בית פורומים עצור כאן חושבים

סיפורי מנהרות, ללא אורות וללא מנהרות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2013 01:13 לינק ישיר 
סיפורי מנהרות, ללא אורות וללא מנהרות.

הסיפור המצמרר בעברית:

http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74456

72 שעות אחרי התקפת הלב... ● מצמרר

הסיפור שמכה גלים. היה זה לפני כחודש, כאשר הרב יוסי גייסינסקי, שליח הרבי מלך המשיח ללונג איילנד עמד במצב בריאותי חמור ביותר לאחר התקפת לב קשה. כאשר הוא הגיע לבית הרפואה הוא היה במצב של 'קומה' והרופאים מצידם לא רצו להמשיך לטפל בו ● "בבית דין של מעלה היתה שאלה מה לגזור עליי ואז שאלו את פי, היכן אני חושב שעליי להיות. עניתי כי אני חסיד של הרבי, וכיון שכך, אני מעוניין לעשות את מה שהרבי רוצה שאעשה"● לסיפור המלא

כא שבט התשע"ג (01.02.2013)

הסיפור התפרסם באתרים שונים באנגלית, לאחר שסופר על ידי בני משפחתו של בעל המעשה:

היה זה לפני כחודש, כאשר הרב יוסי גייסינסקי, שליח הרבי מלך המשיח ללונג איילנד עמד במצב בריאותי חמור ביותר לאחר התקפת לב קשה. כאשר הוא הגיע לבית הרפואה הוא היה במצב של 'קומה' והרופאים מצידם לא רצו להמשיך לטפל בו. במקום היה אחד הרופאים שהיה בידידות עם המשפחה והוא דרש שימשיכו בפעולות ההחייאה.

לאחר כרבע שעה של החייאה, לפתע שב הדופק לליבו של החולה, אך גם במצב זה הרופאים היו מאוד פסימיים ולא נתנו הרבה סיכויים להחלמה, כשהם מסבירים כי רק לאחר שלוש יממות ניתן יהיה לדעת האם ימשיך לחיות...

ואכן, שבעים ושתיים שעות לאחר שאיבד את הכרתו היא שבה אליו, ומכאן והילך מצבו הלך והשתפר במהירות עד שביום הבהיר ה' טבת הוא שב לביתו בריא ושלם. מספר ימים לאחר מכן קרא השליח לבני משפחתו וביקש מהם לנגן ניגון כיון שהוא רוצה לספר להם משהו חשוב. לאחר הניגון הוא סיפר:

"בזמן שבו פירפרתי בין מוות לחיים,עלתה נשמתי לשמים, שם קיבל אותי המלאך מיכאל וזכיתי לראות את כל הצדיקים החל ממשה רבינו שלימד תורה לילדים ועד הבעש"ט ואדמו"ר הזקן. המלאך אמר לי שצריך ללכת לבית דין של מעלה כדי להחליט האם אשאר בשמים או שאחזור בחזרה להמשיך לחיות.

"בבית דין של מעלה היתה שאלה מה לגזור עליי ואז שאלו את פי, היכן אני חושב שעליי להיות. עניתי כי אני חסיד של הרבי, וכיון שכך, אני מעוניין לעשות את מה שהרבי רוצה שאעשה. מיד קראו לרבי וכאשר הוא נכנס נעמדו כולם לכבודו וכיבדו אותו בכבוד בל יתואר. שאלו את הרבי היכן עליי להיות והרבי השיב:

אני הרי פועל להביא את הגאולה בפועל ממש, והוא הרי חייל שלי, ולכן אני צריך אותו בעולם כדי שימשיך בעבודה.

מיד לאחר מכן פקח השליח את עיניו וחזר להכרה.

"אותו הסיפור" כפי שהופיע באותו אתר באנגלית:

http://chabadinfo.com/index.php?url=article_en&id=29997

72 Hours After Heart Attack...

The story that's making waves: Two months ago Rabbi Yosef Geisinsky, Chabad Shliach to Great Neck (NY) suffered a massive heart attack leaving him in a coma for a while, with doctors fearing the worst and the family praying for the best ● While in a coma he was taken to the heavenly court for a decision if he should continue his Shlichus or his time is up, and then the Rebbe came in●Full Story

19 Shvat 5773 (30.01.2013)

Two months ago Rabbi Yosef Geisinsky, Chabad Shliach to Great Neck (NY) suffered a massive heart attack leaving him in a coma for a while, with doctors fearing the worst and he family praying for the best.Thank G-d, his recovery is progressing, and he has been out of a coma and back to partial work.

