בית פורומים עצור כאן חושבים

מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2013 20:25 לינק ישיר 

אני הייתי מסכם את זה ככה:
המלשינון מחנך לשחיתות רק בגלל הצורה שבה הוא מוצג, השם שלו, והנכלוליות שמתלווה לפרסומים עליו. אותה מערכת בדיוק הייתה יכולה להיות גם חינוכית אם היא הייתה מופעלת על רקע הסברה ערכית על הצורך בשמירה על החרבה כחברה הוגנת ושוויונית ופעולת ההלשנה הייתה רק פועל יוצא ומשהו שולי שהיה נובע מערכים לאומיים ויושרה פנימית.

שלישישי,

התיאור שלך דרמטי למדי וכתוב נהדר אבל מטופש באותה מידה.

מגוחך להאמין שלקמפיין כזה ישנן השלכות מרחיקות לכת בעיצוב פניה של החברה. הדיון כאן צריך להיות עקרוני נטו, אבל מעשית בוודאי שאין כאן תוכנית אמתית ל"השתלטות" על האזרחים.

האזרחים לא יהפכו לחשדניים יותר, אולי לתחמנים יותר.

בנוגע לסבתא מהסיפור של מקס, אין צורך להכניס פרשנות מיותרת במקום שהיא לא קיימת... שוב אתה לוקה ב"אובר"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2013 20:50 לינק ישיר 

מעמיקחקר כתב:

מגוחך להאמין שלקמפיין כזה ישנן השלכות מרחיקות לכת בעיצוב פניה של החברה. 
 "...

דברים רבה (וילנא) פרשת שופטים פרשה ה

תדע לך דא"ר שמואל בר נחמן דורו של אחאב עובדי עבודת כוכבים היו והיו יוצאין למלחמה ונוצחין ולמה כן שלא היה ביניהן דילטורין לפיכך היו יוצאין למלחמה ונוצחין תדע לך כשבקשה איזבל להרוג כל נביאי ה' מה עשה עובדיה הטמין אותן במערות שנאמר (מלכים א יח) ואחביא מנביאי ה' חמשים איש במערה ולא היה אדם שאמר לאחאב כך וכך עשה עובדיה אבל דורו של שאול כולן היו דילטורין תדע לך כשהיה שאול רודף אחר דוד היו הכל אומרים עליו לשון הרע לשאול שנא' (תהלים נב) בבוא דואג האדומי וגו' (שם /תהלים/ נד) בבוא הזיפים ויאמרו לשאול לפיכך היו נופלים במלחמה,

זה הבנה פשוטה ללמוד מה קודם למה, החברה או האדם,
בדורו של אחאב חיי הפרט היה יותר חשוב מצוו שילטוני, אז אנשים באמת לא הלשינו,
בדורו של שאול צוו השילטון היית חשוב יותר מהפרט, אז הלשינו,
מה זה קשור לניצחון במלחמה ? פשוט מאוד, כי אין מוטיבציה בצוו שילטוני, יש מוטיבציה באהבת הזולת,

החז"ל והבנתו מדבר במקרה הטוב שלך לעיל,

כאן מדובר מקרה יותר גרוע, תשלום בכסף על הלשנה,
כאן לא מדובר על חשיבה בכלל, מה טוב למה מה קודם למה,
כאן מדובר פשוט באינטרס אישי בכסף שתקבל אתה מוכן לקבור את זולתך,
אתה גונב כסף ציבורי על פי חוק, (הרי לא מגיע לך כסף בזה שאתה אזרח טוב ומלשין לטובה) לקבור אחרים שגזלו כסף לא על פי חוק,

לסיכום:
שנבין שהפרט וטובתו מביא את הצורך בחברה, אז החברה תצליח להתקיים,
שהחברה קודם לפרט, אין סיכוי לחברה להתקיים,
התובנה הזו ורק זו היית חיזוי העתידי של הנביאים, 
והיות שכאן מדובר על דירבון להשיג כסף על חשבון קבורת הזולת, אז זה משחית, או זה לא משחית זה רק מראה כבר כמה אנו מושחתים כבר במילא,

