| נשלח ב-7/2/2013 16:51 |
|
| |
בדידות
הבדידות כ"כ קשה אבל מאידך איך למען השם שוברים את חומת הרתיעה להיפתח (לבניית קשר)? האם בת יכולה להבין ולהתחבר לבן שהתמודד (ועדיין) עם קשיים נפשיים (מתחום החרדות והדיכאונות)? לגבי שידוכים, האם כדאי לחפש אחת שעוברת את אותו מסלול, או עדיף שלא? במחשבה ראשונה אני נוטה להאמין שהכי כיף היה לי אם יכולתי לקבל בת זוג שעברה\עוברת מסלול זהה לשלי, אבל במחשבה שנייה אולי צריך דווקא אשה חזקה שתהיה שם עבורי בזמני ירידה? מאידך, מהקריאה בפורום (ולא מאתמול...) נוצר הרושם שאנחנו (המתמודדים) הכי חזקים בהבנת האחד את השני ובהגשת יד תומכת בעת הצורך - מיליון פעם יותר מאנשים שלא ראו את הנפש הפנימית שלהם מהצד השבור... שום בנאדם לא יוכל לעולם להבין לנפש הסובלים כמו זה שבעצמו עבר את הגיהינום! מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2013 02:53 |
|
| |
מנסיון, אם אתה באמת מעוניין לצאת מהמצב ולהפתח לקשר, אתה לא יכול לבנות רק על קריאה חובבנית בפורומים כאלה ואחרים, כשמטופל כותב על עצמו, הוא לרוב נגוע, הגם שמטבע הדברים כשאדם עסוק בנפשו ובעיותיה הוא מודע לעצמו ולחסרונותיו יותר מאדם שעסוק בדברים אחרים, ולרוב הוא גם מכיר את עולם הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, הוא מתעניין בזה יותר מאדם שלא שייך לזה, אך עדיין הנטיה הטבעית מושכת לכוון שאני בעצם נורמלי לחלוטין, אולי קצת עצלן, אולי קצת ביישן וכו', אבל לא ממש להודות בבעיה, לקרוא לילד בשמו המקצועי, אני חרדתי ברמות שמפריעות לתפקוד סדיר, אני דכאוני בטבעי, ואני חייב טיפול, קשה לאדם להודות בזה, ולכן כל כך נעים לקרוא שיח של מטופלים שקצת כופרים בשפה המקצועית, ומסוגלים לדבר על החסרונות של הטיפול התרופתי, בלי להודות שהם לא ממש מסוגלים בלעדיו, אבל אם אתה מעוניין לטפל ברצינות, זה רק דרך איש מקצוע בטיפול קוגנטיבי, לדבר משוחרר, ללמוד על הבעיה שלך בשפה מקצועית, לתחם בדיוק ממה אתה סובל, וללמוד שיטות להתמודד.
לגבי שידוכים, אשה חזקה לא תהיה שם עבורך, היא פשוט תכניס אותך יותר עמוק לשם, ובכוונתי לומר, שחרדות ודכאונות נובעות בדרך כלל מלחץ נפשי אצל אנשים עדינים שנלחצים מתחרותיות, והתרופה לזה, היא סביבה רכה ופחות תובענית, בעיקר כדי שהם יפסיקו לתבוע מעצמם באובסיסיות להיות מה שלא הם, ואם כן ברור שבמקרה כזה כדאי לחפש להיות ראש לשועלים ולא זנב לאריות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2013 08:48 |
|
| |
