|
|
| נשלח ב-8/2/2013 04:06 |
|
| |
מיימוני (פעם ראיתי, וכבר איני זוכר את הלינק, שבאירופה נמכר זרע להפריה בתשלום והקונות יכולות לבחור לפי תיאורו הכללי של התורם: מראה, מצב גופני ומצב בריאות, מנת משכל, הצלחה בחיים. היו תורמים שהיו מאד מועדפים). גם בארץ ולא רק באירופה http://www.ynet.co.il/articles/0%2C7340%2CL-3153553%2C00.html בנק הזרע: כל מה שצריך לדעת לפני שפונים "איך בוחרת המקבלת את התורם? התורמת מעלעלת בקטלוג שבו מצוינים המאפיינים החיצוניים של התורם - גובה, משקל, מבנה גוף, צבע עור, שיער ועיניים, מוצאם של התורם, של הוריו ושל סביו, עיסוק ותחביבים. התורמים שמופיעים בקטלוג הם כמובן אלה שעברו את הבדיקות הרפואיות הנדרשות, ושנוזל הזרע שלהם נמצא מתאים לתרומה". http://db.tt/QV9ydlpJ ערך "הזרעה מלאכותית" מתוך "האנציקלופדיה ההלכתית רפואית".
תוקן על ידי נישטאיך ב- 08/02/2013 04:27:08
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 04:19 |
|
| |
[מקסמן,
(תודה) בודאי שקניין זו המצאה אנושית, שהרי שום דבר לא שייך לאדם ממש. גם לא גופו - שאינו אלא צל חולף במציאות - והכל שייך לבורא העולם. אם כך, לא הכליה שהוציאו מגופי ונתנו לאחר/ת ולא הזרע/ביצית שייכים לאדם כלשהו אלא לבורא העולם. ובכ"ז לבני אדם יש תפקיד בעולם, והתפקיד הזה הוא להיות בני אדם. ומי מאפשר להם זאת? לא בעלי הזרע/ביצית מהם הם נוצרו, אלא מי שמגדל ומחנך אותם. כלומר, לא מי שמגופו יצאו הוא החשוב, אלא מי שמאפשר להם חיים, במובן משמעותי - מגדל אותם, מחנך אותם (מדוע כיבוד הרב עולה על כיבוד הרב? כי נתינת האפשרות הביולוגית לחיים אינה חשובה יותר - ואפילו חשובה פחות - מנתינת משמעות אמיתית לחיים האלה, והדבר נכון כמובן גם ליחס הראוי להורים מאמצים וכו'). בודא שאי אפשר להתעלם מהמשא הגנטי הטמון בזרע/ביצית, אבל אף אחד מאיתנו אינו רק גנטיקה, וגם אם לביולוגיה שלנו חלק משמעותי בהתנהלות שלנו כאנשים, הרי שמי שמאמין באמת באפשרות הבחירה, לא יוכל לקבל שתהליך גידולו של אדם (חינוכו, בחירותיו שלו ושל אחרים סביבו) משמעותי פחות למהותו האנושית מן הביולוגיה שלו. לכן, "הורים" אינם אלה ש"תרמו" ביצית או זרע, אלא אלה שגידלו, טיפלו, חינכו ונתנו משמעות לחייו של אדם. אגב, גם נצחיותו של אדם (טוב, "נצחיות" זה מוגזם, אבל "המשכיות" זה בסדר) אינה תלויה בגנים שהוא מותיר אחריו. לא באמת. ההמשכיות שלנו היא בתורה שאנו משאירים אחרינו, בחכמה שאנחנו מצליחים להעביר הלאה, במעשינו שמשפיעים טוב או רע על העולם ומשאירים בו חותם וכו'. אין לי מושג מי היו הילדים של אביי ורבא, ובודאי שלא מי היו נכדיהם, אבל אני לומדת עד היום מדבריהם - זו המשכיות אמיתית.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 06:47 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
(תודה)
בודאי שקניין זו המצאה אנושית, שהרי שום דבר לא שייך לאדם ממש. גם לא גופו - שאינו אלא צל חולף במציאות - והכל שייך לבורא העולם. אם כך, לא הכליה שהוציאו מגופי ונתנו לאחר/ת ולא הזרע/ביצית שייכים לאדם כלשהו אלא לבורא העולם.