גם ההצעה שלך לא טוב כנ"ל ק"ו המקרה שלנו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2013 22:54 לינק ישיר 

לטעמי החברה בה אני חיה (חרדים) נעשתה מושחתת אך ורק בגלל ש"מויסר" נהיה חמור מכל העבירות בתורה: משכב זכור, אונס, גנבה, ועוד. הלשנה הופכת את החברה שלנו לטובה יותר- הפושעים נכנסים לכלא, וביערת הרע מקרבך.
למה לקחת דוגמא מרוסיה, שם הלשינו על דת ודיעה פוליטית? קח דוגמא מגרמניה, שם מלשינים על העלמת מס ועל שכנים שזורקים זבל במקום למחזר. יעיל מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2013 23:15 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
לטעמי החברה בה אני חיה (חרדים) נעשתה מושחתת אך ורק בגלל ש"מויסר" נהיה חמור מכל העבירות בתורה: משכב זכור, אונס, גנבה, ועוד. הלשנה הופכת את החברה שלנו לטובה יותר- הפושעים נכנסים לכלא, וביערת הרע מקרבך.
למה לקחת דוגמא מרוסיה, שם הלשינו על דת ודיעה פוליטית? קח דוגמא מגרמניה, שם מלשינים על העלמת מס ועל שכנים שזורקים זבל במקום למחזר. יעיל מאוד

הדיון הפעם (מעניין לא ?) לא על חרדים,
הדיון הפעם האם מלשינון בכלל ומלשינון בשכר לא משחית את החברה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 00:49 לינק ישיר 

נחום סוקולוב כתב לפני יותר ממאה שנה את הדברים הנבונים הבאים:

"אדם מן השוק שלנו איננו צריך לגבורה יתרה להגדר מן העריות ולהנזר מן השכרון, אבל הוא צריך לכח גדול שיעצרהו מאחוז בתחבולות אסורות ומגונות בפרנסתו המרה. לו תוכל הדת לעצור את האיש הזה במלחמת קיומו ובעקמומיות עסקיו מרדת לחיי חבר בשעה שיצרו הרע וצרכיו ועסקיו ותחרותו גוזרים עליו לעשות כן, לו תוכל לשים מתגה ורסנה בפי האנשים האלה בשעה שיצרם החנוני מתגבר עליהם, אז תתן אות נאמן, כי אמנם כח גדול לה להלחם ביצר ולהכריעו...
     שוו לנגד עיניכם: שני רבנים. האחד הסתכל בעירוב ונראה לו שאיננו מתוקן כל צרכו, עמד ואסר לבני עדתו לשאת משא ביום השבת, ובני עדתו החרדים קבלו את הפסק והם נמנעים משת משא ביום השבת, והשני, כשנודע לו, כי יש שלשה סוחרים יהודים בעדתו שהם מסיגי גבול, או שהם מתנכלים לפשוט את הרגל לנושים בהם, קרא להם ויוכיחם וייסרם ולא זז מהם, עד שבכח מוסרו הניאם מעשות המזמתה.
     שני הרבנים הנ"ל עשו חובתם ע"י הדת. הלא תודו, כי הדת שאוסרת לשאת ביום השבת, היא גם האוסרת הסגת גבול. אבל מי משני הרבנים הצליח לעשות דבר קשה מחברו? הוה אומר: האחרון! נקל הוא לפסול את העירוב או לאסור חשש איסור למאה אלפים יהודים מלעכב שלשה יהודים מהסגת גבול.
     ע"כ אני אומר אל מרנן ורבנן: לא דבר כבד אתם עושים באסרכם ובהחמירכם בדין זה או בדין אחר. זהו נצחון קל מאד, והגבור הלוחם מלחמתה של תורה, ככל גבור באמת, הלא עליו לשאוף אל נצחונות שהם קשים מאד ושהם דורשים יגיעה נוראה וכח גדול והשפעה עצומה."

