|
|
| נשלח ב-2/3/2014 17:08 |
|
| |
לא יאומן כי יסופר: תיאור החלטת בית המשפט ביחס לבחירות בבית שמש:
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2014 19:30 |
|
| |
אם כל הכבוד לעיתונאי המכובד, בדרך כלל נאמנים עלי מסקנות השופט, ולו רק בגלל שכבודו ישב ועסק וחקר עדים , והובאו לפניו יותר ממצאים מאשר שהיו בידי העיתונאי,נראה לי כי יותר מאשר לעיתונאי המוערך עלי. לבית המשפט העליון היה כנראה גם השקפה אחרת מאשר לאיש העיתי. איני חושב שתמיד בית המשפט צודק, וכי לשופטים אין דעות והשקפות המנחות אותם, טבעי הדבר, ובהחלט תפקידו של העיתונות לחקור ולבקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 01:52 |
|
| |
שגיאה.
תוקן על ידי Zeev_w ב- 03/03/2014 02:07:31
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 01:55 |
|
| |
תוקן על ידי Zeev_w ב- 03/03/2014 02:06:04
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 01:57 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אם כל הכבוד לעיתונאי המכובד, בדרך כלל נאמנים עלי מסקנות השופט, ולו רק בגלל שכבודו ישב ועסק וחקר עדים , והובאו לפניו יותר ממצאים מאשר שהיו בידי העיתונאי,נראה לי כי יותר מאשר לעיתונאי המוערך עלי. לבית המשפט העליון היה כנראה גם השקפה אחרת מאשר לאיש העיתי. איני חושב שתמיד בית המשפט צודק, וכי לשופטים אין דעות והשקפות המנחות אותם, טבעי הדבר, ובהחלט תפקידו של העיתונות לחקור ולבקר. |
| הכתבה משקפת במדוייק את העובדות כפי שהן מובאות בפסק הדין גופא. אני קראתי את הפסק דין -מחוזי +בגצ, ומאידך את עתירת היועה"מ ותצהיר ארנפלד (פעיל דגל בכתבה) וחקירות המשטרה. החומרים גלויים ומי שרוצה להתעמק מוזמן לגלות בעצמו שאלו הן העובדות.
הכתב רק פספס טיעון של ביהמ"ש שהיות שהשאלה היא 'מנהלית', הרי שזכותו לפסוק ע"פ סבירות לא מוכחת. אבל לגופם של דברים, מדובר באקרובטיקה משפטית אבסורדית, מוטעה, ומניחה את המבוקש. ובפרט לענין הפסילה של החברי מועצות. ע"מ להניח שהזיופים היה בהם בכדי לשנות את התוצאות יש צורך להניח שהיו זיופים של 1300 קולות. ביהמ"ש בעצמו (בפלפולים המובאים בכתבה) הצליח להגיע בחישוב מפולפל שיש 1400 קנאים (+מחמירים שחוששים לדעת הקנאים רק לחומרא). ז.א. שבית המשפט קובע שפרט למאה קנאים שנמנעו מלהצביע -כל הקנאים זייפו (מסרו ת.ז.)! הזוי לחלוטין!!!. ובפרט לאור אחוזי ההצבעה הנמוכים מאד באזורי הקנאים -מה שמוכיח שזה לא נכון.
תוקן על ידי Zeev_w ב- 03/03/2014 02:04:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2014 10:30 |
|
| |
זאב ראה אני משלה את עצמי כנראה בהרבה תחומים, האמונה בבתי המשפט במידה סבירה היא אחת האשליות שלי כנראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 23:48 |
|
| |
ר' ירוחם, אם אתה מודע שה'אמונה' שלך בבית המשפט זו אשליה. אז אין ויכוח ביננו...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 10:15 |
|
| |
קליפ העצרת http://www.kikarhashabat.co.il/mobile/app/#news.137273
תגובה: אמילי עמרוסי (פ"ב)
לא מאמינה שמי שיצר את הקליפ הזה הוא חרדי, או תומך בחרדים. ואם כן, אין לו פירור במוח. כיכר השבת מגיש את "הקליפ הרשמי של העצרת, שיר המחאה של העצרת" - קליפ מקומם, מחריד. מזלזל במודע בלובשי המדים באופן שאני בטוחה שיקפיץ גם חרדים לומדי תורה. הרי רובם מעריכים ומכבדים את צה"ל, מבינים שהוא חשוב לקיום הפיזי של מדינת היהודים, רק לא רוצים להתגייס אליו בעצמם. והקליפ הזה הופך את החיילים, שמוסרים את נפשם, לאויבים ממש. כבר לא לפיד ובנט - אלא גם שני חיילים תמימים שבטעות חצו את הכביש במקום שבו התחילה העצרת, נושאים תיק גב גדול וכבד - הם "משכימים לדברים בטלים". אני רוצה להאמין שזה לא מייצג את השדרה המרכזית בחברה החרדית. "אנו משכימים לדברי תורה והם משכימים לדברים בטלים" שר הזמר שלמה כהן את המילים ממסכת ברכות וממשיך: "מודים אנחנו ששמת חלקנו בין יושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו בין יושבי קרנות". שיר נחמד. איך עושים מזה קליפ? דברי תורה/ יושבי בית המדרש - קל. עורך הקליפ התמקד בחרדים שמילאו את רחובות ירושלים בהפגנה. להגנתו אפשר לומר שזה נכון. הם יושבים בבית המדרש. את החלק השני של המשוואה מילא עורך הקליפ באמצעות מי ששומר על ביטחון המדינה וביטחון החרדים. שוטר על אופנוע (דברים בטלים), חיילים במדי חיל-אוויר (דברים בטלים), חיילים מצטיינים מצדיעים לרמטכ"ל (דברים בטלים), ביבי באו"ם, עם שרטוט איום הגרעין האיראני (דברים בטלים), חיילים עם תיק גב ענק (יושבי קרנות). עורך הקליפ האנונימי, איש קטן וקטוע-שכל, אם אתה סבור שהגרעין האיראני ומלחמות ישראל הם דברים בטלים, או שחיילי צה"ל הם יושבי קרנות, בוש והיכלם. בית המדרש בעצמו נכלם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 10:23 |