ובכ"ז לבני אדם יש תפקיד בעולם, והתפקיד הזה הוא להיות בני אדם. ומי מאפשר להם זאת? לא בעלי הזרע/ביצית מהם הם נוצרו, אלא מי שמגדל ומחנך אותם. כלומר, לא מי שמגופו יצאו הוא החשוב, אלא מי שמאפשר להם חיים, במובן משמעותי - מגדל אותם, מחנך אותם (מדוע כיבוד הרב עולה על כיבוד הרב? כי נתינת האפשרות הביולוגית לחיים אינה חשובה יותר - ואפילו חשובה פחות - מנתינת משמעות אמיתית לחיים האלה, והדבר נכון כמובן גם ליחס הראוי להורים מאמצים וכו'). בודא שאי אפשר להתעלם מהמשא הגנטי הטמון בזרע/ביצית, אבל אף אחד מאיתנו אינו רק גנטיקה, וגם אם לביולוגיה שלנו חלק משמעותי בהתנהלות שלנו כאנשים, הרי שמי שמאמין באמת באפשרות הבחירה, לא יוכל לקבל שתהליך גידולו של אדם (חינוכו, בחירותיו שלו ושל אחרים סביבו) משמעותי פחות למהותו האנושית מן הביולוגיה שלו. לכן, "הורים" אינם אלה ש"תרמו" ביצית או זרע, אלא אלה שגידלו, טיפלו, חינכו ונתנו משמעות לחייו של אדם.
אגב, גם נצחיותו של אדם (טוב, "נצחיות" זה מוגזם, אבל "המשכיות" זה בסדר) אינה תלויה בגנים שהוא מותיר אחריו. לא באמת. ההמשכיות שלנו היא בתורה שאנו משאירים אחרינו, בחכמה שאנחנו מצליחים להעביר הלאה, במעשינו שמשפיעים טוב או רע על העולם ומשאירים בו חותם וכו'. אין לי מושג מי היו הילדים של אביי ורבא, ובודאי שלא מי היו נכדיהם, אבל אני לומדת עד היום מדבריהם - זו המשכיות אמיתית.]
|
|
וואו זה ענקקק,
אין שום ספק גם ממזר תלמיד חכם חשוב יותר מכהן גדול עםארץ,
בכל אופן לכל בעל חיי יש אבא שבלעדיו הוא לא היה קיים כלל,
אם לא נשמור על זה אין סיכוי שנצליח לשמור על התבונה הנצחית,
מה שהרב מלמד את תלמידו זה דווקא את התובנות האלה,
כלומר אם הוא נולד במקרה (מאונס או הורים עםארצים וכדומה) הוא יכול להיות תלמיד טוב מרבו שכאילו יולדו באמת, ולמה ? כי הוא יתחיל מעכשיו את מה שהאדם הראשון התחיל בזמנו, להיות בעל משפחה ולחנך את צאצאיו כמו שצריך וממנו ימשיך בבטחה עברת תורתו של רבו לנצח,
ברור שכל נולד יש לו בחירה להתחיל הכל מהתחלה,
אייך יעשה זאת ?! בדיוק כמו שלמד !!
הוא לא יוליד ממזרים הוא לא יתן שיוולדו ילדים בלי הורים,
הדרך הנכונה להעביר תובנות היא הדרך הטבעית, (מאב לבן, וכך לכל האומה לדורי דורות, זה יסוד ברית מילה)
הרי מה הפחד מי ממזר, בדיוק זה שאין לו הורים במילא אין לו חינוך במילא לא יעביר את התובנות, להפך יגרום לסביבה שתחזור לאחור,
שהרב מלמד את תלמידו ותלמידו לא ממשיך להעביר זאת בהמשך במעשים אז חכמת רבו תשכח, (הרי מי שלח אותי ללמוד את התורה ותורת כל החכמים בכל הדורות ?! ההורים שלי כמובן)
לסיכום:
בוודאי שמצווה\חובה לאמץ מצווה\חובה לאמץ ממזר, מצווה\חובה לאמץ אסופי, וכדומה, והעיקר מצווה\חובה להעמיד תלמידים,
אבל בתכלס כל לימודם תביא אותם דווקא לתובנה הפשוטה של התורה, שזה אומר שכל זמן שעוד לא הגענו לגאולת הדעת, כדאי להמשיך בתורה הישנה של עברת התבונה הנצחית והמתפתחת על פי הדרך הטבעית,
נמשיך עם הברית מילה נמשיך עם חוקי המשפחה ונמשיך להיות אומה נרדפת,
אך ורק שנגיע ממש למצב של שלימות הדעת, אז כל המצוות בתורה יבוטלו, רק הודיה לאלוקים יישאר,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/02/2013 06:56:39
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 07:02 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 08/02/2013 07:03:48
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 14:01 |
|
| |
[מקסמן,
איני מסכימה. בעיקרון, אפילו המשכיות העם היהודי יכולה להתקיים לעד, גם אם יהודים יפסיקו פתאום ללדת לחלוטין - שהרי ניתן לגייר מבוגרים או תינוקות, לחנכם ברוח התורה, והם יהיו כשרים למהדרין וימשיכו את שלשלת היהדות. בוספו של דבר, הגנטיקה היא רק גנטיקה. יש לה חשיבות גדולה ברמה מסויימת של המציאות, ואילו ברמות אחרות היא שולית לחלוטין. אני מאמינה שלרמה ה"יהודית" (הזדהות עם העם, מוכנות ללמוד את התורה ולהתחייב אליה במובן עמוק וכו'), לגנטיקה אין שייכות כלל.
