טוב, לאלו שחיכו וגם לאלו שלא, הנה המאמר,ככתבו וכלשונו, רק החלק שנוגע לשידוכים, ותיקון טעות, זה הופיע ב"פנינים" של בקהילה,
"אז תארו לעצמכן כמה הופתעתי כשריאינתי כמה אחרונות , שאלתי אם הן מזדהות עם הביטוי "אחרון אחרון חביב" וגילי שהן לא משתפות איתו פעולה- הן מזדהות ומוכיחות את המציאות שלו.
רות טוביאס, אחרונה בחתונה(37 בסולם טוביאס) מצהירה:תאמינו, לא החמצתי כלום!
אתחיל בסצנה נושנה:יום העיון הראשון שערך הסמינר בנושא בית של תורה . היינו בנות 18 ,בכיתה שלי הייתה רק כלה אחת ,וההתלהבות החברתית בנושא נשבה בעוצמה.פתוס סוחףשל אחת המרצות הלהיב חברה שלי והיא הצהירה ש"אנחנו חייבות להיות צדיקות כדי לזכות בבית של תורה". הסכמתי, אבל בער בי להוסיף משו, שהקפיץ את כל החברות:מה, אנחנו חייבות להיות צדיקות רק בשביל לבנות בית?שאלתי.אתן לא חושבות שזו חובה בכל מקרה בלי קשר למצב המשפחתי?
עדיין לא ידעתי כמה הדווקאות הזו תיהיה הכרחית לי בטווח של זמן, באמת, פוזיציה משפחתית לא ניתנת לבחירה , וברור שעבודת מידות וערכים הם לא רק אמצעי אלא גם מטרת חיים בכל סטטוס נתון.מי שזוכה במוקדם או במאוחר,מביאה זאת לידי ביטוי גם בבית של תורה.
שנים עברו.חברותי התחתנו בזו אחר זוואנינשארתי מאחור , צופה על קצב החיים המתקדם.אני לא מבטלת את ההתמודדותהחברתית בתקופה הזו- היא מרה ומייחלת לשיפור- אבל ההתמודדות המשמעותית יותר הית העם תחושת ההחמצה וחוסר המימוש .כשהמדד הרווח להגשמה הוא קצב ההתפתחות המשפחתית , אפשר להבין את התחושות הקשות של האחרונות בו.
לפי קנה מידה הזה גם אם כל המכרות והשדכניות היו מלאות רגישות , כל אחרונה ברת דעת מבינהשהחמיצה שנים יקרות שלצעירות , וזה מתסכל. לכן אני עדיין טוענת שהערכים הם טעם האושר,ההגשמה והסיפוק,לגמרי בלי קשר לכלום. ולפי אבן הבוחן האמיתית, גם 37 חברותיי התחתנו הרבה לפני וגם אם חלף עשור פוטנציאלי להתרחבות , לא הפסדתי כלום. כל יום שלי הוא הגשמה אישית.
גם היום כששני קטנטנים קוטעים את שנתי בלילות אני עדיין משוכנעת שצדקתי וממליצה לנשואות לאמץ את החשיבה הזו. אני רואה איך המבט שלי בגובה עיניים על מאוחרות הנישואין שאני פוגשת נותן להן הרגשה טובה, ומניסיון ארוך אני פה(סגול) בשבילן: אנחנו לא מסכנות , בדיוק כמו שנשואות לא בהכרח מאושרות , ולימים שלנו יש ערך לא רק בגלל הדרך לבניית הבית . ייתן לנו כח אם גם אתן תחשובנה כך. ובינינו ,גם לנשואות יהיה נעים יותר עם מדד הצלחה אמיתי".
לתגובתכם/ן רווקים/ות אחרונים/ות
 |
|
|