תוקן על ידי מ80 ב- 18/02/2013 00:51:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 11:25 לינק ישיר 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/02/2013 11:25:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 12:26 לינק ישיר 

maxmen כתב:
זה הבנה פשוטה ללמוד מה קודם למה, החברה או האדם, 

בדורו של אחאב חיי הפרט היה יותר חשוב מצוו שילטוני, אז אנשים באמת לא הלשינו, בדורו של שאול צוו השילטון היית חשוב יותר מהפרט, אז הלשינו, מה זה קשור לניצחון במלחמה ? פשוט מאוד, כי אין מוטיבציה בצוו שילטוני, יש מוטיבציה באהבת הזולת, 

ההבדל היחידי היא שכאן לא מדובר על צוו שלטוני אלא על חיינו כפרטים בתוך חברה, השלטון במקרה הזה רק מעודד אותנו, האמביציה והמוטיבציה הן של הפרט ומשיקוליו הוא.

תוקן על ידי מעמיקחקר ב- 18/02/2013 12:26:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 12:41 לינק ישיר 

מעמיקחקר כתב:
  ההבדל היחידי היא שכאן לא מדובר על צוו שלטוני אלא על חיינו כפרטים בתוך חברה, השלטון במקרה הזה רק מעודד אותנו, האמביציה והמוטיבציה הן של הפרט ומשיקוליו הוא.

אולי כדאי שתשמע את נאומו הבכורה של בנט כאן  https://www.youtube.com/watch?v=6IF4N78hZ0U
בדקה 15:30

במלחמה לא מספיק אינטרס אישי, אישית אפשר לבחור בחברה אחרת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2013 13:03 לינק ישיר 

עונש למלשין הרוצה לשמור על כספו ולא רוצה שיעשקו אתו.

מכתבו של נצר שמיר, חקלאי ממושב שדה ניצן, בו הוא קובל על התנהלותו של וועד הכשרות של 'העדה החרדית' - זכה בימים האחרונים לאלפי תגובות, והפך ללהיט באינטרנט, תוך שחרדים רבים קוראים להחרים את הסחורה שהוא משווק.

שמיר, בן 69, חקלאי מזה 30 שנה במושב שדה ניצן בנגב המערבי, טוען כי בשנה האחרונה קבע ועד הכשרות של 'העדה' כי על כל פרדס מניב יש להציב שלושה משגיחי כשרות. "בבית האריזה שלנו יושבים מאז תחילת העונה 3 משגיחים", הוא אומר. "כל אחד יושב במכונית הממוזגת שלו, ותפקידם לשים חותמת של 'העדה החרדית' על הפרי הנקטף".

ומה הבעיה בכך? "המשכורת של המשגיחים מגיעה מכיסם של החקלאים, וכנראה שאין צורך בכה הרבה משגיחים", טוענת רעייתו של שמיר בשיחה עם 'בחדרי חרדים' וחוזרת על הטענה המרכזית שהועלתה במכתב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 09:16 לינק ישיר 

מקס, אני לוקחת דוגמא מהחברה החרדית שהושחתה נוראות אך ורק בגלל שההלשנה נהייתה אם כל חטאת, ושאר העבירות זה בקטנה. בחברה החילונית הורה שילדו נפגע רודף את הפדופיל עד שזה ייכנס לכלא ויעבוד סירוס כימי. בחברה הדתית והחרדית הפדופיל נלקח לשיחה עם הרב, מבטיח שלא ייעשה זאת שוב (מישהו חושב שזה יעיל?) וממשיך להיות מנכבדי הקהילה ולהתעלל בילדים נוספים. הלשנה היתה הופכת את הסיפור לטוב יותר, ואת החברה שלנו להוגנת וצודקת ומוסרית יותר.