בכל מקרה, כל הדיון הזה אינו בהכרח שייך לאשכול, מלבד הנקודה שהזרע/ביצית (קרי - המקור הביולוגי של כל אחד ואחת מאיתנו) כבודם במקומם מונח, אך הם אינם האחראים הבלעדיים לעיצובו של האדם הבוגר, וחשוב לא פחות - האופן בו הוא גדל והתחנך.
(בתור מטאפורה הייתי מוכנה לקבל את השימוש הלקוי שלך במושג "ממזר", אבל אני מקווה שאתה מודע לכך שילד שגדל בלא אב אינו ממזר, וכך גם יתום, או בלשונך - ילד שאין לו הורים...).]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 15:32 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
1, איני מסכימה.
בעיקרון, אפילו המשכיות העם היהודי יכולה להתקיים לעד, גם אם יהודים יפסיקו פתאום ללדת לחלוטין - שהרי ניתן לגייר מבוגרים או תינוקות, לחנכם ברוח התורה, והם יהיו כשרים למהדרין וימשיכו את שלשלת היהדות. בוספו של דבר, הגנטיקה היא רק גנטיקה. יש לה חשיבות גדולה ברמה מסויימת של המציאות, ואילו ברמות אחרות היא שולית לחלוטין. אני מאמינה שלרמה ה"יהודית" (הזדהות עם העם, מוכנות ללמוד את התורה ולהתחייב אליה במובן עמוק וכו'), לגנטיקה אין שייכות כלל.
2, בכל מקרה, כל הדיון הזה אינו בהכרח שייך לאשכול, מלבד הנקודה שהזרע/ביצית (קרי - המקור הביולוגי של כל אחד ואחת מאיתנו) כבודם במקומם מונח, אך הם אינם האחראים הבלעדיים לעיצובו של האדם הבוגר, וחשוב לא פחות - האופן בו הוא גדל והתחנך.
3, (בתור מטאפורה הייתי מוכנה לקבל את השימוש הלקוי שלך במושג "ממזר", אבל אני מקווה שאתה מודע לכך שילד שגדל בלא אב אינו ממזר, וכך גם יתום, או בלשונך - ילד שאין לו הורים...).]