ברוך הבא בצל פורומנו נראה לי שבשביל לענות על כזו שאלה צריך להכיר אותך ממש טוב,זה תלוי בהמון פרטים גם לגביי האישיות שלך וגם מה רמת הבעייה שאתה סובל ממנה לכן כדי לך לדבר עם אדם מאוד חכם שגם מכיר אותך טוב מאוד שיוכל לייעץ לך באיזו דרך ללכת בכל מצב שיהיה לך הרבה הצלחה בשידוכים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 15:23 |
|
| |
תודה רבה על תגובתך המנומקת היטב
| somyan כתב: |  | מנסיון, אם אתה באמת מעוניין לצאת מהמצב ולהפתח לקשר, אתה לא יכול לבנות רק על קריאה חובבנית בפורומים כאלה ואחרים, כשמטופל כותב על עצמו, הוא לרוב נגוע, הגם שמטבע הדברים כשאדם עסוק בנפשו ובעיותיה הוא מודע לעצמו ולחסרונותיו יותר מאדם שעסוק בדברים אחרים, ולרוב הוא גם מכיר את עולם הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, הוא מתעניין בזה יותר מאדם שלא שייך לזה, אך עדיין הנטיה הטבעית מושכת לכוון שאני בעצם נורמלי לחלוטין, אולי קצת עצלן, אולי קצת ביישן וכו', אבל לא ממש להודות בבעיה, לקרוא לילד בשמו המקצועי, אני חרדתי ברמות שמפריעות לתפקוד סדיר, אני דכאוני בטבעי, ואני חייב טיפול, קשה לאדם להודות בזה, ולכן כל כך נעים לקרוא שיח של מטופלים שקצת כופרים בשפה המקצועית, ומסוגלים לדבר על החסרונות של הטיפול התרופתי, בלי להודות שהם לא ממש מסוגלים בלעדיו, אבל אם אתה מעוניין לטפל ברצינות, זה רק דרך איש מקצוע בטיפול קוגנטיבי, לדבר משוחרר, ללמוד על הבעיה שלך בשפה מקצועית, לתחם בדיוק ממה אתה סובל, וללמוד שיטות להתמודד.
ומה אם אני אגיד לך שאני מטפל בעצמי כבר שנים ובכל זאת עדיין לא הצלחתי להיפטר באופן סביר מהבעי'ה? אגב, אין לי שום בעי'ה לקרוא לילד בשמו, אני אפילו סבור שהבעי'ה הרבה יותר עמוקה ורחבה ממה שאנשי המקצוע בכלל מסוגלים להבין... הטיפול התרופתי אכן מלא חסרונות, למרות שאני מודה שבלעדו לא יכולתי להיות כאן היום... ושורה תחתונה: אני מנסה כבר שנים "לתחם בדיוק ממה אני סובל", ודומה שאין בידי מי מעשרות אנשי המקצוע (משלש יבשות שונות) להבין אל נכון שהם לא ממש מבינים לגמרי למרות שהם אנשים סופר נחמדים ומלאי רצון טוב לעזור. מי יתן ואתבדה בקרוב. [אני רק אוסיף לציין שלמרות הערותיי דלעיל אני ממשיך להיעזר על ידי אנשי מקצוע שונים, כי אוזן קשבת ותחושה שרוצים לעזור לך גם שווים משהו, למרות תקופות שונות של תסכול משווע לנוכח קוצר ידיהם מלהושיע] ובכל זאת אנו לי-ה ועינינו לי-ה!!!
לגבי שידוכים, אשה חזקה לא תהיה שם עבורך, היא פשוט תכניס אותך יותר עמוק לשם, ובכוונתי לומר, שחרדות ודכאונות נובעות בדרך כלל מלחץ נפשי אצל אנשים עדינים שנלחצים מתחרותיות, והתרופה לזה, היא סביבה רכה ופחות תובענית, בעיקר כדי שהם יפסיקו לתבוע מעצמם באובסיסיות להיות מה שלא הם, ואם כן ברור שבמקרה כזה כדאי לחפש להיות ראש לשועלים ולא זנב לאריות.
