בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2013 20:35 לינק ישיר 

על הזעם והעלבון: החרדים והשדה הפוליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2013 21:19 לינק ישיר 

הכותב לא מבין מאין נובע הזעם החרדי?

הנימוק האמיתי הוא הרבה יותר פשוט מהנימוק המגוחך שהמציא הכותב. ממתי אכפת לחרדים להשתלב בהוויה החילונית?
הנימוק הרבה יותר פשוט: החרדים שהורגלו לקבל כספים בלי חשבון יהיו עכשו באופוזיציה ולא יוכלו להשפיע על כמות הכספים שתזרום לבטלני הישיבות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2013 12:14 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4357660,00.html   

עוד חכמולוג חרדי המכנה עצמו עיתונאי ומפרסם מאמר עלוב  ומביש בעיתון הנפוץ במדינה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2013 13:43 לינק ישיר 

[אני מודה, שבשנים האחרונות אני מתאכזבת פעם אחר פעם מן הכותבים החרדים בעיתונות ה"כללית" או באתרים שונים המיועדים לציבור רחב. האכזבה נובעת גם מההיכרות שלי עם כותבים חרדים כאן ובבלוגים השונים (כמו למשל זה שבלינק שהביע בע"ב למעלה). האחרונים יודעים לכתוב, וגם אם איני מסכימה תמיד לעמדותיהם, בהחלט נעים ומעניין לקרוא אותם. כל זה נעלם לחלוטין מכתיבתם של הראשונים (לפחות אלה שאני קראתי). הם תמיד "מתחכמים" (באופן ילדותי, קצת כמו בעלון פנימי של קן תנועת הנוער), תמיד קלישאתיים ובד"כ באופן של "פול-גז בניוטרל" (שוב, בדומה לכתיבת בני נוער בספרי מחזור של סיום חטיבת ביניים), ודבריהם נראים תמיד כעבודת סיום בקורס ל"כתיבה" (כלומר - הכל כאילו לפי ה"חוקים" וה"הוראות" של המורה: "תתחיל בעמדה המתנגדת... תסיים בפאנץ' הומוריסטי..."). זה בעיקר מביך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2013 14:48 לינק ישיר 

אםשלום

ולמה את חושבת שהעיתונות  החילוית נותנת להם במה? אלמנטרי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2013 10:59 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4356825,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 12:11 לינק ישיר 

הלם בניו יורק? הרי זה בבחינת כלב נשך אדם .

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=52426

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 12:29 לינק ישיר 

ההלם הוא
שרק עכשיו תפסו
שרק אותו תפסו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 13:04 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ההלם הוא
שרק עכשיו תפסו
שרק אותו תפסו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2013 00:06 לינק ישיר 

דת אתאיסטית

http://www.nybooks.com/articles/archives/2013/apr/04/religion-without-god/?pagination=false

הנושא ראוי לאשכול שלם, עכ"פ לקבץ בו את המראי מקומות הרבים ועיקרי הנקודות שיש בנושא. אם מישהו ירים את הכפפה אשמח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2013 00:08 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[אני מודה, שבשנים האחרונות אני מתאכזבת פעם אחר פעם מן הכותבים החרדים בעיתונות ה"כללית" או באתרים שונים המיועדים לציבור רחב. האכזבה נובעת גם מההיכרות שלי עם כותבים חרדים כאן ובבלוגים השונים (כמו למשל זה שבלינק שהביע בע"ב למעלה). האחרונים יודעים לכתוב, וגם אם איני מסכימה תמיד לעמדותיהם, בהחלט נעים ומעניין לקרוא אותם. כל זה נעלם לחלוטין מכתיבתם של הראשונים (לפחות אלה שאני קראתי). הם תמיד "מתחכמים" (באופן ילדותי, קצת כמו בעלון פנימי של קן תנועת הנוער), תמיד קלישאתיים ובד"כ באופן של "פול-גז בניוטרל" (שוב, בדומה לכתיבת בני נוער בספרי מחזור של סיום חטיבת ביניים), ודבריהם נראים תמיד כעבודת סיום בקורס ל"כתיבה" (כלומר - הכל כאילו לפי ה"חוקים" וה"הוראות" של המורה: "תתחיל בעמדה המתנגדת... תסיים בפאנץ' הומוריסטי..."). זה בעיקר מביך.]