|
|
1, שוב נכון שאפשר אבל רק לדור אחד, כלומר אם תרצי לעולמים\לנצח אז שוב נחזור לשיטת התורה השיטה הטבעית,
אגב: זה כבר מחלוקת עתיקה מאוד בין אברהם אבינו לנימרוד ועל זה בדיוק הומצא ברית מילה על ידו,
ראי אשכול זה מה ההבדל בין "ילד" לבין "יצא" (עומק הפשט בחטא דור הפלגה)
בסוף כל סוף כל זמן שהסביבה לא טובה בשלימות חייבים לשמר אותו על פי חשיבת אברהם ולא על פי נימרוד,
תראי הציונות או כל אידואולגיות בהיסטוריה, כולם התבטלו, אני כבר לא מדבר שהם הם גרמו לריבוי השפות וריבוי השנאה וכל השאר,
2, זה דווקא שייך לאשכול זה, רק אני נותן כאן את החשיבה היסודית שעל פיה נחקק ההלכה, אני נותן את היסודות שנבין שאין כאן מקום של דמוקרטיה של רוב חכמים פסקו אז אני לא מחוייב ליסודות, שהאמת איתך הרוב לא יכול להכחיש זאת,
הכרעה על פי רוב היא אך ורק שיש ספק לכולם וכל אחד מציע סברה, אז הולכים אחרי הרוב, אבל על אם יודעים את היסודות אין פשרות אפי' הוא יחיד מול רבים,
נכון שהגנטיקה בלי התבונה היא כמו כל בעלי החיים והבהמות, אבל תבונה בלי הגנטיקה לא עובדת, לפחות עד שלימות הדעת כנ"ל
3, אני מסכים איתך, אבל אני סמכתי עליך שתביני שאני לא מתכוון לגנאי להפך שנבין ביסוד מהי ממזר באמת אז נבין שיש לו סיכוי כמו כל אחד כשר אחר, כלומר הוא יתחיל להיות אדם הראשון או האבות שממנו יתחיל שוב שלשלת של גנטיקה יחד עם התבונה,
אני רוצה ברשותך להביא עוד זווית עיקרית ויסודית מאוד,
חשיבת התורה טוענת על התפתחות אובולוציונית בדעת ובתבונה ובמדע,
ולכן כל שכרה ועונשה של התורה בנויה דווקא על החשיבה הזאת שהם הצאצאים ("על שלישים" "לאלף דור" "אריכות ימים על רחמים וכיבוד הורים", "מחלות מצרים" "מצוות טמאה וטהרה" = היגיינה = רפאוה וכו' וכו')
האיום כביכול רלוונטית מאוד, הרי למה שאני ידאג לזרעו של בני אנוש אם אני בעצמי לא עוסק בבפרו ורבו, תסכימי איתי שצריכים להיות ברמה גבוה במוסר אישי שזה יעבוד,
גם ביקוש השכר כאן יותר חזק, אני מאוד מעוניין שצאצאי לא יסבלו את מחלות התורשתיות שלי שגרמו אובותי עם עוונותיהם (לא דווקא עוונות ממש אבל עוון של שב ואל תעשה שזה מספיק לעצור את התפתחות האובולוציונית של המדע הרפואה)
כלומר התפתחות התבונה במיוחד הרפואה מאוד מאוד רלוונטית, אם האדם הולך בחשיבה שכל מחלות מצריים אנו אשמים,
התרופה לסרטן שימצא מחר יכולנו למצאו כבר אתמול או לפני אלפי שנים,
אם אי איכפתיות לצאצאי מביא את חוסר התפתחותו של הרפואה, אז ק"ו שלא יהיה איכפת לי מצאצאי אחרים ובן בנו של ק"ו שלא תתפתח מהר הרפואה, ואז שוב העונש והאחריות האישית רלוונטית מאוד,
תראי כמה אורך הגלות שלנו (אלפי שנים) נגרם ברגע שהתחילו להאמין בחיים אחרי המוות,
לא חזרנו לארצינו כי האמנו שהעיקר זה החיים אחרי המוות, לא ראינו אשמה אישית בכך שאנו לא חוזרים לארצינו,
והעונש היית שבכל דור ודור הפסדנו את צאצאינו להתבוללות, כלומר כל עמלינו היית לריק, ולא ראינו בזה בעיה כלל הרי העיקר זה העולם הבא אחרי המוות, עובדה שהגלות נמשכת ונמשכת,
הרב האדמור הגודל הדור והפוסק כולם יחד דאגו לחיים שלהם ולחיים של הדור שלהם ולחיים אחרי המוות ולא יותר מיזה,
משום כך כל הדתות גרמו לעצירת התפתחות התבונה (אלפיים שנות חושך = ימי הביניים) וגם קיבלו את עונשם שהם הפסד צאצאינו להתבוללות והשמדות רוחניות וגשמיות, ובעיקר היינו כבר מזמן פותרים את רוב המחלות אילולי השטות הזאת,
לסיכום נאמר כך,
אני יכול להאשים את אבותי בכל ולקבל לתקן מהיום לדורי דורות מצד האחריות וגם מצד עונשי כי הם גם יאשימו אותי,
אבל אם אין "אבות" אין סיבה להאשים אותם ואין סיבה לתקן והביני זאת לעומק,
הסיבה של תלונות המדענים והחוקרים שהמחקר היום היא מחקר לא טהור רק מחקר כלכלי אינטרסנטי,
גם נגרם בגלל החשיבה החברתי של נימרוד,
אם בני אנוש היו בחשיבה של אברהם אז המחקר היית מתפתחת על פי טוהר המחקר ולא על פי אינטרס כלכלי,
אותו עניין לגבי הבעיות החברתיות כלכליות = צדק חברתית,
שהאדם יבין שנצחותו האישית תלוי מאוד בזולת, אז לא יגנוב את הזולת, לא יחפש שיוויון היזדמניות (שרק ווינרים זוכים ורובם לוזרים) רק ירצה שכל אחד יזכה באמת,,
יוצא מהחברה של נימרוד שלא רק הרפואה והמחקר לא טוהר בגלל סיבות כלכליות אינטרסנטיות כנ"ל,
רק גם השיטה הכלכלית עצמה הורגת בנו בכל דור ודור, = המהפיכות החברתיות שבכל דור דור,
אם היית חשיבת אברהם ומשה היינו עוברים מיד לשיטת התורה בכלכלה, והיינו מרוויחים שלא תהיה מהפיכות חברתיות והמחקר תהיה טהור לגמרי,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/02/2013 16:19:23
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 18:55 |
|
| |
[מקסמן,
אני מבינה שיש לנו מחלוקת אמיתית כאן, וברשותך אתייחס רק לנקודה 1, שהיא לדעתי המשמעותית לאשכול הזה.
