בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/3/2014 16:14 לינק ישיר 

התשובה למאמר "חרדים לאקדמיה המופרדת" היא שגם אם הטענות המועלות במאמר נכונות מבחינה עובדתית, הן אינן נכונות בהכרח מבחינה ערכית.
כלומר, נניח שאכן ההפרדה באקדמיה פוגעת בערכים המוצבים בראש הסולם בעיני כותבי המאמר, החירות והשוויון. למגזר החרדי יש סולם ערכים שונה, שגם אם ערכי החירות והשוויון קיימים בו, יש ערכים שגוברים עליהם, לדוגמא, ערך הצניעות שממנו נובעת הדרישה להפרדה באקדמיה החרדית.
מי שאינו מוכן לקבל את סולם הערכים החרדי כסולם לגיטימי, ודורש מחרדים להשתלב באקדמיה, בעצם דורש מהחרדים לוותר על סולם הערכים בו הם מאמינים. הוי אומר, כשהדרישה להשתלב באקדמיה מגיעה מכאלו שאינם מוכנים לקבל את סולם הערכים החרדי כלגיטימי, משמעותה של דרישה זו הוא לוותר על הזהות החרדית.
האם דרישה כזו הינה לגיטימית?

תוקן על ידי חזקואמץ ב- 19/03/2014 16:15:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 12:44 לינק ישיר 

[ייתכן שהדיון הזה חשוב ומעניין מספיק בשביל אשכול...

ת"ט,

א.במחילה, אני שאלתי אותך האם יש לך טענה עניינית בעד ההפרדה בתוככי האקדמיה, או כנגד הטענה שהפרדה זו היא בעייתית מבחינת האקדמיה (מן הסיבות שהועלו במאמר), אבל אתה שבת וטענת משהו בסגנון "הכל עובר עליך" (כלומר - לא טענה עניינית "לטובת" העמדה שלך - אם אכן זו העמדה שלך - ואפילו לא טענה כנגד הטענות המושמעות מן הצד השני, אלא טענה על הטוענים עצמם...). זה באמת לא רציני, וגרוע מכך - זה מעמיד את השיטה שאתה (כביכול) מגן עליה כאן באופן אפולוגטי להחריד, המחליש מאוד את ערכה (אם היה לה כזה בעיניך).

ולגבי טענתך עצמה - האם הדרישה החריפה והבלתי מתפשרת של גופים חרדיים להפרדה כזו, בתוככי האקדמיה, אינה פוליטית?
(אגב, "פוליטי" אינו מילת גנאי, הוא פשוט תיאור מציאות - והכל בעולמנו הוא פוליטי...)

חזקואמץ,

דומני שאתה מבלבל מעט את העובדות.
האם מישהו "דורש מחרדים להשתלב באקדמיה"?! זה אינטרס של החרדים עצמם, או לפחות של קבוצה בתוכם שחושבת שהיא מייצגת את כולם או דואגת לכולם. המדינה או האקדמיה מעוניינות - מסיבותיהן שלהן, שאינן זהות בהכרח, להיענות לרצון זה, אבל בשום אופן אין כאן "דרישה". 
אם הבנתי נכון מהמאמר, הדיון אינו על יצירת מסגרות אקדמיות נפרדות לחרדים - כל אחד מוזמן לעשות זאת על חשבונו - אלא על יצירת מסגרות כאלה בתוך אוניברסיטאות קיימות, תוך שימוש בשמן ובמוניטין שלהן (ובצוות האקדמי שלהן). 
אתה רוצה להקים לך בי"ס פרטי רק לך ולילדיך? אתה מוזמן לעשות זאת, אבל מדוע שהמדינה או המועצה להשכלה גבוהה תהיה חייבת להכיר בך כ"אוניברסיטה" (לתקצב אותך ולאפשר לך לחלק תעודות שיהיו שוות משהו בארץ או בעולם), אם אינך עומד בתנאים מינימליים של מה שהמדינה/המועצה להשכלה גבוהה מגדירות כ"אקדמי"?

אגב, הטענה שלך נשמעת כמו גרסה קיצונית ביותר של פוסט-מודרניזם, הטוענת שאין "אמת" כלל והכל הוא רק "ערכים" שאי אפשר לקבוע להם סולם (בטעות, מוגדרת לעיתים, טענה אבסורדית זו, אפילו כאן בפורום, בהגדרה "פלורליזם"...). אני לא בטוחה שייצוג של החרדיוּת עם טענה מסוג זה הוא חכם - מי שגר בבית מזכוכית וכו'...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 18:49 לינק ישיר 

אני מסכים עם חזק בנוגע לצורך להתחשב בסולם הערכים של כל ציבור, אין ספק שהבעיה הגדולה בשיח הציבורי בין חרדים לחלונים או גם בחו"ל בין מוסלמים למערב היא חוסר ההתחשבות המוחלט בהנחות היסוד של ה"אחר", לכן הדיון מוטה ומוטעה מראש, כל ציבור דן את חבירו עפ"י הנחות היסוד שלו באופן ששום דיון הוגן ומכובד אינו אפשרי.

