בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2016 10:40 לינק ישיר 

במחילה,
לא רציני, לפי י"ל, אין כלל הבטחה, והפסוקים שם מורים שיש הבטחה, דווקא חז"ל הסיטו את הדיון לשאלה באיזו זכות, כנראה שהם לא היו מספיק אנשי הלכה לטעמו של אותו זקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2016 14:29 לינק ישיר 

בעב
ליבוביץ לא היה אידיוט וידע היטב כי אין דת יהודית ללא התגלות באופן כלשהו שזו התערבות בהיסטוריה. הוא נמנע מלדבר על אמונה אישית באשר היא אינה מוכחת ונתונה לרה"י ולא לרה"ר ומכאן שהשינאה לאותו האיש לכאורהמוגזמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2016 07:33 לינק ישיר 

בְּסֻכָּה אַחַת, יָפָה מְאֹד,
יָשְׁבוּ בַּאַחַד מֵעַרְבֵי סֻכּוֹת,
דּוֹדָה אַחַת (חוֹקֶרֶת תָּנָ"ך)
דּוֹדָה שְׁנִיָה (חַקְלָאִית מֵחֶבֶל תַּעְנָךְ)
דּוֹד אֶחָד (מְלַמֵּד בִּישִׁיבָה)
בֶּן דוֹד אֶחָד (שֶׁחָזַר מִן הַמִּזְרָח)
אִמָּא וְאַבָּא שֶׁבָּנוּ אֶת הַסֻּכָּה
וְיַלְדָה אַחַת, חֲכָמָה וְסַקְרָנִית, 
שֶׁמָּמָשׁ בְּמִקְרֶה קוֹרְאִים לָה שְׁלוֹמִית.
וּכְשֶיֵּשׁ דּוֹדוֹת וְדוֹד
וַאֲפִילוּ בֶּן דוד
שְׁלוֹמִית שָׁאֲלָה שְׁאֵלָה עֲמֻקָּה: 
לָמָה אֲנַחְנוּ יוֹשְׁבִים בְּסֻכָּה?

הַדּוֹדָה שֶׁחוֹקֶרֶת תָּנָ"ךְ סִפְּרָה
שֶׁגַּם בִּתְקוּפַת הַמִּקְרָא
הַפְּרִי הִבְשִׁיל בַּקַּיִץ, וְעַד שֶׁנֶּאֱסָף בַּסְּתָו
הָיָה צָרִיךְ לִשְׁמֹר עַל הָעֲנָבִים וְעַל הָרִמוֹנִים
עַל הַתְּאֵנִים וְעַל הַתְּמָרִים
וְהָיוּ צְרִיכִים שׁוֹמְרִים
וְהַשּׁוֹמְרִים יָשְׁבוּ רָחוֹק מִן הַבַּיִת
כְּדֵי שֶׁיַּשְׁגִּיחוּ הֵיטֵב עַל כֹּל תָּמָר וְכֹל זַיִת
וּמִקְרִינַת הַשֶּׁמֶשׁ הַמַּכָּה
וּמֵרְטִיבוּת הַטַּל בָּחֲשֵׁכָה
כֹּל שׁוֹמֵר הֵקִים לוֹ סֻכָּה
שֶׁנִקְרְאָה עַל שְׁמוֹ, "שׁוֹמֵרָה".
וּלְזֵכֶר הַסֻּכּוֹת שֶׁשִּׁמְשׁוּ לִשְׁמִירָה
כְּשֶׁמַּגִיעַ הַסְּתָו אֲנַחְנוּ יוֹשְׁבִים בְּסֻּכָּה - 
כֹּה אָמְרָה וְנָשְׁמָה לִרְוָחָה 
הַדּוֹדָה חוֹקֶרֶת הַמִּקְרָא.

