|
|
| נשלח ב-19/2/2013 18:57 |
|
| |
שישי אם יתגלה לך כי השכן שלך- יהודי יפה-וגם אלים ותקיף.- גונב מקופת הצדקה של בית הכנסת. מה תעשה? או הוא גובנב מביתם של זוג זקנים ערירים, או מביתה של אלמנה ויתומים? וכו' ומכספים הללו הוא חיי חיי מותרות. אודה לך אם תספר לנו מה תעשה? ו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 20:05 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | | כל בני האדם בעולם הינם ברובם אנשים טובים עד שכוהני הדתות, כוהני העבודה הזרה והפוליטיקאים משחיתים אותם ומשגעים להם ת'שכל. |
|
בדיוק, ויפה מאוד,
הנה ההוכחה הניצחת של לפני 900 שנה,
אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר. אומר לנו האבן עזרא כלל יסודי פשוט,
לא התורה ולא הטקסט הם משמים,
הכל אמצעי, השפה החוקים וכודמה, לו היינו אנשי הודו ?! אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר, כי פשוט לא היינו כאלה כלל,
אותו דבר הוא תוקף את העוסקים בנזיקין,
ספר יסוד מורא לראב"ע שער א ויש הוגה בתלמוד להתפאר על כן כל עסקיו בסדר נזיקין גם הוא מקבל שכר להורות הפתאים וליישר המעוותים רק אם היו כל ישראל צדיקים לא היו צריכים לסדר נזיקין.
לפעמים נדמה שאנו כמו הבריסקערס ששומרים עניים כל השנה שיהיה אפשרי לקיים את המצוות מתנת עניים בפורים בהידור,
אותו דבר שומרים אנסים ופושעים וגנבים להצדיק את הנטל על כל הציבור,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 20:46 |
|
| |
אמר רב יהודה: הוי מאן דבעי למהוי חסידא, לקיים מילי דנזיקין. והרי חסידות זו מעלה עליונה, שכבר קודמת לה מידת נקיות, אז למה רב יהודה אמר את דבריו על מדת חסידות ולא על מדת נקיות? כי בנקל אפשר להתחסד על חשבון אחרים, כמנהג אנשי בית שני שהיו יגעים בתורה וזהירין במצוות וכל וסת טובה היתה בהן, אלא שהיו אוהבים את הממון ושונאים אלו לאלו שנאת חנם. פירש המהר"ל מפראג: ולא אמר שיגמול חסדים ויתן צדקה, שודאי ראוי לעשות הטוב לזולתו ואין זה מורה על חסידות יתירה, אבל כאשר נזהר במילי דנזיקין אף אם אין עושה בידיים כלל רק שנזהר שלא יגיע היזק ורע לזולתו בגרמתו, הרי זה חסיד גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 21:06 |
|
| |
מקס,
א. מה זה הקשקוש הזה אפשר לבחור בחברה אחרת? אתה רציני? אפשר? בוא נלך לחפש חברה בג'ונגל.
(נכון סתם שמעת את הנאום של בנט במקרה בסמיכות להודעה שלי? אחרת אני לא ממש מבין מה אתה נתלה בו, לא איש חכם במיוחד... (אולי באלתרמן?)).
ב. בנוגע ל"מגילה האדומה" שלך:
1. אני נוטה להסכים עם מר "ושםהאחר"... בכל אופן אני מבקש בקשה אישית שתפסיק לכתוב באדום זוהר, כואב לי העיניים!! תחפש לך צבע אחר צעקני...
2. מה שאני הכי אוהב בך זה דווקא זה שלפעמים אתה נותן לי זווית ראייה אחרת לגמרי ממה שחשבתי, לפעמים אתה קיצוני ממני מאוד, ואעפ"כ אני מרגיש שאני יכול להשתכנע מהדברים שלך.
3. לגופו של עניין. יש צדק מסוים בדברים שלך, על התנהלות החברה המתיימרת להיות נאורה בראשות התקשורת והצורה ה"חזירית" משהו שבה הם מתנהגים.
לעומת זאת, אני חייב לומר לך שהאמירות המזלזלות שלך לגבי אונס של נשים או מעשים מגונים בעל כורחן (במכוון כמובן), מגעילות אותי ומשדרות חוסר הבנה מינימלי לגבי מה זה תקיפה מינית.