אני מסכים איתך לגמרי אם אני מתחתן עם אשה חזקה ב"בליינד דייט". עלי לציין שלמרות מצבי הנפשי, אני נחשב בחברה לאדם "סופר כשרוני", חברותי, אדם שכיף לבלות אתו, (למרות שלי עצמי קשה לפעמים לבלות עם עצמי...), אני בעל נפש עשירה, ובד"כ אני גורם אווירה מאוד חיובית לסובבים אותי. אני נחשב לאדם חם ולבבי, בעל מידות טובות, יש לי כושר אירגון וסדר, אני טיפוס שמשדר ביטחון ויודע להיות גבר. (וואו וואו! איזה מין מגלומן...) אשתי המיועדת (בעזה"י) יכולה להיות רגועה מבחינה זו שבתקופות הטובות שלי אני אפנק אותה בצורה מקסימלית, אני אדם שיודע להעניק בלב רחב, אני מאוד רגיש לרגשות הזולת ויש לי ב"ה חיישנים חדים ביותר. אחרי הקדמה זו, הייתי רוצה לברר מה דעתכם אם אני יוצא לתקופה ממושכת עם אשה חזקה נפשית ואנחנו מוצאים חן אחד בעיני השני, האם אנו יכולים להגיע לרמת קשר כזה, שאפילו אם יהיו לי זמני ירידה (אולי גם דרסטיים), המעלות דלעיל יחפו והאשה תהיה מוכנה לעמוד לימיני בשל היתרונות... |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 15:28 |
|
| |
| תצמה כתב: |  | ברוך הבא בצל פורומנו נראה לי שבשביל לענות על כזו שאלה צריך להכיר אותך ממש טוב,זה תלוי בהמון פרטים גם לגביי האישיות שלך וגם מה רמת הבעייה שאתה סובל ממנה לכן כדי לך לדבר עם אדם מאוד חכם שגם מכיר אותך טוב מאוד שיוכל לייעץ לך באיזו דרך ללכת בכל מצב שיהיה לך הרבה הצלחה בשידוכים |
|
האמת מכיוון שהבעיה שלי מבפנים, אני לא בטוח שאנשים שמכירים אותי טוב יכולים לדעת יותר טוב, מאנשים שנמצאים כאן, ומכירים בעיות כאלו מבפנים. אגב, שאלתי את הרב שלי (באופן כללי, לא בצורה מפורטת כמו כאן) שלכאורה מכיר אותי הכי טוב בעולם, והוא אמר לי להתייעץ עם פסיכולוגים... אני מאוד מודה לך על הברכות והאיחולים. ואגב, מקריאה בת שנים בפורום אני מחשיב אותך לאדם מאוד מאוד איכותי! חילך לאורייתא!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 15:36 |
|
| |
אני חייב להוסיף, שעל אף שיכול להשתמע ממה שכתבתי לעיל שאני קצת (הרבה...) מזלזל באנשי המקצוע, אין זה נכון כלל וכלל. להפך, אני סבור שהם ממש מצילי נפשות במלוא מובן המילה! איני יכול לתאר לעצמי איפה הייתי היום בלעדיהם! יהי חלקי עמהם גיבורי וגיבורות החיל! כתיבתי הנ"ל נובעת לצערי מתסכול פנימי עמוק על הסבל הנפשי הרב שאני עדיין עובר למרות העזרה שקיבלתי במשך השנים. אני מאוד מאוד מקווה שהדברים יובנו בפרופורציה הנכונה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 19:49 |
|
| |
כל כך מבינה אותך... האם באמת ובתמים יש סיכוי למי שהוא בעל נפש עמוקה ורגישה לההפך לחיות חיים נורמטיבים ונטולי סערות? למצוא שקט, שלווה, רוגע? או שאולי המטרה היא ללמוד לחיות איש איש את עצמו כפי שהוא עצמו? מהי המטרה בטיפול, מהו ריפוי? חיים נורמטיבים עד כמה שניתן? הצלחה לחיות את החיים מכל הכיוונים שלהם? מצוי עצמי? אני חושבת שאם תהיה לנו תשובה לשאלות הללו, זה יתן קצת יותר תשובה. רונית, תוכלי לכתוב כמה מילים על מטרת הטיפול?
ולגבי האשה - אנני אשת מקצוע, ובטח לא מכירה אותך ואת האישה. אבל לפי מה שאתה מתאר... ובטח לפי האמונה שהאהבה מרפאה, הקשר עוטף ומחזיר לחיים, הרי שאני מאמינה שבטח תוכל, ולהפך, עם כזה דבר אפשר להרפא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 08:30 |
|
| |
שלום וברכה,
מטרת הטיפול, לשאלתך עייפה, תלויה במספר גורמים: מהות הבעיה, באישיות המטופל, ברצונו וכו' וכן באוריינטציה הטיפולית של המטפל.