הַדּוֹדָה הַחַקְלָאִית מִיָּד הִצְטַרְפָה לַשִּׂיחָה וְאָמְרָה
שֶׁסֻּכָּה כֹּל כָּך יָפָה לֹא עוֹשִׂים רַק בִּגְלַל הַשְּׁמִירָה
אֶלָא כְּדֵי לְצַיֵּן אֶת הַדָּבָר הָעִיקָרִי
אֶת הַמּוֹעֵד בּוֹ אוֹסְפִים אֶת הַפְּרִי
וְשֶׁאֶצְלָם בְּחֶבֶל תַּעְנָךְ
אָמְנָם זוֹ כְּבָר לֹא תְּקוּפַת הַתָּנָ"ךְ
וּבְכָל זֹאת עֲדַיִן הַפְּרִי נֶאֱסָף וְנִמְסָק וְנִקְטָף
וְאֵין כָּאן הַרְבֵּה מָה לְהוֹסִיף
חַג הַסֻכּוֹת הוּא חַג הֶאָסִיף
וְגַם הַסֻכָּה נֶאֱסֶפֶת וּמוּקֶמֶת
מֵעַנְפֵי הָעֵץ וְעָלִים רַעֲנָנִים
וּבָה אֲנוּ שָׂמִים אֶת אַרְבַּעַת הַמִּינִים
שֶׁנִּתְבַּרְכָה בָּהֶם אַרְצֵנוּ בִּתְקוּפַת הַתָּנָ"ךְ
וּמִתְבָּרֵךְ בָּהֵם הַיּוֹם גַּם חֶבֶל תַּעְנָךְ.

הַדּוֹד שֶׁמְּלַמֵּד בִּישִׁיבָה עָבַר לַעֲמִידָה
וְאָמַר: הַיְּשִׁיבָה
הִיא מִצְוָה.
אֲנִי יוֹשֵׁב כִּי אֱלֹהִים צִוָּה.
וּכְשֶׁשְּׁלוֹמִית שָׁאֲלָה לָמָה הוּא עוֹמֵד
הוּא קְצַת הִתְבַּלְבֵּל וּמִיָּד הִתְיַשֵּׁב
וְאָמַר: בְּכֹל הָעוֹלָם בָּעוֹנָה הַזֹּאת
יְהוּדִים יוֹשְׁבִים בְּסֻכּוֹת
גַּם כְּשֶׁהֵם בְּגוֹלָה, כְּמוֹ בְּאִיטַלְיָה,
גַּם כְּשֶׁזֶּה אָבִיב, כְּמוֹ בְּאוֹסְטְרָלִיָה,
וְגַם כְּשֶׁאֶת הַזַּיִת, הָרִמוֹן אוֹ הָאֶשְׁכּוֹל
אֲנַחְנוּ קוֹטְפִים רַק מִן הַמָּדָף בַּמַּרְכּוֹל.
אֲנַחְנוּ יוֹשְׁבִים בַּסֻּכָּה בִּרְצוֹן הָאֵל
שֶׁהוֹצִיא מִמִּצְרַיִם אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל
וְהוֹשִׁיבָנוּ בְּסֻכּוֹת בְּלֵב הַמִדְבָּר
וְצִוָּנוּ לָשֶׁבֶת הַיּוֹם כְּדֵי לִזְכּוֹר אֶת הֶעָבָר
וּמֵרוֹב הִתְרַגְשׁוּת הַדּוֹד שׁוּב עָמַד.

וּשְׁלוֹמִית כְּבָר מַמָּשׁ לֹא הֶחֱזִיקָה מַעֲמָד
וְשָׁאֲלָה אֶת בֶּן הַדּוֹד שֶחָזַר מִן הַמִּזְרָח
מָה דַעְתוֹ בְּעִנְיְנֵי הַסְּכָךְ
וְכָךְ הוּא סָח:
טוֹבִים בְּעֵינַי דִּבְרֵי הַדּוֹדוֹת
טוֹבִים בְּעֵינַי דִּבְרֵי הַדּוֹד
וּבִכְלַל
הַכֹּל טוֹב מְאֹד.
רַק הָיִיתִי רוֹצֶה לְהוֹסִיף, סָח בֶּן הַדּוֹד,
וְאוּלַי אֲפִילוּ הוֹרִיד כַּמָּה דְּמָעוֹת,
שֶׁהַבַּיִת בּוֹ אָנוּ יוֹשְׁבִים תָּמִיד
בָּנוּי אֶבֶן וּמְצוּפֶּה בְּסִיד
כֻּלּוֹ אָטוּם וְקָשִׁיחַ מֵחַרְטוֹם עַד זָנָב,
וְשָׁבוּעַ אֶחָד בְּשָׁנָה, עִם בֹּא הַסְּתָו,
אֲנַחְנוּ חוֹוִים מַשֶּׁהוּ אַחֵר, הַרְבֵּה יוֹתֵר מְרֻכָּךְ,
יְשִׁיבָה בֵּין קִירוֹת אֲחֵרִים, תַּחַת מִפְרְצֵי סְכָךְ,
מְנִיחִים לָרוּחַ לְהִכָּנֵס, לַאֲוִיר לַחֲדֹר,
מְבִינִים שֶׁלֹּא כֹּל חוֹר צָרִיךְ לִסְכֹר
שֶׁנְּשִׁימָה רַעֲנָנָה בּוֹנָה נְשָׁמָה רַעֲנָנָה
וְשֶׁמִּתַּחַת לַסְּכָךְ מְקַנֶּנֶת הַשְּׁכִינָה

שְׁלוֹמִית כְּבָר הַיְתָה קִצְרַת נְשִׁימָה
לֹא כֹּל דָּבָר כֹּל יַלְדָה מְבִינָה
בְּיִחוּד בְּעִנְיְנֵי נְשָׁמָה וּשְׁכִינָה
אֲבָל שְׁלוֹמִית הִיא יַלְדָה חֲכָמָה
וְאֶת הַדִּיוּן בִּקְצָרָה הִיא סִכְּמָה:

הֵידָד לַדּוֹדָה מִן הַתָּנָ"ךְ
הֵידָד לַדּוֹדָה מִן הַתַּעְנָךְ
הֵידָד לַדּוֹד מִן הַיְּשִׁיבָה
הֵידָד לְבֶן הַדּוֹד מִן הַמִּזְרָח
וְאִמָּא וְאַבָּא עָנוּ בַּסָּךְ
אֶחֱזִי בַּזֶּה וְגַם מִזֶּה יַדֵּךְ לֹא תַנַּח

אוֹר זָהֹב מִן הַסֻּכָּה זָרַח
וְהֵאִיר קִירוֹת נוֹצְצִים וּסְכָךְ
וְמִשְׁפָּחָה עַלִּיזָה בְּזֶמֶר פָּצְחָה
עַל שְׁלוֹמִית שֶשּׁוּב בָּנְתָּה סֻכָּה.

(בארי צימרמן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2016 09:35 לינק ישיר 

ספרן

איקון ירוק.

מיהו המחבר? יש לינק?

העלילה ודברי המפרשים בה אינם מרשימים ביותר. האם זה ההסבר של חוקרי המקרא? האם מי שמלמד בישיבה יודע רק לומר "זו מצוה" וזהו? החקלאית אינה עונה כל כך לענין. רק את שלומית אפשר לשבח, על המחקר שהיא מנהלת. ואת בן הדוד מן המזרח שדווקא הוא קלט את המסר של הסוכה כפי שהוא מובן בתלמוד. דירת עראי (בתלמוד הכתיב הפוך ממה שאנו רגילים היום, "ארעי"). לומר שאין שום דבר קבוע בעולם הזה, וכל ימינו כצל עובר.

לדעתי מן הראוי היה להפוך את השיר (אפשר לחלוק על מידת הפואטיות שלו) לאשכול. זה באמת חשוב וזו פתיחה טובה, גם אם היו אשכולות על סוכה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2016 11:29 לינק ישיר 

ראה בערכו בויקי.

תוקן על ידי ספרן ב- 16/10/2016 11:31:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2016 15:33 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/109787/%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%95%D7%98-%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%9D.html

בעז"ה אפתח אשכול – שיתייחס לפיסקה שלהלן. ה"חידוש" עתיק היומין שאני רוצה לחדש הוא, שלא רק שהכהנים ובני התורה אמורים לקבל אספקה גשמית מבעלי הבתים, ומכנגד לדאוג להם לאספקה רוחנית. אלא גם להפך. אתם תופתעו ממה שעליו אבסס את דבריי.

הפיסקה האמורה:
"
אני אציין מודל פעיל לדוגמה, הוא פועל באופן מעורר השתאות באחת הקהילות החסידיות: בקהילה זו, כל אברך עובד מחויב להגיע לבית המדרש שעתיים מדי ערב, כאשר מאידך, כל אברך שמקבל תמיכה מבעלי הבתים, מקדיש מזמנו שעתיים ללימוד עם בעל הבית שעמל למחייתו ותומך בו. אחת לתקופה, הרבי מזמין את אחד מתומכי התורה לסעודת שבת עם כל בני משפחתו בישיבה, שיראה את האווירה, שיחווה את הלימוד ועמל התורה. סעודה מרוממת שכזו, יחד עם חיבור מחדש לחיי התורה ואוויר הפסגות המרומם של בני התורה, היוו עבורו תמריץ להשתדל יותר ויותר עבורם. למלא את חלקו בהסכם יששכר וזבולון בצורה הטובה ביותר. המודל הזה פעיל, והוא כאן. אם רוצים, ניתן לערוך בו כבר שימוש, כמובן, לאחר התאמה מסודרת לכל קהילה ואופי התנהלותה."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2016 05:56 לינק ישיר 

מתי ימות היהודי האחרון? כתבה עם קצת נתונים על ההתבוללות בארה"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2016 12:22 לינק ישיר 

קראתי את הדרשה שנשא הרב אבינדב אבוקרט לפני יום הכיפורים. לא יאמן איזה צמצום אופקים מגלה אותו רב ועוד בערב יום כיפור:    

*על צמיג וצמיד - סיפור לפני נעילה* אבינדב אבוקרט, גבעת שמואל.

בשעה קדושה וטהורה זו, שבה השערים ננעלים והלבבות נפתחים, איני מבקש לדרוש. איני רוצה ללמוד אתכם פסוקים או לעיין עמכם בקטע תלמוד. אני רוצה לספר לכם מעשה של חולין שאירע עמי. את סליחתכם אני מבקש אבל חושבני, שאף על פי שסיפור זה הוא מעשה חולין, רוח של קודש יש בו.

לפני כחודשיים נולדה לנו בת. מוצאי שבת הייתה ושעת חצות הייתה ולידה קשה ולחוצה הייתה. אחרי שלוש שעות, יצאתי מבית החולים, מותיר מאחור את אשתי הישנה ובתי הקטנה. לחניון המרוחק הלכתי, שם המתינה לי מכוניתי שרכשתי שבוע לפני כן. התנעתי את המכונית, שעה רביעית אחרי חצות הוצגה בשעון הדיגיטלי ונסיעתי החלה, בעוד רבע שעה אגיע לביתי. אחרי עשר דקות, אולי פחות, אורות אדומים וצהובים החלו להבהב, צפצופים הפריעו את שקט הלילה הדומם. ציור של צמיג נדלק כסימן בלתי מוכר בלוח השעונים.