אבחנה צודקת. אפשר להשתמש בזה כמשל למשהו יותר עמוק במבנה החברה הזו או שנעצור כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2013 10:13 לינק ישיר 

ואם מישהו יואיל לסכם בעברית את הנאמר במאמר, אודה לו.
ערב חג היום ואין לי כוח לאנגלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 00:54 לינק ישיר 

אילו היה שם לא היה נגאל?

פסח הסיפור האמיתי
http://www.mako.co.il/spirituality-weekend/Article-4235706eced8d31006.htm&sCh=3cf0c3bdc7f26110&pId=258168615&tab=pop

ולפני שמתחילים להקהות את שיני.
אני יודע שזה לא חדש וגם לא מוכח. גם לא יסודי מי יודע מה.

ישמע חכם ויוסיף לקח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 10:42 לינק ישיר 

מתוך הכתבה שלינקק יתכן:

"באותה מצבה מפורסמת לא מוזכר משה רבנו, ובידי הארכיאולוגים אין שום הוכחה כי איש כזה התקיים אי פעם. ואכן, באופן חשוד משהו מזכיר הסיפור המקראי על משה יותר מדי סיפורים של גיבורים של עמים ותרבויות אחרות. 
כך למשל, קיים דמיון מפתיע בין סיפור הלידה של משה רבנו לבין סיפור של הלידה של ישו הנוצרי: בדומה לפרעה המצרי, המלך הורדוס מקבל הודעה מהאלים, שבקרוב ייוולד מחליפו, והוא מחליט כאמצעי מניעה להרוג את כל התינוקות הזכרים. כמו אבות אבותיו של משה רבנו, גם משפחתו של ישו נודדת למצרים וחוזרת לארץ הקודש רק לאחר שהורדוס (המלך הרע – כמו פרעה) מת."

ברור שהרבה לפני הזמן שבו לפי המשוער חי ישו התורה הייתה ידועה כך שאם כבר זה מוכיח העתקה מהתורה ולא להיפך.
זה לא אומר כלום על שאר הטענות בכתבה אלא על הכותב שכנראה ליקט בלי לחשוב הרבה.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 24/03/2013 10:43:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2013 13:20 לינק ישיר 

מטפחת,הכותב ליקט בלי לחשוב הרבה? 

הכותב מתאר איך מיתוסים של עמים עוברים בשינוי צורה לעמים אחרים. והוא מביא דוגמאות שונות 
כגון סיפור משה בתיבה הוא סיפור שמבוסס על מיתוס קדום הנוגע לסרגון וסיפור אחר נוגע לגיבור יווני בשם מינוס:

"סיפור לידתו הפלאית של משה וסיפור התיבה בנהר קדוש מזכיר מאוד גם את סיפור לידתו של סרגון האגדי, מלך אכד הקדומה במסופוטמיה. והדמיון בין משה לבין מנהיגי עמים אחרים לא נעצר בכך: חוקרי תרבות יוון הקדומה מוצאים דמיון רב בין סיפורו של משה לבין גיבור יווני בשם מינוס, שקיבל בשם היוונים הקדמונים את חוקת יוון הקדושה בהר הקדוש, האולימפוס, מראש האלים זאוס."

וכך גם בכיוון ההפוך-סיפורים מהתורה מועתקים לתרבות מאוחרת יותר:סיפור הלידה של ישו מועתק מסיפור הלידה של משה.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 24/03/2013 13:22:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.