אתה כותב שהתגובה התקשורתית/חברתית למעשים כמו של חיים רמון הוא חסר פרופורציה, אתה כותב: "מה קרה רבונו של עולם, הכניס את הלשון שלו לפיה של בחורה" אז זהו, שלא! יש דברים שאי אפשר להיכשל בהם ומי שנכשל בהם אינו ראוי להבנה ולסלחנות, צריך לדעת שבדברים כאלה פשוט לא נכשלים! לא!
אני לא נכנס לסוגיות מוסריות שהעידן המודרני מזמן לנו לגבי פרסום שמו של פושע כמו חיים רמון שראוי להוקעה, אלא שאולי הפרסום פוגע באנשים נוספים כמו קרובי משפחתו וכו'. זה בעיה, אבל עיקר העניין צריך להיות שזה דבר שאי אפשר להתייחס אליו בסלחנות.
אותו דבר לגבי הדברים האלו שלך: "ואחרי הכל מה קרה לילדונת ? נגעו בה בישבן ?! ואפי' אם זה היית בכוונה רגעית של הבן שלך, אז מה רבונו של עולם קרה???"
אני לא יודע מה הייתי עושה אם הילד שלי היה מתנהג כך משום שכל ילד ומקרה הוא נושא לעצמו, מה שברור זה שאני אצור, בכל כוחי, מצב שהבן שלי יפנים לעצמות שלו שזה גבול שלא עוברים. הנקודה במקרה הזה היא לא מה קרה לילדה מכיון שאולי היא בכלל לא מודעת למה שעשה, השאלה היא מה יקרה לילדה הבאה בעוד כמה שנים. הבן שלי, שאני מקווה שלא יגיע למצב כזה חלילה, יצטרך להבין שדבר כזה הוא כמו גדר חשמלית, כשנוגעים בגדר חשמלית פשוט מתחשמלים.
4. נקודה נוספת שאולי תגרום לך להבין יותר את סעיף 3. הנחרצות שחייבת להיות סביב הנושא של תקיפה מינית בכל וריאציה שלה היא בעיקר מבחינה חברתית. הערכים של למען ישמעו ויראו ו-ובערת הרע מקרבך, דורשים ליצור בחברה שלנו מצב שמציאות של תקיפה מינית היא לא קיימת, פשוט בלתי אפשרית! הרבה יותר מגזל ומאוד קרוב לרצח. לא סתם התורה אומרת "כי כאשר יקום איש על רעהו להרגו נפש כן הדבר הזה".
ופה צריך לדעת איך ליישב את הזכות המוסרית של הפרט עם החוב המוסרי של החברה להוקיע מצב כזה. לענ"ד הערך של שמירה על זכות הפררט במקרה כזה שואף לאפס, מכיון שאדם שעושה דבר שמצריך את החברה להוקיע אותו בשביל להוקיע את המעשה בעצם כורה בור לעצמו ואין לו טענה ודין ודברים על כך, "אתה הפסדת על עצמך".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2013 22:35 |
|
| |
מחשבה נוספת לנושא האשכול.
אילו באמת הייתה לנו חברה מתוקנת שמונהגת בידי אנשי מעלה, והכרעותיה בקביעת חיי הפרטים שבתוכה היו נופלות על פי אמות מידה אמתיות ומוסריות באמת, אזי ברור שאם אחד מן הפרטים בא לעוות את הסדר הנכון והישר בחברה, והנו (לדוגמה) "מוציא מרפסת" שלא כחוק, הייתי מלשין עליו לשלטונות.
במצב הקיים, אפשר לסכם את זה בכך שברור הלא שגם אם החוק הכללי הוא ישר ונכון ישנם כאלה שחורגים ממנו בידיעת השלטונות ומעלימים מהם עין במודע. בנוסף, ישנם עוולות נוספות שנעשות במסווה החוק ונכפות למעשה על האזרחים. אזי, כשם שפרוטקציה יכולה לסדר הכל באופן "חוקי" כביכול, כך אני "עושה פרוטקציה" לשכני שאיני מלשין עליו, זו צורה ראויה ונכונה, ודוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 02:27 |
|
| |
| מעמיקחקר כתב: |  | מקס,
א. מה זה הקשקוש הזה אפשר לבחור בחברה אחרת? אתה רציני? אפשר? בוא נלך לחפש חברה בג'ונגל.