When he awoke, he called his children to his bedside and told them that 72 hours after his heart attack, while he was still in coma he was taken to the Beis Din Shel Ma'alah (heavenly court) where he was greeted by a panel consisting of Moshe Rabbeinu, Dovid Hamelech, Abaye, Rava, The Ba'al Shem Tov and The Alter Rebbe.

He was asked if he wants to stay in heaven or go back down to earth, and he responded that being a Chossid of the Rebbe he will not answer before asking the Rebbe. So the heavenly court called in the Rebbe, and everyone stood up when the Rebbe came in, and the Rebbe responded "Ich Arbet Oif Brengen Moshiach Itzt. Er Iz Eine Fun Meine Soldatn, Muz Ich Ehm Hubin Untin" (I am working to bring Moshiach Now. He is one of my soldiers, I must have him in the world below). The Rebbe smiled and he came back to life.

Disclaimer: This story has been submitted by a Chabad.info reader who claims he heard it from a family member. We have not been able to authenticate the story.

מה דעתכם: הסיפורים זהים? הם היו או שלא היו? ואם היו, איזה משניהם היה?

כשלעצמי איני יכול שלא להאמין ששני הספורים לא היו, כי לא נראה לי שמספר שהיה מי שאמר שהוא שמע מבני משפחתו של מי שראה את המלאך מיכאל ואת הב"ד שלמעלה, את משה רבנו לומד עם ילדים (כשהוא לא בתפקיד בב"ד של מעלה), את דוד המלך ואביי ורבא, את הבעל שם טוב ואדמו"ר הזקן עומדים כשהרבי נכנס, ישקר וימציא סיפורים שלא היו.

לא ראיתי בשתי הכתבות סיפור על אור בקצה המנהרה או אף על מנהרה, אך ראיתי בסוף הכתבה באנגלית, שהם ניסו לאמת את הסיפור, אך הדבר לא עלה בידם, הערה שהושמטה בסיפור בשפה העברית.

נ.ב.

איני יודע  למה הם לא הצליחו לאמת את הסיפור, הרי הסיפור מכה גלים וכל אחד יודע שהסיפור היה, גם איני יודע אם הם ניסו לברר אצל מזכירות הב"ד של מעלה, אם הרב יוסי גייסינסקי נקרא לבה"ד של מעלה ואם הרבי מלך המשיח אמר לבה"ד של מעלה: "אני הרי פועל להביא את הגאולה בפועל ממש, ואני צריך את  הרב יוסי גייסינסקי בעולם כדי שימשיך בעבודה".

אין ספר שהסיפור יעורר את קנאת אלו שזקוקים בסיפוריהם למנהרות ואורות.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 05/02/2013 01:30:05

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 07:00 לינק ישיר 

נישטאיך

תודה על הסיפור המעניין.

במידה שעברתי על שתי הגרסאות, לא הבחנתי בהבדל משמעותי. התוכל לציינו?

לגבי אמינות הדברים, הרי יש כאן ענין פשוט. כאשר הסיפור מתחיל במילים: ראובן סיפר שחווה... יש להבדיל בין מספר שאלות.

א. האם ראובן באמת סיפר?

ב. האם ראובן באמת חווה?

ג. מה באמת היה להבדיל ממה שבאמת חווה?

לגבי סיפור זה איני יודע מאומה, שהרי אפילו איני יודע אם היה ואם קיים אדם ששמו יוסי כפי שמתואר כאן.

אני כן יודע שיש דיווחים שונים, וכמדומה בתרבויות שונות, על מקרים של חוויה של כמעט רגע המוות, על שיבה, ועל מנהרות עם אור.

הדיווחים, ממה שזכור לי במעומעם ממה שקראתי לפני מספר שנים, אכן דומים בדיווח על מנהרה ואור של אושר ומתיקות.

זה עדיין לא אומר שאין הסבר נטורליסטי אבל עד כמה שאני זוכר לא נמצא הסבר כזה. ובוודאי שלא אושש. מצד שני, קשה מאד לערוך מבדקים וניסויים.

יש לזכור שאחד ההסברים לחויות מיסטיות, לפחות לסוג של ההתגלות שבה האדם מגלה שהוא חלק מכוליות עצומה, מבאר את התחושה בתור ניגון מחדש בזכרון של חווית העובר ברחם האם.

ומנגד, גם אם ההסבר הזה נכון מבחינה מנטלית/פיזיולוגית, זה לא סותר שמפגש כזה משקף אמת אונטולוגית, כפי שאין זה סותר שהקול בנוי מגלים ובכל אופן יש לנו תחושה של שמיעה ויש תכנים שעוברים בדיבור.