ובעניינינו, אם תיקח מקומון חרדי סטנדרטי ותבדוק עסק עסק, תגלה שרובם עובדים בשחור. אם כל העסקים הקטנים החרדים היו משלמים מס כחוק לא היה גירעון. אם כל השיפוצניקים (שמרוויחים הון) היו משלמים מס כחוק לא היה גירעון ואף היו פוחתים המיסים על כלל החברה, על השכירים שאין להם ברירה אלא לשלם מס גבוה שיממן כבישים וחינוך וכו' לאנשים שלא משלמים מס. 

ואם אתה מדבר על השחתה, דווקא המצב שרוב החרדים בשחור ויש כל הזמן איום סמוי ש"אם תדפוק אותי- אדע להלשין עליך" זה בהחלט משחית, ולא קיים בחברה החילונית בה רוב העסקים חוקיים ואחוז העסקאות בשחור קטן יותר. רובשקין נכנס לכלא בגלל עובדים ממורמרים שלו, הם ידעו שיש הרבה מה להלשין. אני לא מצדיקה את פסק הדין במקרה הזה שמתאים יותר לרוצחים וסוחרי נשים ולא להעלמת מס, אבל זה לא הופך את רובשקין לצדיק וקדוש מעונה כמו שעשו ממנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 12:33 לינק ישיר 

כרם נבות
דברים נכונים ואמיתים- שכחת לציין את מה שעשו חסידי סאטמר לאב, שבתו הוטרדה מינית אם הרבה אחרות- המטריד שנכלא ל50 שנה. זכה לגיבוי כל הקהילת הקודש כולל הרבי.
 והאב האומלל מכל הבחינות, מוטרד ומנודה על ידי הקהילה, למרות שהוא נשבע כי לא הוא יזם או הלשין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 14:42 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
מקס, אני לוקחת דוגמא מהחברה החרדית שהושחתה נוראות אך ורק בגלל שההלשנה נהייתה אם כל חטאת, ושאר העבירות זה בקטנה. בחברה החילונית הורה שילדו נפגע רודף את הפדופיל עד שזה ייכנס לכלא ויעבוד סירוס כימי. בחברה הדתית והחרדית הפדופיל נלקח לשיחה עם הרב, מבטיח שלא ייעשה זאת שוב (מישהו חושב שזה יעיל?) וממשיך להיות מנכבדי הקהילה ולהתעלל בילדים נוספים. הלשנה היתה הופכת את הסיפור לטוב יותר, ואת החברה שלנו להוגנת וצודקת ומוסרית יותר.

