרים וגו'
כל ערבי שלא יהיה מוכן לקבל זאת וגם יסכן את חיינו בארצינו עם טירור או בחינוך שקרי שהארץ שייך לערבים וכדומה,
אז המלחמת מצווה היא פשוט להשמיד אותם עד היסוד, כמו את השבע עמים ועמלק,

עד כאן זה נשמע פרימיטיבי,
אבל אנו לא מתרגשים מהמילה פרימיטיבי, ואני הסביר למה,

שאין חוקה וחוקת יסוד על הדבר הפשוט הזה = גבולות ארצינו ?! אז יכול להיות מצב שנהרוג את בחורינו במשך שלושים שנה על הגנת יהודי עזה, בעזה יוולדו דור שלם של יהודים,
ולמוחרת אחרי שלושים שנה פשוט נגרש אותם משם, יהודי עזה מגורשים כמו יהודי ספרד, כי הדור שנולד שם לא מבין את ההבדל, הוא גם שילם מיסים וגם התגייס לצבא והיה אזרח טוב בדיוק האזרח בתל אביב,
לא יכול להיות מצב שהאזרח בתל אביב יכול להחליט לגרש את האזרח בעזה, כמו שהאזרח בעזה לא יכול לגרש את האזרח מתל אביב,

אז יצא לנו שני דברים טיפשים ואבסורדים, 1, כל מי שנהרג בעזה נהרג לריק, הרי בסוף יצאנו משם, 2, החברה שאמור להשגיח ולהגן על אזרחיה בסוף גירש את אזרחיה מביתם,

אבל אם היית חוקה וחוקת יסוד על גבולות ארצינו,
אז או שעזה בגבולות אז אין דרך חזרה ואין מגרשים לעולמים, ונהרגים עליה לעולמים כמו על תל אביב,
או שעזה לא בגבולות אז לא מתישבים שם ולא צריך להגן ולהרוג את בחורינו מעל שלושים שנה, ולא צריך לגרש את אחינו מביתם,

אי אפשר להשאיר משהו פתוח, במיוחד שמדובר על חיילים שנהרגים כל יום ויום,
החייל וההורים חייבים לדעת על מה הוא מגן ועל מי הוא מוכן לההרג,
ויותר מיזה האם הוא מוכן לעזור בלגרש יהודים מביתם,
הרי אין לך אבסורד יותר גדול מיזה, אותו חייל שמגרש יהודים מוכן להרוג את עצמו מחר על הגולן בזמן שלמוחרתיים נגרש גם אותם מהגולן, אז למה בכלל הוא מוכן להילחם על הגולן ??
והאבסורד הכי גדול היא, שבנט או לפיד או ביבי או רבין או כל בן אנוש אחר יכול להחליט במשחק הדמוקרטי הדיבילי שכל ההרוגים היו לריק,
אתה מבין את האבסורד ?
שחייל מקריב את חייו (ועוד לפני שהקים משפחה שלמעשה זה עונש כרת אמיתי הרי לא תשאר ממנו זכר ונצחיות אישית)
ולא יודע האם זה לריק ? כי יכול לבוא איזה ילד עם פנים יפות (לפיד) שלא מבין כלום בהנהגה ויחליט להחזיר את מה שהוא נלחם והקריב את חייו ??

האלף בית של חברה זו חוקה וחוקי יסוד שאפי' האלוקים לא יכול לשנות, ק"ו החברה שלנו שהיא אומה\משפחה יותר מחברה,
ואם לנו אין חוקה אז אין לך הפקרות יותר גדול מיזה,

ואז באים המופקרים האלה ואומרים לחרדים תתגייסו ?!
אתה חושב שהם החרדים פריירים ? החילוני ישלח בן או בת אחת, והחרדי ישלח שש עשרה בנים\בנות ????
האם החרדי עמל להקים משפחה גדולה בשביל משחקי מדינה ודמוקרטיה ??
תאמין לי שהחיים החילוניים יותר קלים מהחרדים, הרי החילוני תורם בן או בת אחת לשלוש שנים,
והחרדים מקריב את החיים לגדל משפחה גדולה ולתת להם דירות כי החברה גזלה מהם את הנחלה,