אולי קיצרתי את הביקורת ואת הביקורת נגד הביקורת. אנסה להאריך.

יש כאן, אני חוזר ומסכם, כמה נקודות.

1. האם היה כזה אירוע ומה בדיוק דווח בו, ומה באמת קרה למספר. (למשל, אם באמת סיפר ובאמת התכוון לומר את האמת, האם יכול להיות שזכרונו תעתע בו ודמיין על העולם הבא שבו הוא מאמין).

2. יש מקבילות לחלק מן הסיפור שלו שמצויות בתרבויות אחרות. עם זאת, בתרבויות אלו לא מוכרים לי סיפורים על עולם הבא ודין אבל כן מצויים תיאורים של מנהרה ואור ונועם.

3. דיווחים אלו יכולים להתבאר גם באופן נטורליסטי כגון הטעיה עצמית של המספר לאחר שהתעורר או כהיזכרות במצבים לא מודעים, כגון תחושת העובר ברחם. יש להבדיל בין "יכולים להתבאר" לבין "מתבארים".

4. גם אם ההסבר הנטורליסטי נכון, אין הוא מפקיע את ההיבט התיאולוגי והמטפיזי. תכנים אמיתיים יכולים לעבור דרך כלים גופניים, זכרונות ועוד.

אישית איני סבור שבעולם הבא יושבים במקום אחד משה רבנו והרבי האחרון מחבד. לכן לפחות חלק מהמחזה שראה המדווח נראה לי פרי דמיונו כתוצאה מעיבוד זה או אחר. אך יש לשים לב שתיאוריות מוקדמות שלי, כגון לגבי משה רבנו והאדמור מחבד, משפיעות על הפירוש שאני נותן לאירוע ולדיווח. פעמים רבות מדי דיון על נושאים כאלו מוביל לחשיפה, במקרה הטוב שיטתית ומנומסת, של הנחות יסוד של הכותב.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 10:54 לינק ישיר 

ואם הרבי מלך המשיח אמר לבה"ד של מעלה: "אני הרי פועל להביא את הגאולה בפועל ממש, ואני צריך את הרב יוסי גייסינסקי בעולם כדי שימשיך בעבודה.

אם עיקר העבודה והפעילות הוא כאן למטה כדברי הרבי- אז למה הוא לא נשאר כאן והמשיך בעבודתו?

יהודי הגיע לשמיים, בביקורת הכניסה לבית הדין של מעלה, המלאך הממונה לא מצאה את שמו בין המוזמנים.
פשפש פשפש ולא מצא- שאל אותו המלאך בכעס, מה אתה עושה פה מי שלח אותך?
תסלח לי השיב האיש- אני לא יודע כלום. הרופא בבית החולים שלח אותי.

טייקון רציני הגיע לשמיים- בבית הדין  הוא נשאל, מה עשית בעולם בחייך?
-הקמתי מפעלים רכשתי בנקים בניתי בתי מלון השקעתי בפיתוח המון המון.
- צדקה עשית?
- צדקה? צדקה? תן לי להזכר, לפני חמש שנים נתתי 3 שקלים לאשה במדרכה,
- שואל מיכאל את גבריאל- זה רשום?  רשום.
-ומה עוד?
- כן כן לפני שבועים כשנכנסתי לניתוח נתתי 5 שקלים לנער המעלית.
- גבריאל רשום?- רשום רשום!
- וזהו שום דבר אחר?-
- שום דבר.
שואל מיכאל את גבריאל מה נעשה עם הברנש הזה?
- תחזיר לו 8 שקלים ושלח אותו לכל הרוחות.

הבדיחות של נישטאיך היו יותר מצחיקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2013 13:58 לינק ישיר 

לפי המקור האנגלי, הרבי מדבר אידיש. מילא משה רבינו שהבין בשבעים לשון, זה מדרש מפורש. אבל אביי ורבא, שני עיראקים, איך הם הבינו?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2013 23:40 לינק ישיר 

אחי
הזהר בגחלתן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2013 08:15 לינק ישיר 

מיימוני

<במידה שעברתי על שתי הגרסאות, לא הבחנתי בהבדל משמעותי. התוכל לציינו>

אציין להבדלים, אם הם חשובים יחליט כל אדם לעצמו.

"היה זה לפני כחודש"

Two months ago    

היה זה לפני כחודש או לפני חודשיים.