בנוגע לכתבה, לכאורה הצדק עם אמשלום, הנידון שם הוא השתלבות החרדים באקדמיה תוך מכירת נשמתה וערכיה, שם אין צורך להתחשב באחר אלא בערכי היסוד שעליה הושתתו האוניברסיטאות, אין אני צריך לוותר על ערכיי שום ערכי האחר.

מה שנוגע למעשה יש לדון האם לא יתכן לייסד אוניברסיטה אחרת שיהא תפקידה ללמד מקצוע בלבד ולא ערכים ואז ניתן וראוי להתחשב בה בערכי היסוד של האחר.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 19:22 לינק ישיר 

[ספקן,

איני מבינה - הרי יש בתי"ס מקצועיים, ואם אתה רוצה תקים בתי"ס מקצועיים חרדיים. מישהו מפריע לך?
אני מניחה שאם בוגריהם יעמדו במבחנים הנדרשים כדי לקבל תעודה מהמדינה (אם יש דבר כזה) - הם בודאי יקבלו כזו.
אבל האם אתה חושב שניתן ללמוד ברצינות מדעי הרוח, מדעי החברה או אפילו רפואה במקום בו אין נוכחים - בין הלומדים והמלמדים - מי שאינם גברים חרדים? זה נראה לי טיפה כמו ללמוד שחייה בהתכתבות: אולי זה אפשרי אבל לא הייתי נותנת למישהו שלמד כך, להיות מציל בבריכה שלי... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 19:30 לינק ישיר 

אם נניח שהחרדים ראויים להיות שוי זכויות במדינה (מה שאינו פשוט כלל) מדוע שהמדינה לא תעמיד אוניברסיטאות לרשותם שיעמדו בדרישות הדת שלהם ?
זה דומה למה שקורה בצרפת, כשהמדינה מממנת חינוך חינם אבל מסרבת לממן בתי ספר דתיים נוצרים או יהודים, למרות שכולם שוי זכויות ומשלמים אותם מיסים, האם אין כאן דיקטטורה של הרוב, הרי פשוט שאילו הרוב היה דתי הכל היה אחרת, אמנם יש הפרדת הדת מהמדינה אבל כאן מדובר על זכות חינוך חינם שאין שום סיבה לכאורה שלא ינתן לכל קבוצה לפי צרכיה המיוחדים.

בנוגע לאפשרות היישום של תכנית כזו, זאת כבר בעיה טכנית, או שיש לה פתרון או שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 19:57 לינק ישיר 

אמא,
כאן אני ממש לא מסכים איתך. איני מבין מה הבעייה לפתוח מוסדות לחרדים, שיהיו נפרדים ושילמדו רק גברים את הגברים ונשים את הנשים, כל עוד הם עומדים במבחן האקדמי הרלוונטי. איני רואה שום בעייה עם זה, ולדעתי זה מקרה מובהק של עריצות הרוב (ניסיון להשליט את ערכי הרוב על מיעוט, במסווה - דקיק - של דאגה לרמה האקדמית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 19:57 לינק ישיר 

כמובן שיש כאן עוד שאלה עקרונית, האם העולם הערבי סבור שערכיו הם ערכים אוניברסליים מוכחים שראויים להיכפות על כל התרבויות האחרות למרות שזה לא דמוקרטי, ואז הוא באמת יכול לכפות את ערכיו גם על הציבור הדתי, או לא, זה נידון שדשו בו ודנים בו עדיין היום ללא הכרעה ברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2014 21:37 לינק ישיר 

אמשלום,
יש כאן שתי טענות. האחת, שהלימודים במסגרות נפרדות לא יעמדו ברמה הדרושה. אינני מבין בנושא, אבל זה נראה לי לא סביר. בכל אופן, לא ידוע לי הסבר מדוע א"א ללמוד רפואה במסגרות נפרדות, וגם לא מדעי הרוח. מה הבעיה בזה?
הטענה השניה, אליה התייחסתי, היא שהמסגרות הללו פוגעות בערך השוויון, ואכן טענתי כנגדה שסולם הערכים של הסטודנטים החרדים הוא שונה, וצריך להתחשב בו. את קוראת לזה פוסטמודרניזם קיצוני, אבל אני ממש מזדהה עם זה (אולי אני פוסטמודרניסט קיצוני ;).
וכן, יש דרישה מהחרדים להשתלב באקדמיה (ושוק העבודה). הדרישה הזו נשמעת כל הזמן. וזו דרישה שיש בה הרבה צביעות אם לצורך הלימודים באקדמיה החרדים נדרשים לוותר על סולם הערכים שלהם.
ולגבי בית מזכוכית וכו', נכון, הטענה שלי היא "לשיטתם" (ולשיטתי) ולא לשיטת החרדי הממוצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2014 10:01 לינק ישיר 

אמש

במחילה  למחילה, אילצת אותי לקרוא שוב את דברי. למזלי הם היו קצרים ופשוטים.  בסה"כ כתבתי שאיני רואה כיצד העקרונות ההומניסטיים קשורים לחשיבה מדעית. אלו ערכים וזו עוסקת בעובדות. הטענות במאמר אכן נטענו אבל איני רואה קשר בינן לעובדות וזה מה שכתבתי. אפילו לא הגנתי על הדרישה להפרדה היות ולא התייחסתי לעניין הערכי (זאת עשו אחרים). אולי נשמט משהו מעיני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2014 14:11 לינק ישיר 

שמירת השבת שומרת מכל רע...
השבת גורמת לעושר...