יש מטופל שמה שחשוב לו כרגע זה הורדת הסימפטום (החרדה, הכפייתיות וכד') וכאן עשוי להתאים טיפול ממוקד בסימפטום כמו טיפול קוגנטיבי- התנהגותי, טיפול תרופתי. יש מטופל שרוצה להסתכל על העולם באור חיובי וכאן עשוי להתאים פסיכולוגיה חיובית. יש מטופל שמתאים לו טיפול שיקומי או תמיכתי. לעומת זאת, יש מטופל שצריך לשפר את איכות היחסים שלו עם סביבתו. או מטופל שרוצה להבין את עצמו, שואף לחיות חיי נפש איכותיים ועמוקים גם אם כרוך בהם סבל (נסבל), כאן עשוי להתאים טיפול פסיכודינמי/פסיכואנליטי.
למשל, אדם שסובל מחרדת בחינות או 'דכאון חורף' הייתי עשויה להמליץ לשקול טיפול CBT. לעומתו, אדם הסובל מהפרעת אישיות (עם השלכות על הדימוי העצמי , על יחסים בינאישיים, על תנודות במצבי רוח) או אף אדם 'בריא' שרוצה לשפר כללית את איכות חייו הנפשיים הייתי עשויה להמליץ על טיפול פסיכואנליטי.
אני אישית כידוע מטפלת באוריינטציה פסיכואנליטית אך לא שוללת שילוב (לא על ידי) של טיפול תרופתי, שיקומי, טיפול CBT, קאוצ'ינג . יש לי מטופלים שנמצאים אצלי בטיפול פסיכואנליטי עמוק , מורכב ורגיש ובמקביל הולכים לטיפול ממוקד סימפטום. לא לכולם זה מתאים.
לסיכום במשפט אחד - כל מקרה לגופו
בברכה
0526346334
[email protected]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 08:43 |
|
| |
נפש עמוקה תודה ,רק תזכור שאיך שאני נראה כאן זה חלק התמונה ולגביי הבחורה,זה מאוד תלוי איזה טיפוס היא וכמה היא תאהב אותך לדוגמה,אשתי הרבה פעמים ממש סובלת מהמצב שלי וכבר אמרה לי פעם משהיא שהיא במקומה כבר מזמן לא הייתה שותקת לי...... אבל אשתי מאוד מאוד אוהבת אותי והיא אשה מאוד מאוד טובה באישיות שלה,כך שהיא מתגברת על הכל מבחנתי זה הנס הכי גדול כך שאם תוכל לבדוק את מידת הטוב שלה ואייך היא מוכנה לקבל אנשים בכל מצב,אולי תקבל תשובה לדומה,מה היא הייתה עושה אם ח"ו משהו מהשפחה שלך היה חולה האם היא הייתה עוזרת כמו שהיא מוכנה לעזור לאמא שלה,או שהמשפחה שלך זו לא בדיוק המשפחה שלי,אם היא מוכנה לקבל את המשפחה שלך ממש כמו שלה אז היא גם תקבל אותך בכל המצבים [בדרך כלל]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 08:56 |
|
| |
עייפה כדרכך את כותבת את לב העניין בצורה ברורה ומתומצת אני בהחלט חושב [היום,אחרי הרבה זמן] שהתפקיד שלנו הוא לא לנסות להיות כמו כולם ולהרפא מהקושי משום שאצל הרבה אנשים זה לא שייך,הטיפול יכול לעזור אבל לא לרפא כך שברור שהתפקיד שלנו זה לחיות את החיים שה' נתן לנו בדרך שהוא בחר בשבילנו,כי מה שהוא נתן זה הכי טוב ואף שאני לנו זה מאוד קשה,אבל זה תפקידינו בעולם הזה רק שמאוד מאוד קשה לקבל את זה,למשל אני שלפני כמה שנים למדתי כל היום והתגברתי על המון מכשולים והייתי בדרך העולה ,הכל היה שמח והכיוון היה ברור להיות תלמיד חכם ומה נשאר לי היום? כלום אפילו לעבוד אני בקושי יכול לקבל את זה שיתכן שלעולם לא תהייה תלמיד חכם,והתפקיד שלך עכשיו זה רק לשרוד,להשתדל קצת ללמוד למצוא עבודה קצת להתייחס לילדים והאשה,זה פשוט נורא ובהתחלה נראה מעל הטבע אם הזמן מתחילים להפנים את זה,ועל זה אני עובד להצליח לקבל את זה ולשמוח בתפקיד שה' נתן לי כי מה שהוא נתן זה הכי טוב,על אף שהשאיפות שלי נגוזו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 12:36 |