כאשר הוא הגיע לבית הרפואה הוא היה במצב של 'קומה'' והרופאים מצידם לא רצו להמשיך לטפל בו. במקום היה אחד הרופאים שהיה בידידות עם המשפחה והוא דרש שימשיכו בפעולות ההחייאה.

leaving him in a coma for a while, with doctors fearing the worst

בסיפור בעברית הרופאים לא רצו להמשיך לטפל בו, ובמקום היה אחד הרופאים שהיה בידידות עם המשפחה והוא דרש שימשיכו בפעולות ההחייאה", ואילו בסיפור באנגלית אין כל זכר לסירוב,

הכתב שכח משום מה להוסיף שאותו הרופא הוא בעל תשובה חב"די שהתקרב ליהדות על ידו, ששאל לפני מספר חודשים ב"אגרות קודש" באיזה בית חולים לעבוד, והוא קיבל תשובה לעבוד בבית החולים X, וכחסיד המאמין בתשובות הרבי דרך ה"אגרות", הוא הלך לעבוד באותו בית החולים, למרות שמשכורתו שם היתה פחותה ממה שהוצע לו בבתי חולים אחרים, ורק עכשיו הוא מבין למה הרבי שלח אותו לעבוד שם.

ממתי רופא מסרב לטפל בחולה שהוא ב"קומה" זמן קצר אחרי התקפת לב?   

<אכן, שבעים ושתיים שעות לאחר שאיבד את הכרתו היא שבה אליו, ומכאן והילך מצבו הלך והשתפר במהירות עד שביום הבהיר ה' טבת הוא שב לביתו בריא ושלם.

leaving him in a coma for a while...his recovery is progressing, and he has been out of a coma and back to partial work>

לפי הסיפור בעברית שבעים ושתיים שעות לאחר שאיבד את הכרתו היא שבה אליו, וביום הבהיר ה' טבת הוא שב לביתו בריא ושלם. ואילו לפי הסיפור באנגלית הוא היה ב"קומה" זמן קצר, ומצבו ממשיך להשתפרמספר ימים לאחר מכן קרא השליח לבני משפחתו וביקש מהם לנגן ניגון כיון שהוא רוצה לספר להם משהו חשוב.

When he awoke, he called his children to his bedside and told them that 72 hours after his heart attack, hile he was still in

לפי הסיפור בעברית הוא סיפר את הסיפור לילדיו מספר ימים אחרי שחזר לביתו מבית החולים, ואילו בסיפור באנגלית הוא סיפר את הסיפור כשהכרתו חזרה אליו.

בזמן שבו פירפרתי בין מוות לחיים,עלתה נשמתי לשמים, שם קיבל אותי המלאך מיכאל וזכיתי לראות את כל הצדיקים החל ממשה רבינו שלימד תורה לילדים ועד הבעש"ט ואדמו"ר הזקן.

while he was still in coma he was taken to the Beis Din Shel Ma'alah (heavenly court) where he was greeted by a panel consisting of Moshe Rabbeinu, Dovid Hamelech, Abaye, Rava, The Ba'al Shem Tov and The Alter Rebbe.

בסיפור בעברית קיבל אותו המלאך מיכאל והוא זכה לראות את כל הצדיקים החל ממשה רבינו שלימד תורה לילדים ועד
לבעש"ט ואדמו"ר הזקן, ואילו בסיפור באנגלית, קבלו את פניו משה רבנו, דוד המלך, אביי ורבא, הבעש"ט ואדמוה"ז. ואילו
המלאך גבריאל מאן דכר שמיה

חוץ מזה כל הפרטים זהים.

נ.ב.

בשני הסיפורים הוא מספר ש"מיד קראו לרבי" ואינו מספר מהיכן קראו לו, וחבל, וד"ל.

<אפילו איני יודע אם היה ואם קיים אדם ששמו יוסי כפי שמתואר כאן>

לפי מה שנאמר כאן הוא קיים, ואיני יודע מדוע הם לא שאלו אותו.

http://www.chabad.org/centers/default_cdo/aid/117687/jewish/Chabad-of-Great-Neck.htm 

>*--END NEW (should end here with table)*
Tzivos Hashem Chapter
Address: same
Phone: same

Personnel »

Rabbi Yoseph Y. Geisinsky, Director Send an Email Message

Services »

Tzivos Hashem ChapterTzivos Hashem ChapterAfter School ProgramsAfter School Programs
Early Childhood Center / PreschoolEarly Childhood Center / PreschoolTeen ClubTeen Club
Children's ClubChildren's ClubBar/Bat Mitzvah InstructionBar/Bat Mitzvah Instruction
Bat Mitzvah ClubBat Mitzvah ClubMommy and MeMommy and Me
Hands-on Holiday ProgrammingHands-on Holiday ProgrammingReligious Instruction for P.S. StudentsReligious Instruction for P.S. Students
Bar Mitzvah ClubBar Mitzvah Club
Email

שלחתי לו קישורלאשכול וביקשתי את תגובתו

<אישית איני סבור שבעולם הבא יושבים במקום אחד משה רבנו והרבי האחרון מחבד>

מדוע אתה חושב כן?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/02/2013 08:20:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 12:59 לינק ישיר 

נישטאיך

תודה!

