בית פורומים עצור כאן חושבים

"גדולי הדור", מה זה אומר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2013 22:39 לינק ישיר 

ירוחם, לענ"ד אתה צודק.
מ, אין ספק שיש הרבה מקורות וסגנונות לשימוש במונח גדול, וכמו"כ בצירוף המילים גדול הדור. (למשל, ברור שאבימלך, שנקרא 'גדול הדור', או הדוגמה ממס' פסחים, אינם בדין 'כרבו מובהק' - וזו כמובן טעות חמורה ומגמתית של א.חזן http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=22, עי"ש ודו"ק). אני חושב כמו שכתבתי לירוחם, הדוגמה השלישית שלך נכונה, בצירוף סמכות הלכתית מסויימת.
אגב חשוב לי לציין דוגמה מדברים שכתבה טלי פרקש http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4173880,00.html לגבי הרב אלישיב ז"ל, שניתוקו משומעי ליקחו הוביל עיוות עקרוני, והביאה דוגמאות לכך. אני כמובן לא נכנס לדוגמה הספציפית, כי לענ"ד סה"כ אצל כל הגדוילים למיניהם יש איזשהו נתק לא ראוי. אבל רצוני להביא דוגמה מדבריה למה שלא גדול הדור בכלל, כי מראש א"א לקבלו לרוב הנושאים [ובזה אני מסכים עם הרב ליאור הנ"ל].

תוקן על ידי אחרחוק ב- 16/02/2013 22:41:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 10:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 11:39 לינק ישיר 

נישט

זה נאמר על ידי ה' למשה בסיני? או שערך אותו ליטאי?
מתוך שורות מאמרו ניכר כי ליטאי הוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 00:58 לינק ישיר 

לדעתי הוא ד"לי, אולי זה דביר אזולאי [כותב המאמר שהבאתי] עצמו. א. הוא הראשון שדן בזה ברצינות, ולכן הוא לכאורה הראשון שאמור היה להכניס את הערך לויקיפדיה. ב. הוא מרבה לסכם א דבריו במאמר של ד.אזולאי באתר מרכז הרב, כאילו למעשה משם לקוח כל תוכן הערך - וזה גם נכון... ג. הוא פלורליסט עד כדי שיגעון, הוא מסוגל להביא הוכחות מוצקות מהגמרא ולסיים במשפט של הרב שרלו שחולק על כל דבריו דלעיל - בן אדם כזה לא יכול יכול להיות חרדי!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "גדולי הדור", מה זה אומר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.