|
| |
מידע מבוסס מחקרים לגבי תופעות חרדה ודיכאון ניתן למצוא באתר www.psagot.com
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2013 00:33 |
|
| |
תצמה, איזו עשירות נפש, איזה עומק ופשטות אמיתית. כאלה מילים עוצמתיות. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2013 02:04 |
|
| |
נפש בודדה ועמוקה רציתי רק לשתף אותך. הזוגיות שלי היא בדיוק כמו האמונה שלי, עולה ויורדת ואז יורדת יותר חזק. בעלי אכן אוהב מאד וזה מה שמחזיק אותו למול סערות נפשי. ואם תשאל מה מחזיק אותי? איך אני מסוגלת לחיות עם מישהו כשאני יודעת שהוא היה יכול לקבל משהו כל כך אחר וטוב ושכל זה לא מגיע לו? התשובה שאני מנסה לענות לעצמי היא שבסופו של דבר על אף כל הבוץ הוא התפתח רגשית ואישיותית הרבה יותר בדרך הקשה הזו...ושאולי אני קצת תורמת לזה בתובנות הקטנות שלי על חיי האנושות. אשתך שתהיה תקבל אותך כעסקת חבילה על כל מה שהיא כוללת, הן את הכאב והסער והן את החכמה והתום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2013 09:46 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | נפש בודדה ועמוקה
אשתך שתהיה תקבל אותך כעסקת חבילה על כל מה שהיא כוללת, הן את הכאב והסער והן את החכמה והתום. |
|
משפט עוצמתי זה נכון לא רק לגבי האשה אלא גם לגבי היחס לעסקת החיים!
שבת שלום לכולם
0526346334
[email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2013 10:42 |
|
| |
אני מסכים עם ציפור שאנחנו נותנים המון לבני זוג שלנו,וככמה שהם סובלים מצד אחד מצד שני הם מקבלים מאיתנו המון וגם נבנים,אני מאמין שאשתי קיבלה ממני יותר מאשר סבלה בגללי רק שהבן זוג צריך שהיו לו עניים נכונות ולב מרגיש בשביל לראות ולהרגיש את זה אם בבני זוג ללא "בעיות" המידות מאוד משפיעות,ובן זוג שלא רואה את הצד החיובי בזוגיות לעולם לא יצליח כ"ש במצבים שלנו בן זוג ללא מידות טובות ובעיקר לב טוב לא יצליח אני יכול לחתום על כך,ציפור נותנת המון לבעלה חוץ ממה שהוא נבנה במצבים הקשים ולבעלה יש הלב טוב בשביל לקבל אותה ולראות את האמת בסופו של דבר אחרת ללא שום ספק זה לא היה הולך!!!!!! כך שאם תמיד אומרים לבדוק את המידות של הבן זוג ,במצב כשלנו צריך לבדוק פי עשר אם יש לה לב טוב ומידות טובות היא תדע איך לקבל אותך ולראות את הדברים באור נכון אבל אם היא גברת שחולמת רק על עצמה או מפונקת..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2013 13:59 |
|
| |
תודה לכל המגיבים היקרים!
אז מה אתם אומרים? אני כ"כ מפחד להיכנס לשידוכים... וזה ממש חבל! בשכל שלי אני מבין שהאשה שתחיה לידי יכולה להיות המאושרת בעולם! אני לפחות אתרום את חלקי לכך בכל כוחי לעשות אותה למאושרת בעולם. אבל הפחד כ"כ משתק... אני מוצף בהצעות, ואני מתחמק מהם באלגנטיות, אני אפילו לא יודע להסביר בדיוק למה... אולי צריך לקפוץ למים בכוח ולהיווכח שהשד לא כ"כ נורא? אל תשכחו, עברתי מערכת יחסים מזעזעת!!! עם האקסית שלי שעד היום עוד לא נגמרה...
תוקן על ידי נפש_עמוקה ב- 04/03/2013 14:07:08
|
|
|
|
|