בוודאי שכן, אני לא רוצה להשחית אותך או את הגולשים במיוחד באשכול שמדבר על השחתת החברה, במילא לא הדבר יותר בעניין, אבל אפשר ועוד אייך, ואם תרצה שזה יהיה ממש החלפת חברה, אז גם להתבולל, ולא לחזור על הטעות שלנו בגולה שבסוף השמידו אותנו, או על הטעות של האיסלמים שכובשים את אירופה ולא מתבוללים שם, כי גם עליהם בוא יבוא שואה בסוף,
(נכון סתם שמעת את הנאום של בנט במקרה בסמיכות להודעה שלי? אחרת אני לא ממש מבין מה אתה נתלה בו, לא איש חכם במיוחד... (אולי באלתרמן?)).
גם אלתרמן, התחלתי עם אלתרמן אבל בעיקר מה שהוא מספר, מה היה במלחמת לבנון השניה,
אגב: לעולם על תזלזל באף אדם חכם או טיפש, כי מכל אדם אתה יכול לקבל איזה כיוון שלא חשבת עליהם,
אייך אומר יובל הררי ?! רק ענווה של בני אנוש הביא את המהפיכה המדעית !!
ב. בנוגע ל"מגילה האדומה" שלך:
יש לי כבוד לנשים 1, כי רק דרכם נולדתי 2, הם מחנכות אותנו להיות גברים גברים ולא להיות נקבות בלשונם, 3, סוף סוף שמחתי שיש כמעט שלושים נשים בכנסת, יהיה קצת אימאות בכנסת קצת עשיה אימאית רחמנית, מספיק כבר עם הגברים האנוכיים האלה,
אבל מה הכאב ואכזבה היית לי שחברת כנסת רות קלדרון החליטה להיות גבר גבר יותר מגבר, גבר שנותן שיעור בגמ',
מחר יבוא חכית עם סמי טריילר או עם מערבל בטון להראות לנו כמה שהן יודעות להיות גברים,
רבותי הרבניות, גברים נבלות יש לנו מספיק, אנו צרכים אימאות, כן כן, חכיות שיצאו לציבור לראות מאות אלפי ילדים ילודות לומדות בקרוונים, אולי שאימא תראה זאת אולי יצא משהו מיזה, כי עד היום טילו שם חכים גברים ולא יצא מיזה כלום,
אתן מבינות ?, נשים יקרות אנו צריכים אותכן כמו שאתן, אל תנסו להיות גברים, מהמין הזה יש לנו ממספיק, די ויותר מידי,
ולכן כתבתי מגילה,
1. אני נוטה להסכים עם מר "ושםהאחר"... בכל אופן אני מבקש בקשה אישית שתפסיק לכתוב באדום זוהר, כואב לי העיניים!! תחפש לך צבע אחר צעקני...
אני מקווה שהבצע הזה טוב יותר
2. מה שאני הכי אוהב בך זה דווקא זה שלפעמים אתה נותן לי זווית ראייה אחרת לגמרי ממה שחשבתי, לפעמים אתה קיצוני ממני מאוד, ואעפ"כ אני מרגיש שאני יכול להשתכנע מהדברים שלך.
טוב, זה גדלותו של הרשת בכלל והפורום שלנו בפרט, רק התוכן מדבר ולא הניק והאדם מאחריו,
אני למשל אף פעם לא שואל אדם ברחב את שמו, וגם כאן אני לא שם לב עם מי אני כותב ולמי, רק ממש ותיקים אני כבר רגיל איתם ודרך חשיבתם, אבל זה חיסרון, עדיף לי לא להכיר כי עדיף לי להתייחס רק לתוכן,
3. לגופו של עניין. יש צדק מסוים בדברים שלך, על התנהלות החברה המתיימרת להיות נאורה בראשות התקשורת והצורה ה"חזירית" משהו שבה הם מתנהגים.
