|
|
| נשלח ב-13/2/2013 21:27 |
|
| |
תמרוששששש'
העם איתך!! 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 22:51 |
|
| |
שאלתך מתחלקת לשניים.
א. איך בעצם סוגרים רק על פי בדיקה של תקשורת וכימיה ולא על רגש של אהבה.
ב. מבחינת מעשית, האם תקשורת יכולה להביא לאהבה או רק כשאוהבים יש תקשורות טובה.
אם הבנתי נכון, בעצם שאלתך נובעת מתוך הנחה מסוימת שתקשורת לא יכולה להביא או ליצור אהבה, ולכן את מתפלאת איך סוגרים וורט כשבעצם יש רק תקשורת ומי אמר שבכלל הם יאהבו?
אז כך: ראשית, אין ספק שתקשורת מביאה לקשר ואהבה (כמובן לא רק אבל זה חלק חשוב ביותר). משום שתקשורת זה לא רק היכולת לדבר, זה לא תמימות דעים ברוב הנושאים, זה לא כושר ביטוי ויכולת להתפלסף שעות על גבי שעות. תקשורת טובה זה בעצם - הבנה והזדהות. היכולת להרגיש את השני, להבין בעיקר את בין המילים, את התחושות שהשני רוצה להבהיר ולהעביר להקשיב וכו'.
ומשכך, כמו שאותה חברה שמקשיבה לך, שמבינה אותך, שמזדהה איתך, את הרבה יותר קשורה אליה בלב מחברה אחרת שאולי מסייעת לך יותר פיזית, אבל בלב ובנפש היא פחות ולמה? כי עצם ההזדהות, ההקשבה היא, היא זאת שמקרבת את הלבבות וכמו שכבר אמרו חז"ל: גדולה לגימה שמקרבת .. גם בלי לדבר, גם בלי מילים, עצם "הביחד" השותפות "הלגימה" היא מקרבת הרבה יותר.
עם התובנה הזאת, הדבר פשוט שכל מטרת הפגישות בעצם נועדו רק כדי לוודא ולבדוק האם יש כימיה, הבנה, וחשק בעצם להשקיע ביושב/ת ממול. אחרי שיש כזה בסיס יש את כל הסיכויים שהם יצליחו ויאהבו כמו שצריך.
ובתמצות: ברור שככל שאוהבים יותר גם הרבה יותר מבינים ומזדהים אחד עם השני, אבל לא חייבים לאהוב את השני בשביל להבין ולהרגיש אותו ובעיקר - להקשיב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 22:59 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | אוי חייכנית (וכל הנשים באשר הן), למה להקשות על החיים, אם רוצים שהבעל יבין למה לא להגיד לו. |
| כי לפעמים רוצים עניינים שבלב. וזה? זה מעבר למילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2013 23:30 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | אוי חייכנית (וכל הנשים באשר הן), למה להקשות על החיים, אם רוצים שהבעל יבין למה לא להגיד לו. |
|
אתה חושב שעם ההודעה הזו אתה הולך לשנות את טבע הבריאה? העולם בנוי בצורה כזו (נתון) ומכאם צריך להתקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 00:01 |
|
| |
אוי שיר.. חלק מהעולם בנוי ככה. לא כולם. יש עניינים שחייבים בדחיפות לשחרר את המעקפים שלהם. יש עניינים שחשוב להשאיר בתוך עולם האווירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 11:23 |
|
| |
בס"ד
התכוונתי שאני יבין את בן זוגי גם בלי מילים... ולא שהוא אותי...למרות שמאד הייתי רוצה שזה יהיה הדדי.
ברור שצריך לדעת להתבטא אבל לפעמים זה כייף שמישהו מבין אותך רק ממבט.... כשאני עצובה למשל...
יש כאלה גברים שעד שלא תגידי שאת עצובה/לא מרגישה טוב,הם לא ישימו לב.... וכן להיפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 11:33 |
|
| |
תקשורת זה כלי להבעה בין שניים. תקשורת לא חייבת להיות במילים. להפך. תקשורת טובה - זו גם הבנה מעבר למילים.
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 11:40 |
|
| |
פעם כשהייתי קטנה חשבתי כך. רציתי שיבין אותי בחי מילים. מבט עיניים. שפת הלב. אחחחחלום גנוז. אפשר להגיע להבנה רק אחרי שהסברת את עצמך פעם/ פעמיים/ שלושים פעם. בגלל שמדובר בשני מינים שונים לגמרי אתה צריך להפצע קצת כדי להרגיש כאב, ליטוף כדי לחוש סימפטיה, חיבוק כדי להרגיש חום, מריבה כדי להרגיש נתק, התפייסות כדי לדעת השלמה. על דרך החוויה. זה העולם. אלו החיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 11:57 |
|
| |
צודקת.- וזה כדי להגיע לעומק של תקשורת טובה ובריאה.
התקשורת העמוקה ביותר היא- כשכבר לא צריך לאמר. וזו באה בהמשך.
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 11:57 |
|
| |
נערה, זה נכון שמריבות האוהבים מרבים את האהבה.. אבל לא חייבים להגיע למריבה בשביל להעמיק את האהבה.. ולא חייבים מילים כדי להביע את התחושות..
ובכלל, אם זה היה החלום שלך מדוע שתגנזי אותו?! אם זה מי שאת - מדוע שתשתני בגלל השוני שבניכם?! מדוע שלא תמשיכי עם החלומות, המאווים, התחושות, השאיפות, ההגיונות - הכל בכל מכל כל?!
ואם תשאלי, אבל סו"ס כדי שנתקשר, שנבין, שנקבל, שנגיע לעמק השווה חייבים להתפשר, להתקרב מהות השני.. סוד אגלה לך - אם את רוצה באמת להיות מאושרת, אם את רוצה שהוא יהיה באמת מאושר, אם את רוצה ששניכם תהיו מאושרים - אל לך להפסיד או להיות פחות - את, עלייך להיות מי שאת והמי שאת הזאת להיות מושלמת בשבילו.. ואם המי שאת הזאת לא טובה לו, סימן שלא הוא האחד שלך.. סימן שלא הוא "הגבר" האמיתי...
כי.. גבר אמיתי, זה אחד שיודע לקבל את השני על מעלותיו וחסרונותיו.. גבר אמיתי, זה אחד שחסרונות אהובתו הם מעלות בעיניו. גבר אמיתי, זה אחד שאהובתו זה הוא.. וכמו שהוא מרגיש את עצמו, כמו שהוא מבין את עצמו גם בלי ללחוש זאת לעצמו מתחת לשפם, כך הוא אמור להבין ולהרגיש את זוגתו.. ואם זה מה שהיא זקוקה לקבל, אז זה מה שהוא צריך להעניק..
ואל תתני לאי אילו ציפיות, אכזבות, או אמרות כנף של אחרים לקחת ממך את האושר שלך - את!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 12:03 |
|
| |
כשאני חושבת לעצמי מהי סוג התקשורת שארצה- היא תקשורת חברית. - אדם בעומק רמה שלי. - ריגשי , שיכלי ואינטלקטואלי. - הדדי.
"שורש נשמתי" =)
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 12:05 |
|
| |
בס"ד
חחחח גם אני רוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 12:25 |
|
| |
אני חושבת שתקשורת=יכולת להעביר מידע. עם הדגש על היכולת,מי שיכול ויש לו עניין, בסוף יצליח..
ולכן התחברתי לתגובה שלך, נערה.
| נערתהבזק כתב: |  | | פעם כשהייתי קטנה חשבתי כך. רציתי שיבין אותי בחי מילים. מבט עיניים. שפת הלב. אחחחחלום גנוז. אפשר להגיע להבנה רק אחרי שהסברת את עצמך פעם/ פעמיים/ שלושים פעם. בגלל שמדובר בשני מינים שונים לגמרי אתה צריך להפצע קצת כדי להרגיש כאב, ליטוף כדי לחוש סימפטיה, חיבוק כדי להרגיש חום, מריבה כדי להרגיש נתק, התפייסות כדי לדעת השלמה. על דרך החוויה. זה העולם. אלו החיים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 12:48 |
|
| |
נקודה כתב:גבר אמיתי, זה אחד שיודע לקבל את השני על מעלותיו וחסרונותיו.. גבר אמיתי, זה אחד שחסרונות אהובתו הם מעלות בעיניו. גבר אמיתי, זה אחד שאהובתו זה הוא.. וכמו שהוא מרגיש את עצמו, כמו שהוא מבין את עצמו גם בלי ללחוש זאת לעצמו מתחת לשפם, כך הוא אמור להבין ולהרגיש את זוגתו.. ואם זה מה שהיא זקוקה לקבל, אז זה מה שהוא צריך להעניק..
אל תצפי ליותר מדי כדי שלא תתבדי.
|
|
|
|
|