בית פורומים עצור כאן חושבים

שוויון בפטורים במקום שוויון בנטל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2013 18:29 לינק ישיר 

דייר

40000 זה לוחמים בלבד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:35 לינק ישיר 

דייר כתב:
לדעתי מספיקים 40000 חיילים ואת כל המנהלות והלוגיסטיקה לאזרח

בלי להכנס לסד"כ קיים, המספר שלך כל כך דמיוני, שזה מביך.

מעבר לכך, הלוגיסטיקה היא חלק מהכוח המבצעי. אי אפשר להפריט את מי שצריך לתקן טנק, את מי שמוביל מים ללוחמים, או את מי שצריך לדאוג שיגיעו מכלים של חנקן נוזלי לכוח לוחם שנמצא הרחק בפנים.

המשימות הלוגיסטיות, כפי שכל מי שמבין משהו בלחימה יודע, הן חלק בלתי נפרד מהמשימות הקרביות, ובלי תכנון מראש כזה, הטנקים יעמדו במקום אחרי יום יומים. טנקים לא נוסעים בלי דלק, הם לא יורים בלי תחמושת, והחיילים לא יכולים להמשיך לתפקד בלי מזון ומים, שלא לדבר על ציוד נוסף.

כל דיון רציני צריך לקחת בחשבון שתפיסת ההגנה הצבאית של מדינת ישראל בנויה על כך שעיקר הכוח הצבאי הוא כוח מילואים.
כל מי שמפנטז על צבא מקצועי קטן וזריז, צריך לשאול את עצמו מהיכן יגיעו לוחמי המילואים? כיום, אחוז מסויים מכל מי שסיים את השירות הסדיר שלו, מצטרף לכוח המילואים. אם אין גיוס סדיר בהיקפים גדולים, אין כוח מילואים.

הצבא הסדיר הוא חלק קטן בלבד מכוחה הצבאי של מדינת ישראל.

ורק כדי להמחיש את אי הסבירות של המספר: במהלך מבצע עמוד ענן, האחרון, גויסו כמה עשרות אלפי חיילי מילואים. מילואימניקים שמגוייסים, זה לא ראשי מדורים מיותרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:37 לינק ישיר 

לא הכל כולל הכל עוד מקור תקציבי ענק יבוא מפינוי הקריה תהש וצריפין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:42 לינק ישיר 

דייר

אני מבין מדבריך שאתה אומר ש40000 זה כולל הכל כלומר גם לוחמים וגם תומכי לחימה וגם ג'ובניקים שנחוצים באמת...
מואדיב כבר אמר כל מה שאפשר לומר על הערכותיך הדמיוניות. והוא התייחס רק ללוחמים ולתומכי לחימה, מבלי להתייחס למשל לאנשי מודיעין (הידעת שיחידה 8200 היא היחידה הגדולה בצה"ל?) ועוד מקצועות ג'ובניקים אחרים שאי אפשר להפריט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:49 לינק ישיר 

אתם כמו חסידים שוטים ל8200 ואאאאאאאאאו ששששש אסור לגעת גם שם יש המון אוכלי חינם שלא מועילים בכלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:55 לינק ישיר 

דייר

כמובן. רק בישיבות אין אוכלי חינם שלא מועילים בכלום לא לעצמם ולא לזולת...

אגב, לגבי צריפין והקריה. כל הכסף שיגיע משם יבלע ע"י הגרעון הנוכחי של 42 מיליארד שקל, ולא נודע כי בא אל קרבו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4269373,00.htm

ואחרי זה עדיין תצטרך להשיג עוד בין 10 ל20 מיליארד שקלים מעבר לתקציב של היום בכל שנה כדי להחזיק צבא התנדבותי מקצועי בסד"כ הדרוש ובאיכות כח האדם הדרושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 18:57 לינק ישיר 

דייר כתב:
לא הכל כולל הכל עוד מקור תקציבי ענק יבוא מפינוי הקריה...

דייר,

כמה מ"ר יש מתחת לקרייה, להערכתך המלומדת, ואיך בדיוק השווית את עלויות הבניה של משהו דומה לעלויות הקרקע? ובכלל, אם הייתי שומע שאתה מתכוון לפתוח חנות מכולת, הייתי ממשכן את התחת שלי ומוכר בשורט, אז מה אתה מטריד את השכל הפצפון שלך בסד"כ הצהלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:01 לינק ישיר 

.

דייר,

אין לך מושג.

אין לך מושג כמה חיילים בצבא עוסקים בחוזי עילי.

אין לך מושג כמה חיילים "ג'ובניקים" נדרשים כדי שטנק אחד יוכל לנסוע.

אין לך מושג כמה אנשים עוסקים באחסון, טיפול ותחזוקת תחמושת בבסיסים עורפיים, רק כדי שהתחמושת הזו - חלקה מתוחכם ורגיש - תהיה נכונה ליום פקודה.

אין לך מושג כמה "ג'ובניקים" נדרשים כדי שחייל חי"ר אחד יוכל להמשיך ללחום.

מדובר בקרחון. אתה רואה את הקצה שמציץ מעל המיים - את החלק הלוחם - אבל את כל החלק הסמוי הנושא אותו על גבו אינך רואה.

אינך רואה את נהג ה- D9  שמפלס את הדרך לכוח הלוחם, את נהג המכלית שהוביל סולר כדי לתדלק את הכלי, את המכונאי שטיפל בו כדי שיעבוד, את המסגר שריתך את מסגרות החלון, את המש"קית שאימנה בסימולטור את הנהג הזה, ואת נגד המשמעת שמאימתו הנהג הזה קם בבוקר.

הצבא רווי ביחידות חשובות שמעולם לא שמעת את שמן. החל באלו שקוראים בכל בוקר את מגוון העתונות הערבית היוצאת כדי לדלות ממנה מידע, וכלה באלו שעוברים כנמלה מסורה בימ"ח, ומוודאים שהעטיפות השומרות על הרק"מ לא נקרעו ברוח הלילה, והיובש נשמר, כדי שניתן יהיה להשתמש בכלים ביום פקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:13 לינק ישיר 

מואדיב חמוד אני מכיר את הצבא קצת יותר ממך ואני מכיר את יחידות הלוגיסטיקה שאתה מדבר עליהם.
סתם שתדע שמערך המזון  בחלקו הגדול מופרט מיכליות אזרחיות לגמרי עם נהגים אזרחים מובילות דלק לצבא
ואת המחסנים של מצל"ח אפשר לתת לחברה אזרחית לנהל.
וכשאתה מדבר על אלפים שגויסו בעמוד הענן זה כולל גם כל מיני סא"לים ורס"נים וסתם קצינים משועממים שכל
תפקידים לייצר מצגות וברבורים בהערכות מצב מיותרות.
תעשו לי טובה אפשר לחתוך בענק בצבא והכל יתקתק כמו שעון  וזה גם הכוון שהצבא הולך אליו בשנים
הקרובות.
אין פרות קדושות גם לא 8200 ולא אמ"ן ולא שום דבר שושואיסטי אחר.
ולא סתם משרד האוצר רוצה שקיפות מלאה בתקציב הבטחון ומשרד הבטחון מסרב.

תוקן על ידי דייר ב- 14/02/2013 19:22:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:15 לינק ישיר 

מואדיב,
אני מוחה בשם בני נהג ה-D9. אלה לוחמים לכל דבר ועניין (ממש כמו טנקים), ולא רק כוח עזר. ברוב המקרים הם נמצאים לפני הדרג הלוחם.
מעבר לזה, אני לגמרי מסכים. הדיון כאן מתעלה לרמות הזויות לגמרי. לגנרלי הכורסאות כאן אין מושג ירוק על מה הם מדברים. זה לא אומר שבצבא אין בזבוז ושטויות. יש לא מעט. אבל זה חלק מאופי של מערכת גדולה וציבורית, ובפרט שהיא לא מאויישת באנשי מקצוע ובאנשים שזו עתידה להיות הקריירה שלהם לטווח ארוך. הצעות ייעול נוסח אלה לא ישנו מהותית את המצב. צבא מקצועי זו הצעה שיש לבחון אותה ברצינות, אבל זה בטח לא ייעשה כאן ובצורה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:17 לינק ישיר 

אגנוסטיק כתב:
דייר

כמובן. רק בישיבות אין אוכלי חינם שלא מועילים בכלום לא לעצמם ולא לזולת...

.

מי דיבר עליהם בכלל שאתה מזכיר אותם?
לא באתי להגן עליהם אני רק טוען שאפשר לחתוך בכיף בהיקפים של הצבא.
אם רוצים שוויון בנטל אפשר לעשות אותו בשירות אזרחי מועיל שלטעמי יתרום הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:21 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

החל באלו שקוראים בכל בוקר את מגוון העתונות הערבית היוצאת כדי לדלות ממנה מידע,

נכון מאד ובגלל זה ביום כיפור הופתענו כנ"ל באינתיפדה.
ובכלל בשביל מה יש שב"כ אם לא בשביל הדברים האלה.
סתם הערת אגב שתראה את הכפילות והשטויות שמתעסקים בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:36 לינק ישיר 

דייר
השב"כ עוסק רק בשטחים ובישראל הוא לא מתעסק בעיתונות של מדינות ערב או אירן.
ואלמלא המודיעין, עם כל הפשלות שלו, כל מלחמות ישראל היו נראות כמו מלחמת יום כיפור.

מיכי
צבא מקצועי זה אכן רעיון שראוי לדון בו ויש בו צדדים שונים של חיוב ושלילה. אני רק באתי להבהיר מהצד הכלכלי שהוא יעלה למדינה הרבה הרבה יותר (בסדר גודל של בין 10 ל20 מיליארד שקלים מדי שנה) מאשר צה"ל במתכונתו הנוכחית, כך שכל מי שדוגל ברעיון צריך להסביר מאיפה הוא יביא את הכסף הנוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:43 לינק ישיר 

אגנוסטיק אל תתפס לשטויות אז יש את המוסד שיכול לעסוק בזה או להעסיק צוות שזה יהיה כל יעודו.
ולא רע"ן שקר כלשהו שתחתיו 4 רמ"דים שלכל אחד עוזר וכולם עם רכב צמוד משכורת שמנמנה
ופעם בשנה נופש במחיר מגוחך במלונות הכי מפוארים באילת.
וכבר הסברתי לך שהקיצוץ האדיר בהיקפי כוח האדם העלאת גיל הפרישה ביטול ההטבות המיותרות פינוי הבסיסים
החסכון בתשלומי ארנונה דלק מים חשמל יספיקו לבנות לך יופי של צבא מקצועי ואיכותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2013 19:48 לינק ישיר 

דייר

אתה ממשיך לדבר שטויות

אם לא שמת לב עדיין כל המספרים שנקבתי מתייחסים לצבא אחרי קיצוץ אדיר של שישית בכוח אדם לעומת הצבא הנוכחי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שוויון בפטורים במקום שוויון בנטל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.