להבנתי, זה לא נכון רק לדור אחד אלא לכל הדורות כולם. המשכיות היהדות (או החוכמה, או התורה, או המוסר או כל הגדרה אחרת שתבחר לתת לזה) אינה תלויה בהכרח בגנים, ולכן אינה תלויה בהכרח במקור הזרע/ביצית. ההמשכיות תלויה באופן בו מגדלים את הילוד, מחנכים אותו ויוצרים אצלו הזדהות עם הקהילה/המשפחה. זו בדיוק מהותה של ברית המילה - לכל תינוק (זכר) ההזדמנות להיכנס בבריתו של אברהם אבינו, גם אם נולד מזרע של גוי ומביצית של רובוטית... לכל אדם קיימת ההזדמנות להיות חלק מהעם היהודי, אם יעשה ברית ויטבול (ויכריז - באופן כזה או אחר, תלוי בקהילה אליה הוא בוחר להיכנס... - שהוא מקבל עליו את החובות היהודיים). זה ממש לא משנה מה הגנים שלו. אני גם לא בטוחה שהבנתי מה הבעיה ב"ריבוי שפות" - לפי הסיפור (אחד האהובים עליי בתורה), הבעיה היא ב"שפה אחת ודברים אחדים", ובלילת השפות היא דווקא הפיתרון... אגב, גם מבחינה גנטית גרידא, בלילת שפות (או גנים) היא עניין חיובי ביותר ויש בו כדי לשפר את התוצרים בדורות הבאים. עאכו"כ מבחינה ערכית ורוחנית (לפחות לדעתי).
(נכתב בחול בחו"ל)]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2013 18:46 |
|
| |
אמשלום היקרה,
אני לא חושב שיש כאן מחלוקת כלל וכלל,
אני מסכים אם כל מה שאת אומרת,
אני רק אומר שאחרי שעמדנו את התלמיד מה נאמר לו, האם נאמר לו לתת למקרה לפעול, או שהוא יעשה מה שצריך שזה אומר להקיים משפחה ולהוליד ולחנך ולהעמיד אותם כתלמידים,
או שפשוט יעמיד תלמידים רק, ואז מה ? ייעצר הפרו ורבו ?
