| נשלח ב-30/9/2013 13:16 |
|
| |
תופאי_ותיק - זה חז"ל מפורשת, עיין הושע ג:ה ומפרשים שם
ספר הושע פרק ג (ה) אַחַר יָשֻׁבוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וּבִקְשׁוּ אֶת ה' אֱלֹהֵיהֶם וְאֵת דָּוִד מַלְכָּם וּפָחֲדוּ אֶל ה' וְאֶל טוּבוֹ בְּאַחֲרִית הַיָּמִים:
רש"י אחר - ימי הגולה. ישובו בני ישראל ובקשו את ה' וגו' - תנא משום ר"ש בן יוחאי בג' דברים מאסו בני ישראל בימי רחבעם במלכות שמים ובמלכות בית דוד ובבית המקד' הה"ד (מלכים א יב) אין לנו חלק בדוד כמשמעו לאהליך ישראל (מלכים א' יב) אל תקרי לאהליך אלא לאלהיך ראה ביתך דוד (מלכים א' יב) זה ב"ה אמר רבי שמעון בן מנסיא אין מראין סימן טוב לישראל עד שיחזרו ויבקשו שלשתן אחר ישובו בני ישראל ובקשו את ה' זו מלכות שמים ואת דוד מלכם כמשמעו ופחדו אל ה' ואל טובו זה בית המקדש כד"א ההר הטוב הזה:
אבן עזרא שם ואת דוד מלכם - זהו המשיח
כי אפילו אחרי שזמן בעיתה הגיע מי שלא יקבל את מלך המשיח או ימשיך לחלוק עליו הוא לא יזכה להיגאל. יש מחלוקת במדרש כמה הלכו אחרי משה רבנו כשיצאו ממצרים. רש"י מביא את השיטה הכי קל 1/5 אבל יש שיטות אחרים במדרש אחד אומר 1/100 ואחד אומר 1/600,000 דברים מפחידים! וידוע ממאמרי חז"ל ש"כעת צאתך מארץ מצרים" יהיה בגאולה העתידה אותו דבר. וכמו שהזוהר אומר מ"ה ש"היה ה"וא שיהיה ראשי תיבות משה, וכל מה שעבר על משה רבינו יעבור על משיח. כי הנסיונות הם גדולים מאוד, כמו שהישמח משה אמר על עצמו שבאחד מהגלגולים הוא היה בזמן מחלוקת קורח, ואע"פ שהוא היה צדיק וחכם גדול הוא לא ידע עם מי הצדק, קורח או משה, הוא לא ידע מי זה הצדיק ומי הרשע. וכן במחלוקת על דוד המלך, דואג ואחיתיפל היו אנשים "יראי שמים", חכמים ומסודרים, והיה להם כל מיני ראיות חזקות על פי התורה והשכל נגד דוד המלך. אחיתופל היה פוסק הדור ופסק שדוד הוא נואף ורוצח ואפילו לא יהודי (מואבי)! מצד שני דוד ואנשיו המסכנים נראו בעיני העם כמשוגעים ממש, וכולם רדפו אותם.
הקב"ה מרחם עלינו ומחכה לנו לחזור בתשובה ולהפסיק לדבר נגד כל הצדיקים שהם בבחינת משיח, ונגד משיח עצמו.
כל זה ויותר מבואר בספר הכתב מבין האילנות שצרפתי לעיל, עיין שם.
שנזכה לגאולה ברחמים מתוך כל עם ישראל בב"א
תוקן על ידי יוםהגדול ב- 30/09/2013 13:38:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 13:40 |
|
| |
ואני לתומי חשבתי שחמושים יצאו ממצרים זה בבחינת חמושים בדיסק של מושיק עפיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 14:46 |
|
| |
אשריך הקדמת אותי עם התשובה לשאלתו של תופאי. גם אני ישר נזכרתי בחז"ל הזה על "עד שיבקשו את דוד מלכם וכו'. אז שמעת תופון? יוםהגדול הברסלבאי ענה לך.
תוקן על ידי המיייחל ב- 30/09/2013 15:13:56
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 15:10 |
|
| |
תודה על תשובתך איש יקר יוםהגדול!
כפי שהבאת ידידי היקר, כתוב בתורה שחמושים יצאו ממצרים. מהו חמושים? מחלוקת.
