בית פורומים עצור כאן חושבים

מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/2/2013 15:44 לינק ישיר 

מקס

אני מדבר עליך ועל תגובתך, וזו הנקודה החשובה-
בתגובתך הראשונה לא הזכרת אפילו ברמז- אלך לרבנים ואספר להם- כפי שכתבת עכשיו. 
לספר לרבנים זו  לא הלשנה? כנראה שבעייניך כחרדי לא.
אז בעצם הבעיה היא  לא בהלשנה. הבעיה היא בהכרה בשלטון  החוקי של מדינת ישראל .
ההתיחסות לשלטונות המדינה כהתיחסות אבותנו לשלטון הגויים בגלות.

הבן אותי- לאחר שאני הבנתי אותך, השלטון במדינת ישראל הוא שלטון יהודי לכל דבר, מחייב אותי בכל דבר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 17:32 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

אני מדבר עליך ועל תגובתך, וזו הנקודה החשובה-
בתגובתך הראשונה לא הזכרת אפילו ברמז- אלך לרבנים ואספר להם- כפי שכתבת עכשיו. 
לספר לרבנים זו  לא הלשנה? כנראה שבעייניך כחרדי לא.
אז בעצם הבעיה היא  לא בהלשנה. הבעיה היא בהכרה בשלטון  החוקי של מדינת ישראל .
ההתיחסות לשלטונות המדינה כהתיחסות אבותנו לשלטון הגויים בגלות.

הבן אותי- לאחר שאני הבנתי אותך, השלטון במדינת ישראל הוא שלטון יהודי לכל דבר, מחייב אותי בכל דבר,

לא דיברתי על לספר לרבנים, דיברתי על לברר את ההלכה,

האמת שאני צריך פעם אחד ולתמיד לפתוח אשכול בעניין שיטה הסוציולוגית של החרדים,
ואני אולי יעשה זאת בקרוב,

אבל בקטנה אני אומר זאת,
אנשי המדע טוענים היום שאי אפשר חברה טבעית יותר מחמישים ששים איש,
במקרה או לא במקרה התורה גם כן חושבת כך, יש שרי עשרות שרי מאות ושרי אלף,
החרדים הולכים בשיטה הזו בכל ימי ההיסטירה של הגלות, למעשה הפרושים התנהגו כך גם בימי בית שני,

הרב האיש חינוך בחרדים מכיר אישית כל אחד, וכל קבוצה באמת לא הרבה,
למשל בישיבה שלי כל שיעור (שלושים עד שישים בחורים) היית לו איש רוחני,
כל משפחה יש אב משפחה,

בקיצור: הקבוצות הם קטנים ואישיים, ומכאן ההצלחה הגדולה,
בכל תחום אתה רוצה איש שמכיר אותך אישית ואת היריב שלך אישית, למשל בורר,
רוב החרדים לא הולכים אפי' לבית דין,
אמר לי פעם ר' יעקב בלוי זצ"ל (בעל החושן משפט ועוד) שרק גנבים באים לבית דין והוא דיבר על בית דין דוסי ביותר,
כלומר, האנשים הנורמטיבים אצל החרדי מסתדר לבד או לוקחים בורר, מי בא לבית דין ? זה שרוצה להתכחם ולגזול בשם התורה וההלכה,

אותו דבר אם מישהו כשל ולקח כספי ציבור מהקופה לצורך הלוואה בלי רשות, (מקרה אמיתי שאני טיפלתי)
האם נפנה למשטרה ? מה המשטרה תעשה ?
פניתי לאח שלו, והאח סידר אסיפה משפחתית וכולם עזרו יחד לגייס את הכסף בחזרה,

לא הרגנו אותו, ולא הרגנו את משפחתו ובוודאי לא את בניו ובנותיו הקטנים,

כאמור אני עוד הפתח אשכול מיוחד בעניין השיטה החברתית של החרדים,
בכל אוםן היא גם קיימת אצל החילונים, קהילה חילונית טובה עושה בדיוק כמו שאני מספר כאן,
בארץ ובחול בכל מקום שיש יהודים,
אף אדם שעבר את גיל הבגרות לא צריך את הגננת,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/02/2013 17:34:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 18:09 לינק ישיר 