הפעם אני אשיב לך קצת יותר מהרגיל, אפי' שזה לא נושא האשכול,
ידוע למה עשיו נמשל לחזיר, כי גם החזיר מראה לנו כמה הוא כשר, אותו דבר העולם הנאור, (אני מדבר על התקשורת והפוליטקאים והסובלים משנאה עצמית מטורפת וק"ו שנאה לאחיהם החרדים, ולא על העמך הנאורים שהם באמת אנשים טובים וצדיקים)
כל ילד יודע מה עוברת על בת לא יפה בנאורות, כולמר הדרישה החברתית ליופי היא כפיה נורמטיבית של כל נאור בדבר שהבחורה לא אשמה בכך בכלל, זו היא פגיעה בבת פי אלף מפגיעה של איזה חולה נפש שפגעה בא גופנית,
כל בר דעת יודע זאת, שפגיעה נפשית ועוד תמידי ועד מאנשים נורמטיבים יותר גרוע מפגיעה גופנית חד פעמי ועוד מאדם חולה נפש,
בקפיצות שלי לארצינו הקדושה, (היום אני ב"ה כבר גר כאן) אני הרגשתי שאנו חיים בחברה של חולי נפש, אי אפשר לשמוע מהדורת חדשות בלי מקרה אונס ובלי איזה תקיפה כזו או זו, כל מהדרות חדשות מדברים על פוליטקאים אנשי ציבור וכדומה שתקפו מינית מישהו,
שאמרתי זאת לחברים כאן בארץ, אמרו לי תתרגל לא להאזין לחדשות כאן כי לא תוכל לצאת לרחוב בוודאי לא תכל לשלוח את הבנות הקטנות לחוץ לשחק, תשגיח במשרד שלך לעולם לא להעסיק בנות, כי יפילו אותך כמו כל האישי הציבור,
שאני בא הביתה אני רואה את הילדות שלי בחוץ אני נטרף,
אשתי צוחקת ממני ואומרת לי אני ישראלית ואני יודעת ומכירה יותר טוב את החברה הישראלי במציאות, הם לא כפי שזה נשמע לך בחדשות ובעיתונות וברשת,
סיפר לי חבר שמתנדב באירגוני החסד הגדולים בארץ בלסחוב ילדים וילדות  מוגבלים, שלוקח לההורים זמן להתרגל שיש אנשים שפשוט אוהבים לעזור, (כלומר במחשבה הראשונה מתנדב לצערינו נחשד מיד לאיזה תוקף מהחדשות)

אז ככה, שאני מדבר עם אנשים (אשתי גם כן) מציאותיים שעומדים טוב טוב על הקרקע, הם צוחקים ממני, תעזוב הם אומרים זה הפרנסה של העיתונאים והפוליטיקאים והפימיניסטיות, תן לילדות שלך לצאת מהבית תן להם לחיות,
חוצפן אחד אמר לי שהכי גרוע שיקרה זה שמישהו יאנוס אותה, אם היית לי אקדח הייתי יורה בו כדור ישר ל.... ומוציא אותו מוועד ההורים,
אבל אחרי מחשבות וימים וראית הפחד שלי הבלתי נגמר והלחץ, והסבל של הילדות שלי בהיותם סגורים בבית והשגחה צמודה לבית ספר הלוך וחזור,
אמרתי לעצמי שהבחור צודק, עדיף לסמוך שסטיסטית זה לא חייב לקרות, ועדיף להשתחרר ולשחרר את הבנות לפרוח ולצמוח,

לימים אני רואה שלא קורה כלום, אני מתחיל להיות מציאותית כמו כל חברי בקהילה ובמשפחה,
והתחלתי לקלל את המנווולים האלה בתקשורת וגם על האירגונים הפימיניסטיות, שעשו לנו את הפחד המיותר הזה,
והאמת התחלתי לחשוב כמו הבחור החוצפן הנ"ל שרציתי להוציא אותו מוועד ההורים לצמיתות,
לא קרה כלום לבחורה שחיים רמון הכניס לפיה את הלשון לו, הוא לא חייב מיתה ולא חייב שירצחו אותו נפשית וציבורית,
זה נקרא חברה חזירית, חברה שלא יודעת להבחין בעיקר האדם וידע רק להראות את כשרותו עם כל מיני שטויות כמו הלשון של חיים רמון בתוך פיה של בחורה, זהו חברה של אדום\עשיו,
לא קרא כלום לבחורה באוטובוס מצפת, לא קרא לה כלום אפי' שאיזה בחור צעק עליה,
והנה זה היזדמנות לעשות עשיה פוליטית, הנה זה היזדמנות להראות לכל החברה כמה שהנשים יודעות להיות חכיות שנלחמות על מה ?? נגד איזה משוגע שצעק באוטובוס ??????????????????
על חשבון מי הם עושות זאת ? על חשבון הדם שלנו !!!
זו חברה של חזירים,
אותה נבילה שמתלבשת כמו חזירה בציבור, לא פוגעת באף אחד, לא בגברים ובוודאי לא בנשותיהם,
אבל הגבר שצעק עליה ?! מזה פגע בה !!!!