לדעתי הסדר היום התקשורתי חייב להתנהל על פי אנשים הוגים וחכמים ולא על פי ליצנים, זה נשמע דוסי מידי, אבל זה עדיף על השנאה המטורפת, אתמול היית שני סיפורים, 1, בחור חרדי צעק על בחורה, 2, תקפו בחור חרדי בלשכת הגיוס,
מיד החכיות הנחמדות מתגייסות למען מי ?! נוו זה ברור לא ? שיסבירו לי החכיות, אתן מולידות את שניהם את הבנים ואת הבנות, אז למה למען הבת ולא למען הבחור ? במשפחה זה בדרך כלל הפוך האבא הוא לבנות והאימא היא לבנים,
שם באוטובוס מדובר על אזרח משוגע, וכאן (בלשכת הגיוס) מדובר על עובדי מדינה, שזה בדיוק תפקידם של החכיות והחכים, לגונן את ההמון מהשילטון כביכול,
לעומת זאת, אני חייב לומר לך שהאמירות המזלזלות שלך לגבי אונס של נשים או מעשים מגונים בעל כורחן (במכוון כמובן), מגעילות אותי ומשדרות חוסר הבנה מינימלי לגבי מה זה תקיפה מינית.
בבקשה לא לדבר תורת הסוד והקבלה, תסביר לי בבקשה מה ההבדל, אני לא מדבר על מכחול בשפופרת, אני מדבר על מילולית ועל חיצונית, יש הבדל בין מכות שקיבלתי בהפגנות מידי המשטרה, לבין פגיע מי חולה מין ?
אתה כותב שהתגובה התקשורתית/חברתית למעשים כמו של חיים רמון הוא חסר פרופורציה, אתה כותב: "מה קרה רבונו של עולם, הכניס את הלשון שלו לפיה של בחורה" אז זהו, שלא! יש דברים שאי אפשר להיכשל בהם ומי שנכשל בהם אינו ראוי להבנה ולסלחנות, צריך לדעת שבדברים כאלה פשוט לא נכשלים! לא!
שוב אני לא אוהב אחלטיות כאילו זה תורה משמים, לכל אדם אפשר לסלוח בוודאי האדם שלא נפגע בוודאי יכול לסלוח, הרי לא אותך הוא תקף, גם הבחורה יכולה לסלוח, אולי בפעם הבא היא תבין שאפי' אדם נורמטיבי יכול להיכשל עם מתחבקים איתו, אז או שלא תתחבק כמו הדוסיות או שתיקחי בחשבון שזה יכול לקרות,
לא מדובר בפושע מדובר באיש ציבור משכיל ופועל לטובת הכלל, אדם בהחלט נורמטיב, בכל זה כנראה את כל כך יפה וסקסית שפשוט אי אפשר פשוט אי אפשר לאדם נורמטיב כמו חיים רמון לעמוד לידך ועוד בזמן שאת מבקשת ממנו חיבוק להצתלם איתו,
מה הדבר הזה אי אפשר לסלוח ? אתה לא רואה כאן גנטיקה מטופשת של אבותינו הדתיים ? שהרגו והרגו על שטויות כמו שטויות כאלה, גם הערבים לא יכולים לסלוח לאחותם דמם ובשרם על שטויות דתיות שכאלה ופשוט שוחטים את אחותם,
אני לא נכנס לסוגיות מוסריות שהעידן המודרני מזמן לנו לגבי פרסום שמו של פושע כמו חיים רמון שראוי להוקעה, אלא שאולי הפרסום פוגע באנשים נוספים כמו קרובי משפחתו וכו'. זה בעיה, אבל עיקר העניין צריך להיות שזה דבר שאי אפשר להתייחס אליו בסלחנות.
שוב ושוב לא מקובל עלי כזו אחלטיות בלי הסבר למה,(זה נשמע כזה דתי, לא ?!) ואי אפשר לתת לבחורות להידבק ממש לאדם, ולומר להאדם, לך אי אפשר לסלוח, ולבחורה לא תאמר דבר כי זה נגד הנאורות, כי הנאורות לא רוצה להכיר בחולשה של הגבר ולא רוצה להודות שבחורה סקסית לפעמים מוציא אנשים מדעתם, במילא לעולם לא נטיף למפונקות האלה מוסר,
אותו דבר לגבי הדברים האלו שלך: "ואחרי הכל מה קרה לילדונת ? נגעו בה בישבן ?! ואפי' אם זה היית בכוונה רגעית של הבן שלך, אז מה רבונו של עולם קרה???"
אני לא יודע מה הייתי עושה אם הילד שלי היה מתנהג כך משום שכל ילד ומקרה הוא נושא לעצמו, מה שברור זה שאני אצור, בכל כוחי, מצב שהבן שלי יפנים לעצמות שלו שזה גבול שלא עוברים. הנקודה במקרה הזה היא לא מה קרה לילדה מכיון שאולי היא בכלל לא מודעת למה שעשה, השאלה היא מה יקרה לילדה הבאה בעוד כמה שנים. הבן שלי, שאני מקווה שלא יגיע למצב כזה חלילה, יצטרך להבין שדבר כזה הוא כמו גדר חשמלית, כשנוגעים בגדר חשמלית פשוט מתחשמלים.
אוקיי, אני מתייחס לעניין הציבורי שבעניין, בוודאי שאם בני או ילדתי תיפגע ח"ו, או יהיו מהתוקפים ח"ו, זה לא אמור להיות עניין ציבורי, זה לא שייך למשטרה אם המשטרה היא מקום ליצור חדשות בתקשורת,
לא התייחסתי לעצם הפגיע, התייחסתי לסביב, למה אני כאבא או אימא חייבת לעבור את הבושות החברתיות הזה, לא מספיק הצרה עצמה ?
וכאן במקרה חרדי, כל חרדי ברחוב סובל מיזה, אני עוצר מונית בכפר סבא, מיד שאני נכנס, אומר לי הנהג שמעת במודיעין עלית אנסו ילדה, אני עושה עצמי טמבל ושואל במודיעין גרים ערבים ?
הנהג: מה אתה לא יודע זה של חרדים, חרדים כמוך,
אני: תגיד אני נראה לך אנס ?
הנהג: לא לא ח"ו אבל יש חרדים אנסים,
אני: יש בני אדם אנסים ואתה בן אדם ?
אגב: אם תדבר עם בנך על גדר חשמלי הוא לא יבין כלום, נגמר התקופה שדיברו תורת הסוד והקבלה, הורים חייבים לדבר גלויות, היגיון פשוט, ותאמין לי הם מבינים טוב טוב עניין, גדר חשמלי וכדומה הם לא מבינים כלל וכלל, גם גן עדן גהינם הם לא מבינים,
4. נקודה נוספת שאולי תגרום לך להבין יותר את סעיף 3. הנחרצות שחייבת להיות סביב הנושא של תקיפה מינית בכל וריאציה שלה היא בעיקר מבחינה חברתית. הערכים של למען ישמעו ויראו ו-ובערת הרע מקרבך, דורשים ליצור בחברה שלנו מצב שמציאות של תקיפה מינית היא לא קיימת, פשוט בלתי אפשרית! הרבה יותר מגזל ומאוד קרוב לרצח. לא סתם התורה אומרת "כי כאשר יקום איש על רעהו להרגו נפש כן הדבר הזה".
אני הספר לך עכשיו, לא קראתי את כל מה שכתבתה מראש, פשוט כל סעיף קראתי והגבתי, שורה שורה, ואני חייב לומר לך שאתה מצליח להטריף אותי בכל שורה מחדש,
אצלינו התלמידי החכמים היו אומרים שהקנאות הם לעםארצים, ולמה ? כי הם פשוט לא מפרגנים, הקנאות בא מקנאה, שתדע לך, זה לא מתאים למשכיל ולא למעמיק חוקר,
אני חושב שבחורה סקסית פוגע בכל הנשים הנשואות, אז אני אומר לה לעשות ניתוח פלסטי להיות מכוערת ? בוודאי שלא ! אבל הקנאי יאמר לה ללבוש מכוערת, לא בגלל שהיא אולי תפגע באיזה גבר, רק בגלל שהוא פשוט מקנא בה ובבעל שיהיה לה פעם,
תקיפה מינית (תלוי באיזה אופן כמובן) צריך לטפל כמו בכל תקיפה אחרת, אין כאן מקום לקנאות ולקיצוניות,
זה מזיק לנפגע\ת יותר מי שזה מועיל לחברה ולתוקף,
זה פינוק מיותר, זה הורס כל חלקה טובה אצלה ואצל הסביבה שלה,
החיים זה לא סרט, ולא תמונה נצחית, האדם חייב לצאת מכל צרה מהר, יותר מהר ממהירות האור,
נפגעתה ?! תשכח מהר, אבל מהר, ותתעורר כאריה מחדש,
טוען און זית בספרו העם הישראלי, שזה בדיוק אלוקי ישראל, והוא צודק לגמרי,
אלוקים לא אוהב חולשה רחמנית עצמית, הוא אוהב גיבורים שקמים מכל צרה, שבע יפול צדיק וקם,
קח לך את השיר הזה, http://www.youtube.com/watch?v=0IA3ZvCkRkQ השיר הזה אולי משקף את אלוקי ישראל,
ופה צריך לדעת איך ליישב את הזכות המוסרית של הפרט עם החוב המוסרי של החברה להוקיע מצב כזה. לענ"ד הערך של שמירה על זכות הפררט במקרה כזה שואף לאפס, מכיון שאדם שעושה דבר שמצריך את החברה להוקיע אותו בשביל להוקיע את המעשה בעצם כורה בור לעצמו ואין לו טענה ודין ודברים על כך, "אתה הפסדת על עצמך".