ב אֵלֶּה תֹּלְדוֹת יַעֲקֹב, יוֹסֵף בֶּן-שְׁבַע-עֶשְׂרֵה שָׁנָה הָיָה רֹעֶה אֶת-אֶחָיו בַּצֹּאן, וְהוּא נַעַר אֶת-בְּנֵי בִלְהָה וְאֶת-בְּנֵי זִלְפָּה, נְשֵׁי אָבִיו; וַיָּבֵא יוֹסֵף אֶת-דִּבָּתָם רָעָה, אֶל-אֲבִיהֶם. ג וְיִשְׂרָאֵל, אָהַב אֶת-יוֹסֵף מִכָּל-בָּנָיו--כִּי-בֶן-זְקֻנִים הוּא, לוֹ; וְעָשָׂה לוֹ, כְּתֹנֶת פַּסִּים. ד וַיִּרְאוּ אֶחָיו, כִּי-אֹתוֹ אָהַב אֲבִיהֶם מִכָּל-אֶחָיו--וַיִּשְׂנְאוּ, אֹתוֹ; וְלֹא יָכְלוּ, דַּבְּרוֹ לְשָׁלֹם. ה וַיַּחֲלֹם יוֹסֵף חֲלוֹם, וַיַּגֵּד לְאֶחָיו; וַיּוֹסִפוּ עוֹד, שְׂנֹא אֹתוֹ. ו וַיֹּאמֶר, אֲלֵיהֶם: שִׁמְעוּ-נָא, הַחֲלוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר חָלָמְתִּי. ז וְהִנֵּה אֲנַחְנוּ מְאַלְּמִים אֲלֻמִּים, בְּתוֹךְ הַשָּׂדֶה, וְהִנֵּה קָמָה אֲלֻמָּתִי, וְגַם-נִצָּבָה; וְהִנֵּה תְסֻבֶּינָה אֲלֻמֹּתֵיכֶם, וַתִּשְׁתַּחֲוֶיןָ לַאֲלֻמָּתִי. ח וַיֹּאמְרוּ לוֹ, אֶחָיו, הֲמָלֹךְ תִּמְלֹךְ עָלֵינוּ, אִם-מָשׁוֹל תִּמְשֹׁל בָּנוּ; וַיּוֹסִפוּ עוֹד שְׂנֹא אֹתוֹ, עַל-חֲלֹמֹתָיו וְעַל-דְּבָרָיו. ט וַיַּחֲלֹם עוֹד חֲלוֹם אַחֵר, וַיְסַפֵּר אֹתוֹ לְאֶחָיו; וַיֹּאמֶר, הִנֵּה חָלַמְתִּי חֲלוֹם עוֹד, וְהִנֵּה הַשֶּׁמֶשׁ וְהַיָּרֵחַ וְאַחַד עָשָׂר כּוֹכָבִים, מִשְׁתַּחֲוִים לִי. י וַיְסַפֵּר אֶל-אָבִיו, וְאֶל-אֶחָיו, וַיִּגְעַר-בּוֹ אָבִיו, וַיֹּאמֶר לוֹ מָה הַחֲלוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר חָלָמְתָּ: הֲבוֹא נָבוֹא, אֲנִי וְאִמְּךָ וְאַחֶיךָ, לְהִשְׁתַּחֲו‍ֹת לְךָ, אָרְצָה.

ירוחםשמ

עד כמה שאני הבנתי את סיפורי המקרא של יוסף ואחיו -וכך הבינו גם חז"ל- השנאה היתה בגלל כתונת הפסים- ובגלל עודף האהבה שאבא יעקב נתן לו.

לפי סדר הפסוקים נראה בבירור כי הדיבה קדמה לכתנת הפסים ולאהבת יעקב את יוסף.

מי שחושב או רוצה להאמין שכאשר הייתה דיבה לא הייתה שנאה.........

מקס

איפה בתורה כתובים הדברים- שהאבא האמין לדיבתו, יעקב אבינו מאבות האומה אביהם של שבטי ישראל לא נוזף בבנו המלשן? היתכן כבר כזה? על חלומות הוא נוזף בו? ועל הוצאת הדיבה לא?

יעקב אבינו ידע להבחין היטב בין אמת לשקר והרי הוא בעל נסיון מבית לבן......

אבל, יעקב אבינו "נזכר" לגעור ביוסף רק כאשר החלום של יוסף נגע בו אישית !.

לו השכיל יעקב אבינו להבחין באש שבביתו לא היה עובר את הסבל שעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 19:28 לינק ישיר 

[quote] 

ב אֵלֶּה תֹּלְדוֹת יַעֲקֹב, יוֹסֵף בֶּן-שְׁבַע-עֶשְׂרֵה שָׁנָה הָיָה רֹעֶה אֶת-אֶחָיו בַּצֹּאן, וְהוּא נַעַר אֶת-בְּנֵי בִלְהָה וְאֶת-בְּנֵי זִלְפָּה, נְשֵׁי אָבִיו; וַיָּבֵא יוֹסֵף אֶת-דִּבָּתָם רָעָה, אֶל-אֲבִיהֶם. ג וְיִשְׂרָאֵל, אָהַב אֶת-יוֹסֵף מִכָּל-בָּנָיו--כִּי-בֶן-זְקֻנִים הוּא, לוֹ; וְעָשָׂה לוֹ, כְּתֹנֶת פַּסִּים. ד וַיִּרְאוּ אֶחָיו, כִּי-אֹתוֹ אָהַב אֲבִיהֶם מִכָּל-אֶחָיו--וַיִּשְׂנְאוּ, אֹתוֹ; וְלֹא יָכְלוּ, דַּבְּרוֹ לְשָׁלֹם. ה וַיַּחֲלֹם יוֹסֵף חֲלוֹם, וַיַּגֵּד לְאֶחָיו; וַיּוֹסִפוּ עוֹד, שְׂנֹא אֹתוֹ. ו וַיֹּאמֶר, אֲלֵיהֶם: שִׁמְעוּ-נָא, הַחֲלוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר חָלָמְתִּי. ז וְהִנֵּה אֲנַחְנוּ מְאַלְּמִים אֲלֻמִּים, בְּתוֹךְ הַשָּׂדֶה, וְהִנֵּה קָמָה אֲלֻמָּתִי, וְגַם-נִצָּבָה; וְהִנֵּה תְסֻבֶּינָה אֲלֻמֹּתֵיכֶם, וַתִּשְׁתַּחֲוֶיןָ לַאֲלֻמָּתִי. ח וַיֹּאמְרוּ לוֹ, אֶחָיו, הֲמָלֹךְ תִּמְלֹךְ עָלֵינוּ, אִם-מָשׁוֹל תִּמְשֹׁל בָּנוּ; וַיּוֹסִפוּ עוֹד שְׂנֹא אֹתוֹ, עַל-חֲלֹמֹתָיו וְעַל-דְּבָרָיו. ט וַיַּחֲלֹם עוֹד חֲלוֹם אַחֵר, וַיְסַפֵּר אֹתוֹ לְאֶחָיו; וַיֹּאמֶר, הִנֵּה חָלַמְתִּי חֲלוֹם עוֹד, וְהִנֵּה הַשֶּׁמֶשׁ וְהַיָּרֵחַ וְאַחַד עָשָׂר כּוֹכָבִים, מִשְׁתַּחֲוִים לִי. י וַיְסַפֵּר אֶל-אָבִיו, וְאֶל-אֶחָיו, וַיִּגְעַר-בּוֹ אָבִיו, וַיֹּאמֶר לוֹ מָה הַחֲלוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר חָלָמְתָּ: הֲבוֹא נָבוֹא, אֲנִי וְאִמְּךָ וְאַחֶיךָ, לְהִשְׁתַּחֲו‍ֹת לְךָ, אָרְצָה.

ירוחםשמ

עד כמה שאני הבנתי את סיפורי המקרא של יוסף ואחיו -וכך הבינו גם חז"ל- השנאה היתה בגלל כתונת הפסים- ובגלל עודף האהבה שאבא יעקב נתן לו.

לפי סדר הפסוקים נראה בבירור כי הדיבה קדמה לכתנת הפסים ולאהבת יעקב את יוסף.

מי שחושב או רוצה להאמין שכאשר הייתה דיבה לא הייתה שנאה.........

מקס

איפה בתורה כתובים הדברים- שהאבא האמין לדיבתו, יעקב אבינו מאבות האומה אביהם של שבטי ישראל לא נוזף בבנו המלשן? היתכן כבר כזה? על חלומות הוא נוזף בו? ועל הוצאת הדיבה לא?

יעקב אבינו ידע להבחין היטב בין אמת לשקר והרי הוא בעל נסיון מבית לבן......

אבל, יעקב אבינו "נזכר" לגעור ביוסף רק כאשר החלום של יוסף נגע בו אישית !.

לו השכיל יעקב אבינו להבחין באש שבביתו לא היה עובר את הסבל שעבר.

[/quote

לפי הצגת הדברים שלך הפרס על הדיבה היתה- אהבה גדולה וכותנת הפסים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 20:16 לינק ישיר 

ירוחםשמ

לפי הצגת הדברים שלך הפרס על הדיבה היתה- אהבה גדולה וכותנת הפסים?!

יעקב אבינו אהב את יוסף אהבה גדולה מיום לידתו בזכות היותו בנה של רחל.

הרבה פעמים תמצא שהאהבה יכולה לעוור את האדם עד שאיננו מבחין במגרעות של האהוב

וכך היה גם אצל יעקב שהתעלם מהדיבה של יוסף.

כתנת הפסים שיעקב עשה ליוסף איננה פרס שיעקב נתן ליוסף אלה רצון לתקן עוול

היסטורי.

יעקב אבינו היה עשיר ולא הייתה לו בעיה לקחת את כל בניו לארמני ולהלבישם

מכף רגל ועד ראש.

אצל יעקב אבינו הכתנת מסמלת את הבכורה.

כשם שיעקב אבינו לבש את כתנת אד"ה וקבל את הבכורה כך רוצה יעקב אבינו

לרמוז לבניו כי דווקא יוסף הוא מי שראוי להיות הבכור בזכות היותו בנה של

אהבתו הראשונה - רחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2013 22:08 לינק ישיר 

שישי
אתה הופך את אבינו יעקב לדמות מאד מאד שלילית, למשל שיצאה מפורשות נגד חוקי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2013 21:03 לינק ישיר 

מקסמן,
הזכרת את השיטה של החרדים כשיטה מיוחדת שלפיה קבוצת אנשים היא עד 60 איש. למיטב ידיעתי בממלכת יהודה לבדה היו הרבה יותר אנשים, והיה להם מלך ונביא וסנהדרין והכל על פי תורה. אז כנראה שהחרדים היום לא נוהגים על פי תורה אלא המצאה של עצמם ובכל זאת נדמה לך שזו הדרך הנעלית ביותר שקיימת רק בגלל שאתה משתייך לקהילה זו.
אז גם אני משתייכת לקהילה זו בה כל בעיה פונים לרב, שלא תמיד הוא אמיץ נגד פושעים כוחניים, ולא תמיד חכם מספיק לפתור דברים גם אם הוא מכיר את כולם, ולפעמים הפושע הוא קרוב משפחתו של הרב ואז יש עבירה מהתורה של "לא תכיר פנים במשפט" ולא תכיר שוע לפני דל וכו' כל האזהרות שהתורה הקדושה כותבת על עיוות הדין, מתקיים בחברה החרדית. ולא, מקסמן, לא רק גנבים פונים לדין תורה אלא אנשים שנעשקו ונגזלו ורוצים להשיב את הגזילה בסמכות בית דין, ובדרך כלל בי"ד לא מועיל כיום ובסוף מגיעים לבית משפט כדי להשיב את הגזילה על ידי ההוצאה לפועל. לזה אתה קורא יעיל? האם אתה חושב לרגע אחד שזה על פי תורה???

אינני סבורה כירוחם שהשלטון היהודי כאן יש לו סמכות כפי שיש לסנהדרין על פי תורה. בסך הכל המשפט כאן מיוסד על הטורקים והאנגלים ואמנות בינלאומיות וגם אם הכל היה משפט עברי השופטים פוסקים כך בגלל שזה החוק במדינה ולא בגלל שזה רצון ה', בכל אופן מבחינתי הם נחשבים כמו ערכאות של גויים וצריך היתר מרב כדי ללכת אליהם.

אתן רק דוגמא לאיזון דבריך: אדם בעל כוח והשפעה בקהילתו (משרה בכירה ברשות המוניציפלית) השכיר דירה לזוג צעיר. הוא חיבר לחשמל של דירתם חדרון נוסף והחל להשכיר גם את החדרון, כאשר כל חשבון המים והחשמל הזוג משלם. הזוג לא הסכימו לסידור החדש, אבל בעל הבית צעק עליהם וביזה אותם. הם פנו לרב, שכמובן כיבד מאוד את אותו אדם בעל השפעה ובז לזוג הצעיר והלא מוכר, והרב נפנף אותם. הם הלכו לבית משפט כיון שידעו ששם לא תעמוד לו השפעתו ומשרתו הבכירה, ואכן קיבלו את המגיע להם. מה אתה אומר? השיטה החרדית עובדת? או שדווקא שופט שלא מכיר אף אחד ממטר יוכל לתת צדק? ואגב, חברים של אותו זוג הציעו להם לפעול בשיטה המקובלת בקהילה- לתפוס את הבנאדם בפינה חשוכה ולהרביץ מכות רצח... אבל הזוג לא הסכים לפעול בשיטות של בני דודינו מעזה, ופעלו בשיטה של בני אדם מתורבתים.
אגב, בתורה כתוב- רשע למה תכה רעך, אסור להכות. אבל בעיניך גם מכות עדיף ממערכת משפט הגיונית. אז אתה כנראה חסיד של השיטה החרדית גם כשאתה יודע שהיא הפוכה מהתורה וממילא הפוכה מרצון ה', ואני חסידה של רצון ה'. אתה רוקנת את המילה "חרדי" מתוכן. בהצלחה עם הרפורמה בתורת ה'. אתה רפורמי, אני חרדה לדבר ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2013 21:55 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
.

שוב ושוב, החרדי (הקלסי) לא מחפש את הצדק שם,

יש לי שאלה פשוטה אליך:

כל חרדי יודע שלהיות אדם ישר וצדיק, צריכים הרבה עמל, במיוחד מי שבמעמד ציבורי צריך הרבה עמל של לימוד מוסר כל חייו,
ק"ו רבנים ודיינים,
ובכל זאת צריך הרבה רחמים שלא ניכשל ח"ו,

אבל השופטים החילונים והשופטים הגויים הם הם לא צריכים ללמוד מוסר, הם פשוט בטבע טובים וצדיקים ודנים דין צדק,

שאני רואה ילד חרדי, בחור חרדי. אברך חרדי, ילדה חרדית, בחורה חרדית, אשה חרדית,
מה בראש שלהם כל היום ? להיות צדיקים !!! עמלים כל חייהם בכך ורק בכך,
ולפי דעתך לא מצליחים כל כך,
אבל דווקא הם הם (החילוני הנאור) מצליחים ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

גברתי היקרה, אני מאחל לך חיים טובים וחלומות פז,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2013 22:04 לינק ישיר 

כנראה האדמו"רים מסאטמר וראשי ישיבת פוניבז והשלוחים אצלינו ועוד רבים וטובים הם לא חרדים קלסיים בעיניך, כי הם פנו לבית המשפט הישראלי או הפדרלי בארה"ב לאחר שלא השיגו צדק בדין תורה. 
טעית בשתי הכללות: הכללת חילונים כרעים והכללת חרדים כטובים. הלוואי שרוב החרדים יחשבו כל היום איך להיות צדיקים.
כנראה אתה לא מכיר אנשים לא דתיים, אבל רבים מאוד מהם אנשים טובים וערכיים שמשתדלים לעשות רק טוב, במושגים שלהם. אחריות סביבתית, תרומה לקהילה והתנדבות הם מילים נפוצות באזורים חילוניים מסויימים.