|
| |
כן, בוודאי שרוב החרדים מאד מעריכים את הצבא (ואת הכספים שמשולמים להם ואת כל השאר שנושאים אותם על כתפיהם). הכרת הטוב של החרדים, שאפילו קטן בטלניהם (ויש ב"ה גם הרבה גדולים) מחזיק את כל העולם על כתפו (בגלל צבע המעיל שהוא לובש) ולכן אמור להיפטר משירות ומכל מחוייבות לחברה, היא הרי מן המפורסמות. ברור שהדברים הוצאו מהקשרם. לא ייתכן שזהו שיר העצרת. הוא הרי מבטא דעה של מיעוט מבוטל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 10:39 |
|
| |
תגובה נוספת על הקליפ הנ"ל
שמריהו לרנר (שם)
מזעזע, המלים האלה הם מתוך תפילת רבי נחוניה בן הקנה. ה"אנחנו" הם כמובן יושבי בית המדרש, אבל ה"הם" הם "יושבי קרנות". מי ששם תמונות של חיילים - שלא לדבר על תמונות רמטכ"ל וראש ממשלה - כאילוסטרציה להמחשת המושג "יושבי קרנות" הוא אולי יושב קרנות, ודאי שאינו מיושבי בית מדרש כלשהו.
אני לא יודע מה חשב לעצמו יוצר הקליפ ומי ששם אותו באתר כיכר השבת. אולי זו בכלל קונספירציה? אני יודע שלא. אבל אני יודע גם שזה לא מייצג את התפיסה הרווחת בציבור החרדי.
רובו של הציבור מעריך מאוד את החיילים המחרפים את נפשם בהגנה על העם ועל הארץ. אף אחד אינו מנסה לומר שתרומתו של בחור ישיבה גדולה מזו של חייל קרבי.
בסך הכל אנו טוענים שתרומתו של בחור ישיבה אינה פחותה מזו של חייל עורפי בתפקיד לא מסכן חיים; מגיש בגלי צה"ל למשל, או סקסופוניסט בתזמורת צה"ל למשל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 11:09 |
|
| |
בוודאי, לכן מתנגדים כל המפגינים לגיוס הבטלנים שלא לומדים (שהרי ההפגנה היתה רק על זה).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 12:44 |
|
| |
דון קישוט יצר את הגלמים בדמיונו ואז הסתער עליהם
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 08:14 |
|
| |
כפיית דתית עליך ישראל "דת הקפיטליזם"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 08:30 |
|
| |
הרב אמנון בזק, פ"ב:
"סמליות עצובה יש בכך שביום שבו הופץ הקליפ המזעזע (הרשמי!) של העצרת החרדית – 'אנו משכימים והם משכימים', ניצבות זו ליד זו שתי כותרות באתר 'כיכר השבת': האחת, המבשרת על מרד התלמידים בישיבת חברון בעקבות ביטול אירועי רב פורים, שבעקבותיו איימו התלמ...ידים לא להשכים מחר בבוקר לישיבה; והשנייה, המדווחת על לוחמי השייטת שהשכם בבוקר הצילו את עם ישראל, בע"ה, מסכנה גדולה. אנו משכימים לדברי תורה והם משכימים לדברים בטלים? הצורך הבלתי-נתפס בתקשורת החרדית להציג תמונה קיצונית בסגנון מלחמת בני האור נגד בני החושך פוגע יותר מכל בחברה החרדית עצמה. לא רק בגלל חילול השם שיש בהצגה המקוממת הזו, אלא משום שאחרי הכול סגנון כזה משדר חולשה וחוסר ביטחון בצדקת הדרך"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:21 |
|
| |
אפרופו שיר העצרת שמשקף אל נכון את הגישה החרדית האידיאולוגית. כאן למעלה מדווח על כך שבארה"ב מתארגנת הפגנה מקבילה. סאטמר מתנגדים בגלל שהקול קורא הכיל משפט ציוני מדיי לטעמם. כעת הוסכם להשמיט אותן והושגה הסכמה כמעט מלאה. והרי המשפטים שהושמטו: "אחינו בני ישראל! וכי מותר לנו לשבת בחיבוק ידים למשמע צרה כזאת, הרי תורת השם היא חיינו ואורך ימינו, וגם היא עיקר בטחונם של ישראל, כמאמרם ז"ל (מכות דף י') על הפסוק עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלים, מי גרם לרגלינו שיעמדו למלחמה, שערי ירושלים שהיו עוסקים בתורה". כלומר החרדים כקולקטיב לא מוכנים לומר את המשפטים האלה, כי משתמעת מהם דאגה לביטחון היהודים בארץ. הם היו רוצים שנושמד. זו מהות הקונצנזוס שבבסיס ההפגנה, כאן ושם.
אכן, כעת כבר השתכנעתי שצודקת אמילי עמרוסי שהם מאד מפרגנים לחיילי צה"ל ששומרים עליהם (בניגוד לנאמר בשירו המופלא של שלמה כהן, שר"י).
מיכי אברהם 052-3320543
|
|
|
|
|