אם אני מדבר עם דתי לאומי, אני אומר לו, האיום האמיתי זה הבעיה הדמוגרפי בארץ,
ולכן החרדי התגייס כבר מזמן בזה שהוא מקים משפחות גדולות ונותן לכל ילד דירה בכדי שיקים גם משפחה גדולה בקלות,
אם הדתי הוא תלמיד חכם ודואג דאגה אמיתית לאומה בארצו ונצחיות האומה לעולמים , אז אין לי ספק שהיה שותק ומסכים עם העניין,

הדברים הבוערים באמת של קיומינו כאומה בארצינו היא דיור חינם לכל הילדים שיקימו מהר משפחות,
לצבא אסור לגייס ילדים, אך ורק אברכים שכבר הקימו משפחות,
המלחמות חייבת להיות מוחלטות עד הסוף, שזה אומר שנדע בחוקה איפה גבולתינו, ועל זה נילחם עד חורמה,

לסיכום:
לו היית חוקה בישראל אפי' חילונית, אז כל החרדים היו מתגייסים, אני אומר זאת בידיעה מוחלטת, אני מכיר טוב טוב את הגדוילים ואת השקפתם,
אבל במצב של הפקרות אין מצב לעולמים שהחרדים יתגייסו,

אני מקווה שהצלחתי להעביר לך את התובנות הפשוטות של החרדים והתורה והיהדות המקורית,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/02/2013 22:26:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 22:38 לינק ישיר 

.

בקיצור,

שום חינוך טהור ושום חינוך.

בערות של פרזיט, זה מה שאתה מדגים כאן.

אתה תילחם כנגד חוקה, ואחר כך תסביר שבלי חוקה אתה לא מתגייס.

איפה בספרי ההלכה שלימדו אותך בחינוך הטהור שלך, למדת שמלחמת מצוה זה רק כאשר יש חוקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 22:39 לינק ישיר 

מקסמן השכתנעתי באמת עדיף שהחרדים לא יתגיסו גיבוב של כל  כך הרבה הבלים שכתבת ואם כל החרדים חושבים כמוך אז יש כאן מדינה אחת לעם ישראל  וחצרות חסות לכמה שרוטי נפש אלוהים שיסלח לכם עם ישראל כנראה שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 22:44 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.אתה תילחם כנגד חוקה, ואחר כך תסביר שבלי חוקה אתה לא מתגייס.

לא אני הרלוונטי כאן,

החרדי באמת נלחם בעד חוקה וכמובן החוקה של התורה,
אני רק מגלה לך סוד שאפי' אם היית חוקה חילונית אז החרדים היו מתגייסים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 22:54 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
מקסמן השכתנעתי באמת עדיף שהחרדים לא יתגיסו גיבוב של כל  כך הרבה הבלים שכתבת ואם כל החרדים חושבים כמוך אז יש כאן מדינה אחת לעם ישראל  וחצרות חסות לכמה שרוטי נפש אלוהים שיסלח לכם עם ישראל כנראה שלא.

תשמע אני אוהב אותך באמת, אבל הפעם אתה ממש חצוף, אני נלחם כאן על הדם של החיילים החילוניים שלא ישפך לריק ואתה אומר שהאלוקים יסלח לי ???
אין לך הפקרות יותר גדול מיזה שאומה יוצאת למלחמות על גבם של צעירים\ילדים שעוד לא אפי' הספיקו לחיות או להקים משפחה, ושולחים אותם להילחם לריק ? לא נותנים להם דיור, בשם השיוויון לנשים גם הוא וגם אישתו חייבים לפרנס את עצמם, ולא גומרים את החודש ??

לא יעזור לנו כלום (אני גם באותו סירה כמוך) בלי חוקה אין לנו קיום בארצינו,
קיומינו בארצינו לא תלוי בכלכלה ובצמיחה, מצידינו שלא יהיה לנו מכוניות פאר וכבישים רחבים ודירות ענק,
קיומינו תלוי האם הצעירים מתחתנים מהר ובקלות יש להם דיור להקים משפחה ועדיף גדולה,
אני לא מדבר על חרדים אני מדבר על כל יהודי חילוני ואתאיסט עד החרדי הקיצוני ביותר,
קיומינו תלוי בחוקה ובשרידות, בלי חוקה ובלי שרידות חבל על כל המאמץ,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "כאשר המבוזה הופך למבוקש: מה עשה יפתח ומה ראוי לעשות".
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext