בית פורומים עצור כאן חושבים

מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2013 20:36 לינק ישיר 

אבל הרי יוסף היה צדיק- אז זו כונתך כי להלשין זו צדקות.

בעברית נכונה דיבה אינה בהכרח אמת . הלשנה זו רק על משהוא שבאמת קרה- הרי הדברים נחקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 21:14 לינק ישיר 

ירוחםשמ

באתי לרמוז שמהדיבה של יוסף יצאה שנאת אחים מיותרת וזה מה ש"המלשינון" יעשה.

בעברית נכונה דיבה אינה בהכרח אמת.

וגם ההפך נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 21:41 לינק ישיר 

שישי
עד כמה שאני הבנתי את סיפורי המקרא של יוסף ואחיו -וכך הבינו גם חז"ל- השנאה היתה בגלל כתונת הפסים- ובגלל עודף האהבה שאבא יעקב נתן לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 22:06 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שישי
עד כמה שאני הבנתי את סיפורי המקרא של יוסף ואחיו -וכך הבינו גם חז"ל- השנאה היתה בגלל כתונת הפסים- ובגלל עודף האהבה שאבא יעקב נתן לו.

ירוחם

האחים לא התרגשו מההלשנות כל זמן שאביהם לא מקבל את דבריו,
אבל שקיבל את הכתונת אז הבינו שהנה האבא כן מקבל את דבריו כנראה, ומיזה הם כבר כן התרגשו,

בכל אופן בחז"ל יש הרבה על דרך פרשנות של  שלישי היקר, חז"ל גם אומרים שיוסף נענש על הדיבה, ניסיון אשת שר הטבחים היא בגלל הלשון הרע שלו נגד אחיו, וכו' וכו'

תוקן על ידי maxmen ב- 26/02/2013 22:09:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 22:23 לינק ישיר 

מקס
איפה בתורה כתובים הדברים- שהאבא האמין לדיבתו, יעקב אבינו  מאבות האומה אביהם של שבטי ישראל לא נוזף בבנו המלשן? היתכן כבר כזה? על חלומות הוא נוזף בו? ועל הוצאת הדיבה לא?

מקס תענה בכנות- אם תדע בודאות כי מכיר שלך גונב כספי יתומים ואלמנות. מה תעשה? אם תדבר איתו הוא יכחיש וגם יכה אותך אולי. מה אתה עושה. בלי פילפולים ענה ישר!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 26/02/2013 22:26:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 22:24 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
אני לא מבינה את הדחף שלך להגן על פושעים. כנראה אתה עובד בשחור ומטריד נשים על בסיס קבוע, אחרת לא מובן הסיפור הזה.

תראי גברתי היקרה,

אין לי מה לומר לך, חוץ מי האם המשטרה היא הכתובת או לא,
דעת החרדים והרבנים היא שלא,
את רוצה להבין למה ? אז הסברתי לך, כי המשטרה היא מקום של עשית חדשות, ואז אתה הורג את כל סביבתו של הקורבן והתוקפן, שהם בכלל לא אשמים, ונותן בידור לחילונים הצמאים לבידור על חשבון הזולת, (וסיפור חרדי זה בידור הכי טוב בשוק שלהם)

אני לא מצדיק כלום ואני לא מבין מאיפה הבאת את השטויות שכתבת,
אני רק רציתי להראות לך שהם (המערכת והחברה החילונית) לא הכתובת של החרדים,
והסברתי את האבסורד של המוסר שלהם,
אז את הופכת את היוצרות ומאשימה אותי ??????????????????????????
למשל מתי אמרתי שחיילי צה"ל מושחתים ?
מתי אמרתי שמותר לנגוע במישהו,
הרי אמרתי ההפך שהחרדי סובל סבל רב מחשדות שווה בתוך החברה החרדית,
אני שאלתי אותך לו הבן שלך יעשה זאת אז האם את רוצה להיות חלק מהקורבן של מעשה בנך,
אני אישית יכניס מכות לבן שלך, ולא יפרסם את שמו ואת משפחתו, ואז יש סיכוי רב שהוא גם יהיה בן אדם בסוף,
אבל אם אני הלך למשטרה, אז אין סיכוי לא לבן, ואת ומשפחתך ילכו לאבדון מרוב בושות כי החילוני צריך בידור, והמשטרה מוכרת להם את הבידור,

אני מציע לך לשוב ולקראו שוב את דברי אולי הפעם תביני מה אמרתי, (נכון שאני אשם כי עברית לא השפה שלי במקור)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 22:25 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
איפה בתורה כתובים הדברים- שהאבא האמין לדיבתו, יעקב אבינו  מאבות האומה אביהם של שבטי ישראל לא נוזף בבנו המלשן? היתכן כבר כזה? על חלומות הוא נוזף בו? ועל הוצאת הדיבה לא?

הוא כנראה נזף בו, אבל הכתונת דיבר בקול יותר גבוה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 22:30 לינק ישיר 

כנראה? זה כנראה. זה לא כתוב. כי כנראה זה רק נראה לך,
בהודעתי הקודמת הוספתי שאלה. תענה בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 04:29 לינק ישיר 
סוף סוף זה הגיע ב"ה

ההלכה נגד המלשינון: "מדרדר לחוסר מוסריות"
הרב אישון. משינון אינו הדרך להלחם [צילום: יח"צ]

הרב אליהו: לא ראוי לדווח למלשינון
עידן יוסף
הרב הראשי לצפת אומר כי הלשנה אינה תכונה יהודית ולכן שיתוף פעולה עם הקו של רשות המיסים פסול
לרשימה המלאה

מכון תורני לכלכלה לפי ההלכה יוצא נגד 'קו הצדק' שמפעילה רשות המיסים, וקובע כי פתיחת ערוץ הלשנה של האזרחים זה על זה יוצרת אווירה ציבורית בה אדם חושש מפני חברו ומערערת את היציבות החברתית עם זאת קובע: חובה לדווח, בסייגים הנדרשים

'קו הצדק' (מלשינון) - דיווח על העלמת מס / דף עמדה
▪ ▪ ▪

לטענתו, חשוב לעצב תפישה חברתית בה העלמת מס היא מעשה מגונה הפוגע בציבור כולו. מאידך-גיסא, יצירת אווירה ציבורית בה אדם חושש מפני חברו שמא יום אחד ידווח על מעשיו למס הכנסה, מערערת את היציבות החברתית. הלכך "היה נכון מלכתחילה שלא להכריז על קיומה של האפשרות לדווח למס הכנסה על העלמת מס, וליצר אוירה ציבורית המעודדת תשלום מס ומגנה את מעלימי המס בדרכים אחרות", כתב הרב אישון.

ומה בנוגע לשאלה האישית? ההלכה מחייבת אדם הרואה אדם אחר העושה לחברו עוול, לפעול על-מנת למנוע זאת. "לא זו בלבד שמותר לאדם לדווח לקו הצדק על העלמת מס, אלא שחובה על האדם לעשות זאת".

עם זאת ההלכה מגבילה את יכולתו של האדם לדווח על מקרים בכמה תנאים אשר בהעדרם הדיווח אסור באיסור חמור של לשון הרע:

• לדיווח קדם ניסיון של המדווח להאיר את עיניו של המעלים מס;
  • המדווח ראה בעצמו את העלמת המס ואינו מסתמך בדבריו על מידע שהגיע אליו מאדם אחר;
  • המעשה עליו מדווח מהווה העלמת מס ודאית שלא ניתנת לפרשנות אחרת;
  • הדיווח חייב להיות מדויק, אסור להוסיף כל פרט או פרשנות כלשהי על העובדות;
  • הדיווח אינו מגיע מתוך נקמנות, אלא מתוך מניעים ראויים;
  • המדווח אינו מעלים מס בעצמו, ואינו נהנה מהנחה כתוצאה מהעלמת מס.

הרב אישון: "קיים חשש סביר שהמלשינון ינוצל באופן הנוגד את רוח היהדות ובכך יפגע שלא כדין באחר. אנו סבורים כי יש להקפיד על הלכות לשון הרע ולנצל את הכלי למטרה הראויה בלבד. לצד זאת, אנו מאמינים כי קיימת חשיבות גדולה בהדגשת המסר חינוכי התואם את רוח ההלכה, לפיו כל אדם נדרש לשלם מס ולא להעלימו".

הרב אישון, אתם לא ממש מציעים פתרון חלופי.

"האפשרות לדווח למס הכנסה הייתה קיימת עוד לפני שנפתח הקו. צריך ליצור אווירה ציבורית שתוקיע ותגנה את מעלימי המס ולהעניש בחומרה את עברייני המס".

האם סגירת הקו כעת לא תיצור תוצאה הפוכה של עידוד מעלימי המס?

מלכתחילה לא היה נכון לפתוח אותו. אבל סגירתו צריכה להיות מלווה במסע פרסומי רחב שישדר מסר נגד מעלימי מס.

ברשימת התנאים ציינת את החובה להתרות במעלים המס קודם לדיווח. ומה אם לא ישמע, וכך ידע מי דיווח עליו?

צריך לנהוג בחוכמה כדי שלא יידע. למשל להמתין פרק זמן בין ההתראה לדיווח. בכל אופן, חשש זה אינו מתיר למדווח לדווח בלי להזהיר.

תוקן על ידי maxmen ב- 27/02/2013 04:31:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 09:59 לינק ישיר 

מקס,
לא התכוונתי ברצינות שאתה מטריד או מעלים מס. אבל האובססיביות שלך לראות בהלשנה מעשה נורא ולגמד את כל שאר הפשעים, היא דבר נפוץ בחברה שלנו, ולדעתי האישית זה עצמו גורם לכל הרעות החולות אצלינו. בתגובתך האחרונה אתה שב ומדגיש כמה לא נכון שכל משפחתו של התוקף הופכת לקורבן- בגלל הבושה. כלומר הבושה מפרסום המעשה היא דבר כל כך עיקרי, שעדיף לנו מצב שהקהילה מלאה פדופילים אנסים רמאים ושקרנים העיקר שהכל מוסתר ולאף אחד לא הורסים את השם הטוב. 
אשאל אותך שאלה: האם בזמן שבית המקדש קיים וכל חוקי התורה שלטו, אנשים לא ידעו על מישהו שנאף ובית דין חוקרים כדי להוציאו להורג? ודאי שידעו, לפחות אנשי עירו. האם בשל האפשרות שאולי זה לא קרה בית דין לא יחקרו, כדי לא לעשות בושות לבנאדם? ודאי שיחקרו, ואם יגיעו למסקנה שלא היה- גם המסקנה תפורסם. ובכל מקרה כולם יודעים את זהות האדם ואת העבירה עליה הוא נחשד. נכון שתקשורת ההמונים בזמננו מגבירה את הרכילות ומעצימה אותה לכדי משהו ארצי ומפורסם מאוד, אבל עדיין זו לא סיבה לא לפנות למשטרה.

גם כשישלטו כאן חוקי התורה נצטרך לטפל בעבריינים מכל סוג, ולא על ידי מכות כפי שאתה מתאר- השיטה לא עובדת, והיא נקראת בתורה "אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה",  כלומר לקיחת החוק לידיים. אנרכיה בלע"ז. המכות שפדופילים חטפו מאב זועם לא סירסו אותם, והם המשיכו במעשים הרעים שלהם להזיק לכולם.  ושוב, הדיבור שלך כאילו בושה משתווה למיתה וכשאני מפרסמת על מישהו עבירה שעשה כאילו הוצאתי אותו להורג- לא מקובלים. בושה אינה מיתה. נקודה. ואם לחרדים זה כל כך קשה להתמודד עם הבושה- שלא יעשו עבירות ואז אין ממה לפחד. לזה קוראים "מורא בשר ודם", שיהיה את זה אם אין יראת שמים. אבל אם הקהילה מכסה על פשעים אז גם אין מורא בשר ודם והפשע חוגג. ולזה אתה קורא "חרדים"? חרדים ממה? ממה יאמרו השכנים או חרדים לדבר ה'?

בינתיים אני כאישה שלא למדה עשר שנים גמרא מביאה ציטטות על ימין ועל שמאל להצדקת טיעוניי בעוד אתה חוזר ללא הרף על ההמצאה שלך שבושה זה הדבר הכי נורא בעולם. באמת בושה וחרפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 10:16 לינק ישיר 

מקס
אין חדש תחת השמש.

יש רבנים שאומרים שלא צריך ללכת לצבא.
יש רבנים אחרים שאומרים שאסור ללכת לצבא
יש רבנים המתירים לגנוב את המכס- 
יש רבנים האומרים שמצווה לגנוב מהמדינה וכו'

אגב מקס אתה  עונה מהר והרבה. על שאלה קטנה לא זכיתי לתשובה, לנוחיותך אשאל שנית.