אני גם מכירה המון, אבל המון חרדים טובים, אני יודעת את המעלות של הציבור שלנו היטב וכשלימדתי כיתה ד' בממלכתי וכיתה ד' דתי, ראה ראיתי יותר ממך את ההבדלים העצומים בנורמות החברתיות, כמובן לטובת הדתי. עדיין אני אומרת לך- מערכת הצדק אצלינו לא עובדת, וצריך עזרה מאחינו בני ישראל שעדיין אינם שומרים מצוות שבין אדם למקום. וזה לא בגלל שאני מעריצה את השופטים הלא- דתיים, גם הם טועים, אבל כיון שהם לא מכירים את בעלי הדין אין סיכוי של עיוות הדין ברמות של הרב החרדי שמכיר צד אחד ופוסק לטובתו כי הצד השני לא מוכר או שהצד השני מחוג אחר או כל עיוות שיש אצלינו בגלל שמכירים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2013 23:19 לינק ישיר 

מי שנוסע בכבישי הארץ, רואה מכוניות רבות, השואלות את הנוהג מאחרוי המכונית- איך אני נוהג? ומצורף מס טלפון להלשין להנהלת החברה של המכונית, על נהג שלא נוהג כחוק או בטוח.
ממש מלשינון מוזמן. מענין שמקס עוד לא גילה את החרפה הזו, המדרדר את ציבור הנהגים להיות מלשינים, ונהגים אחרים להקפיד לנהוג כחוק.
ועוד אומרים שהמדינה לא מקיימת מאמרי חז"ל-

הסתכל בשלשה דברים ואי אתה בא לידי עבירה דע מה למעלה ממך עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבין:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2013 23:36 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:
טעית בשתי הכללות: הכללת חילונים כרעים והכללת חרדים כטובים.  . 

אולי פעם אחת לשם שינוי תקראי מה אני כותב,
איפה אמרתי חילונים רעים ?

שאלתי שאלה פשוטה, ותנסי לענות עליה,
והנה שוב,
החרדי הקלסי עמל כל חייו בלהיות צדיק וישר, ועושה הכל בשביל זה,
בכל זאת את טוענת שהוא לא מצליח,
אז אייך זה שהנאורים שלא לומדים ישירות מוסר וכדומה, פתאום טובים וצדקים עוד יותר מהחרדי,,

האמת, אני לא צריך תשובה כי התשובה היא ברורה,
בכלל נמאס לי מלדבר בנושא, חרדים חרדים חרדים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2013 10:33 לינק ישיר 

מקס

בשניה הראשונות של המדינה שעיקר תקציבי  הישיבות היו מתרומות מאמריקה, בא לארץ לביקור אחד הרבנים מנהיג קהילה של יהודים עשירים.
לאחר שיחת נימוסים מקובלת עם ראשי הישיבות שבאו לקבל פניו, שאל הרב הגאון- תגידו לי בבקשה אתם הרי אנשים ערכיים רבנים גדולים וחשובים, מדוע כל השיחות שלכם זה על כסף כסף.
אצלנו בסטייט מדברים על תורה, על מוסר, וכ', ולמה כאן זה לא כך?
השיב לו אחד מראשי הישיבה, כפי שידוע לכת"ר בכל מקום מדברים על מה שחסר.

הסיפר הוא סיפור, אם אתה רוצה אתה יכול לקחת אותו כמשל, את הנמשל  תבין לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2013 12:54 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

בשניה הראשונות של המדינה שעיקר תקציבי  הישיבות היו מתרומות מאמריקה, בא לארץ לביקור אחד הרבנים מנהיג קהילה של יהודים עשירים.
לאחר שיחת נימוסים מקובלת עם ראשי הישיבות שבאו לקבל פניו, שאל הרב הגאון- תגידו לי בבקשה אתם הרי אנשים ערכיים רבנים גדולים וחשובים, מדוע כל השיחות שלכם זה על כסף כסף.
אצלנו בסטייט מדברים על תורה, על מוסר, וכ', ולמה כאן זה לא כך?
השיב לו אחד מראשי הישיבה, כפי שידוע לכת"ר בכל מקום מדברים על מה שחסר.

הסיפר הוא סיפור, אם אתה רוצה אתה יכול לקחת אותו כמשל, את הנמשל  תבין לבד.