יבוא יום שהפימיניסטיות יאבדו את הטעם הטוב, אפי' אצל הגברים שעוד נלחמים לצידם,

לגבי המוסר שלך לחברה החרדית:
תשמעי טוב טוב, הנאור והפימיניסטיות הם האחרונות שיכולים להטיף לחרדים מוסר,
הרדיפות שהבחור החרדי עובר בישיבות דווקא בגלל זה, דווקא בגלל החשדות המטורפות של החולי נפש האלה, שכל בחור פוטנציאל לתקוף את חברו, שאני הייתי בחור והתחברתי עם בחור יותר מבוגר, עברתי חקירות שב"כ בישיבה מה יש לי איתו ומה הוא עשה לי או ניסה לעשות לי
כל בחור קצת שובב יודע על מה אני מדבר,
אז דווקא הפוך בדיוק אנו סובלים מיתר השגחה מיתר סגירות מיתר לחץ,
החברה הנאורה בנושאים האלה הם מזכירים לי את הישיבה,

הטיפול בחולי נפש אם יש:
אני לא חושב שהמשטרה היא כלי נכון, את אני מקווה אימא, ואם יש לך ילדים אז מה יקרא אם ח"ו ח"ו ח"ו הבן שלך יכשל ויגע (בלי כוונה או אפי' עם כוונה)  בילדונת בגן העיר בישבן,
האם הוא חייב מיתה ?
האם שאר האחים שלו ואחיות שלו חייבים מיתה חברתית (הבושות וכו' וכו')
האם את כאימא חייבת מיתה ?
הסבתא והסבא וכל המשפחה חייבים מיתה ?
האם כל הקהילה החרדית בארץ ובכל העולם חייבים מיתה ?

ואחרי הכל מה קרה לילדונת ? נגעו בה בישבן ?! ואפי' אם זה היית בכוונה רגעית של הבן שלך, אז מה רבונו של עולם קרה ????
מילא איש דת חרדי פנאט ערבי פנאט ראש ישיבה וכדומה יצאו מדעתם ממעשה שכזה מבחינת דתית,
אבל הנאור ?????????????
דווקא הנאורים נהפכו למפגרים משוגעים מטורפים,
מה לא עשו לחיים רמון ?! מה קרה רבונו של עולם ? הכניס את הלשון שלו בפיה של בחורה !!!
כל העולם התהפך,

אין לי מה להגיד חוץ מי המשל של אדום\עשיו והחזיר, זה ממש משל מושלם,
מיליוני אנשים מתים מרעב, כל החברה משועבדת לטייקונים, אנשים מתאבדים לדעת כל יום ויום בגלל עוני, בגלל הנטל החברתית
יש כל כך הרבה מה לעשות לטובת החברה, מפגין אחד ממש התאבד בציבור בקיץ שעבר,
ושום דבר, מה כן מעניין אותנו ? שבחור צעק על בחורה באוטובוס ??!!!!!!  

ובעניינינו, אם תיקח מקומון חרדי סטנדרטי ותבדוק עסק עסק, תגלה שרובם עובדים בשחור. אם כל העסקים הקטנים החרדים היו משלמים מס כחוק לא היה גירעון. אם כל השיפוצניקים (שמרוויחים הון) היו משלמים מס כחוק לא היה גירעון ואף היו פוחתים המיסים על כלל החברה, על השכירים שאין להם ברירה אלא לשלם מס גבוה שיממן כבישים וחינוך וכו' לאנשים שלא משלמים מס.

אחרי מה שהחרדי עובר מהחברה הכללית, אני ממליץ לכל חרדי לא לשלם שום מיסים כלל וכלל, לא להיות הפריירים שלהם,
גם יאכלו אותנו לארוחת בוקר וישתו את דמינו כל מהדורת חדשות וגם לתת להם כסף ומיסים ????????? 