תשמע צדיק, בשם החברה או בשם הדת נהרגו ונשחטו הרבה אנשים נשים וטף, גם האי אכפתיות של נורמה חברתית כמו המכוניות הפרטיות הורגות בנו מעל מיליון שלוש מאות אלף אנשים נשים וטף, ומעל שלושים מיליון פצועים בכל שנה ושנה,
אם החברה היית כל כך קנאית במכוניות כמו בפגיע מינית, אולי התוצאות היו אחרות,
אתה תסלח לנהג שהרג בשוגג, בזמן שעל פי תורה חייב גואל הדם לטפל בו,
אתה לא תסלח לחיים רמון שהכניס את לשונו לפיה של בחורה שנדבקה עליו,
צדיק, הגיע הזמן שנהיה באמת נאורים עם חשיבה עצמאית ולא חשיבה של החברה והנורמה,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2013 02:38:48
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 02:57 |
|
| |
כבוד הרב המקס
לא הבנתי למה הלשנה היא נושא בפני עצמו, יותר מהשאלה של הגנב בפני עצמו, והיחס בין הפרט לבין הכללים השנואים עליך במידת מה.
הלשנה היא דאגה לקיום חובת השני והמוסריות שלה תלויה בלא פחות ממספר ההיבטים שיש למעשה של העושה בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 03:01 |
|
| |
כבוד הרב המקס
קצת התקשיתי לרדת לסוף דעתך ועשיו אני קצת מבין שאתה אומר שכיוון שכללים רק באים ליצור מסגרת ואינם מוחלטים במוסריותם לא נכון לחנך את הציבור להלשין ןלראות את הדאגה לכללים כעדיפה על ההתחשבות בפרט.
א. איני מבין למה הדאגה לכללים בסופו של דבר היא לא גם ערך שעל הפרט לקייים כפרט.
ב. כמו שהגנב מחייב לכללים גם המלשין מחוייב איליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 04:31 |
|
| |
קודם, אני לא רב עם אף אחד במילא מיותר להוסיף לשמי את התואר רב,
זה וויכוח ישן נושן, כבר בין אברהם לנימרוד, מהי חברה טבעית ומה תפקיד החברה, ראה אשכול זה מה ההבדל בין "ילד" לבין "יצא" (עומק הפשט בחטא דור הפלגה)
בכל אופן חברה = דמיון, אין אדם שקורים לו חברה,
אבל כולנו מדברים בשמו, זה כמו שמדברים בשמו של האלוקים,
חיפשתי אותו בכל מקום ולא מצאתי אותו,
שום זכר לא מצאתי ממנו,
"חברה" איפה אתה לעזאזל ??????????
אם יש כזה דבר חברה, אז כבר חברה טבעית, שזה אומר, אב משפחה = אברהם, וצאצאיו,
וכל החברה הם בעצם משפחה,
ואם זה כך אז אף אחד לא יגנוב ואף אחד לא יצטרך להלשין, ואם יצטרך אז פשוט יטיף מוסר ישירות לגנב וחסל כל הבעיות,
אבל אי אפשר לומר חברה ולאכול חלק מהם לארוחת בוקר בכל יום ויום,
מי שאוכל אותי, אז אני לא אח שלו, ולא שייך לחברה הדימיונית שלו,
הברית מילה של אברהם וצאצאיו באם לחוקק בבשרינו את העניין הפשוט הזה,
השבת המנוחה מעבדות לחיים ולטייקונים היא הברית החברתית שלנו,
יום כיפור יום אחד בשנה שמתחדשים וסולחים אחד לשני ונבראים כביכול מחדש וכולנו צדיקים וישרים מהיום מחדש,
זה גם הברית החברתית שלנו,
כלומר אין חברה באמת אך ורק שאנו חברים ואחים וכמובן משפחה,
שהתורה אומר אפס כי לא יהיה בך אביון ?! אז זה בדיוק חברה,
חברה שתבנה כלכלה שיטה כלכלית שלא יהיה בך אביון,
לא כלכלה של שיוויון היזדמניות שזה היית לנו גם בג'ונגל, לא צריך חברה בשביל זה,
עכשיו נגיע לעיקר האשכול,
הלשנה משחית או לא ?
זה מביא לאחדות ולאהבת אחים ?
ואם כן, אז למה לשלם על ההלשנה ?
פשוט תלשין בלי כסף,
כל אדם שמלשין במיוחד שמלשין לא לתועלת החברה רק לשכר והכסף שיקבל,
אז הוא מושחת מיסוד, וגם ירצה שכל החברה לא תשלם מיסים שפשוט ירוויח יותר כסף מהלשנות,
בכל אופן, אני לא חבר עם אנשים כאלה (בוודאי לא אח) במילא אני לא שייך לחברה הדימיונית שלהם,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 13:29 |
|
| |
אני חוזר עוד פעם, למה 'משחית' נמדד דוקא ביחס לאהבת אחים. בלי קשר לשאלה האם יש מושג חברה , הרי אנחנו ל בג'נגל ויש כללים לא משנה איך תסתכל עליהם וכמה תאהב אותם. וא"כ יש מושג שנקרא לקים את החוק והוא ערך. ועל זה אמורות שתי הנקודות שהעליתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2013 15:07 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | אני חוזר עוד פעם, למה 'משחית' נמדד דוקא ביחס לאהבת אחים.
בלי קשר לשאלה האם יש מושג חברה , הרי אנחנו ל בג'נגל ויש כללים לא משנה איך תסתכל עליהם וכמה תאהב אותם.
וא"כ יש מושג שנקרא לקים את החוק והוא ערך.
ועל זה אמורות שתי הנקודות שהעליתי. |
|
אם אתה חיי בג'לגל אז אין בעיה בכלל, הרי מה שייך בג'נגל השחתה יותר מהג'נגל עצמו ?
אבל בוא נחליט באמת שזה ג'ונגל ועל תדבר איתי על ערכים ומוסר,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2013 15:08:10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 19:08 |
|
| |
מקסמן יקר, קשה לקרוא את העברית שלך אבל התאמצתי. אינני פמיניסטית או אשת תקשורת צעקנית, אינני חילונית או נאורה, אני דוסית בדיוק כמוך. לכן אינני מבינה מה הטענות הללו. אנחנו חרדים ודנים על החברה שלנו בלי קשר לכך שהנאורים החילונים גרועים יותר או טובים יותר או צבועים יותר. ובתור אחת שמסוגלת לראות את הרע בחברה שלנו ולשאוף לחברה טובה יותר, אין סיבה שלא נעשה זאת על ידי דיון והלשנה כדי לבער הרע מקרבנו, שנוכל לישון בשקט בלילה ולשלוח את הילד לגינה כי הפדופילים בכלא ולא מלמדים בחדר.