הכל טוב ויפה,
השאלה נשארת שאלה, והתשובה היא ברורה,
העולם הזה לא פועל בניסים, איפה שמשקיעים במוסר וערכים שם תמצא יותר מוסר וערכים,
במילא כל הקישקושים לא תעזור כאן,
עצם שבכל חריגה של מוסר וערכים אצל חרדי נהפך לחדשות, מראה לנו שזה בעצם חידוש ולא הנורמה,

בכל אופן לדעתי הנושא יוצא כבר מהאף, אנו כבר אחרי הבחירות ואפשר להתחיל עם דיונים יותר משכילים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2013 13:41 לינק ישיר 

מקס
הנושא חשוב מאד, תבין את החינוךהראשון שלי קיבלתי כחרדי, ואני יודע עד כמה משקעים בלימוד מוסר וכד'

אבל לא הופכים את האדם למוסרי, ספרי המוסר החרדים מפחידים את הלומד מהעונשים, ואת זה מחדירים במוחו, הוא חרד מהעונש. ולא מרגשות המוסר שיש או אין לו.
כשהאדם מפחד וחרד הוא מאד מוסרי, אבל כשהוא מפסיק לפחד, ומפסיק לחרוד, או הו ושם הוא נמדד.
אדם מוסרי לא עושה הבחנות, את מי מותר לגנוב?   ומתי הוא יכול לא להיות מוסרי, ומתי הוא צריך להיות מוסרי.
גנטלמן זה- אדם- שאוכל עם סכין ומזלג גם כשהוא לבד ואף אחד לא רואה אותו.

יקה- הזמין כרטיס רכבת, מקומות שמורים וביקש מפורשות שהמושב יהיה ליד החלון,  קיבל את הכרטיס ועלה לרכבת, והנה לדתהמתו הגדולה המושב שלו לא היה ליד החלון כפי שהזמין ודרש  בזנו.
רתח וכעס כל הדרך- כשהגיע לתחנת היעד שלו- נכנס בזעם למנהל , ואמר בכעס- הזמנתי ליד החלון, אני לא יכול לנסוע לא ליד החלון הדבר גורם לי סבל, הזמנתי את הכרטיס יומיים קודם שאהיה בטוח, והנה תראה מה עשיתם לי ומה נתתם לי.
התנצל המנהל ואמר -סליחה באמת, אבל אם באמת  כל כך סבלת, למה לא בקשת מזה שישב ליד החלון להחליף איתך מקומות?
- זו הבעיה זעם -היקה- לא היה לי ממי לבקש, לא ישב שם אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2013 14:23 לינק ישיר 

ירוחם

אני חושב שאתה מבלבל בין חרדות מבחוץ לבין לימוד מוסר
הצורך בלימוד מוסר בא דווקא בגלל שזה בחירי ואפשר לא ללכך אחרי המוסר והערך,
מוסר זה לא פחד, מנין השטויות האלה,
החרדי חרד מבחוץ כי זה ישפיע על המוסר האישי שלו, או זה ישפיע על ילדיו בחינוך,
אין כאן פחד דמיוני, זה פחד מוסרי תבוני אמיתי,

לסיכום:
מוסר זה לא פחד, מוסר זה תבונה,
מוסר זה גם לא מה שבאופנה, מוסר זה חיפוש האמת לעומק,

חרדות הם מידה טבעית באדם, ק"ו אדם שכל חשיבתו זה צאצאיו לדורי דורות, אז החרדות שלו בכפליים,
לא חרדות מפחד דמיוני רק חרדות תבונית,

דוגמא אישית שלי,
אני לא הוותר לעולם על החרדיות, אפי' שאני איש העולם הגדול בכל תחום,
אני אנסה לעשות הכל שכל הקהילה תזוז מהצד למרכז, כלומר אם לא תהיה ממה לפחד אז לא נצטרך לעמוד בצד הקיצוני כל כך,
אבל כל זמן שזה כך, אני עמוד איתם שם בצד,

דוגמא מהבחירות,
כל הפוליטקאים החרדים ידעו שהבחירות השנה תעשה את המהפיכה החברתית בחרדים, אין כבר ממה לפחד ואפשר לזוז למרכז יותר,
הגיע הלפידים למיניהם, וכולם רצו חזרה לצד והנה ג' קיבלה שבע מנדטים,
כלומר: אלולי האיום על גיוס הבחורים ושד השנאה ?! לג' לא היית אפי שלוש מנדטים לדעתי,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.