תופאי מציג שאלה: האם חמושים זו רק שאלה של עובדה שבמחלוקת (איזה אחוז מישראל זכה להיגאל ואיזה חלק נשאר במצרים?) או שטומן בחובו גם כלל טמיר לפיו צריך שחמושים [חמישית/אחת חלקי.. וכו'] מעם ישראל שיצעקו לבקש את משיח ואז ניגאל?; עכשיו אפשר להיכנס לרזולוציה יותר ממוקדת: פשיטא שעם ישראל מורכב מנשמות רבות ולכל יהודי שהוא יהודי כלי בדרגתו לקבל את אור האינסוף ב"ה - אחת בבחינת ארץ ישראל ואחת בבחינת הגלות; אחת בבחינת אברהם אבינו ואחת בבחינת אליעזר עבד אברהם; אחת בבחינת שבת ואחת בבחינת ששת ימי המעשה. לפיכך, שאלתי היא זו: מהו נפח ה"חמושים" שאם אותו נפח נשמות מישראל יצעקו אזי יצאו ממצרים? [היינו גלות אדום המרה], שהרי זה פשוט לכל-דעת שאין מצב שכולם יצעקו למבקש משיח יהא מה שיהא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 15:17 |
|
| |
הכברת במילים על שאלה פשוטה. כמה יהודים צריכים לצעוק על הגאולה כדי שצעקתם תישמע ותעשה פירות. לא רק שלא ידוע לי תשובה לשאלה הזאת אלא גם לא נראה לי שיש לנו את היכולת או את הכלים לענות על שאלה מן הסוג הזה. בקיצור אנחנו את שלנו נעשה וה' הטוב בעיניו יעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 15:40 |
|
| |
ההוספות היו מיועדות לידידנו בעל הלב-ברסלב של ביגDAY.
נ.ב: ידעתי גם ידעתי לכתוב לקוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 16:33 |
|
| |
תופאי ידידי היקר שאלתה שאלה של הזוהר הקדוש! כשאני אחזור הבייתה בע"ז אני יצטט לך השאלה והתשובה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 17:24 |
|
| |
שאלה של הזוהר?! או הו הפעם איתגרת אותי. מחכה להסבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 18:27 |
|
| |
ספר זהר חדש - פרשת נח וַיְשַׁלַּח אֶת הַיּוֹנָה, בְּגָלוּת אֱדוֹם. וְלֹא יָסְפָה שׁוּב אֵלָיו עוֹד, דְּעַד הַיּוֹם לֹא חָזְרָה בִּתְשׁוּבָה, וְלֹא הֵעִירָה רוּחָהּ. דְּאָמַר רִבִּי פִּנְחָס, אִלְמָלֵי חָזְרָה בִּתְשׁוּבָה לֹא נִשְׁתַּיְירָה בַּגָּלוּת יוֹמָא חַד. רַבִּי אֱלִיעֶזֶר אוֹמֵר, כָּל הַגָּלֻיּוֹת שֶׁגָּלְתָה כְּנֶסֶת יִשְׂרָאֵל, נָתַן לָהּ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא זְמַן וְקֵץ, וְנִתְעוֹרְרָה תָּמִיד בִּתְשׁוּבָה, וְגָלוּת הָאַחֲרוֹן אֵין לוֹ קֵץ וּזְמָן, אֶלָּא הַכֹּל תָּלוּי בִּתְשׁוּבָה. שֶׁנֶּאֱמַר, (דברים ל) וְשַׁבְתָּ עַד ה' אֱלֹהֶיךָ וְשָׁמַעְתָּ בְקוֹלוֹ. וּכְתִיב, (שם) אִם יִהְיֶה נִדַחֲךָ בִּקְצֵה הַשָּׁמַיִם מִשָּׁם יְקַבֶּצְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ וּמִשָּׁם יִקָּחֶךָ: אָמַר לֵיהּ רַבִּי עֲקִיבָא, אִם כֵּן, הֵיאַךְ יְהֵא דָא לְהִתְעוֹרְרָא כּוֹלְהוֹן כַּחֲדָא בִּתְשׁוּבָה, מַאן דַּהֲוֵי בְּסָיְיפֵי שְׁמַיָא, וּמַאן דְּהוּא בְּסָיְיפֵי אַרְעָא, הֵיךְ יִתְחַבְּרוּן כַּחֲדָא לְמֶעְבַּד תְּשׁוּבָה: (איך יכול