ואם אתה מדבר על השחתה, דווקא המצב שרוב החרדים בשחור ויש כל הזמן איום סמוי ש"אם תדפוק אותי- אדע להלשין עליך" זה בהחלט משחית, ולא קיים בחברה החילונית בה רוב העסקים חוקיים ואחוז העסקאות בשחור קטן יותר. רובשקין נכנס לכלא בגלל עובדים ממורמרים שלו, הם ידעו שיש הרבה מה להלשין. אני לא מצדיקה את פסק הדין במקרה הזה שמתאים יותר לרוצחים וסוחרי נשים ולא להעלמת מס, אבל זה לא הופך את רובשקין לצדיק וקדוש מעונה כמו שעשו ממנו. 

רוב העסקים בחברה הכללית הם בידי שוק האפור, כך התבשרנו לא מזמן בחדשות
בכל זאת הנושא היא האם זו הדרך,
הלשנות משחית ולא יעזור כלום, כל התירוצים כמה גנבים יש, לא מוריד את חשיבות העניין,
אסור להשחית את החברה,
כמה חיילים נהרגים בגלל לשמור על זכויות הערבים ולא לפגוע במידות של החייל כלומר לא להשחית אותו,
כל אחד יודע ששמירת על זכויות מסכן חיילים מצד שני משגיח על החייל עצמו לא להפוך לאכזרי ולהיות אדם,
כך אותו דבר כאן, נפסיד כסף אבל לא נשחית את החברה,
אגם שאני חושב שלא צריך להפסיד כסף אפשר פשוט לעשות זאת בדרכים יותר מקוריות ויצירתיות, בלי להשחית את החברה,

לסיכום:
את מכניסה בכוח את העניין החרדי שלא קשור לכאן, בכל זאת אני מקווה שעניתי לך על הכל,

תוקן על ידי maxmen ב- 19/02/2013 14:54:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 15:07 לינק ישיר 

מקסמן היום שכחת לקחת את הכדורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 18:32 לינק ישיר 

כרם_נבות

מה תעשי אם השכן שלך ילשין עליך בשלישי ושישי סתם כך כי בא לו ?. אל מי תפני ?.

מי יעזור לך ?.

מתאים לך לחיות בחברה שהאזרחים מחסלים חשבונות ביניהם על ידי הלשנות שווא ?.

את יודעת, הגרמנים ימ"ש הלשינו על שכניהם ואין צורך לספר לך מה קרה.

האם היית יוצאת למלחמה כשלצדך חיל מלשין ? היית בוטחת בו ?. מאמינה שבשעת סכנה לא יבגוד בך ?.

יש הבדל דק ועדין מאד בין להלשין בעידוד השלטון לבין מניעת פשע.

מניעת פשע תמיד היא פעולה מבורכת אבל, כפי שכתב מקסמן הלשנה זה לא תפקיד של האזרחים.

( לדוגמא, החוק למניעת אלימות במשפחה מטיל חובת יידוע ).

http://tinyurl.com/aul65lu

http://tinyurl.com/aulhttp://tinyurl.com/aul6http://tinyurl.com/aul65lu5lu65lu

יש לי שכן חרדי בעל משפחה גדולה שבנה חדר נוסף – בלתי חוקי. הוא ממש לא מפריע לי

ולא מפריע לאחרים, מה את מציעה, להלשין או לא ?.

בעקבות ה"מגילה" של מקסמן אליך, אני יכול לומר בצורה אובייקטיבית ( אינני חרדי, חילוני או דת"ל )

החברה החרדית איננה מושחתת יותר מהחברה החילונית.

כל בני האדם בעולם הינם ברובם אנשים טובים עד שכוהני הדתות, כוהני העבודה הזרה והפוליטיקאים

משחיתים אותם ומשגעים להם ת'שכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 18:35 לינק ישיר 

תוקן על ידי שלישישי ב- 19/02/2013 18:42:32

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.