|
|
| נשלח ב-24/2/2014 10:50 |
|
| |
גם אני חשבתי על זה (בעיקר כאשר שומעים בימים האחרונים את כל השקרים הקדושים סביב הגיוס). נזכרתי כעת באמירה של הרב דסלר שכותב כשמשקרים במצבים בהם מותר וחובה לשקר, זה כלל לא שקר אלא אמת. דומני שהמחיר המוסרי של הגישה המקוממת הזאת הוא השקרים הקדושים. הטכניקה שרואה בשקר עבירה דתית ולא רק מוסרית עובדת, אבל רק לכיוונים שזו באמת עבירה דתית. החיסרון הוא שבאותה קלות מגיעים למסקנה שאין בזה עבירה דתית ואז משקרים בלי הנד עפעף.
תוקן על ידי mdabraham ב- 24/02/2014 10:51:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 11:43 |
|
| |
המחיר המוסרי הוא השקרים הלא קדושים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 13:02 |
|
| |
אכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 13:27 |
|
| |
[אותי מעניינת בהקשר זה, גישת "היחס לפריץ" - מניסיוני, כשאנשים מרגישים שדבריהם (והתנהגותם) מופנים לעבר "הפריץ" (בניגוד להיותם מופנים כלפי אדם אחר, שווה מעמד), יש להם פחות בעייה לשקר (חוץ מאשר אם הם אמריקאים...). מניסיוני הדל מאוד, חלק גדול מהתנהלותם החברתית של חרדים (כיחידים בודאי, ואולי גם כקבוצה) בעולם הלא-חרדי, כלומר - בעולם, נתפס בעיניהם כ"מול הפריץ", במיוחד כשמדובר בהתנהלות מול "מוסד" (כגון הנהלת בי"ס, עמותה כלשהי, ארגון - ולא משנה אם אנשי אותו מוסד תופסים עצמם כא-ממסדיים או אפילו כאנטי-ממסדיים...). בסיטואציה כזו, השקר נתפס לא רק ככלי די יעיל להשיג משהו, וכהתנהלות שאינה בלתי ראויה, אלא לעתים גם כאופציה היחידה המוכרת, ואפילו כסוג של "מצווה". ברמה האישית, אני מאמינה שהתנהגות כזו חייבת להשפיע על הנפש, וכמו שנכתב מעליי, מי שמתרגל לשקר מתרגל לשקר... כאמור, הדברים על ניסיון אישי בלבד, ולכן ייתכן לגמרי שאין להם כל בסיס סטטיסטי או עקרוני...]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 14:18 |
|
| |
בהמשך לאמשלום, מעניין לציין שיש דמיון בין התנהלות הערבים והחרדים. בשני המקרים מדובר בציבור שתופס את עצמו כמיעוט נרדף מול הפריץ, ולכן אין מניעה מנקיטת דרכי שקר ועיוותים מגמתיים. אגב, אצל החרדים נוספת לזה גם סגירות של השיח, ולכן רבים מהם לא נחשפים לדעות אחרות ולא מבינים שדבריהם מסולפים ושקריים. אני חושב שהערבים תושבי ישראל יותר נגישים לעמדות אחרות (אם כי אני מעריך שגם שם יש לאקונה בחשיפה לעמדות אחרות), אבל ודאי שאצל הערבים ברשות ובמדינות השכנות זה כך. כמובן שזה נכון במידה מסוימת לכל ציבור, אבל אצל החרדים זה בולט במיוחד. שם יש דברים שאסור בכלל להעלות ולכן יש טיעונים שכלל לא מובנים להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 19:55 |
|
| |
מותה הצפוי של האורתודוקסיה המודרנית
תוקן על ידי ספרן ב- 24/02/2014 19:55:46
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 12:41 |
|
| |
סוף סוף חרדי שפוי שמבין ומצדיק את השנאה של העם לחרדים:
"איני סבור שיש אדם שחייב לממן את אמונתי. אין זה מוסרי שהציבור החילוני יממן את האברכים, או את הילודה הברוכה בקרב החרדים. אין דבר מקומם יותר מתופעה של קבלת סכום נדיב מידה של החברה החילונית, ויריקה בפניה. הציבור החרדי מתקומם נגד ערכי הציבור החילוני - הציונות, היצירה, הגיוס לצבא, השוויון בין המינים ועוד. עם זאת, אין לו היסוסים כלשהם בבואו לדרוש ולקבל מימון - שיעודד התגרות נוספת. הבה נהיה כנים. אין שום הצדקה שציבור חילוני יממן את הבזים לערכיו. "
http://www.haaretz.co.il/opinions/1.1236337
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 12:52 |
|
| |
ספרן
תפילת הרובוט- זה חדש בשבילך? היום בתפילה הבט סביבך ותראה בעייניך ממש, איך מתפללים רובוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 13:14 |
|
| |
כמובן. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 21:17 |
|
| |
גם עמידה כרובוט לפני אלוקים, כשהיא נעשית כמובן מתוך מודעות, היא סוג של חוויה דתית שקשה לי מזלזל בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 08:28 |
|
| |
חזק זה עומק טיהונו של הברדיצ'סר על העגלון המושח גלגלי עגלתו בשמן בזמן התפילה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 08:51 |
|
| |
ת"ט ולי נראה שהווארט הזה הוא לאידך גיסא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2014 13:51 |
|
| |
אתה חושב שהברדיצ'בר היה תמים
|
|
|
|