מקס תענה בכנות- אם תדע בודאות כי מכיר שלך גונב כספי יתומים ואלמנות. מה תעשה? אם תדבר איתו הוא יכחיש וגם יכה אותך אולי. מה אתה עושה. בלי פילפולים ענה ישר!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/02/2013 10:19:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 14:22 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

אני די בריון בחיצוני ואני אקח עוד כמה וחסל כל הבעיה,
תראה ירוחם, יראי שמים אמיתי לא ילך למשטרה רק במצב שאין ברירה ממש,
משטרה לצערינו לא הכתובת, לא לנגב ולא לסביבתו ולא לסביבתינו,
כל שכונה אפי' חילונית שמסתובב שם משטרה. הדירות יורדות מערכם,
זה ידוע וזה לא יחודי אצל החרדים, זה קיים בשכונות הטובות אצל החילוניים,
שמעתי לא מזמן ברדיו פרסומת של אימאות חילוניות מתארגנות לשמור על הסביבה בלילה בדיוק כמו שיש אצל השכונות החרדיות,
סוג כזה של משמרת הצניעות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 14:48 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
מקס,
לא התכוונתי ברצינות שאתה מטריד או מעלים מס. אבל האובססיביות שלך לראות בהלשנה מעשה נורא ולגמד את כל שאר הפשעים, היא דבר נפוץ בחברה שלנו, ולדעתי האישית זה עצמו גורם לכל הרעות החולות אצלינו. בתגובתך האחרונה אתה שב ומדגיש כמה לא נכון שכל משפחתו של התוקף הופכת לקורבן- בגלל הבושה. כלומר הבושה מפרסום המעשה היא דבר כל כך עיקרי, שעדיף לנו מצב שהקהילה מלאה פדופילים אנסים רמאים ושקרנים העיקר שהכל מוסתר ולאף אחד לא הורסים את השם הטוב. 
אשאל אותך שאלה: האם בזמן שבית המקדש קיים וכל חוקי התורה שלטו, אנשים לא ידעו על מישהו שנאף ובית דין חוקרים כדי להוציאו להורג? ודאי שידעו, לפחות אנשי עירו. האם בשל האפשרות שאולי זה לא קרה בית דין לא יחקרו, כדי לא לעשות בושות לבנאדם? ודאי שיחקרו, ואם יגיעו למסקנה שלא היה- גם המסקנה תפורסם. ובכל מקרה כולם יודעים את זהות האדם ואת העבירה עליה הוא נחשד. נכון שתקשורת ההמונים בזמננו מגבירה את הרכילות ומעצימה אותה לכדי משהו ארצי ומפורסם מאוד, אבל עדיין זו לא סיבה לא לפנות למשטרה.

טוב: את חייה בסרט, הקהילה החרדית מלאה באנסים רמאים ושקרנים ובכל זאת היא קיימת ? ראית פעם מבחינת מדעי החברה שזה אפשרי ? אז אני אומר לך תשאלי כל לומד מתחיל במדעי החברה האם זה אפשרי, וישיב לך שזה בלתי אפשרי, חברה לא יכולה להתקיים כך במיוחד בלי שילטון החוק,

עד כאן דיברתי בצניעות,
מעכשיו אני אדבר גלויות, את לדעתי דוסית כמו שאני סיני,
תיכנסי לגור בטיש של האדמור מגור, ויהיה שם שבעת אלפים איש ובחורים, שהשכינה שורה עליהם,
תיכנסי לויזניץ בטיש של האדמור, ויהיה שם שלוש אלפים איש ובחורי חמד, שהשכינה שורה עליהם,
תיכנסי לבעלז בטיס של האדמור ויהיה שם חמש אלף איש ובחורי חמד שהשכינה שורה עליהם,
וכך בכל קהילה וקהילה  כל הבחורים והבנות טהורות שלא טעמו טעם חטא בימיהם, יותר נכון לא מכירים בכלל את המושגים וגם לא את שמות העצם כמו פדופיל, תעאשי סקר קצר ושאלי בחורים או בנות מזה "פודיפיל" פשוט לא ידעו את מושג השם ולא עצם המושג,