להיות שכל ישראל יחד יתעוררו בתשובה, מי שהוא בסוף העולם במזרח ומי שהוא בסוף העולם
במערב, איך יתחברו כאחד לעשות תשובה <וזה כולל גם המרחק הרוחני>?) אָמַר לוֹ רַבִּי אֱלִיעֶזְר, חַיֶּיךָ, דְּאִי יַחְזְרוּן בִּתְשׁוּבָה רֵישֵׁי כְּנִישְׁתָּא, אוֹ חָדָא כְּנִישְׁתָּא, בִּזְכוּתָם יִתְכְּנֵשׁ כָּל גָּלוּתָא, דְּקוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא אִיסְתְּכֵי תְּדִירָא, אֵימָתַי יַחְזְרוּן, וְיַעֲבֵד לְהוֹן טָבָא, דִּכְתִיב (ישעיה ל) וְלָכֵן יְחַכֶּה ה' לַחֲנַנְכֶם. מְחַכֶּה תָּמִיד אֵימָתַי יַעֲשׂוּ תְּשׁוּבָה: (רבי אליעזר
אמר לר"ע, אני מבטיח לך שאם ראשי העדה או קהילה אחת יחזרו בתשובה בזכותם יתקבצו
כל הגליות וכו') אָמַר רִבִּי יוֹסֵי, אִיתָא הָא, כְּהָא דְאָמַר רִבִּי פִּנְחָס, דִּכְתִיב וְלֹא יָסְפָה שׁוּב אֵלָיו עוֹד. לֹא נֶאֱמַר וְלֹא יָסַף שׁוּב אֵלֶיהָ, אֶלָּא הִיא לֹא יָסְפָה שׁוּב אֵלָיו, מִכְּלַל דְּהוּא מְזוּמָן וּמְחַכֶּה אֵימָתַי תָּשׁוּב:
אז התשובה הוא שאפילו אם רק כל המנהיגים יתחברו ביחד (דבר שקשה להאמין שזה יקרא בזמן הקרוב), או חדא כנישתא, קבוצה אחת קטנה של יהודים פשוטים יתחברו ביחד, באהבה, וברצון טוב, ויצעקו לה' מעומק הלב, מיד יבוא הגאולה. אז כמו שהמייחל המנהל הקדוש של הפורום החשוב אמר, אי אפשר להגיד מספר מדויקת של אנשים שצריכים כדי לפעול את זה, אבל בא נתחיל אנחנו, כל אחד יקח חבר או שתיים, להתחבר ביחד, וניקח על עצמנו לעשות כל המאמצים לקרב את הגאולה. ונזכה לבשורה של פרשתינו "ותבא אליו היונה לעת ערב והנה עלה זית טרף בפיה" בב"א.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 19:52 |
|
| |
אכזבתני הפעם
אכן, כמו שאמרתי, אין זוהר כזה. לא זה מה שתופון שאל ואתה מיהרת לשלוף את הזוהר המפורסם של כנישתא חדא ואין לך בכלל מושג במה מדובר והאמן לי שאני אומר את זה כי אני יודע על מה אני מדבר ואם לא תאמין לי אז לפחות תאמין לרב מוצפי שכבר נשאל לא פעם ולא פעמיים את השאלה הזאת אצלו בשיעור הזוהר הקבוע של חמישי בלילה מפי תלמידיו משתתפי השיעור מדוע אין הרב מאחד אותם ועושה מה שצריך לעשות כדי לקיים את הזוהר הזה של כנישתא חדא ולהביא כבר את הגאולה?! וכמה פעמים הרב היסה אותם במבט נוקב והשתיק אותם שהם לא יודעים על מה הם מדברים ואין להם מושג בכלל איזה דרגת תשובה הזוהר דורש מאותה כנישתא חדש שאמורה לכפר על כלל ישראל, לכן טובה להם השתיקה ולא כדאי להמשיך לדבר עוד בדבר הזה. חוצמזה שתופון לא דיבר על תשובה אלא על עצם הזעקה לחזרת מלכות ה' ומלכות בית-דוד למקומה כאשר ברור שזה שני דברים שלא בהכרח קשורים זה בזה משום שלתפילה כזאת גם לא דתיים יכולים להצטרף. בקיצור שליפת הזוהר הזה היתה ממש לא במקום.