או אולי את מציע שבכל דור ישאר כמה בורים והם יעסקו בפרו ורבו ? במילא יהיו לחכמים עבודה להעמיד תלמידים,
ביהדות יש מושג שכזה, "בן עזאי" אבל כל אחד יודע שזה לא רצוי ולא נכון, זה טוב ליחיד,
תראי, כל מי שאושרו בה דווקא מהחסר בזולת, שידע שזה אושר מדומה, כי יבוא יום שהזולת יקבל את כל מה שיש לנו להציע, ולא יהיה לנו מה לתת,
אנו צריכים להגיע למצב שלא יהיה לנו מה לתת, פשוט כולם יהיו נביאים,
(לדעתי ריבוי שפות רק מזיק כי את לא שמה לב שריבוי סוגי גירות זה בגלל ריבוי שפות, שאנו דנים על ריבוי שפות אנו לא דנים על הבעיה הטכני שבדבר, אנו דנים בחיסרון של תבונה אמיתית, הצלחת המדע הגיע ביום שהתחילו לדבר בשפה מתמטית שהיא שפה יחידה ואחדותית מיסודה, הצלחה האמיתית במוסר ובצדק תהיה אך ורק שיהיה שפה אנושית אחת,)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 11:26 |
|
| |
שלום
שיניתי את שם הניק yakovkov עקב דרישה של פורום אחר- מהיום אני כרם נבות. אני מופתעת מהמקורות שנתחדשו לי כאן. האם ילד שנוצר שלא בדרך ביאה אינו בנו של האב מבחינה הלכתית? הרי זה נוגע לכל הזוגות שעוברים טיפולי פוריות, החל מהזרעה פשוטה בצינור ועד להפריה חוץ גופית. מקסמן, ההנחה שלך שילד ללא הורים הוא ממזר היא נוראית. ממזר הוא אך ורק ילד שנוצר מעבירה של אשת איש. ישנם כיום ילדים שנולדו מתרומת ביצית או זרע, מן הראוי שיידעו על אביהם/ אימם הביולוגיים, וזה מצב מאתגר אבל הם לא ממזרים בשום אופן. לא רק הלכתית, אלא גם בשם הנורא שהצמדת אליהם- ילדים ללא הורים. לידיעתך, יש ילדים אומללים ללא הורים כמו ילדים נטושים או שהוריהם נרצחו. האם גם להם אתה קורא ממזרים? אתה דוחף את עניין כיבוד הורים- אין קשר לכאן
תוקן על ידי כרם_נבות ב- 10/02/2013 11:30:04
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 11:39 |
|
| |
להשכלה כללית להוציא מידיהם של שופכי דמים.
משנה מסכת קידושין פרק ד
משנה ב [ב] ואלו הם שתוקי כל שהוא מכיר את אמו ואינו מכיר את אביו אסופי כל שנאסף מן השוק ואינו מכיר לא אביו ולא אמו אבא שאול היה קורא לשתוקי בדוקי:
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 11:57 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  | שיניתי את שם הניק yakovkov עקב דרישה של פורום אחר- מהיום אני כרם נבות.
.
מקסמן, ההנחה שלך שילד ללא הורים הוא ממזר היא נוראית. ממזר הוא אך ורק ילד שנוצר מעבירה של אשת איש. ישנם כיום ילדים שנולדו מתרומת ביצית או זרע, מן הראוי שיידעו על אביהם/ אימם הביולוגיים, וזה מצב מאתגר אבל הם לא ממזרים בשום אופן. לא רק הלכתית, אלא גם בשם הנורא שהצמדת אליהם- ילדים ללא הורים. לידיעתך, יש ילדים אומללים ללא הורים כמו ילדים נטושים או שהוריהם נרצחו. האם גם להם אתה קורא ממזרים?
אתה דוחף את עניין כיבוד הורים- אין קשר לכאן |
|
אף אחד לא חושב להגדיר אותם כממזרים הלכתית ח"ו,
אני השתמשתי עם המושג שנבין מהי,
כל יתום והסופי וכדומה, החברה הסביבה המשפחה בית דין ידאגו להם ויחנכו אותם במקום ההורים,
כלומר האחריות החברתית שלו ההמשכיות שלו מובטחת, אבל יש כאן איום חברתי וגם לו בעצמו בדיוק כמו בממזר אם הבית דין או הסביבה והמשפחה לא תתפל בהם, ולכן התורה יוצאת מגדרה להזהיר על אלמנה ויתומים,
אגב: נשים חד הוריות הם אותו איום חברתי כמו אלמנה, כלומר כל העונש התבוני שהתורה מדברת על פגיעה באלמה חל גם על חד הורית, והסיבה שהתורה מהזהירה לנו על כך ברורה מאוד כנ"ל,