הדאגה בלבי מתחילה לפנות את רגשות השמחה, העייפות והבדידות ממלאים אותי בחרדה. הכול מתחיל לרוץ בראש, תוהה על העבר שמא קניתי רכב מקולקל, דואג על העתיד כיצד אתמרן מחר בין המוסך לבית החולים ומתלבט על ההווה שאיני יודע מה אעשה בו. הכביש שומם, השעה מאוחרת. אני לבד. אני יוצא מהמכונית, בוחן את הצמיגים ורואה שהם שלמים, מקווה שמתחת לנראה לעין לא מסתתרת בעיה חמורה. כמי שאין לו מה להפסיד אני ממשיך לנסוע לתחנת הדלק הסמוכה. שם מחכים לי שני בחורים ושולחן, עליו בקבוקי בירה ופלאפון עם מוזיקה רועשת, ספק אדישות ספק תימהון על פניהם כשהמכונית שלי גולשת מול עיניהם. השעה כבר כמעט חמש, המכונית חונה מול משאבת האוויר ואני רוכן מול הגלגלים. ידיי מתחילות להשחיר אט אט, מכנסיי מתאבקות באבק מהול בדלק וחולצתי מיוזעת מכעס. כעס על הגורל שזימן אותי למציאות האבסורדית הזו. בין הגלגל הראשון והשני אני מתלבט אם המתדלקים יודעים שלפני ארבע שעות הייתי בחדר לידה - במקום הכי נקי בעולם, בחוויה הכי טהורה בעולם, בשמחה הכי עצומה בעולם. בגלגל השלישי אני מוסיף לשאול אם הם יודעים שהפכתי שוב הלילה ל-'אבא', שאינני סתם בחור שהגיע מבילוי או פועל שבא מתורנות לילה משמימה. אני נזכר איך לפני כמה שעות היו ידיי שטופות בחומר חיטוי וגופי היה מולבש בחלוק סטרילי. בגלגל הרביעי, נזכרתי גם בו - בבורא עולם - ושאלתי - למה?. למה אני פה, בלכלוך ובזוהמה, בשעה שהיא לא יום ולא לילה, עם תקלה לא ברורה. למה כל זה קורה לי כאן ועכשיו?. כמה הייתי נותן להישאר שם, מול ילדתי הרכה, בעולם שכולו צח ונקי, זך וטהור. כמה הייתי נותן להיות זה שכל עובר אורח מברך אותו ברכת ''מזל טוב'', במקום להיות בתחנת דלק מוכתמת ונטושה. והאל, אולי כפריווילגיה השמורה לאבות טריים, ענה לי באשר אני שם. ***

לפני שאספר מה ענה לי הקב"ה, אני מבקש לעצור את הסיפור, לעצור ולהסביר שכולנו מרגישים עכשיו כמוני באותו לילה. כולנו כעת בחדר לידה - רופאים ומיילדות, עובדים סניטריים ואחיות רחמניות. לובשים לבן, נקיים וברים, זכים וטהורים. ידינו נקיות מכל חטא ועוון וגופנו טהור מכל פשע ורשע. מה אנו יולדים? אתם שואלים, ובכן, אנו יולדים את עצמנו. מחדש. עוד כמה דקות, נאמר בברכת הלבנה 'לֵב טָהוֹר בְּרָא לִי אֱלֹהִים וְרוּחַ נָכוֹן חַדֵּשׁ בְּקִרְבִּי'. לב חדש יוולד בתוכנו, נפשנו תגיח שוב אל עולם המעשה - טהורה ונקיה כתינוק ביום היוולדו. כשנצא מבית הכנסת - חדר הלידה שבו שהינו ביממה האחרונה, לבושים בלבן כחלוקי מנתחים, נאמר את ברכת ה'מזל טוב' על לידתו מחדש של עם ישראל - 'יָבֹאוּ וְיַגִּידוּ צִדְקָתוֹ לְעַם נוֹלָד כִּי עָשָׂה'. אבל, אחיי ואחיותיי, בעוד כמה שעות, אולי ימים ואולי שבועות, נמצא את עצמנו עם הברכיים על האדמה המאובקת, עם ידיים מפוחמות בגריז משומן, בבגדי חול מיוזעים. פתאום נראה שאנחנו מתעסקים במכונות, בברזל ופלסטיק, מוקפים באנשים ריקים, עם בקבוקים ריקים ומוזיקה ריקנית לא פחות. אז, כמותי באותו לילה, נשאל את עצמנו איך הגענו לשם? איך הידרדרנו מאיגרא רמא לבירא עמיקתא?. אולי גם נשאל - למה? למה שוב אנו מוצאים את עצמנו במקומות האפלים, החשוכים והשוממים האלה?. איך המרנו את הבגדים הטהורים, את הטלית המבהיקה בבגדים טמאים וחולצה מאובקת?