מצטער את לא מכירה את הקהילה החרדית כלל וכלל, את רחוקה רחוק מזרח ומערב מהחרדי הקלסי,
הם חיים בפלנטה אחרת לגמרי,
את נשמע כמו מישהי שניזונה מהתקשורת, את לא מכירה אישית את הקהילה,

לגבי זמן בית המקדש, בוודאי הרגו אפי' את הבעל חיים שלא יאמרו וכו' בוודאי שלא ידעו, רק מי שממש מרד היה טעם של הלמען ישמעו וגו'

גם כשישלטו כאן חוקי התורה נצטרך לטפל בעבריינים מכל סוג, ולא על ידי מכות כפי שאתה מתאר- השיטה לא עובדת,

זה עובד ועובד, זה עבד כל הזמנים וזה עובד היום, רק מה, מדובר בדרך כלל בחולי נפש, וחולי נפש יש טיפול אחר, תרופות וכדומה,
אדם חרדי נורמטיבי לא נכשל בדברים כאלה כי הוא פשוט לא בפלנטה הזו,

והיא נקראת בתורה "אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה",  כלומר לקיחת החוק לידיים. אנרכיה בלע"ז.

למה ? הרבנים הם השילטון בעניין, למה נראה לך שהאוכל פיצה הוא השילטון ?

המכות שפדופילים חטפו מאב זועם לא סירסו אותם, והם המשיכו במעשים הרעים שלהם להזיק לכולם.  ושוב, הדיבור שלך כאילו בושה משתווה למיתה וכשאני מפרסמת על מישהו עבירה שעשה כאילו הוצאתי אותו להורג- לא מקובלים. בושה אינה מיתה.

בושה זה מיתה, טוב לאדם להישרף ועל ילבין את חבריו, אמרתי לך כבר שאת לא דוסית, כל ילדונת בגיל הגן יודע את הפשוט ביותר,

נקודה. ואם לחרדים זה כל כך קשה להתמודד עם הבושה- שלא יעשו עבירות ואז אין ממה לפחד. לזה קוראים "מורא בשר ודם", שיהיה את זה אם אין יראת שמים. אבל אם הקהילה מכסה על פשעים אז גם אין מורא בשר ודם והפשע חוגג. ולזה אתה קורא "חרדים"? חרדים ממה? ממה יאמרו השכנים או חרדים לדבר ה'?

הם לא עושים זאת כי הם טובים החינוך החרדי הכי טוב שיש בכל הזמנים, אמרתי לך כבר שאת לא דוסית ואין לך אפי' מושג מהי דוסית ומה חינוכיה

בינתיים אני כאישה שלא למדה עשר שנים גמרא מביאה ציטטות על ימין ועל שמאל להצדקת טיעוניי בעוד אתה חוזר ללא הרף על ההמצאה שלך שבושה זה הדבר הכי נורא בעולם. באמת בושה וחרפה.

את לא מבינה לא בתורה ולא בחרדים, נקודה, בכל אופן החרדים ילכו בדרכם ואין לאף אחד את האיכות המוסרית של החרדים במילא אין לו מה להציע להם, החילוניות הם האחרונות שיכולות להטיף מוסר לחרדים,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/02/2013 14:52:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 15:17 לינק ישיר 

מקס
ירא שמים אמיתי . לא ילך למשטרה. לא ילך לבית המשפט.
אבל כאמור יקח את החוק לידיו-
הוא יהיה התובע- הוא יהיה העד -הוא יהיה השופט -והוא יוציא לפועל את גזר הדין,
יכה מכות מרדות את הגנב, אולי גם יהבול בו קשות.
למרות שכל זאת לא על פי דין תורה.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/02/2013 15:22:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 15:21 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
ירא שמים אמיתי . לא ילך למשטרה. לא ילך לבית המשפט.
אבל כאמור יקח את החוק לידיו-
הוא יהיה התובע הוא יהיה העד הוא יהיה העד והוא יוציא לפועל את גזר הדין,
יבה מכות מרדות את הגנב, אולי גם יהבול בו קשות.
למרות שכל זאת לא על פי דין תורה.

תראה ירוחם, שאלת שאלה היפותטית, וכזו אפשרי למצאו את ההלכה בענין, בשביל זה יש רבנים
אני מקווה שאני לא מחדש לך שהחרדי לא מכיר בחוק, הוא לא רואה בחוק כחוק של התורה,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.