היחס המקל שלך להטרדה מינית מחד, ומאידך אתה מכנה "מיתה" את מה שעשו לחיים רמון, לא מקובל עלי ועל אף אחד. חיים רמון לא מת ואף לא נכנס לכלא והוא ממשיך לבחוש בפוליטיקה הישראלית, כנ"ל מוטי אלון. והתקיים בהם "כל המחלל שם שמיים בסתר נפרעים ממנו בגלוי". אינני מרחמת על הבושה הגדולה שנגרמת לאנשים אלו והיא לא שקולה בשום אופן למיתה. לעומת זאת אונס מושווה בתורה למיתה, "כי כאשר יקום איש על רעהו לרצחו נפש כן הדבר הזה". אני מסכימה שהלובי הפמיניסטי מזיק ונותן כוח רב מדי לנשים שעלולות להתלונן לשווא, ובעיני גם אישה במחשוף עמוק היא הטרדה מינית כלפי הגברים. זה עדיין לא מצדיק הטרדה ואונס וכדומה, ואני מתפלאת שאדם ירא שמיים מתייחס בכזה שוויון נפש לכך שבנו ילטף חלילה ישבן של ילדה. בעיני זה בדיוק כמו ילדה שחושפת ישבן. שני אלה לא רצויים בקהילה חרדית, אבל אתה מתייחס בסלחנות לבהמיות הגברית. האיזון שצריך להיות בין הבושה שנגרמת למטריד מינית, לבין האישה אותה הטריד- זה לא הבושה שלו מול החברה כולה אלא נזק שלו מול נזק שלה. ברגע שהגנת עליו אתה מאפשר לו להזיק לעוד נשים ובכלל שגברים ירגישו חופשי להטריד, אבל אם אתה מתחשב בזכותן של הנשים להגיע לעבודה בלי לקבל ליטוף בישבן (=השפלה נוראית וגועל נפש, למקרה שאתה חושב שזה בסדר) אז אתה צריך להוקיע ולבייש גבר שלא התגבר על ייצרו. כמו עם הפדופילים: ריחמת עליו- הזקת לילדים נוספים. זה לא שמביישים מישהו בשביל החברה, זה בשביל הקרבנות שנפגעו. וכך יוצרים חברה מוסרית יותר. כל המרחם על אכזרים (=פדופילים, מטרידים מינית, נערות פיתוי, אנסים ומחבלים וטרוריסטים) סופו להתאכזר אל רחמנים (ילדים, נשים, גברים, ויהודים חפים מפשע שנהרגים בפיגוע) אגב לא ידעתי שאתה שמאלן. מי שחושב שחיילי צהל הם מושחתים הוא או אנטישמי או שאין לו מושג על המזרח התיכון.
ובקשר למיסים ולמלשינון- שוב, זה לא רק המדינה אלא נזק לאנשים פרטיים אחרים, שאתרע מזלם להיות שכירים ולשלם ערימה של כסף בכל חודש כדי שהמדינה תוכל לבנות כבישים ולתחזק צבא וחינוך ובריאות לכולם, גם לאלו שחיים טוב ולא משלמים רבע אגורה למדינה, רק נהנים משרותיה. זה השיפוצניק שנוסע בכביש ששכנו ההייטקיסט בנה מהכסף ששילם למדינה. זה הסופר סת"ם שעובר ניתוח חינם בבית רפואה הממומן מכספי שכנו העו"ד. זה פשוט לא הוגן. ועל זה אתה חושב שה' כתב בתורה "צדק צדק תרדוף?" אני לא מבינה את הדחף שלך להגן על פושעים. כנראה אתה עובד בשחור ומטריד נשים על בסיס קבוע, אחרת לא מובן הסיפור הזה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 19:44 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מכסי
ומה דינם של אלו הצוברים תוך שנה הון שחור של 7-10 מליון ש"ח? זה קורה לא מעט |
|
לכאלו לא צריך מלשינון
אין כמעט אנשים עם הון כזה
שלא נוסעים לחו"ל/בתי מלון/רכבי יוקרה/קצת חסכונות בבנק/קניות יוקרה בכרטיס אשראי. מחק את המיותר ועוד כמה טביעות רגליים שמשאיר שובל הכסף שלהם !
וממילא מסתבר שהמלשינון יאמלל את המסכנים באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 19:49 |
|
| |
יצחק אפשר בהחלט להרויח סכומים כאלה ביושר ולאחר תשלומי המיסים כחוק, ואין לאדם כזה בהכרח לפחד ממלשינון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 20:03 |
|
| |
אלה תלדות יעקב יוסף בן שבע עשרה שנה היה רעה את אחיו בצאן והוא נער את בני בלהה ואת בני זלפה נשי אביו ויבא יוסף את דבתם רעה אל אביהם
|
|
|
|
|