. *** אומר לכם, אחיי ורעיי - השאלה קשה, אבל אולי התשובה שענה האלוקים לי בשאלתי האישית תועיל גם לשאלתנו הכללית. בשעה שסגרתי את הפקק של הצמיג האחרון שמתי לב אליו - אל הצמיד. הצמיד שקיבלתי בסיום הלידה והוא מהודק לידי, צמידים זהים לו מהודקים באותה שעה על זרועותיהן של אשתי ושל בתי. צמיד שמעיד - אני אבא!. הבנתי שלא משנה מה אעשה ואיפה אהיה - הצמיד יזכיר לי ולכל הסובבים אותי מהיכן באתי - מחדר הלידה, מבית הכנסת, מהחלוק, מהטלית. לא זו בלבד לימדני הצמיד ההוא; הוא הזכיר לי, שאתו אני יכול להיכנס שוב אל הקודש, אל חדרי התינוקות ומחלקות היילודים. לא משנה מה אלבש, כמה מלוכלך אהיה, בכל עת שארצה, ללא שעות ביקור או אישורים מיוחדים - אוכל לחזור לשם. נכון, החיים הובילו אותי למקום מטונף בשולי תחנה נטושה אבל ברגע אחד אוכל לחזור לליבה של מחלקת תינוקות בוהקת. ***

כשסיימתי למלא אויר בצמיגים, פסקו הצפצופים וכבו המנורות. כנראה, שרק זו הייתה התקלה אני עונה לשאלתי המנקרת. המנורות ברכב כבו אבל אורה של השמש התחיל לעלות. עם אור השמש גם האיר אורה של התשובה והצמיד הלבן בידי הבהיק בצחותו. אני מאחל לנו, בשעה הזו, שבה בכיים של יהודים שנולדים מחדש ממלא את חלל העולם, שנזכה לעשות לנו צמידים, שנזכה לכתוב עליהם את שמותינו ומהותנו, את עצמנו. שנהדק אותם טוב לידינו. אנו מוכרחים לעשות זו "למען נחדל מעושק ידינו".

הקטעים ההזויים בפסט הזה הם רבים ולא אפרט את כולם אלא רק מקצתם. 

נתחיל בזה שהוא מתאר את הבעיה בצמיגים של מכוניתו  כאילו סוף העולם הגיע. כאילו אין תאונות דרכים קשות ה' ירחם,כאילו אין הרוגים  בדרך מחתונה או אחרי לידה. הוא מתלונן כמו ילד קטן ופונה לאל :אוי אוי איך אלוקים הבאת אותי מחדר לידה החדר הטהור (שבעצם יותר טמא ומזוהם יותר מכל מוסך) לתוך גרז' אוי אוי אוי.
אחר כך הוא מתאר את אנשי המוסך כאנשים ריקים וזה כבר הרבה מעבר לטיפשות ילדותית  בערב יום הכיפורים הוא מפגין  התנשאות על אנשים עמלים לפרנסתם שיתכן והם מלאים מצוות כרימון .מן הסתם התגייסו לצבא ותרמו יותר מכל לובשי החולצות הלבנות הטהורות והזכות כשלג.

והצמיד הטהור והלבן הזכיר לו שהוא אבא. מזל  שהוא השאיר את הצמיד ולא הוריד אותו  כמו שמורידים כולם מיד כשיוצאים מבית החולים . אחרת היה שוכח שהוא אבא.

בברכת צמידים צחורים כשלג סיים הרב המגיד את דרשתו .

ועל זה הוא קיבל  בפ"ב יותר ממאה לייקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2016 15:38 לינק ישיר 

בחוויה הכי טהורה בעולם?
????
הוא לא למד פרשת תזריע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2016 15:50 לינק ישיר 

אני חושב- שהרעיון יפה-

אפילו שאני מבין חלק מהביקורת,

[אבל כמעט כל רעיון [במיוחד רגשי] 

אפשר למצוא מה לבקר,]

ואני לא מתנצל על זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2016 06:04 לינק ישיר 

פרופ' ארנון סופר:

"צריך לשנות תפישה ולהתחיל לצעוק נגד הריבוי הטבעי הגבוה של קבוצות כמו החרדים והדתיים הלאומיים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2016 08:55 לינק ישיר 

אני רואה סביבי יותר ויותר משפחות חילוניות עם ארבעה וחמשה ילדחם.
תגובה ציונית הולמת.

זה לא ארנון סופר שהילך אימים עם הדחליל הדימוגרפי הערבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2016 11:56 לינק ישיר 

בע"ב,למה הילך אימים? אולי יש דברים בגו?
כל זמן שהחרדים מתרבים ולא מתגייסים וחלקם עובדים בשחור או לא עובדים בכלל ובו בזמן הערבים מתרבים והחילונים מתמעטים  ברור שבקרוב יהיו פחות ופחות פונדקאים (הן צבאית והן כלכלית)ויותר ויותר טפילים כך שהמצב הנוכחי נראה מסוכן .
תוסיף לזה שמספר החילונים יתמעט עוד יותר כשישראל תיהפך יותר ויותר להיות תאוקרטיה  ואז חילונים רבים יותר ירדו מהארץ.
סטטיסטיקה פשוטה.
כנראה שאתה רואה משפחות חילוניות עם חמישה ילדים. אבל מה שאתה רואה לא משקף את המצב הכללי במדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2016 09:50 לינק ישיר 

אפרים בן

תודה על הדרשה של הרב אבינדב.

קראתי ובניגוד לך ולאחרים כנראה, מצאתי גם דברים טובים.

עד כמה שהבנתי, הוא רצה לתאר את הפער שקיים בין הציפיות והתקוות שלנו לבין המציאות שלא תמיד נוחה. רגע של לידה הוא רגע של התחלה, של תקוות, של מה שיכול להיות טהרה - מפני שלרך הנולד אין עבירות. (איך יהיו לו).

נכון שצמיגים בלי מספיק אויר מחייבים התייחסות, ורכינה בתחנת דלק יכולה ללכלך את המכנסים יותר מאשר מעילה בקופה ציבורית (פרפרזה על אפרים קישון, ברור שגניבה היא עוון חמור). נכון עוד יותר שטכנולוגיה חדשנית ולא מובנת שמתריעה על תקלה יכולה להלחיץ. (כמה דוגמאות יש לפעמים במחשב שממאן להתחבר לפורום או מדווח על תקלות לא מובנות, מפחידות).

נכון שיש צרות הרבה יותר גדולות בחיים, כמו מי שלא זכה כלל לילדים, או שאין לו מכונית להתלונן על תקלה בלתי מוסברת בה, או שאין לו בית כנסת משלו כדי לשאת דרשות.

נכון גם שחיילים המסכנים את חייהם כדי להגן על רבנים יש להם מצוה.

אבל

גם לרבנים יש מצוות.

והדוגמא, גם אם היא בעיה של עשירים ושמחים, עדיין מדגימה יפה, לדעתי, את הפער, את המעבר בין הרגע המאושר שהוא גם מאפיין כ"נקי" לבין המציאות שמחכה לנו אחרי הרגע הזה.

וכאשר יורדים מן ההר אל העולם, צריך חכמה כדי לקחת מה שאפשר מן הרגע של האושר ותחושת הנקיון-טהרת הנפש אל החיים היומיומיים שכרוכים בעמל, לכלוך פיזיקלי (אבל לא נפשי ולא הלכתי), וטרחה. ודאגות ומתח.

למרות שניתן לבקר את הטעם של הדרשן, המסר לגבי המעבר מיום הכיפורים של תחושת הסליחה וההיטהרות (הנפשית) אל החיים של הירידה הבלתי נמנעת - למסר הזה יש ערך.

אולי היה כדאי בשל ריבוי התגובות לפתוח אשכול חדש על דרשות, ועל מה שיש למצוא בהן ועל מה שיש לתקן בהן.

חג שמח

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2016 11:09 לינק ישיר 

כשהוא קןרא לאנשים שעמלים לפרנסתם אנשים ריקים והוא איננו מודע להתנשאות שבדבריו בעיני הוא עצמו אדם ריק.
כל הדרשה שלו היא דרשה ילדותית (שמלת השבת של חנהלה שהתלכלכה אוי אוי אוי ) אבל,לצערי, זה כנראה התאים לרמה הילדותית של שומעיו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 111 112 113 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.