דבר שני חשוב אף יותר אני לא קדוש ולא נעליים אז בבקשה ממך הימנע להבא משימוש בתארים המיותרים האלה. ממש אבל ממש אין להם מקום פה. קוראים לי המייחל ואם תרצה דוד גם טוב. תודה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 20:06 |
|
| |
וזה מביא אותנו לשאלה הבא. שאם גם הגאולה של אחישנה תלויה בתשובה, וגם הגאולה של בעיתה תלויה באיזשהו תשובה וצעקה, אז מה בעצם ההבדל ביניהם? לתשובה על זה צריך להסתכל הספר הכתב מבין האילנות עמודים ח-ט והערות שם, ותראו דברים נפלאים! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 20:14 |
|
| |
מבלי להסתכל בספר אני עונה לך את התשובה המאוד פשוטה ומדוייקת! גאולת אחישנה נעשית אך ורק ע"י תשובה והתעלות רוחנית לדרגה מסויימת (די גבוהה יש לומר) אולם בגאולת בעיתה כמו שלנו מספיק גם זעקה של חלקים בעם להתגלות ה' והמלכת משיח צדקו על העולם. אתה יותר מדי נצמד לספרים, מה שמעיד על זה שטרם זכית להשגה רוחנית וראייה פנימית של המציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 20:21 |
|
| |
חחחחח קרעתם אותי מצחוק שניכם !!!
השעה 8 וחצי בלילה ואני ממתין על הסטופר לתפילת ערבית עוד 7 דקות ואח"כ יוצא לריצה קלה במטרה לחזור לכושר :)
לגופו של עניין המייחל הבין את שאלתי וווםגדול [שמעתי שאתה ירושלמי ] מוזמן להצטרף אלי לריצה פעם-פעמיים בשבוע.
ערב טוב לכם
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 20:39 |
|
| |
המייחל, כל יהודי הוא קדוש, ואתה צודק שהשאלה לא היה אותו שאלה בדיוק ורציתי להגיד את זה אבל חשבתי שבאמת צעקה הוא התחלת התשובה ובעצם כל תשובה הוא תשוב-ה לבקש ולחזור אל המלכות. ובעצם אפילו אם השאלה לא היה אותו שאלה אבל התשובה מתאימה גם לזה, לפחות בראיון. . ועל התשובה הרוממת שהרב מדבר, אפילו שזה קשה זה מוכרח להיות, ואם לא, אנחנו כבר התייאשנו מהגאולה. אז בא לומר שתשובה כזו שמכפר על כל העם הוא דבר שאפשר לקרוא, ואם אנחנו נמצאים כעת ברגעים של התגלות מלך המשיח, מסתבר לומר שגם זה קורא עכשיו באיזשהו מקום או קהילה בעולם, לכן שלחתי אותך להסתכל בספר ולראות על פי המקורות על איזה תשובה זה מדובר. ואם אנחנו לא נצמד לספרים ונתחיל לסמוך על "ההשגה רוחנית וראייה פנימית" של עצמנו, אנחנו נהיה במקום מסוכן ביותר. הרשעים הכי גדולים של כל הדורות שחשבו על עצמם כצדיקים וגם הטעו הרבה אחריהם, היה להם השגות רוחניות וראייה פנימית שאי אפשר לנו לקרב לזה כלל. אבל הם טעו בגדול ונפלו ברגע שהם הפסיקו להיות נצמדים לספרים הקדושים, ולכן אנחנו עדיין נמצאים בגלות שחשוך הזה. נקוה שלא נהיה כמוהם. שלום וברכה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2013 21:30 |
|
| |
השגה רוחנית ידידי.. כשאני מדבר על זה אני מדבר על ההשגות שבאות אחרי לימוד התורה ועבודת ה' במשך שנים רבות וצמיחה מתוך התורה ולא תחליף חלילה לצמיחה ההדרגתית מתוך עבודת ה'. בניגוד לרובי לומדי התורה שנשארים ברמת הספר ולא מסוגלים להתרומם מעבר לכך. אם אינך יודע על מה אני מדבר אז גם אין סיבה שתקבל את הרב ב"א כמשיח. נכון שאתה לא מאמין שהוא המשיח? תגיד ת'אמת.
|
|
|
|
|