כלומר חוץ מהעניין המוסרי יש כאן איום חברתי מידי שהיא וילדה לא יחונכו כמו שצריך, וזה העונש החברתי המידי שנקבל,
שבגין (ראש ממשלת ישראל מנחם בגין זצ"ל) אמר שהחוק הסוציאלי הוא הכרטיס שלו להיכנס לגן עדן ?! הוא הבין טוב טוב מה הוא מדבר, (אני אישית לא מאמין בגן עדן דמיוני אחרי המוות, אבל החוק הזה יביא לנו את הגן עדן בעולם הזה בארצינו הקדושה, וזה בעצם כוונת התורה באמת, התורה לא דיברה על עונש ושכר בחיים אחרי המוות שלא האמינה בהם כלל, התורה כיוונה לגן עדן כאן בארץ ישראל)
והיות שהיום ממזר גם נכלל בחוק, אז אין איום כל כך גדול גם ממזרים הלכתיים, וזה כוונת חז"ל שבעתיד אליהו יתיר את הממזרים, כלומר חז"ל כבר ראו שחינוך חובה תבוא לאנושות, בכלל חז"ל והנביאים האמינו בהתפתחות אובוליציונית בתבונה ובחכמה ובדעת, והיום (בתקופתינו) יותר מתמיד אנו רואים שכל דברי הנביאים להעתיד יכולים להתגשם כפשוטו,
בעניין כיבוד הורים: זה יסוד היסודות, שאין כיבוד הורים, מבחינת התורה וחשיבתה, הם שווה ערך לממזרים, למי שמבין מה בכלל הבעיה של ממזרים,
כפי שהסברתי לעיל מובן מאוד מה הבעיה באי כיבוד הורים ולמה הם שווה ערך לממזרים,
אגב: אין להתרגש מהדרמה (ממזר) העיקר התוכן העמוק,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 12:23 |
|
| |
נוסיף ונאמר, "בן סורר" התורה דורשת מההורים לקחת אותו להריגה מה שאין כן בממזר לא,
כלומר אי כיבוד הורים ואי שמיעה להורים, יותר גרוע ויותר איום חברתית מי ממזר עד כדי כך שהתורה דורשת שההורים יקחו אותו להריגה,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 22:58 |
|
| |
בפתיחת האשכול הצגתי חקירה על דרך הקבלה. הגיעה לידי תגובה של אדם חכם, המאמין בקבלה ואף משקיע בלימודה. שימו לב למשפט האחרון שנוגע ללב.
איני מזכיר את שמו לפי שביקש להישאר בעילום שם. אבל עדיין עלי להחזיק לו טובה.
ואלו דבריו:
הרי ידוע לנו שלא כל ביאה מולידה, וגם אותה ביאה שהולידה היו בה עוד כהנה וכהנה טיפות שלא התממשו. מה גורל כל אלה ? אלא ברור שהאדם אחראי למעשה שבידיו ולא לכל ההשלכות הטבעיות היוצאות ממנו בעל כורחו. ולכן מעשה ביאה כשר תוצאותיו עוברות לטיפולו של הקב"ה והוא ידאג לכל ניצוצותיו. אמנם כאשר מעשה ההוצאה היה לא כשר האחריות היא על העושה אותו, על המעשה ועל התוצאות. יש דרכים בחז"ל לטפל בשתי ההשלכות. תיקון המעשה הוא כידוע בפ"ד תעניות. תיקון ההשלכות הוא בקר"ש שעל המיטה. אלו כמובן עניינים מופשטים וסתומים, אבל המאמין מאמין. האם ניתן לתקן את העבירה בדרכים חדשות ? האם ניתן להחזיר את הגלגל אחורה ? האם שייך להחזיר את השד לבקבוק ? מי יודע. אולי רק אפשר לומר שאין לו מה להפסיד אם יקחו את הזרע המוקפא וישתמשו בו כעת בצורה כשרה (האם האשה צריכה להיות טהורה ? האם אין כאן בעיה של אשת איש ?) אבל אי אפשר כמובן לדעת שזה יועיל. אם בי"ד של מעלה ישאלו אותי אני אמליץ בעדו, השאלה אם ישאלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 23:10 |
|
| |
טוב, יש אפשרות לתרום זרע ממש באופן המותר,
כך עושים זאת, קונים קונדום (שקית נילון מיוחד לאיבר המין) ועושים חור קטן בשפיץ של הקונדום,
ועושים את המצווה כמו שצריך = עונה עם האישה, אז אין שום שאלה של זרע לבטלה וכדומה,
אחרי המצווה נשאר לנו הקונדום ביד ובתוכו חלק מהזרע,
בחוץ חייב להיות מוכן מונית להקפיץ את הקונדם למעבדה מהר מאוד, עד חצי שעה נדמה לי, אחרת הזרע מת,
כל רב מתחיל יודע זאת, ויש עוד דרכים פשוטים למי שירצה אני אתן בעזרת השם,
|
|
|
|
|