איך אפשר לשקר שקרים קדושים בפרצוף בלי להסמיק?

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66304

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2014 14:27 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
שמירת השבת שומרת מכל רע...
השבת גורמת לעושר...

איך אפשר לשקר שקרים קדושים בפרצוף בלי להסמיק?

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66304

אין כאן שום שקר קדוש. כבר איינשטיין אמר שאיפה שיש חירות שם יש מדע והתפתחות המדע.
בחברה קפיטליסטית אין חירות רק עבדות לצמיחה במילא אין סיכוי לחירות והתפתחות המדע. מזל שיש את השבת קצת לנשום מהעבדות הקפיטליסטית ואולי גם זמן לחשוב אייך להשתחרר מהעבדות הקפיטליסטית ואז נהיה בני חורין ונוכל לפתח את המדע. ולכן באמת השבת שהיא סמל שחרור מעבדות וחירות ?! היא היא השומרת אותנו מכל רע !!
גם כפשוטו שיש יום חופש אז יש כוח לעבוד כל ימי השבוע ולכן יש עושר, מה שאין כן אם נעבוד כל הימי השבוע.

תוקן על ידי maxmen ב- 24/03/2014 14:29:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2014 20:01 לינק ישיר 

[ת"ט, מיכי, ספקן וחזק,

אני מתנצלת על העיכוב בתגובתי - תגובותיכם נשמטו מעיניי.
אני באמת לא בטוחה שבאופן אישי יש לי דעה בעניין הזה, אבל חשבתי שהמאמר מציג טענות מעניינות (גילוי נאות: אני מכירה את הכותבת מלפני שנים). כעת אני חושבת שגם טענותיכם שלכם (השונות זו מזו) מעניינות ובהחלט ראויות לתשומת לב. בכל מקרה, כאן אינו האשכול הראוי לדיון מעמיק בנושא, ולהבנתי צריך להיות כזה.
האם מישהו מוכן להרים את הכפפה ולפתוח אשכול שייוחד לעניין זה?]

תוקן על ידי אמשלום ב- 25/03/2014 20:01:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2014 21:53 לינק ישיר 

http://judaism.walla.co.il/?w=/2069/2723473 האם החברה החרדית אכן הצליחה בהנחלת ערכיה? ואיפה הדתיים לאומיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 07:29 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
http://judaism.walla.co.il/?w=/2069/2723473 האם החברה החרדית אכן הצליחה בהנחלת ערכיה? ואיפה הדתיים לאומיים?

אני רואה את העניין אחרת. המערכת הקפיטליסטית משחיתה את ההמונים. החרדים שברובם לא נמצאים שם יותר אמינים כי פשוט לא מכירים את המערכת שהיא אדם לאדם זאב. אבל הדאגה של מנהיגי הקהילה שאם בני הקהילה יהפכו חלק מהמערכת הקפיטליסטית ? אז במהרה יהפכו לכאלה ! ויש לנו הרבה דוגמאות בקהילה לראות זאת. אנשים שהם חלק במערכת הקפיטליסטית ? הם יותר ויותר לא אמינים ובעיקר אנוכיים בניגוד לחרדי הקלסי שהוא זולתני (אלטרואיסט בל"ז).

לדעתי אין להאשים את הציבור הכללי כפחות אמינים, זה פשוט תוצאה של המערכת הקפיטליסטית ומחייבת אותם להגיב מול הזאבים. אבל בוודאי שכל פרט לעצמו הוא אמין ולא משקר יותר מחרדי קלסי.

לסיכום: זה פונקציה של סביבה כפייתית. הסביבה של הקפיטליסטים היא אדם לאדם זאב. הסביבה של החרדי היא עריבות וזולתיות. ביום שהחרדי ייצא לרחוב ? לא ייקח לו הרבה זמן להיות במגננה ורח"ל להפוך להיות זאב.
ולכן צריך לשנות את המערכת ולא את ההמונים. כלומר לא יעזור כאן חינוך וערכים. צריך פשוט לשנות את המערכת הכלכלית. התלות אחד בשני, השרידות על חשבון האחר, (זה שכל אחד רודף להשיג את הכסף (וכמה שיותר) המוגבל שקיים כך שלכל מי שיש לו יותר ? אז חסר לאחר ! )  מחייב את האדם להיות זאב זה לזה.

תוקן על ידי maxmen ב- 26/03/2014 07:31:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 07:53 לינק ישיר 

מעניין שגם אם כיחידים החרדים ישקרים, כמגזר זה מוסווה היטב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 27 28 29 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.