אם אתה כותב:

בשני הסיפורים הוא מספר ש"מיד קראו לרבי" ואינו מספר מהיכן קראו לו, וחבל, וד"ל.

מה יש לי לומר?

(שדרת האיקונים סגורה לתנועה, אחרת הייתי מקוה למצוא משהו הולם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 15:13 לינק ישיר 
למה חשוב הסיפור הזה?

סיפורים כאלו מעידים שהאנשים נוטים לכיוונים לא רציונאליים.
למה הם עושים זאת? - כי יש משבר חברתי והחיים הממשיים אינם טובים ואינם מספקים אותם. אין להם יכולת לשנות את המצב אז הם פונים לעולם של אשליות. 
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 15:30 לינק ישיר 

עודד
זה מסתדר עם מה שכתבת בתגובה באשכול הסמוך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 05:35 לינק ישיר 

932woland כתב:
סיפורים כאלו מעידים שהאנשים נוטים לכיוונים לא רציונאליים.
למה הם עושים זאת? - כי יש משבר חברתי והחיים הממשיים אינם טובים ואינם מספקים אותם. אין להם יכולת לשנות את המצב אז הם פונים לעולם של אשליות. 
עודד

אוי, באמת. "למה הם עושים זאת?" כי הם טיפשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 08:24 לינק ישיר 

שכן,
דוד שלי (החסיד) טוען בתוקף שאביי ורבא למדו ביידיש. ונימוקו עמו: הרי כל מי שיודע ללמוד עושה זאת ביידיש. מה הם, הרב עובדיה? או הבן איש חי? אל תעליב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 11:15 לינק ישיר 

רבנו מיכי
הדוד' שלך צודק במאה האחוז, אוכיח לך!
אבל לפני זה אאתגר אותך, תמצא לבד, רמז מהגמרא האקטואלית לחודש הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2013 12:27 לינק ישיר 

ר' מיכי והשכן
הנה הוכחה כי את הגמרא חייבים ללמוד ביידיש אחרת קשה להבינה

מגילה דף ב .א

/משנה/. מגילה נקראת באחד עשר, בשנים עשר, בשלשה עשר, בארבעה עשר, בחמשה עשר, לא פחות ולא יותר
פשוט נכון? עברית מובנת בלי בעיות.  אבל סליחה רבותי באיזה חודש מדובר?

ועכשיו נלמד אותה ביידיש.
מילאיינט דעה מגילה. אין עלף- אודר אין צבעלעף -אודר אין דרייצען. אודר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2018 10:23 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/129282/%D7%9E%D7%91%D7%94%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%A1%D7%99%D7%93-%D7%97%D7%A9%D7%A3-%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%95-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D.html

סיפור מסעיר: הוא התמוטט לפני כחודשיים בליל שבת והרופאים כבר לא הותירו לו סיכוי • המשפחה הגיעה גם מחו"ל להיות עמו בימיו הספורים, אך אירע נס והוא התעורר • בסעודת ההודיה סיפר שכבר היה בעולם האמת וגדול מלכי ישראל שלח אותו בחזרה למטה

בבית שמש מכירים את רבי שלמה כאחד שספר התהילים לא מש מתחת ידו, כך שאף אחד לא מתפלא על זה שדוד המלך בכבודו ובעצמו נזעק להצילו, כך גם סיים החסיד את נאומו למשפחתו בשבח אמירת תהילים שזכות התהילים עמדה לו במצבו הקשה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 22/01/2018 10:40:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2018 16:11 לינק ישיר 

נישטאיך

איקון ירוק

אכן סברתי שצריך להביא את הספור הזה אצלנו, וטוב שמצאת את אשכולך המיועד לכך מששת ימי הפורום.

אני מפנה לתגובתי הראשונה המציעה כלים לניתוח סיפורים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיפורי מנהרות, ללא אורות וללא מנהרות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext